Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: tonelly
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Nov 20, 2016 om 12:23Bewindvoerder blokkeerd mijn DUO account.Bewindvoerder blokkeerT
..... als inkomen beschouwd wordT. -
Mar 30, 2016 om 12:49Wie maakt de patria cream crackersDe NV Biscuitfabriek Patria is in 1957 overgenomen door Albert Heijn.
-
Jul 24, 2015 om 12:48koopzegels JumboHet antwoord van hänschen klein is er een naar mijn hart. Je betaalt al die acties zelf, niet een supermarkt die iets gratis doet.
-
Jan 26, 2015 om 13:36Meerekenen verpakking bij gewicht walnoten?Verpakking meerekenen in het gewicht is een kwaal waar veel bedrijven in Nederland aan lijden.
Ik heb ooit in een winkel gevraagd, toe ik een paar ons kaas kocht en er heel veel verpakking werd gebruikt, of de winkelier niet beter ook de pallet, waarop de kaas was binnengekomen, op de weegschaal had kunnen leggen. Men reageerde "niet vrolijk".
In Duitsland staat bij de supermarkt waar ik ook regelmatig koop, de weegschaal standaard op -5 gram.
Zo kan het dus ook. -
Oct 17, 2014 om 12:50OntkalkingszoutBeste "mof", keukenzout lost in koud water beter op dan in warm. Vraag me niet waarom, maar dit is een van de weinige dingen die me van de schei- en natuurkundelessen op de HBS-A zijn bijgebleven.
Voor de rest ben ik het wel met je eens en is "vaatwasserzout"gewoon grof keukenzout. -
Dec 2, 2013 om 14:01BoterhamEindelijk iemand die, net als ik, vindt dat het in Nederland verkochte brood nergens naar smaakt en een hap lucht is. Of je het brood nu bij de "warme bakker" of in de supermarkt koopt, het merendeel van de soorten is te kwalificeren als een smakeloze hap lucht. De iets stevigere soorten worden nooit goed doorbakken (afbakovenbrood) en daar proef je de gist nog bovenuit. Bruinbrood wordt niet meer van ongebuild tarwemeel gemaakt, het "bruin" is (op zich niet gezond) gerstemout. Kennelijk zijn er geen ovens meer die zo heet gestookt worden dat het deeg ook werkelijk bakt, het zijn meestal doorloopovens waar het brood doorheen wordt gejaagd (kostenbesparing). Uitzondering op deze regel zijn de Turkse bakkers. Die bakken nog smakelijk witbrood (en dat tegen een prijs waar Nederlandse bakkers nog niet bij in de buurt kunnen komen). Jammer dat deze bakkers geen bruinbrood kunnen bakken - dat zijn ze in hun thuisland niet gewend. Ga je net over de grens kijken, dan is het in Duitsland verkochte brood vaak wel beter gebakken, maar iedere dag Saurteigbrot eten gaat gauw tegenstaan. Wij zijn in 1974 vanuit de Randstad naar Limburg verhuisd. In het begin reden we nog regelmatig naar Gouda om daar bij de echte warme bakker voor een maand bruinbrood in te slaan. Toen de bakkerij werd overgenomen, verminderde de kwaliteit ook daar snel.
-
Feb 22, 2012 om 13:34boterDacht ik toch in mijn onschuld dat de term "koelhuisboter" was ontstaan in de tijd dat er in Nederland een boterberg was, dat die, in koelhuizen opgeslagen boter tegen een iets lagere prijs dan de normale aangeboden werd op de Nederlandse markt, en voor een kwartje (vijfentwintig harde Nederlandse centen) per kg naar Rusland is verdwenen.