vragen: auto & vervoer (604)

schofterige sloperij
rapido123
rapido123
Datum: dinsdag 31 mrt 2015, 17:54
Trefwoorden: slooponderdelen
Reacties: 1
Categorie: Auto & Vervoer - Onderhoud
Bekeken: 62x

Graag wil ik een ieder waarschuwen voor sloperij Kossen in Callantsoog. De onbeschoftheid van deze man gaat alle perken te buiten.

meer
nooit meer mogen auto rijden ???....
de eelco
de eelco
Datum: zaterdag 28 mrt 2015, 11:30
Trefwoorden: autorijder onder invloed aansprakelijk na veroorzaken ongeval met letsel..
Reacties: 19
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 98x

er is maandag hier in mijn dorp een ernstige ongeval gebeurt.
een automobilist sloeg links af en zag daarbij een motor rijder over het hoofd met als gevolg dat de auto total loss is en de motorrijder een 7 voudige beenbreuk opliep en inwendige bloeding..
tijdens de politie onderzoek bleek ook nog eens dat de automobilist ruim 2 keer te veel drank op had ((480 ugl volgens een goede bekende van de automobilist ))..
mijn mening is dat zulke bestuurders nooit meer een rijbewijs mogen hebben en voor elke cent aansprakelijk moeten zijn ...
nu is er een discussie opgang gekomen of de automobilist wel aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade aan de motor en de letsel die de motorrijder heeft ((waarschijnlijk zijn gehele leven en hij was plus minus 35 jaar ))..
wat denken jullie wat de verzekering en/of de rechter zal beslissen????..((((als ze het mijn laten beslissen dan weet ik het wel :) .))

meer
innovam
innovam
innovam
Datum: maandag 23 mrt 2015, 10:21
Trefwoorden: Zin of onzin rijbewijsverlenging
Reacties: 3
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 21x

In Nederland zijn wij verplicht om de zoveel tijd het rijbewijs te verlengen.
Dit brengt kosten voor de bezitter en veel administratie voor de overheid met zich mee.
De verkeersveiligheid wordt hiermee op geen enkele wijze gediend.
Men kan het rijbewijs ook invorderen bij bewezen onverantwoord rijgedrag of lichamelijke tekortkomingen.

Mijn idee is om deze verlengingen, zoals in vele andere landen, achterwege te laten en het geld dat hiervoor uitgetrokken wordt te besteden aan een regelmatige heroriëntatie op verkeersregels, tekens en rijvaardigheden.

meer
Vakantieveilingen - Mycolorbike.nl
ew
ew
Datum: vrijdag 20 mrt 2015, 18:04
Trefwoorden: Vakantieveilingen Mycolorbike.nl
Reacties: 10
Categorie: Auto & Vervoer - Fiets
Bekeken: 95x

Via Vakantieveilingen heb ik een veiling gewonnen van een fiets. Aanbieder van de fiets is Mycolorbike.nl
In mijn profiel staan de adres gegevens huis met huisnummer 29-1. Vakantieveilingen maakt hier bij de overdracht van de gegevens 29-jan van. De verzender maakt er vervolgens ipv 29-jan 42033 van . DHL kan dus niet afleveren.
De verzender van de fiets, Mycolorbike.nl verwijst mij naar Vakantieveilingen voor een oplossing en zij verwijzen mij weer naar Mycolorbike.nl. Bij Vakantieveilingen heb ik verzocht het geld terug te storten maar dit weigeren zij en verwijzen naar Mycolorbike.nl. Deze wil in de eerste instantie niets doen door de extra verzendkosten die er nu aankomen als de fiets nogmaals verzonden moet worden. Ik kan bewijzen, en heb dit ook gedaan dat de gegevens door mij juist zijn verstrekt. Duidelijk is ondertussen waar de fouten liggen zoals eerder geschreven. Nu wil Mycolorbike.nl eerst wachten tot de fiets bij hun is terug gebracht via DHL en dan pas een fiets naar mij versturen. Ik kan niet controleren of dit goed gaat. Ik weet niet of het retouradres wel juist is. Ik ben dus de dupe van dit geheel.. Leuk..

Ik hoop dat de mensen welke mee willen dingen naar de fiets, want de aanbieding loopt nog steeds, dit goed ter harte nemen alvorens te bieden..

