vragen: auto & vervoer (623)

Atu amersfoort gesloten maar banden liggen er nog
gerardmieke
gerardmieke
Datum: vrijdag 24 jul 2015, 23:07
Trefwoorden: aTU bandenopslag sluiting
Reacties: 5
Categorie: Auto & Vervoer - Garage
Bekeken: 144x

Hallo

Ik kom er vandaag achter dat ATU zijn vestigingen in nederland heeft gesloten. Ook d vestiging in amersfoort waar ik altijd mijn banden heb opgeslagen gehad. Blijkbaar heb ik dit nieuws gemist want het is al geruime tijd bekend op internet.

Op het filiaal is geen telefoonnummer oid aangeplakt, ook is het filiaal al leeg.Het algemene nummer van vestiging amersfoort is onbereikbaar/buiten gebruik. En de website is ook niet meer in de lucht

Ik zoek contactgegevens van atu nederland of specifiek van amersfoort of iemand die mij kan helpen om in contact te komen en te achterhalen waar mijn banden zijn opgeslagen. Ik heb een contract / afhaalbon als bewijs dat ik de eigenaar ben van de winterbanden met velgen

Wie kan mij helpen en zijn er meer gedupeerden?

Bvd

gerard jousma

meer
Windmolens schadelijk?
vragenderwijs
vragenderwijs
Datum: maandag 13 jul 2015, 10:53
Trefwoorden: windmolens, geluidshinder, geluidsoverlast, laagfrequent geluid
Reacties: 11
Categorie: Auto & Vervoer - Brandstof
Bekeken: 71x

Windturbine's zijn niet geluidsarm. In de gemeenteraad gaf iemand aan dat broedgebieden van vogels worden verstoort door de windmolens. Op het internet staan vooral positieve berichten over de windmolens. Ik vind dat ook eens gekeken moet worden naar de nadelige effecten van de windmolens om tot een eerlijk oordeel te komen hierover?

Zie http://www.sciencedaily.com/releases/2015/07/150710123506.htm

Op www.jaapbusman.com staat dat windmolens niet opleveren. De VVD heeft dit nagerekend (tweede kamerlid) maar helaas heb ik hier niets meer van gehoord.

meer
Qube Parking, NIET RESERVEREN
qubeparking
qubeparking
Datum: zondag 5 jul 2015, 19:06
Trefwoorden: Qube, Parking
Reacties: 3
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 115x

Mensen, reserveer NIET bij Qube Parking om uw auto bij Schiphol te parkeren. Onderstaand is de mail die ik een avond voor aankomst van hen kreeg.
Nadien is het geld nooit teruggestort en geen reactie meer ontvangen op mijn mails waarin het verzoek om het geld (35 euro) terug te storten.
Ik ga nog uitzoeken of er daadwerkelijk een overval is geweest, zal me niet verbazen als dit gewoon niet zo is.

Bedrog en oplichterij dus van eigenaar Robert Buijtelaar. Google maar; één en al foute handel! Niet bij Qube Parking parkeren dus!!

De mail:

Geachte,

Het spijt ons vreselijk alleen afgelopen nacht zijn we helaas het slachtoffer geworden van een overval.

Momenteel is het niet exact duidelijk welke sleutels van welke kluis ontvreemd zijn en na overleg met de politie vinden we het risico te groot om nieuwe auto’s aan te nemen.

We kunnen u niet de zekerheid bieden van een veilige parkeerplek.

We gaan u zo snel mogelijk het aankoopbedrag terugstorten alleen vragen u heel even geduld te hebben aangezien alle problemen momenteel.

Met vriendelijke groet,

Qube Parking

meer
kortenray garage bemmel bedriegers!
perrrrryyy
perrrrryyy
Datum: maandag 29 jun 2015, 15:25
Trefwoorden: garage, bemmel, kortenray, dieven, bedriegers
Reacties: 8
Categorie: Auto & Vervoer - Garage
Bekeken: 100x

