oplichting ( 67 ) 

louth
louth
ING en Phishing mail 15-10-2011 waarom kan ik dit niet 24 uur per dag melden bij de ING?
Datum: zaterdag 15 okt 2011, 20:20
Trefwoorden: ING, valse, email, oplichting, inloggen, Mijn ING
Reacties: 16
Categorie: Geldzaken & Recht - Banken
Bekeken: 2209x

Allen,

Vandaag heb ik onderstaande PHISHING mail mogen ontvangen en deze las ik een uurtje geleden... Nu heb ik wel meer van deze mailberichten mogen aanschouwen in de loop der jaren maar deze is, in zijn soort, wel heel erg goed opgezet... Ik kan in de "ING MAIL" geen directe aanwijzing vinden dat het hier om een phishing mail gaat en de link naar het inlogscherm ziet er ook goed uit.. Pas op het inlogscherm blijkt dat deze redirect word en onderin staat nog een opmerking van 25 juni.... Maar zelfs ik moest 2 keer kijken!!!!!!!!!!!

Ik denk dat deze mail de ING en onoplettende ING klanten een hoop geld kan gaan kosten... Dus ik dacht dit "even" aan de ING te melden... Of ik ben dom en kan de klantenservice daar na 17.00 uur op zaterdag niet bereiken maar op welke manier en waar ik dat dan wel zou kunnen doen?

Iemand hier een idee?


MAIL ZATERDAG 15-10-2011

U hebt een ongelezen bericht van de ING Bank


ING . ing-verificatie@live.com
Klantenservice
Postbus 41900, 1009 CD Amsterdam
Email via ING.nl
ING Bank N.V.
Statutair gevestigd te Amsterdam


Datum Handelregisternummer Telefoon Behandeld door
14 oktober 2011 33031431 0900-0933 Klantenservice
Onderwerp
U hebt een ongelezen bericht van de ING BankGeachte heer/mevrouw,


U hebt een ongelezen bericht op uw internetbankieren rekening.


Bekijk uw bericht via de onderstaande link

https://mijn.ing.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet


PS: Het is mogelijk dat uw emailhost de capaciteit van deze email niet aankan en daardoor niet alles zichtbaar is of op de juiste plek staat


Hoogachtend,

[edit - redactie]
Afdeling Beveiliging & Fraude
ING Bank N.V


ING Amstel en Vecht
Stadsplein 96
1181 ZM Amstelveen, Noord-Holland
KvK: 04068479


N.B. Dit is een automatisch gegenereerd e-mailbericht. Reacties, vragen en opmerkingen
toegezonden aan de afzender van dit e-mailbericht zullen daarom niet worden
beantwoord/behandeld.

======================================================
ING disclaimer: http://www.ing.nl/disclaimer

© 2011 ING Bank, Alle rechten voorbehouden. Privacy Policy | Legal Disclaimerhoofdpo • ganzenhoef 685 • franeker, NU 4593

LET OP ONDERSTAANDE LINK IS N I E T VAN DE ING !!!!

http://ing-redirect-index.allalla.com/sesamloginservlett.html

meer
sascha187
sascha187
Eneco Hier Klopt iets niet????
Datum: woensdag 28 dec 2011, 11:10
Trefwoorden: oplichting, Eneco, Problemen, Jaarnota
Reacties: 6
Categorie: Huis & Tuin - Energie / Stroom
Bekeken: 789x

wat ik momenteel meemaak met Eneco zullen vele verbazen.

Ik ben al 3,5 woonachtig op mijn huidige adres een kleine appartement 56 m.

Betaal altijd een laag mnd bedrag alleen voor stroom, wij hebben in onze hele appartement alleen stroom geen gas verder niks stook kosten enzo zit in de vve.

velede jaar begonnen met een grote verbouwing, in 2010 maar 8 mnd gewoont op mijn adress, Omdat de appartement al gauw kaal was (keuken badkamer eruit gesloopt was het onbewoonbaar,)meter knop staat uit. eind in 2010 eind nota gekregen en we kregen wat geld terug, Logish want we hadden maar 8 mnd daar gewoont, Daarna stroom uitgeschakelt.We werden geadviseerd om onze mnd bedrag naar beneden te doen. Dit hebben we niet gedaan omdat we dachten een leuk extra je te krijgen in 2011!!!

