vragen: auto & vervoer (573)

Tendentieuze uitzending m.b.t. ANWB lidmaatschap
zoefzoefdehaas
zoefzoefdehaas
Datum: dinsdag 7 okt 2014, 15:43
Trefwoorden: ANWB lidmaatschap pechhulp voertuig ouderdom
Reacties: 11
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 111x

De uitzending van Kassa van 4 oktober j.l. was redelijke tendentieus. Het staat een organisatie vrij om voorwaarden te veranderen. Leden zijn hierover vooraf geïnformeerd. Het is dan aan elk individueel lid om over te stappen naar een andere partij.

Het vergelijk dat Kassa maakt op basis van een 45 jarige bestuurder met een auto van 8 jaar oud, is een voorbeeld en wordt in de uitzending als hoofdargument gebruikt om toch vooral overstappen te overwegen. Prima... Maar zeg er dan voor de volledigheid ook bij dat voor bezitters van oudere auto's overstappen ook kan betekenen dat het juist veel duurder uitpakt, als je de kleine lettertyjes niet vooraf gelezen hebt.

Bij de winnaar InShared worden de kosten voor pechhulp voor oudere (!) auto's juist aanzienlijk hoger, namelijk voor een auto ouder dan 12 jaar bijna €75,- op jaarbasis. Als je dan overgestapt bent en geen ANWB-lidmaatschapmeer hebt, zul je in de voorwaarden goed moeten kijken wat er bij de verzekering allemaal bijin zit. Zo mogelijk moet je bij verblijf in het buitenland bij je reisverzekering kijken wat daar de voorwaarden zijn voor reparatie of, in het uiterste geval, repatriëring.

Het repatriëren van een voertuig in Europa zit daar vaak niet bij inbegrepen. Overigens doet de ANWB dat ook onder voorwaarden. Maar bij InShared drukt men ook de kosten van de verzekering door bij een reisverzekering de eis te stellen dat het voertuig 10 jaar of jonger is. En dan zijn de rapen gaar als dat voertuig ook thuis je woon-werk-vervoersmiddel is.

Ik vind dat de uitzending te veel geënd was op het gelijkhalen van de stelling dat veel ANWB-leden voor een enorme prijsverhoging worden gesteld en daarbij een uitbreiding van het pakket krijgen, waar ze niet op zitten te wachten. Als deze leden niet €1,25 per maand meer willen betalen t.o.v. hun huidige lidmaatschap, dan kunnen ze overstappen overwegen. Daarin zijn de leden vrij. Als ze daarintegen bij dezelfde pechhulp-organisatie willen blijven, hebben ze slechts voor €1,25 per maand de mogelijkheid om bij pech een vervangend vervoermiddel te gebruiken om mee thuis te komen. Als ze deze niet omwille van extra parkeerkosten in de stad kwijt kunnen, kunnen ze het vervoermiddel bij het dichtsbijzijnde inleverpunt parkeren en van daaruit hun thuisreis vervolgen.

De redactie van Kassa zou ik willen verzoeken om in het vervolg een iets genuanceerder beeld neer te zetten in de uitzending en niet, omdat de uitzendtijd dringt, een gast af te kappen, woorden in de mond te leggen om je punt nog maar weer even neer te leggen en dan direct doorgaan naar een vergelijking die mank gaat, of op zijn minst slechts een voorbeeld is voor een individueel geval die aan die voorbeeldcriteria voldoet.

meer
anwb lidmaatschap kenteken/persoons gebonden ??
marcel/inge
marcel/inge
Datum: zondag 5 okt 2014, 14:22
Trefwoorden:
Reacties: 12
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 136x

Ik heb zelf twee auto's en een motor op naam staan
maar als mijn vrouw met de cabrio rijdt bj 88 en pech krijgt wordt ze niet geholpen omdat ze geen lid is van de anwb ??
en moet ze eerst lid worden ik ben nu zelf al 20 jaar lid.
En dat ik meer moet gaan betalen voor mijn lidmaatschap hoor je mij niet over
Ik vind alleen dat ze geholpen dient te worden omdat het toch mijn auto is waar ze mee rijdt .

meer
0900 2
el-zorro
el-zorro
Datum: maandag 29 sep 2014, 23:39
Trefwoorden:
Reacties: 4
Categorie: Auto & Vervoer - Aanschaf
Bekeken: 52x

ik vraag me eigenlijk af of er nog iemand is die weet waarom de 0900 zijn aangeschaft ???

vroeger zijn deze nummers in gebruik genomen omdat de medewerkers van bepaalde bedrijven niet steeds wilde dat mensen vaak voor onbenullige vragen ze steeds gingen bellen later merkte ze dat er toch flink aan verdient kon worden dus steeds meer mensen van bedrijven gingen deze nummers gebruiken als melk koe ze worden niet meer gebruiken waar voor ze eigenlijk bedoeld voor waren


eigenlijk moeten we massaal hier over moeten klagen

dat ze eigenlijk afgeschaft moeten worden
we worden misleid door al deze bedrijven dat we ze moeten gebruiken

volgens de wet is misleiding strafbaar

volgens artikel 47 lid 2 valt dit onder misleiding
is het strafbaar

meer
0900 nr
el-zorro
el-zorro
Datum: maandag 29 sep 2014, 23:15
Trefwoorden:
Reacties: 1
Categorie: Auto & Vervoer - Openbaar vervoer
Bekeken: 24x

nog niet zolang geleden was er een uitzending over de ov chipkaart voor vergetend uit te checken

