Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: roosdefraine
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Jun 22, 2015 om 15:20ijsZet de bak ijs gedurende 20 seconden op vol vermogen in de microwave. Het ijs is dan mals genoeg om te scheppen zonder dat het te ver ontdooit. Wel onmiddellijk na het scheppen terug in de diepvries stoppen.
De scheplepel (de mijne is een stevig model zoals dat waar 'Diploma' het over heeft) voorverwarmen in een kom met heet water. -
Jul 25, 2014 om 15:17Hoe krijg ik mijn handen weer schoon?[quote=tenormin schreef op vrijdag 25 jul 2014, 15:08][quote=who cares schreef op vrijdag 25 jul 2014, 15:00]Ik zit me wel eens af te vragen ,waarom stelt men hier vragen bv hoe krijg je je handen schoon, hoe kregen mensen hun handen schoon toe er nog geen internet bestond , toen moest men nadenken en probeerde men van alles ,laat je gezond verstand werken en vindt zelf een oplossing tenzij het ingewikkeld wordt dat kan ik me er iets bij voorstellen ,stel niet meer van die domme vragen maar gebruik je hersenen ,die heb je tenslotte niets voor niets gekregen of die holte moet helemaal leeg zijn tja dan houdt het op.
Helemaal waar hoor, vroeger was er geen internet en toch kregen we van alles voor elkaar. Nu bestaat er internet en krijgen we ook van alles voor elkaar, n.l. fora
waarbij men vragen kan stellen en antwoorden op krijgt. Je kan natuurlijk ook Google gebruiken: staan ook antwoorden. Anders kunnen de fora ook verdwijnen. Dus, als u alles maar dom vind, hersenloos, begrijp ik überhaupt niet waarom u de moeite neemt te antwoorden, d.w.z. alleen maar uw mening te ventileren.
Voor er Internet bestond waren er allerlei tijdschriften waarin ook dergelijke vragen gesteld werden. (Libelle, Doe-het-zelf magzines enz) -
Jul 25, 2014 om 14:55Hoe krijg ik mijn handen weer schoon?Neem de koffieprut van je koffiezetter of uit een gebruikte koffiepad. Doe daar een scheut afwasmiddel bij. Je handen schuren met dat mengsel.
Je handen afspoelen, klaar!
Dat er daardoor koffieprut in de afloop van de spoelbak gaat kan absoluut geen kwaad. Koffieprut houdt de afloop schoon! -
Oct 19, 2009 om 23:56wat kost inductie koken?kookpotten of pannen met tefalcoating voor inductie niet onder de 30 €??? Jawel!! Ik kocht mijn braadpannen (met tefal, diameter 20 cm) voor 6 € (speciale aanbieding bij de Gamma!) Ik heb er ook nog gekocht bij Aldi (24 cm inox 18/8) voor nog geen 14 €. Een heel pottenstel: 2 x 1 pot van 20cm, 2 x 1 pot van 16 cm, en 1 melkpan 16 cm: kostte 35 €
enz... Even de reclamefolders uitpluizen en je vindt ze wel!
-
Oct 19, 2009 om 14:46wat kost inductie koken?Beste Robert-Jan,
Veiligheid is onbetaalbaar... Indien je kinderen hebt, kies dan volop voor inductie. (Geen gevaar voor ontploffingen, brand, geen open vlam enz..)
Inductie is superveilig met kinderen. De plaat is zelfs onmiddelijk na het koken niet zo heet dat ze d'er zich aan kunnen verbranden. (Dit in tegenstelling met andere electrische kookplaten.)
Wij hebben sinds de geboorte van ons eerste kleinkind resoluut voor inductie gekozen. Het mag dan nog duurder zijn, maar wij wilden het niet op ons geweten hebben dat onze kleinkinderen enig risico liepen.
Ik laat mijn kleinkinderen naar hartelust meekoken met oma! Fijn voor hen, maar ook voor mij!
-
Oct 19, 2009 om 14:37wat kost inductie koken?Dat pannen voor inductiekoken per definitie duur zijn, is larie en apenkool! Er staan regelmatig potten en pannen in de aanbieding bij Aldi en Lidl, die geschikt zijn voor inductie. (Ik heb een tijdje geleden in een doe-het-zelfzaak (Gamma) antikleefbakpannen (20 cm diameter) gekocht voor 6€!!
Die pannen zijn voor alle vuren geschikt. (ook gas en inductie!)
-
Jul 4, 2009 om 00:53Hoe houd ik friet tijdens het eten knapperig?Beste tp: Is het echt zo dat je de moeder van alle frietaardappelrassen het Bintje niet meer kan kopen in Nederland? Weet jij waarom dat zo is?
Hebben de Belgische diepvriesfrietenfabrikanten dan telkens weer de hele Nedeerlandse oogst opgekocht?
Hier in België zijn ze nog volop te koop. En weet je wat? De diepvriesfrietjes die je hier bij Aldi kan kopen zijn gemaakt van... Bintjes! (Voorgebakken in een bedrijf in Peruwelz Wallonië bij Tournai)
The One and only Belgian Fries website zegt:
Some fine potatoes (Bintje is the best, but in the US Yucon Gold or
Russett will do fine), a sharp knife, a deep fryer, frying oil (any oil
that can take the heat will do but will determine the taste of the
fries),
Ik lees op Wikipedia dat:
De plant is zeer gevoelig voor phytophthora,
zowel in het loof als in de knol. Hij is ook vatbaar voor wratziekte.