Nou mensen jullie verwachten het natuurlijk al, In 2011 door problemen financiel duurt de verbouwing wel erg lang nog steeds niet klaar!!! kortom heel 2011 heeft het pand leeg gestaan, tot heden nog geen keuken, koelkast enzo.

krijg de jaarnota 985 euro bij betalen??????????
velede jaar kreeg ik terug terwijl ik 8mnd daar heb gewoont, nu het hele jaar stroom eraf (af en toe gebruikt om te schuren)en nu zoveel bij betalen, Klopt niet hier zit een luchtje aan dacht ik of een fout van eneco of van de monteur die een nieuwe meterkastje heeft geinstaleert omdat de oude defect was na al 1 keer eerder een monteur was langs geweest omdat de oude metkast storingen vertoonde.

Maar nee hoor, Ik had gebeld en uitleg gevraagt hoe het mogelijk was dat de jaarnota zo hoog was terwijl het hele jaar de stroom uit staat.als ik inlog bij eneco verbruik in 3,5 keer zoveel als de gemiddelde bewoners in 2011 (vreemd als de meterkast uit staat)
Maar al snel kon de eneco mederwerkster mij niks uitleggen behalve een betalings regeling. ik blijven bellen en telkens werd er gezegt dat ik terug gebelt werd door iemand die erover ging 7 gesprekken verder nooit terug gebeld altijd zelf gebeld en telkens voor de zekerheid mijn nummer als nog nagelaten omdat ze een oude tel hadden.

(lang verhaal he sorry)

Maar in het 3e gesprek was het duidelijk volgens Eneco de vorige bewoner had nacht korting en ik heb dit ook, Maar ik heb er nooit voor betaald, Dus sloegen ze mij maar voor 4 jaar aan 17,50 per mnd vandaar deze hoge rekening.

1)17,50 per maand keer 4 Jaar???? (plus 6mnd zeker als extra voor de goeie services ofzo)

2) als ik dit uitreken kom ik niet aan zo een hoog bedrag en zeker niet omdat mijn maand bedrag er nog van afmoet, Berekening klopt niet (ligt nu ook bij mijn rechtsbijstand, we wachten op de volgende)

maar als klap op de vuur pijl, ik neem contact op met stedin omdat de meterkast van en graag wou weten op welke meter ik dan die nacht korting/teller kon zien.
STEDIN meld mij dat ik dit niet heb, Omdat in hun bestand is dit nooit aangevraagt en is er nooit een 2e metergeplaats, Dus dat dit een adminastrieve foutje is van ENECO,

Vervolgens dit teruggekoppeld aan Eneco en dit was hun reactie o, 0 ja vreemd dan zal ik dit aanpassen, Geen excuses niks, ik blij denk nu zal het wel goed komen eindelijk mijn extra tje waar ik al het hele jaar op wacht.

Nieuwe noto op mijn account (eneco website)552 Bij betalen!!!!!!!!!!

Is al wat minder dan de eerste keer, Weer gebeld en gevraagt hoe dit mogelijk als het hele jaar het pand heeft leeggestaan!!!!!
Ik zou weer terug worden gebeld en natuurlijk tot vandaag niks gehoord.!!!!!

meer
dhr.j.vdb
dhr.j.vdb
Opengescheurde en inhoudloze post ontvangen
Datum: vrijdag 30 dec 2011, 15:57
Trefwoorden: PostNL, diefstal, oplichting, kerstkaart
Reacties: 28
Categorie: Geldzaken & Recht - Overig
Bekeken: 2410x

Had het niet verwacht maar ook hier in Groningen komt het steeds vaker voor. Vandaag post ontvangen wat opengescheurd was en de inhoud (gevouwen kerstkaart met daarin geldbedrag) is weg. Kortom er werd een toegetakelde envelop bezorgd door postNL. Een klacht ingediend zoals velen waar niets mee gedaan wordt. Vandaar dat ik hier mijn verhaal wil delen.