wat me opvalt is er wordt wel regelmatig gesproken dat we 0900 moeten bellen om hun geld terug te vragen veel mensen moeten mobiel bellen omdat ze geen vast telefoon hebben
je kunnen wel bijvoorbeeld wel beweren dat hun 0900 80 euro cent kost per minuut
stel je krijgt 5 euro terug voor het vergeten uit checken
maar de kosten die je belt inclusief alle btw kosten die je voor dit gesprek er bij worden berekent kan het zo zijn dat je meer aan belkosten heb terug gegeven dan je krijgt

bellen heeft dan niet altijd zin als je niet kunt mailen dan ben je nog een dief van je eigen portemonnee geld ook voor andere instanties die je moet bellenmeer
openbaarvervoer
el-zorro
el-zorro
Datum: maandag 29 sep 2014, 22:53
Trefwoorden:
Reacties: 5
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 58x

als er bij openbaar vervoer word bezuinigt dien men altijd een klacht bij dat ov bedrijf dat is fout
je moet altijd een klacht indienen bij de provincie zij bepalen de dienstregeling ov stel er word bezuinigt en er rijd ergens geen bus meer of minder vaak lossen zij de klacht op als je dit daar meldt ov meld dit nooit bij provincie

meer
Drenth Autos Nieuwe Pekela
drenth autos
drenth autos
Datum: donderdag 25 sep 2014, 21:55
Trefwoorden: Drenth Autos Nieuwe Pekela oplichting !!
Reacties: 4
Categorie: Auto & Vervoer - Garage
Bekeken: 44x

U moet dit bedrijf mijden, het verkoopt geïmporteerde auto's uit veelal Duitsland en rommelt met de kilometerstanden, de kilometers worden naar gelang het onderhoudsboekje is ingevuld aangepast of het boekje word uit de auto gehaald en vernietigd . De heer [edit redactie] weet u op een uiterst slinkse wijze te benaderen tevens joviaal te zijn en een niet kenner in te palmen een auto aan te laten schaffen met onofficiële kilometers.
PAS OP !! NIET DE TRAAN MAAR DE SCHATER IS GEVAARLIJK BIJ DEZE MAN !! KIJK UIT !!!
dit bedrijf heeft inmiddels auto's terug moeten nemen

1: vraag altijd om het originele onderhoudsverleden, dit is bekend bij de verkoper, ook met de onderhoudsboekjes word gerommeld namelijk !
2: vraag om de fahrzeugbrief (duits kenteken) deze is aanwezig hetzij gekopieerd , hierin staan alle vorige eigenaren + adressen vermeld, hij zegt onherroepelijk "deze heb ik niet" indien hij dit zegt houd hij iets achter, maar dit heeft hijzelf absoluut en u hebt het recht dit te krijgen want u doet "eerlijk"zaken met hem dus hij heeft niets te verzwijgen hierover, waarop uzelf direct kunt controleren of de km's kloppen of niet.
3: de aan te schaffen auto checken bij de dealer van het merk .

De wetgeving is per 1 januari 2014 veranderd en de sancties streng, het is uitermate strafbaar wanneer men knoeit met kilometertellers oftewel kilometertellers manipuleert .
Ook auto's uit het verleden aangeschaft bij Drenth Autos Nieuwe Pekela kunnen alsnog gecheckt worden !!
Indien u ook slachtoffer bent sluit u aan bij dit forum en deel uw ervaringen

meer
klein bedrijf met auto reclame rijden....
chamelvl
chamelvl
Datum: zondag 21 sep 2014, 22:21
Trefwoorden: autoreclame
Reacties: 9
Categorie: Auto & Vervoer - Openbaar vervoer
Bekeken: 66x

beste,

ik heb een klein sinterklaas verhuur bedrijfje, ik ben vorig jaar bij de kvk geweest om te vragen of ik me daar al moet inschrijven, hun antwoord. nee dat was nog niet nodig door te lage omzet. ik geef wel mijn extra inkomsten aan bij de belastingdienst..

hier boven staat een kleine beschrijving die misschien de vraag wat verduidelijkt.

mijn vraag.. mag ik met reclame van dit alles rijden op mijn auto, zijn daar bepaalde regels voor? en zijn er ook regels bijvoorbeeld dat het toegestaan is vanaf sinterklaas ons land betreed. aangezien ik in september al de pepernoten bij de winkels zie liggen weet ik niet zeker of wat ik doe wel of niet is toegestaan.

gr chamel

meer
heffingskortingen
pintje
pintje
Datum: vrijdag 19 sep 2014, 21:04
Trefwoorden:
Reacties: 1
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 33x

Welke heffingskortingen mag een gemeente toepassen op de bijstandsuitkering?

meer
oli blij bijvullen
tatosoenarto
tatosoenarto
Datum: vrijdag 19 sep 2014, 00:10
Trefwoorden: olie probleem
Reacties: 13
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 93x

ik heb een toyota corolla verso automaat bj 2004 net gekocht bij een auto dealer gekocht ,net maar een week de olie was bijhna leeg . ik ging terug nar de garage kreeg niewe olie na 1200 km gereden weer leeg . ik heb weer bijgevulkd na 600 km gereden moet ik 1 liter weer bijgevuld is dit normaal of er iswat mankeert met die auto

meer
anwb prijsverhoging
cinjer
cinjer
Datum: maandag 15 sep 2014, 18:03
Trefwoorden: anwb wegenwacht verkapte prijsverhoging
Reacties: 3
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 95x

de ANWB gebruikt de reden dat hun wegenwachtpakketten niet duidelijk zouden zijn om de prijs met ruim 18 % te verhogen. Daarvoor krijg je een uitbreiding van het pakket terug, vervangende auto. Als je dit niet wilt krijg je ook de woonplaatsservice niet meer.

meer