17   februari   2012

De stapelkorting die energieleverancier United Consumers aan zijn klanten belooft wordt niet waargemaakt. Bij een laag verbruik is de consument zelfs duurder uit dan bij Nuon, Essent of Eneco. Dat stelt de Vastelastenbond vrijdag.

United Consumers belooft in hun promotionele berichten een besparing van gemiddeld 340 euro. Bij deze berekening wordt het vastrecht, dat bij United Consumers vele malen hoger ligt dan bij andere energieleveranciers, echter compleet genegeerd. Als het vastrecht mee wordt gerekend blijkt dat men bij laag verbruik zelfs 40 euro duurder uit is, terwijl United Consumers belooft dat de klant 240 euro goedkoper uit zal zijn.

'United Consumers zou de belangen van consumenten moeten vertegenwoordigen, maar deinst niet terug voor misleidende communicatie,' zegt Dennis van Druten, oprichter van de Vastelastenbond. 'Het afbeelden van een besparing is stap één. Echter, zonder een eerlijke en volledige berekening worden consumenten op het verkeerde been gezet. De Vastelastenbond heeft veel consumenten gesproken die bijna in deze bespaartruc waren getrapt.'


Bron: Vastelastenbond.nl

Bekijk hier de berekening van de Vastelastenbond

Log in om hieronder te kunnen reageren.