vragen: auto & vervoer (577)

internationaal trein reizen
el-zorro
el-zorro
Datum: dinsdag 14 okt 2014, 18:22
Trefwoorden: internationaal trein reizen
Reacties: 0
Categorie: Auto & Vervoer - Openbaar vervoer
Bekeken: 30x

afgelopen zaterdag hadden ze het over berekeningen internationaal trein reizen

het kan nog goed koper dan ze bij kassa uitzending hadden laten zien

als je een dag kaart koopt van blokker of Albert hein

en je koop het kaartje over de grens dit deed ik 7 jaar geleden al zo dan ben je ook nog voordeliger zeker 12 euro kun je nog goedkoper zo uit zijn

meer
ANWB standaard naar compleet pakket met acceptgiro.
horians
horians
Datum: maandag 13 okt 2014, 15:16
Trefwoorden: ANWB abonnement
Reacties: 5
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 78x

Ik krijg een brief van de ANWB met aangehecht een acceptgiro. In de brief staat dat het originele bedrag wat ik nu betaal € 143,- is. De acceptgiro is voor uitbreiding van het standaard naar compleet pakket. Op de acceptgiro staat alleen maar: Dit betreft de betaling van uw Wegenwacht Pakket tot 1/1/2016.
Lees ik de brief dus niet en betaal de acceptgiro zit ik aan een ander pakket vast.
Ik vind dat nogal misleidend want vinden jullie?

meer
Treintickets
tj.daems
tj.daems
Datum: zondag 12 okt 2014, 11:36
Trefwoorden: treinkaartjes
Reacties: 2
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 43x

Ik vind het ronduit een verschrikking, dat de gewone treinkaartjes zijn afgeschaft. Je kunt b.v. geen retourtickets meer kopen. 2x een enkele reis is het nu. Overstappen is het ook verleden tijd. Het is nu elke keer inchecken en uitchecken. Wat een problemen en wat worden er veel fouten gemaakt. Waarom heeft de overheid hier geen stokje voor gestoken? Ik vind het een janboel!!!!!

meer
Rond vliegend ijzer langs trambaan, vervuiling auto en misschien gezondheid?
darylms
darylms
Datum: woensdag 8 okt 2014, 23:19
Trefwoorden:
Reacties: 10
Categorie: Auto & Vervoer - Onderhoud
Bekeken: 97x

Ik ben vandaag langs een poetsbedrijf gegaan om even te vragen wat voor troep er op mijn mooie witte auto zit, en hoe ik het er af krijg. Eerst dacht ik dat dit boomhars zou zijn, aangezien het echt plakt en zwart is.

Wat blijkt het te zijn: ijzer dat komt van een trein of trambaan. Ik woon aan de prinsegracht te Den Haag. Waar HTM langsrijdt met hun randstadrail. Door de hoogspanningskabels komt er een soort ijzerstof vrij dat vervolgens in de lucht gaat zitten en het via de lucht op mijn auto terecht komt, laat ik mijn auto 3 dagen staan is hij pik zwart van de stof! (witte auto). Nu is mijn auto continue zwart, kan hem elke dag wel wassen maar het wordt gewoon elke keer zwart! Nu is het zelfs aan mijn lak gaan eten, heb een lekker bijkomend kostenplaatje om het schoon te maken, of ik moet opnieuw mijn lak op spuiten. Heb een schoonmaakmiddel gekocht, bij ijzerwaren kleurt het middeltje paars, u raad het al, mijn hele motorkap en dak is paars geworden! Is er schadevergoeding te halen bij HTM? en is dit stofje niet gevaarlijk voor onze gezondheid?

meer
Tendentieuze uitzending m.b.t. ANWB lidmaatschap
zoefzoefdehaas
zoefzoefdehaas
Datum: dinsdag 7 okt 2014, 15:43
Trefwoorden: ANWB lidmaatschap pechhulp voertuig ouderdom
Reacties: 11
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 122x

De uitzending van Kassa van 4 oktober j.l. was redelijke tendentieus. Het staat een organisatie vrij om voorwaarden te veranderen. Leden zijn hierover vooraf geïnformeerd. Het is dan aan elk individueel lid om over te stappen naar een andere partij.