meer
jeroenvl1980
jeroenvl1980
Oplichting en vervalsing door Alternate (Alter ego of gewoon alter dom)
Datum: woensdag 25 jan 2012, 12:34
Trefwoorden: oplichting, vervalsing
Reacties: 42
Categorie: Computers & Internet - Hardware
Bekeken: 1023x

Op 30 december 2010 had ik bij alternate een asus m4a89td pro/usb 3 besteld.Helaas bleek dit bord na in bouwen kapot te zijn waarop ik contact op genomen heb met alternate.Nadat ik het bord op hun verzoek had terug gezonden werd er enkele dagen mij een email gestuurd vanuit alternate dat het bord idd kapot bleek te zijn.Een vervanging volgde dus na aankomst van het 2e bord had ik alles weer ingebouwd.Nu denken jullie het is opgelost maar helaas was dat niet zo in het geheugen gedeelte van het bord bleek als nog een fout in te zitten waarop ik weer op nieuw contact heb op genomen met alternate.


Na de eerste keer bleek dat hij niet kapot was maar toen vroeg ik aan die technische medewerker of het met mijn geheugen getest kon worden nadat ik mijn geheugen modules daar had heen gezonden bleek na testen dat het bord idd als nog niet goed werkte.Ik stelde voor om dit bord om te ruilen ook wel een swap genoemd maar daar ging men bij alternate niet op in,hij en zijn collega hadden besloten het bord op te sturen na asus zelf ter reparatie.Dat ging volgens hun 4 tot 8 weken duren.Na ongeveer 6 weken kreeg ik opeens een email van post nl dat ze mij een pakketje hadden toegezonden waar ik niet van op de hoogte was dat er inmiddels als nog achter mij rug om een omruiling was gedaan( iets wat ik zelf eerder al had aan gegeven hoezo slecht van begrip).


Had namelijk nooit een bericht gehad van hun een telefoontje of email.Dus dat pakketje kwam aan op zaterdag dus ik maak die doos open zat er een nieuw moederbord in die ik eigenlijk helemaal niet wilde hebben dat hadden die mensen van alternate maar even voor mij besloten achter mij rug om.Dus ik bekijk die factuur die er bij zit blijkt dat ze het bedrag van mij vorige moederbord hadden veranderd ook wel vervalst ze hadden de prijs van mij vorige moederbord verrekend met het moederbord die ze mij hadden toegezonden.Mijn vorige moederbord koste 157,90 (hadden ze dus vervalst naar 132,90)daar hadden ze dus de prijs 132,90 van afgehaald van het opgestuurde bord .Als je deze 2 bedragen van elkaar af haal hou je 25 euro over die ze mij dus genept hebben voor jullie misschien niet veel geld maar voor mij dus wel ik moet er hard voor werken en ik sta in mij recht dus wil ik dat recht ook hebben ook al is het maar 25 euro.


Dus ga binnenkort aangifte doen van vervalsing,verduistering en oplichting misschien dat iemand nog een andere ideeen heb wat ik hier mee aan moet heb namelijk ook al hulp gezocht bij het jurdisch loket.

meer
westernprophit
westernprophit
Bankspaarhypotheek is collectieve oplichting en inflatie
Datum: donderdag 23 feb 2012, 15:08
Trefwoorden: Bankspaarhypotheek, Hypotheek, oplichting, inflatie, belastingvoordeel, taalmisbruik
Reacties: 28
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 2160x

Ik verbaas me over de opkomst, de huidige populariteit en het gemakzucht waarmee de bankspaarhypotheek geaccepteerd wordt...

Bij deze vorm van hypotheek blijft er tot aan het einde een maximaal schuldbedrag uitstaan waar de bank dan haar rente over berekent terwijl je op een andere rekening een spaarplan uitvoert om de hypotheek in één keer in te lossen.

Dit betekend dat een bank maximaal geld creëert èn uit laat staan in het monetaire systeem hetgeen de inflatie bespoedigd.

Ook betekend dit dat de bank maximale renteinkomsten heeft omdat altijd het maximum bedrag uitstaat. De totale kosten, direct en indirect(belastingaftrek), lopen flink op voor de klant.

De maximale renteinkomsten worden ook nog weer eens opnieuw gebruikt als dekking om nieuwe leningen te verstrekken dat wéér geld schept en dus de inflatie bespoedigd.