Maar wat kan ik nu nog doen om een van de partijen tot rede te krijgen. Beide willen niets doen.

meer
Opgelicht door Hertz
moha
moha
Datum: vrijdag 20 mrt 2015, 13:57
Trefwoorden: auto hertz huur verhuur opgelicht oplichterij afzetterij
Reacties: 2
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 46x

Hierbij deel ik met u een conflict met Hertz autoverhuur. Zaterdag 31 januari van dit jaar heb ik via Ryanair bij Hertz een auto gereserveerd voor in Marokko (Fez). De dag daarop vertrok ik, in verband met een begrafenis, naar Marokko.
Toen ik de auto wilde ophalen werd mij echter verteld dat ik €2600,- (tweeduizend zeshonderd euro) aan borg moest betalen. Deze borg kon ik echter afkopen door het huurbedrag van €92,50 nogmaals te betalen en anders was ik de al in Nederland betaalde huursom kwijt. Ik heb in veel verschillende landen auto’s gehuurd, maar ik heb nog nooit mee gemaakt dat er een borg van €2600,- betaald moest worden. Dit lijkt mij ook niet realistisch en pure afzetterij.
Omdat het met mijn creditcard niet mogelijk is om dit bedrag te betalen en ik het bedrag natuurlijk niet contant bij me had maar ook omdat ik met mijn hoofd bij het overleiden zat, voelde ik mij genoodzaakt om dit bedrag te betalen.
Vanaf het moment dat ik de auto in ontvangst nam hoorde ik een raar geluid. Het was voor mij duidelijk dat deze auto technisch niet in orde was. Door de eerder genoemde omstandigheden wilde ik echter zo snel mogelijk naar mijn familie. Op de tweede dag dat ik in Marokko was ging het mis met de auto. Tijdens het rijden hoorde ik opeens een harde bonk. Het sturen werd erg moeilijk en ik kon niet voorkomen dat ik een stoeprand raakte. Dit leide weer tot een discussie met Hertz en uiteindelijk hebben ze €600,- aan borg ingenomen.
Totale schade:
Dubbel de huursom moeten betalen en anders was de borg 2600 euro. En door gebreke aan de auto ook nog een borg kwijt van 600 euro. Eindstand 3 dagen een auto gehuurd voor 785 euro. In nederland geprobeerd om dit met Hertz op te lossen maar die verwijzen me door naar de Marokkaanse Hertz, waar dus niet mee te praten valt. Je kan dus wel aan Hertz Nederland betalen, maar als er iets mis gaat sta je er alleen voor en werken ze niet samen!

meer
Waarschuwing verkoop je auto niet via In de Wal auto's en ikwilvanmeautoaf.nl
morph
morph
Datum: maandag 2 mrt 2015, 16:45
Trefwoorden: In de Wal, In de Wal Auto\'s, garage zwolle, ikwilvanmijnautoaf.nl
Reacties: 8
Categorie: Auto & Vervoer - Garage
Bekeken: 157x

Ik had mijn auto verkocht aan In de Wal auto's bv via ikwilvanmijnautoaf.nl. Op zich minder dan ik er voor wilde maar dit was wel zo makkelijk....leek het!!

Na anderhalf uur te hebben gereden van Eindhoven naar Zwolle om mijn auto in te leveren werd na een proefrit geconstateerd dat de auto prima reed en in de goede staat was. Alleen......constateerde men een aantal kleine `deukjes` op het dak. Deze deukjes waren zo miniem dat alleen bij het juiste lichtinval deze zichtbaar waren. Tevens werd niet ontkennend gereageerd toen ik zij dat geen enkele koper dit zou zien en dat ze hem toch zo gingen doorverkopen. Het gevolg was echter wel dat In de wal 850 euro minder wilde geven. Ik voelde mij schandalig voor het blok gezet daar ik een dag vrij had genomen en er een lange rit van eindhoven naar zwolle had op zitten. Uiteindelijk heb ik met bezwaar ingestemd. Dit is echter wel de eerste en de laatste keer dat ik met In de Wal en met ikwilvanmijnautoaf.nl zaken doe. Ik vind dit een schandalige manier van zaken doen waar ik een zeer wrang gevoel aan overhoud.

Ik hoop dat mensen dit als een waarschuwing zien. Sta niet raar te kijken wanneer In de Wal ook bij jou toch wat minieme beschadigingen vind die jij nooit hebt gezien en er simpelweg 1000 euro van de prijs afhaalt. Take it or leave it!