Het vergelijk dat Kassa maakt op basis van een 45 jarige bestuurder met een auto van 8 jaar oud, is een voorbeeld en wordt in de uitzending als hoofdargument gebruikt om toch vooral overstappen te overwegen. Prima... Maar zeg er dan voor de volledigheid ook bij dat voor bezitters van oudere auto's overstappen ook kan betekenen dat het juist veel duurder uitpakt, als je de kleine lettertyjes niet vooraf gelezen hebt.

Bij de winnaar InShared worden de kosten voor pechhulp voor oudere (!) auto's juist aanzienlijk hoger, namelijk voor een auto ouder dan 12 jaar bijna €75,- op jaarbasis. Als je dan overgestapt bent en geen ANWB-lidmaatschapmeer hebt, zul je in de voorwaarden goed moeten kijken wat er bij de verzekering allemaal bijin zit. Zo mogelijk moet je bij verblijf in het buitenland bij je reisverzekering kijken wat daar de voorwaarden zijn voor reparatie of, in het uiterste geval, repatriëring.

Het repatriëren van een voertuig in Europa zit daar vaak niet bij inbegrepen. Overigens doet de ANWB dat ook onder voorwaarden. Maar bij InShared drukt men ook de kosten van de verzekering door bij een reisverzekering de eis te stellen dat het voertuig 10 jaar of jonger is. En dan zijn de rapen gaar als dat voertuig ook thuis je woon-werk-vervoersmiddel is.

Ik vind dat de uitzending te veel geënd was op het gelijkhalen van de stelling dat veel ANWB-leden voor een enorme prijsverhoging worden gesteld en daarbij een uitbreiding van het pakket krijgen, waar ze niet op zitten te wachten. Als deze leden niet €1,25 per maand meer willen betalen t.o.v. hun huidige lidmaatschap, dan kunnen ze overstappen overwegen. Daarin zijn de leden vrij. Als ze daarintegen bij dezelfde pechhulp-organisatie willen blijven, hebben ze slechts voor €1,25 per maand de mogelijkheid om bij pech een vervangend vervoermiddel te gebruiken om mee thuis te komen. Als ze deze niet omwille van extra parkeerkosten in de stad kwijt kunnen, kunnen ze het vervoermiddel bij het dichtsbijzijnde inleverpunt parkeren en van daaruit hun thuisreis vervolgen.

De redactie van Kassa zou ik willen verzoeken om in het vervolg een iets genuanceerder beeld neer te zetten in de uitzending en niet, omdat de uitzendtijd dringt, een gast af te kappen, woorden in de mond te leggen om je punt nog maar weer even neer te leggen en dan direct doorgaan naar een vergelijking die mank gaat, of op zijn minst slechts een voorbeeld is voor een individueel geval die aan die voorbeeldcriteria voldoet.

meer
anwb lidmaatschap kenteken/persoons gebonden ??
marcel/inge
marcel/inge
Datum: zondag 5 okt 2014, 14:22
Trefwoorden:
Reacties: 12
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 168x

Ik heb zelf twee auto's en een motor op naam staan
maar als mijn vrouw met de cabrio rijdt bj 88 en pech krijgt wordt ze niet geholpen omdat ze geen lid is van de anwb ??
en moet ze eerst lid worden ik ben nu zelf al 20 jaar lid.
En dat ik meer moet gaan betalen voor mijn lidmaatschap hoor je mij niet over
Ik vind alleen dat ze geholpen dient te worden omdat het toch mijn auto is waar ze mee rijdt .

meer
0900 2
el-zorro
el-zorro
Datum: maandag 29 sep 2014, 23:39
Trefwoorden:
Reacties: 4
Categorie: Auto & Vervoer - Aanschaf
Bekeken: 55x

ik vraag me eigenlijk af of er nog iemand is die weet waarom de 0900 zijn aangeschaft ???