Als extra bonus heeft de bank uw spaarrekening die ook nog eens een keer als dekking gebruikt wordt om nog meer leningen te verstrekken hetgeen, u raad het al, de inflatie bespoedigd!

Hierbij wordt flink misbruik gemaakt van het individu in ons collectieve belastingsstelsel. Het is eigenlijk nog de vraag of het belastingstelsel van ons is of van de bank...

Dankzij de belastingaftrek lijkt de bankspaarhypotheek goedkoop voor het individu die een dergelijke overeenkomst aangaat, maar de kosten zijn deels voor onze staat, de belastingbetaler, en dus indirect U die de bankspaarhypotheek aangaat!

meer
dhg2000
dhg2000
Oxxio colportage/oplichting
Datum: zondag 20 mei 2012, 15:09
Trefwoorden: Oxxio, colportage, oplichting
Reacties: 34
Categorie: Huis & Tuin - Energie / Stroom
Bekeken: 3026x

Vrijdagavond stond er een verkoper van Oxxio bij mij aan de deur. Hij wilde mij wat informatie verstrekken betreft de tarieven van Oxxio. Na een mooi praatje van de verkoper ben ik er in getrapt door te tekenen om "informatie" te ontvangen. Helaas blijkt nu dus dat ik al aan een contract vastzit. Gistermiddag heb ik gelijk een aangetekende brief naar Oxxio verzonden betreft mijn ontbinding van het contract. Ik weet nu wel dat ik nooit meer iets aan de deur zal kopen / tekenen.
Vind het wel een slechte zaak van Oxxio dat ze potentiele klanten er op deze manier proberen in te luizen. Ik hoop dat de ontbinding van het contract goed en snel wordt geregeld, en dat ik na bevestiging van ontbinding verder niks meer van ze ontvang.

meer
maria10
maria10
Travel - Tours Brief met 1e prijs! ha, ha.
Datum: zondag 3 jun 2012, 20:44
Trefwoorden: Oplichting, Colportage?
Reacties: 12
Categorie: Vakantie & Vrije tijd - Overig
Bekeken: 1446x

Een paar dagen geleden kreeg ik van Travel - Tours een brief in mijn bus met de mededeling dat zij hun excuus aanboden vanwege het feit dat één van hun chauffeurs enkele mensen in W. niet heeft bereikt! helaas konden wij u op telef.nr ( bij ons bekend) niet bereiken. Een omleiding en onwetendheid van de chauffeur, bla, bla, bla!
U hebt daarom de 1e prijs gewonnen. ( tjonge) Mijn man en ik weten van geen busreis en vinden dit bericht niet kloppen. Graag wil ik weten wie er ook zo'n brief heeft gekregen en of men hierop is ingegaan.
Een prijs in ontvangst nemen ( Stroomstrijkijzer Station ) en een maaltijd krijgen en ook nog een kadomand. Dit is niet pluis.
Wie heeft hier ook ervaring mee?

meer
morgenstern
morgenstern
Pas op na verlengen abonnement Vodafone!
Datum: zaterdag 16 jun 2012, 11:50
Trefwoorden: vodafone, abonnement, blox, oplichting
Reacties: 12
Categorie: Elektronica & Telefonie - Aanbieders / abonnementen
Bekeken: 1582x

Een tijdje terug heb ik in de Vodafone-winkel in Heerlen Corio Center mijn Vodafone abonnement verlengd. Omdat het 'oude' abonnement niet meer beschikbaar was, sloot ik een SO Bel + SMS-3 80 (8,95 euro) abonnement af voor 2 jaar. In de winkel vroeg ik of ik mijn blox (zorgeloos internet en dagbundel mobiel internet buitenland) opnieuw moest aanzetten. De jongeman in de winkel vertelde mij dat dit absoluut niet nodig was en dat alles bij het oude bleef. Mijn verbazing was groot toen ik de daaropvolgende maand een rekening van meer dan € 200 kreeg. Wat bleek: mijn blox waren uitgezet door Vodafone zelf. De dame van de Vodafone-klantenservice vertelde dat dit gebruikelijk is bij een nieuw abonnement. Ze zou mijn zaak doorgeven aan de financiële afdeling, die contact met me ging opnemen. Nou,daar wacht ik dus nog steeds op! Kortom: Ik ben dus meer dan 200 euro kwijt door valse info van een Vodafone-medewerker en word door Vodafone met een kluitje in het riet gestuurd als ik om opheldering vraag! Mensen, pas dus op als je je abonnement bij Vodafone verlengt. Deze mensen liegen en hebben geen scrupules. Nu vraag ik me af of dit meer mensen overkomen is? Graag jullie reacties!