Vanwege deze gevoeligheid voor phytophthora hebben de
grootwinkelbedrijven onder druk van de Bildtstar,
dat nog gevoeliger is, wel blijven verkopen. Toch wordt Bintje nog veel
verbouwd. Voorstanders van het ras beweren dat door de snelle groei de
milieulast vanwege het kleiner aantal bespuitingen uiteindelijk
gunstiger uitvalt dan bij andere rassen.
Indien de Bintjes in Nederland niet meer te krijgen zijn, dan kan je ze nog altijd...hier in België komen kopen! (In alle supermarkten, en uiteraard ook in de frituren! (Patatkraam voor de Nederlanders)
-
Jul 3, 2009 om 23:54Hoe houd ik friet tijdens het eten knapperig?Beste Judith,
Mag ik als Belg, het vaderland van de friet, je even helpen?
Het allerbelagrijkste bij de bakken van frietjes is de keuze van de aardappelen. De beste keuze is de Bintje. (Niet de vroegste en ook niet de alleerlaatste van het seizoen. In het midden van het seizoen zijn ze op hun best) Aardappelen schillen en in frietjes snijden. De frietjes wassen in koud water om het overtollige zetmeel te verwijderen (het spoelwater wordt troebel). De frietjes laten uitdruppelen en ze net voor het bakken, verder droogdeppen met een keukenhanddoek.
2)Frietjes moet je in twee keer bakken. In olie én in de friteuse (niet in de oven!) De eerste keer op 150 à 160°C in de OPEN friteuse. Wanneer de frietjes stoppen met 'bruisen' (een bruisend geluid maken in de friteuse) dan haal je ze uit de olie en laat ze wat afkoelen in een vergiet met een paar blaadjes keukenrol erin. Ondertussen de friteuse verhitten tot 180-190°C)
3)Wanneer de frieuse 180à190°C warm is, de fietjes opnieuw bakken. Gedurende 3à 5 minuten. Af en toe de frietjes ophalen om te kijken of ze naar je smaak gebakken zijn. (Iet langer wanneer je graag donkerdere frietjes wil, wat minder al je eerder goudgele frietjes hebt.
4)Bedenk ook dat frietjes ONMIDDELIJK NA HET BAKKEN opgegeten moeten worden. Ze worden na een kwartier altijd slap!
Nog iets: Niet te veel frietjes ineens bakken: neem zowat 200 gram frietjes/ liter olie in de friteuse. Leg j'er te veel in , dan zakt de temperatuur in de friteuse te hard (dat kan bij lage wattagefriteuses zelfs zakken tot 120°C , dat is net iets warmer dan het water waarin aardappelen gekookt worden) en is slappe frietjes het resultaat.
Het eerste bakken dient net om een korstje te schroeien rond de frietjes, het tweede om dat korstje te verstevigen en de fietjes vanbinnen te garen.
Het is ook aan te raden om je frietjes met een frietsnijder te snijden, dan zijn ze gelijmatig. Snij je ze met de hand dat heb je dikke en dunne frietjes, tegen dat de dikke frietjes gaar zijn, zijn de dunne frietjes al lang verbrand! -
Apr 15, 2009 om 13:02Ontkalkingssetje voor SenseoHet opbouwen van druk in de Senseo en het niet openkrijgen van de klep kan een heel eenvoudige reden hebben: het gaatje in het midden van de padhouder zit verstopt. (Ook al voorgehad, de oplossing: niet forceren! Wachten tot de druk vanzelf zakt (Kan een paar uur duren) De klep openen en de padhouder uitspoelen en er voor zorgen dat er geen korrels koffiegruis in het gaatje van de padhouder zit. (Dat staat zo beschreven in de rubriek 'Problemen oplossen' in de handleiding!)
Eenvoudig middel om dat probleem te vermijden: voor je de pad in de padhouder legt, de padhouder even tegen het licht houden om te kijken of de padhouder niet verstopt zit en effe met de vinger over de onderkant van de pad gaan om mogelijk koffiegruis te verwijderen.
-
Mar 30, 2009 om 16:12magnetronIndien je magnetron 15 jaar oud is, dan ben je wel aan een nieuwe toe.
Als kleine vergelijking: wij kochten onze eerste magnetron (een 600 Watt-er, zonder grill of wat dan ook) 20 jaar geleden. Die kostte toen het equivalent van 400 €. Die magnetron sneuvelde onlangs.
We hebben dus een nieuwe gekocht: Prijs: 129 € voor een 900 Watt-er mèt grill en mèt hete lucht). Wat is het gevolg: ik kan nu met de grill van m'n nieuwe magnetron met een grill van 1300 W een korstje op een gratin gillen. (De grill in de oven van m'n formuis slikt 2000 W.)een behoorlijke energiebesparing! De oven van 'mn fornuis verbruikt 3.000 Watt, de ovenfunctie van m'n magnetron heeft maar 2.000 watt nodig.
(Denieuwe is een Samsung CE 1071, de prijs is de Belgische prijs, maar het is mijn ervaring dat de prijzen voor electrohuishoudtoestellen in Nederland makkelijk 10% lager liggen dan hier in België)
Indien het email onderaan je huidige magnetron afbladdert, dan is het mogelijk dat er ook email van de bovenkant van je magnetron binnenkort ook gaat beginnen afbladderen. Emailschilfers in het opgewarme of gekookte voedsel, niet alle gerechten moeten afgedekt opgewarmd worden, is niet onschuldig. In het email kan lood zitten en dat is alles behalve gezond...