vroeger zijn deze nummers in gebruik genomen omdat de medewerkers van bepaalde bedrijven niet steeds wilde dat mensen vaak voor onbenullige vragen ze steeds gingen bellen later merkte ze dat er toch flink aan verdient kon worden dus steeds meer mensen van bedrijven gingen deze nummers gebruiken als melk koe ze worden niet meer gebruiken waar voor ze eigenlijk bedoeld voor waren


eigenlijk moeten we massaal hier over moeten klagen

dat ze eigenlijk afgeschaft moeten worden
we worden misleid door al deze bedrijven dat we ze moeten gebruiken

volgens de wet is misleiding strafbaar

volgens artikel 47 lid 2 valt dit onder misleiding
is het strafbaar

meer
0900 nr
el-zorro
el-zorro
Datum: maandag 29 sep 2014, 23:15
Trefwoorden:
Reacties: 1
Categorie: Auto & Vervoer - Openbaar vervoer
Bekeken: 26x

nog niet zolang geleden was er een uitzending over de ov chipkaart voor vergetend uit te checken

wat me opvalt is er wordt wel regelmatig gesproken dat we 0900 moeten bellen om hun geld terug te vragen veel mensen moeten mobiel bellen omdat ze geen vast telefoon hebben
je kunnen wel bijvoorbeeld wel beweren dat hun 0900 80 euro cent kost per minuut
stel je krijgt 5 euro terug voor het vergeten uit checken
maar de kosten die je belt inclusief alle btw kosten die je voor dit gesprek er bij worden berekent kan het zo zijn dat je meer aan belkosten heb terug gegeven dan je krijgt

bellen heeft dan niet altijd zin als je niet kunt mailen dan ben je nog een dief van je eigen portemonnee geld ook voor andere instanties die je moet bellenmeer
openbaarvervoer
el-zorro
el-zorro
Datum: maandag 29 sep 2014, 22:53
Trefwoorden:
Reacties: 5
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 58x

als er bij openbaar vervoer word bezuinigt dien men altijd een klacht bij dat ov bedrijf dat is fout
je moet altijd een klacht indienen bij de provincie zij bepalen de dienstregeling ov stel er word bezuinigt en er rijd ergens geen bus meer of minder vaak lossen zij de klacht op als je dit daar meldt ov meld dit nooit bij provincie

meer
Drenth Autos Nieuwe Pekela
drenth autos
drenth autos
Datum: donderdag 25 sep 2014, 21:55
Trefwoorden: Drenth Autos Nieuwe Pekela oplichting !!
Reacties: 4
Categorie: Auto & Vervoer - Garage
Bekeken: 113x

U moet dit bedrijf mijden, het verkoopt geïmporteerde auto's uit veelal Duitsland en rommelt met de kilometerstanden, de kilometers worden naar gelang het onderhoudsboekje is ingevuld aangepast of het boekje word uit de auto gehaald en vernietigd . De heer [edit redactie] weet u op een uiterst slinkse wijze te benaderen tevens joviaal te zijn en een niet kenner in te palmen een auto aan te laten schaffen met onofficiële kilometers.
PAS OP !! NIET DE TRAAN MAAR DE SCHATER IS GEVAARLIJK BIJ DEZE MAN !! KIJK UIT !!!
dit bedrijf heeft inmiddels auto's terug moeten nemen

1: vraag altijd om het originele onderhoudsverleden, dit is bekend bij de verkoper, ook met de onderhoudsboekjes word gerommeld namelijk !
2: vraag om de fahrzeugbrief (duits kenteken) deze is aanwezig hetzij gekopieerd , hierin staan alle vorige eigenaren + adressen vermeld, hij zegt onherroepelijk "deze heb ik niet" indien hij dit zegt houd hij iets achter, maar dit heeft hijzelf absoluut en u hebt het recht dit te krijgen want u doet "eerlijk"zaken met hem dus hij heeft niets te verzwijgen hierover, waarop uzelf direct kunt controleren of de km's kloppen of niet.
3: de aan te schaffen auto checken bij de dealer van het merk .

De wetgeving is per 1 januari 2014 veranderd en de sancties streng, het is uitermate strafbaar wanneer men knoeit met kilometertellers oftewel kilometertellers manipuleert .
Ook auto's uit het verleden aangeschaft bij Drenth Autos Nieuwe Pekela kunnen alsnog gecheckt worden !!
Indien u ook slachtoffer bent sluit u aan bij dit forum en deel uw ervaringen

meer