meer
knoxxio
knoxxio
Door GREENCHOICE toch nog opgelicht!
Datum: vrijdag 22 jun 2012, 17:57
Trefwoorden: GREENCHOICE, OPLICHTING
Reacties: 14
Categorie: Huis & Tuin - Energie / Stroom
Bekeken: 3285x

Contract aangegaan en overeengekomen dat stroom en gas worden geleverd tegen het door Greenchoice zelf aangegeven bedrag per KwH en M3.
Vervolgens de jaarnota van Greenchoice gekregen en volgens de opgegeven prijzen nagerekend.
Conclusie: Berekening GREENCHOICE €209,00 te veel.
Antwoord van Greenchoice was dat het voorgestelde tarief niet geldig was omdat ik het contract te vroeg ben aangegaan. Ra, ra, ra; dus ik heb over een bepaalde periode twee energie leveranciers gehad, GREENCHOICE en in dit geval OXXIO.
Helaas gaat die vlieger van Greenchoice niet op!!!
Incasso heb ik terug laten boeken en de eindafrekening afzonderlijk betaald minus de €209,00.
Alsnog heeft GREENCHOICE
Daarna heeft GREENCHOICE heimelijk toch €209,00 geincasseerd en vervolgens een mail teruggestuurd dat er een vergissing van hen was betreffende de energieprijzen.
Maar €209,00 is niet teruggestort; helaas kwam ik pas na twee jaren hierachter, omdat ik met mijn administratie over die periode aan de gang moest.
Dus mensen u bent gewaarschuwd voor GREENCHOICE.

meer
cornholio74
cornholio74
SCOORJIJEENPRIJS.NL
Datum: vrijdag 6 jul 2012, 17:35
Trefwoorden: prijsvraag, nieuwsbrief, nawt, spam, gratis, winnen, ek, social media, oplichting, troostprijs
Reacties: 6
Categorie: Computers & Internet - Overig
Bekeken: 133x

Ik moet het volgende even kwijt....

Voor het EK heb ik meegedaan met een prijsvraag via scoorjijeenprijs.nl om zo kans te maken op kaarten voor de wedstrijd Ned-Dui. Ik moest hiervoor een paar keer al mijn gegevens invoeren, enquêtes invullen en toestemming geven dat een aantal bedrijven mij mochten benaderen voor commerciële doeleinden..maar je had gegarandeerd een prijs.
2 dagen NA de wedstrijd kreeg ik een enveloppe in de brievenbus met 6 kraskaarten.
Ik dacht ok..kan gebeuren, iedereen maakt wel eens een fout. Onder de kraslaag stond een code die je op hun site kon invoeren om te kijken welke prijs je kreeg.
De prijzen waren kaarten voor Ned-Dui, ek t-shirt, ek voetbal, ek biertap en troostprijzen...
Ok, ik de codes ingevuld en wat krijg ik als prijs???
Links naar websites van andere bedrijven met een al bestaande prijsvraag of aktie. Een link naar een andere prijsvraag is voor mij GEEN prijs.

Toen sloegen bij mij dus de stoppen door..
Dit bedrijf verdient dus geld aan mijn persoonsgegevens en verkoopt deze ook nog eens door, terwijl ik geen enkele prijs heb gekregen (behalve nog meer spam en onzin email).

Ik vraag me nu dus af of er meer mensen zijn die dit hebben meegemaakt??

Het gaat me echt niet om de prijs, maar dat deze SocialMediaMarketingMiljonairs heel snel gestopt en gecontroleerd worden!!!


grt,
Rico

SCOOREENPRIJS.NL
Jij bent gegarandeerd een winnaar! (

meer