Na een bezoek bij kortenray in Bemmel kwam ik een mooie peugeot 206 cabrio tegen. Er werd gezegd dat de km stand klopte en de autohistorie bekend was. Een kenteken konden ze me alleen nog niet geven. Na een proefrit leek alles in orde totdat er een airbag draadje los zat. De verkoper had erg haast en zei dat dit een kwestie was van even erin doen. Door haast van de verkoper uiteindelijk snel de auto gekocht, want de beste man moest weg. Zelf ben ik een leek en de persoon met mij mee die dag ook.
na aankoop van de auto alleen maar problemen en gezeik gehad. De auto zou nieuw apk gekeurd zijn en helemaal tiptop in orde zijn. Na twee dagen deed het elektrische dak het niet meer en de draadjes van de airbag zaten nog steeds los. Ook zat er een soort getik in de motor tijdens het optrekken wat volgens de verkoper snel weg zou gaan. Na nog meer mankementen zoals een wegslippende achterband tijdens het rijden en een lampje boven de bestuurdersstoel die er na een drempel in de weg uitviel naar een erkende peugeot dealer gegaan voor een simpele keuring. Na een kwartier keuren bleek er van alles mis.
de as waar de banden aanzitten waren volledig verroest en kapot. De rechterachterband was versleten en er zat een bobbel in. Ook was de v snaar volledig uitgedroogd en het was inderdaad een importauto. Uit mistte er kapjes van achterlichten van het kenteken en de uitlaat zat gewoon los. Hier bleek ook het getik vandaan te komen door de losse uitlaat. De uitlaat zelf was ook verroest en niet gasdicht. Ook diverse meldingen verschenen na ongeveer een kleine week op het display en deze bleef maar alarm slaan. Het mooiste was nog dat de kilometerteller niet overeen kwam. Er staat minimaal 180.000 op de teller in plaats van 120.000 en volgens de specialist bij de peugeot garage zou er al 250.000 op de teller kunnen staan door de versleten motor. De auto staat nu weer te koop bij kortenray 1 dag na terugbrengen met de verkeerde kilometerstand. Deze is ook niet meer gerepareerd want dit zou weken duren volgens de specialist bij de peugeot garage. Deze mensen bedriegen waar je bijstaat met illegale praktijken!!!
na weken gezeur en gerommel uiteindelijk de auto teruggebracht naar de garage en er 1000euro verlies mee gedraaid. Deze moest ik maar voor lief nemen want de auto was de helft waard van het aankoopbedrag. Mijn fout was dit met leugens van de garage en zonder mede leven.
hebben er mensen vragen over deze garage stel ze gerust en ik zal ze beantwoorden en wellicht kan ik nog meer info verstrekken als dit nodig is. Mijn tip is geen enkele auto bij deze garage te kopen!!!

meer
Motor kwijt na diefstal
ronybalony
ronybalony
Datum: maandag 29 jun 2015, 15:07
Trefwoorden: Motor gestolen terugvorderen via rechtszaak
Reacties: 4
Categorie: Auto & Vervoer - Motors
Bekeken: 48x

In het kort.

Onze motor is meegenomen door een goede vriend om deze te laten stallen in de winter, elke jaar komt de motor weer netjes retour.
Afgelopen winter 2014-2015 wederom meegenomen en gestald , echter onze vriend is komen te overlijden ( helaas) en diegene waar de motor nu in onderhoud/stalling staat geeft de motor niet af omdat deze de motor zou hebben gekregen/gekocht ( is niet duidelijk) van onze vriend. Wij aangifte gedaan van diefstal en waar de motor staat , deze is opgehaald en in beslag genomen , echter de "dader" heeft geen afstandverklaring getekend. Wij met onze eigendoms- papieren stonden wel sterk .. dachten wij. Om de motor weer in bezit te krijgen moest eerst de officier van Justitie zich over de zaak buigen , onze meneer de agent heeft contact gehad en zijn verhaaltje gedaan ( echt alleen het noodzakelijke verteld) en binnen een kwartier was het bekeken de motor gaat terug naar de DADER...... onze monden raakten nog eerder de grond dan onze afgezakte broeken.....
De man zou niet ter kwade trouw hebben gehandeld.
Nu moeten wij als eigenaar een civiele rechtszaak beginnen om te bewijzen dat wij met onze verklaringen recht hebben op onze eigen motor. De dader heeft geen verhoor gehad en heeft niets hoeven te verklaren en wil nu van ons de papieren of .....wij kunnen de motor terugkopen van hem ??? Wij zijn desnoods bereid om kosten te betalen die hij heeft gemaakt voor onderhoud met een max van een bepaald bedrag .. maar terugkopen NEE dat gaat te ver. Nu gaat er een kort geding komen via de rechtbank maar wij moeten wel eerst die kosten allemaal voorschieten en dan maar afwachten........ Wij hebben ook een rechtsbijstand verkeer afgesloten bij al onze motorvoertuigen en nu verteld de verzekering doodleuk dat zij niets vergoeden omdat het diefstal/verduistering is , gelukkig hebben wij een goede advocaat en die heeft in de voorwaarden gelezen dat zij wel degelijk dit moeten vergoeden , dus ook hier moeten wij op wachten .... Wij betalen altijd netjes onze dingen begaan haast geen grote overtredingen ( max snelheidsovertreding van 8 km),wij stelen niet , heb 26 jaar klaar gestaan voor de maatschappij (vrijwilige brandweerman) en dan krijg je dit ............. hoezo misdaad loont niet ?? Hoezo het recht zal zegevieren ?? Hoezo eerlijkheid duurt het langst .....