In de Wal....en ikwilvanmijnautoaf.nl.....eens maar nooit weer.

meer
Mijn pakket met smatphone zoek bij DHL.
houss
houss
Datum: maandag 2 mrt 2015, 15:29
Trefwoorden: dhlparcel, dhl
Reacties: 5
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 59x

Beste lezers,

ik zit al bijna twee weken op een pakketje te wachten van dhlparcel.nl. Normale verzendtijd is max 3 dagen. Het is verstuurd vanuit Zwolle met als bestemming Amsterdam.
Na een ticket geopend te hebben via klantenservice krijg ik alleen dat het pakket nog gescaned is. Op veel mailtjes word niet gereageerd omdat ze liever hebben dat je hun 0900 nr belt.
Omdat ze nu bang zijn de inhoud te vergoeden zijn ze plots met een excuus/smoes gekomen dat het pakketje is terug gegaan naar verzender.
Terwijl ze deze excuus/smoes nooit per email hebben vermeld.

Ik waarschuw een ieder om GEEN gebruik te maken van dhlparcel.nl
Er zijn waarschijnlijk medewerkers die gewilde inhoud als smartphones achterover drukken bij hen. Dat was het ook in mijn geval!!

meer
Appende fietser niet aansprakelijk.
mein33
mein33
Datum: zaterdag 21 feb 2015, 11:16
Trefwoorden: recht of onrecht.
Reacties: 8
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 57x

Bellende en appende fietsers worden niet automatisch aansprakelijk gesteld als zij een auto-ongeval veroorzaken door hun gedrag.
Alleen als de automobilist kan aantonen dat er sprake is van overmacht, dat de automobilist dus niets aan het ongeval kon doen, dan kan de verzekering de fietser aansprakelijk stellen.
De minister vindt dat ongelukken die ontstaan door het smartphone gebruik tijdens het fietsen (snorfiets gebruik) onder dezelfde wetgeving valt die reeds bestaat op dit gebied.
De automobilist moet kunnen bewijzen (zich beroepen op overmacht) dat de fietser met de smartphone bezig was om de schade die ontstaat aan zijn auto vergoed te kunnen verhalen. Je zal maar WA verzekerd zijn.
Is de automobilist nu helemaal vogelvrij verklaart t.o.v. de fietsende smartphone gebruiker en heeft de fietser nu vrij spel.
Je zal maar met zo'n imbeciel (sorry, maar ik heb er geen andere bewoording voor) in aanrijding komen !!

meer
Verplichte helm voor fietsers?
meta
meta
Datum: zaterdag 7 feb 2015, 21:31
Trefwoorden: helm, fiets, ANWB, ouderen, elektrische fiets, gezondheidszorg, veilig, fietspaden
Reacties: 15
Categorie: Auto & Vervoer - Fiets
Bekeken: 84x

Wat wordt die ANWB een truttig regelnichtig clubje. Of was het dat al?
Kinderen en ouderen moeten verplicht worden een helm te dragen op de fiets vindt de ANWB. Mogen ouderen nog iets leuks hebben, bijvoorbeeld een (bijna gratis) tochtje op de elektrische fiets met de wind om het hoofd?
NEE, zegt de ANWB, EEN HELM OP! Er vallen vijf doden per jaar in het fietsverkeer en daarom moeten kinderen en ouderen (want die weten ook niet wat ze doen) beteugeld worden. Dus weer met de auto naar de duinen en daar een stukje lopen.
De ouderen gaan weer verroesten samen de elektrische fiets in de schuur. Fijn voor gezondheidszorg!
ANWB, houdt u bezig met veilige fietspaden, daar bent u voor. Houdt u alstublieft op met die kleinzielige regelzuchtige bedillerigheid!
Ik ben het niet vaak eens met de politiek maar in dit geval vind ik dat minister Schultz gelijk heeft.

meer
Fietshelm voor jongeren en ouderen of belcontroles voor sportfietsers/wielrenners?
boukers
boukers
Datum: vrijdag 6 feb 2015, 14:57
Trefwoorden: hardfietsen, zonder bel, boetes
Reacties: 24
Categorie: Auto & Vervoer - Fiets
Bekeken: 75x

Wij zijn elke week wandelend , maar ook tourfietsend, onderweg, overal. Het grootste gevaar komt steeds weer niet van jongeren of ouderen, niet van auto's , maar van volwassen (doorgaans) mannen die ZONDER BEL met een rotgang op je aan komen stormen. We hebben al meerdere (bijna) ongelukken zien gebeuren en ook nog scheldende hardfietsers zonder bel. Daarom pleit ik voor forse handhaving en zware boetes voor dese hardfietsers zonder bel. En voor verplichte verkeerslessen voor desze zeer gevaarlijke hardfietsers. Zij vormen naar onze wekelijkse ervaring het grootste gevaar op de weg!!!

meer