meer
ANWB autoverkoopservice wassen neus
mhellevoet
mhellevoet
Datum: zaterdag 20 jun 2015, 01:59
Trefwoorden: anwb, autoverkoopservice, verkoop, auto
Reacties: 4
Categorie: Auto & Vervoer - Tweedehands
Bekeken: 77x

Langs deze weg wil ik mensen waarschuwen voor de ANWB Auto verkoopservice waarin 100% verkoop garantie wordt bedongen.
Via deze service, waarvoor je bijna 30,- euro moet betalen, heb ik getracht de 12 jarige auto van mijn overleden vader te verkopen.
Na alles ingevuld te hebben en vele foto's te hebben gemaakt kreeg ik een bod van 605,- euro via de ANWB. Dit bod was vrij laag maar ben daar toch akkoord mee gegaan. Ik kreeg toen een mail die begon met, gefeliciteerd met de verkoop van uw auto. We konden de auto alleen inleveren bij een Hertz autoverhuur bedrijf in Rotterdam, 3 kwartier rijden bij ons vandaan. Daar aangekomen werd de auto onderzocht en een stuk mee gereden door een medewerker aldaar. Deze gaf aan dat de auto motorisch helemaal ok was, daarna maakte hij enkele foto's van de auto. Even later kregen wij te horen dat de verkoop niet door zou gaan vanwege wat lichte schade aan de carrosserie.
Het enige wat aan te merken was aan de carrosserie was een klein deukje aan de achterkant dat vooraf gemeld was met ook een foto en wat kleine lakschade door boom hars.
Mijn conclusie is dus dat de term 100% verkoop garantie misleidend is, verkoop garantie onder voorbehoud zou veel passender zijn. Ik vind deze misleidende service daarom ook niet passen bij een vereniging die zegt mede op te komen voor de autorijders. De ANWB autoverkoopservice was zonde van mijn geld en tijd.
Dus mensen pas op, ga niet in zee met de ANWB autoverkoopservice!

meer
Nieuwe regeling roetfilter
emile123456
emile123456
Datum: donderdag 18 jun 2015, 23:50
Trefwoorden: diesel roetfilter belasting
Reacties: 17
Categorie: Auto & Vervoer - Aanschaf
Bekeken: 327x

2015 "Automobilisten die rijden in een diesel die niet vanuit de fabriek al een roetfilter had, gaan fors meer wegenbelasting betalen" "Dat staat in een plan van staatssecretaris Eric Wiebes "

Er zijn plannen voor een nieuwe wegenbelasting: een auto die niet fabriek-af een roetfilter heeft gaat fors (?) meer belasting betalen. Dit zijn de nieuwe plannen voor het komende periode.

Zie:
http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2015/6/Fors-meer-belasting-voor-vieze-diesels-1779126W/

Nu is de wegenbelasting op diesels al niet weinig –een beetje stationwagen heeft al gauw 100 euro per maand te pakken- maar het grootste probleem is dat er na de oldtimerregeling nu weer een verandering komt terwijl mensen al die auto in bezit hebben, wat een enorme schadepost kan opleveren. Een auto met veel belasting is of onverkoopbaar geworden of je moet duizenden gaan afschrijven om dat te compenseren. We hebben dat eerder gezien bij de oldtimerregeling. Er is toen veel geld verdampt door de nieuwe regels. Je kunt immers niet de auto verkopen en daar een andere voor terug nemen want het geld komt niet terug. Het geld is verdwenen. En dat in crisistijd.

Nog gekker is het dat niet zo lang geleden er tijdelijk subsidie was voor het inbouwen van een roetfilter. Inmiddels moeten we dat weer zelf betalen,.Nu lijkt het er op dat auto’s die fabriek-af geen roetfilter hebben de volle laag gaan krijgen. Had het dus geen zin om achteraf een roetfilter in te bouwen? Het gaat toch om het milieu? I 2007 besloot het Europees hof dat roetfilters verplicht stellen niet mag. Daarom gaat het nu via een belastingverhoging. Alsof we voor de lol zonder filter rondrijden.

En wat moeten de mensen die nu op het punt staan een 2e hands auto te kopen? Of nog erger; die er net een gekocht hebben? Hoe weet je dat je moeizaam bijelkaar gespaarde autootje fabrieks-af een roetfilter heeft of via de subsidieregeling een latere inbouw heeft van een paar jaar terug? Het lijkt erop dat mensen met een kleine beurs weer eens de klos zijn omdat tijdens een lopende generatie auto’s de regels worden veranderd. Zo goedkoop zijn auto's nou ook weer niet. Niet alleen voor de nieuwe.

Zie ook:
http://www.elsevier.nl/Zoeken/?q=roetfilter

Hier kunnen we als burger geen wijs uit worden. Kan ik nu wel of geen goedkopere diesel nemen? En wat is er mis met achteraf inbouwen van een roetfilter, ook al kost je dat een rib uit je lijf.

2011 "Verplichte roetfilter op auto wordt afgeschaft"
2011 "Het vorige kabinet stopte de subsidie voor roetfilters voor vrachtwagens per direct toen uit berekeningen van TNO bleek dat de filters nauwelijks functioneren. "
2009 "Roetfilters blijken nutteloos; Cramer stopt subsidie"
2007 "Grote twijfel over werkzaamheid roetfilters"
2007 "Nederland mag roetfilter niet verplicht stellen"
2006 "Brussel verbiedt verplichte invoering roetfilter"

meer
NS: kinderkorting 12-18 jaar vervallen!
obar
obar
Datum: donderdag 18 jun 2015, 09:31
Trefwoorden: NS, kortingsregeling NS, 12-18 jaar, kinderkorting
Reacties: 6
Categorie: Auto & Vervoer - Openbaar vervoer
Bekeken: 99x

Ik kom er net achter dat mijn kind van 12 een kortingkaart moet aanschaffen om met korting te mogen reizen. Tot een paar jaar geleden kregen kinderen van 12 tot 18 jaar standaard korting.
Dit betekent dat een aantal van de extra regelingen zijn vervallen.
De korting voor kinderen van 12 tot 18 jaar is er daar een van. De andere is het standaard met korting reizen in juli en augustus en rond kerst.
Het is ondertussen veel voordeliger om een auto te hebben als gezin, dan om met de trein te reizen, zeker als je grotere kinderen hebt.

meer
Boete te laat betalen voorschot wegenbelasting.
heijmans2000
heijmans2000
Datum: woensdag 17 jun 2015, 07:28
Trefwoorden: Wegenbelasting, boete
Reacties: 14
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 223x

Wettelijk is het zo dat als men te laat betaald het volgende:

1. Eerste herinnering gratis.
2. Tweede 12,50
3. Derde 40,-

Bij de wegenbelasting krijg je een boete van E 158,- als men te laat betaald, onterecht vind ik dit, omdat men 3 maanden vooruit betaald. Hoe kan men dan te laat betalen?

De factuur over de periode april, mei, juni wil de belastingdienst 15 maart binnenhebben. Loon komt de 28e. Indien men dan betaald is men TE LAAT en krijgt men een boet van 158 euro.

Ik vind dit een rare situatie. Natuurlijk moet men ook op tijd betalen, maar als het geld eind maart binnen is,dan ben ik naar mijn mening toch op tijd?

Bovendien vraag ik mij af of de belastdingdienst dit wettelijk mag doen? En of dit wel een redelijk bedrag is.

meer
DHL geeft niet thuis terwijl ik er was
stacydenzel
stacydenzel
Datum: maandag 15 jun 2015, 19:21
Trefwoorden: DHL, niet thuis, track and trace, onmogelijk
Reacties: 8
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 109x

Ik heb door een vriend van mij een pakketje uit duitsland laten versturen. Dit is op 10-06-2015 verzonden en zou vandaag op 15-06-2015 afgeleverd worden tussen 15.00 en 18.00. Ik ben door een aanrijding minder mobiel op die moment maar aangezien ik dit pakketje echt nodig heb toch naar mijn werk adres vertrokken om mijn pakketje in ontvangst te nemen. Om 17.50 dacht ik laat ik maar even DHL bellen aangezien ik nog niemand gezien had. Daar vertelde Mevr. [edit redactie] dat de bezorger een niet thuis melding had gegeven. Onmogelijk aangezien ik met mijn krukken de voordeur niet verlaten heb. Ik vroeg haar de bezorger te bellen om deze terug te sturen. Onmogelijk aldus [edit redactie]. Voor het wijzigen van het adres heb ik het we zijn langs geweest briefje nodig. Alleen heeft de bezorger deze niet achtergelaten. Dus Onmogelijk aldus [edit redactie]. Na 45 min kom ik tot de conclusie dat DHL mijn pakketje niet kan traceren los van 'DEPOT'(waar onbekend), 'ONDERWEG' of 'WEL OF NIET GELEVERD'. Ik vind dit een mega onhandig systeem. Toen ik dit melde vertelde [edit redactie] me dat ik een klacht kan indelen. Okay zei ik maar wilt u dan niet mijn email adres voor de feedback van mijn klacht. Waarop [edit redactie] reageerde nou meneer u moet ons vertrouwen dat wij de bezorger zullen aanspreken. Dus again Feedback ONMOGELIJK.. Ik vind die super vervelend wil mijn pakketje ook wel ophalen alleen ook dit is ONMOGELIJK. Iemand hier ervaring mee? Kunnen we DHL niet aanpakken om een beter Track en Trace systeem te installeren zoals een Dynalogic waar je letterlijk de bus in Google maps ziet.

meer