gerelateerde vragen

Vragen gerelateerd aan "q-park"

meneerbrugman
meneerbrugman
Tegoedbon verlopen
Datum: maandag 27 okt 2014, 22:24
Trefwoorden: geld, tegoedbon, verlopen
Antwoorden: 20
Categorie: Vakantie & Vrije tijd - Uitgaan
Bekeken: 204x

Hallo allemaal,

ik had een tegoedbon voor een theater of concert in een zaal hier in de buurt.
spijtig genoeg was de tegoedbon al verlopen.
Hij was 1 jaar geldig.
Nu vonden vrienden van mij dit maar raar; hun dachten dat dit helemaal niet mag, omdat ik wel betaald heb en je gedwongen bent naar een voorstelling of concert te gaan waar je geen zin in hebt. Of anders je kaartje dan maar moet verkopen aan een ander. Nog een andere vriend denkt dat dit gewoon niet màg; bij wet niet, dat het geld van mij blijft omdat ik wel betaald heb en ongeacht hoe het in hun algemene voorwaarden staat.
wie kan mij hier een helder antwoord op geven aub?

met vriendelijke groet, dhr. Brugman.

meer
kirsty
kirsty
Tegoedbon
Datum: woensdag 6 aug 2014, 21:25
Trefwoorden: Tegoedbon
Antwoorden: 17
Categorie: Geldzaken & Recht - Juridisch advies
Bekeken: 246x

Ik heb een tegoedbon van Comme Ca Tilburg, een damesmodezaak ad € 92,50. Nu blijkt dat deze zaak vorige maand is gestopt (let wel:er is geen sprake van faillissement), de eigenaren besloten gewoon te stoppen.

Nu heb ik de eigenaresse kunnen achterhalen maar alvorens ik haar benader wil nu toch graag weten welke rechten ik heb om alsnog mijn geld terug te krijgen o.i,d.?

meer
geertelino
geertelino
tegoedbon of geld terug?
Datum: woensdag 19 mrt 2014, 12:13
Trefwoorden: tegoedbon, geld terug, kapotte kleding
Antwoorden: 8
Categorie: Levensmiddelen & Voeding - Overig
Bekeken: 477x

Ik heb bij een winkel schoenen gekocht die binnen 3 maanden kapot waren. Ik ben terug gegaan naar de winkel en zij hebben de schoenen opgestuurd naar de fabrikant.

Zonder te overleggen heb ik uiteindelijk van hun een tegoedbon gekregen (met 1 jaar houdbaarheid erop!) omdat dit goedkoper was dan het maken van de schoenen of gewoon nieuwe schoenen geven.

De tegoedbon is alleen bruikbaar in hun schoenenwinkel en hun kledingwinkel.
Ik wil echter geen tegoedbon ipv die schoenen! Of ik wil een nieuw paar (dezelfde!) schoenen, of ik wil mn geld terug!

Ik ben behoorlijk verbolgen over het feit dat ze mij zomaar, zonder overleg, een tegoedbon (die 1 jaar houdbaar is nota bene!) in de maag splitsen en me niet mijn geld en/of schoenen teruggeven.

Daarom mijn vraag: mogen ze dit zomaar doen??

meer
s.dijkstra
s.dijkstra
Steps - geen geld terug, geen tegoedbon
Datum: vrijdag 29 nov 2013, 12:12
Trefwoorden: kleding, tegoedbon, geen geld terug
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Betalen
Bekeken: 737x

Ik heb een broek gekocht bij de Steps (=kledingwinkel). Bij nader inzien is de broek toch niet mijn stijl, dus ik breng hem binnen de termijn weer terug naar de winkel.
Ik krijg:
a) geen geld terug
b) geen tegoedben en
c) moet binnen de ruiltermijn van 30 dagen een nieuw artikel uitzoeken.

Nu is mijn vraag: mag dat? Ik snap dat je in sommige situaties geen geld terug krijgt, maar een tegoedbon. Maar nu zit ik vast aan het feit dat ik binnen 30 dagen een ander kledingstuk moet uitzoeken om de broek terug te mogen brengen! Mij lijkt het dat dit niet mag...

Deze regeling is pas sinds een aantal maanden, naar mijn weten. Voor die tijd kreeg ik geld/tegoedbon terug.

meer
wilmasikkema
wilmasikkema
tegoedbon
Datum: maandag 10 jun 2013, 11:59
Trefwoorden: tegoedbon, uitverkoop
Antwoorden: 18
Categorie: Geldzaken & Recht - Overig
Bekeken: 223x

Kan ik een tegoedbon van iets dat ik in de uitverkoop gekocht hebben weer gebruiken om iets te kopen in de uitverkoop. Volgens de winkel mag ik dat niet

meer
kymorene
kymorene
Tegoedbon
Datum: zaterdag 9 feb 2013, 14:43
Trefwoorden: Tegoedbon
Antwoorden: 20
Categorie: Geldzaken & Recht - Overig
Bekeken: 884x

Een klant komt terug met een kledingstuk, ze wil haar geld terug. Ben ik dat verplicht of mag ik ook een tegoedbon uitschrijven?

meer
dutch99
dutch99
waardebon ongeldig
Datum: zondag 13 jan 2013, 20:11
Trefwoorden: tegoedbon
Antwoorden: 20
Categorie: Vakantie & Vrije tijd - Uit eten
Bekeken: 3634x

We hadden maart 2012 een tegoedbon gekocht bij een turksrestaurant van 60,euro deze bon was tot 15 februari 2013 geldig. Nu is het restaurant van eigenaar gewisseld in mei 2012, (wat wij niet wisten) Op 8 januari 2013 het resaurant bezocht met 5 personen. Bij afrekenen werd de tegoedbon niet geaccepteerd, omdat de oude eigenaar deze uitgeschreven had, en hun daar niet verantwoordelijk voor zijn. Kan dit zomaar!!? wij zijn dus gewoon 60 euro kwijt.

meer
santomel
santomel
Ervaring met BONGO bonnen ? Weekendbon ?
Datum: zaterdag 28 jul 2012, 11:56
Trefwoorden: Bongo, tegoedbon, bon, weekendbon
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Overig
Bekeken: 803x

Hallo allemaal,

Na de verhuizing onze Bongo bon ter waarde van 250 euro weer gevonden. Wat een geluk zou je zeggen in deze tijd. Maar na een telefoontje richting de organisatie krijg je doorleuk te horen dat de bon niet meer geldig is na 1 jaar.

Ja meneer dat staat ook op de bon zelf. Dat is dus even mooi 250 euro voor Bongo zonder er iets voor te leveren. Ja ik weet dat het mijn eigen schuld is dat ik de bon uit het oog ben verloren. Maar als ik 250 euro cash ergens neerleg en vind dit na 3 jaar terug dan is het ook nog geldig.

Wat een onbegrijpelijke houding van BONGO. Ze trachten je niet eens tegemoet te komen./ Nee natuurlijk niet want het geld is mooi al binnen !!

Kijk dus goed, beter gezegd heel goed uit voordat je bongo bonnen koopt voor iemand. Je zal maar een mens zijn en per ongeluk vergeten waar je ze gelegd hebt. Daar word je onmiddelijk voor gestraft !!

Wat een organisatie is dat zeg. Is hier nog iets tegen te doen ? Iemand iets dergelijk meegemaakt ?

Ik hoor graag jullie mening c.q. reactie of ervaringen ?

Bedank en groet,
Ton

meer
jannanas
jannanas
Vervallen tegoedbon?
Datum: woensdag 29 feb 2012, 10:47
Trefwoorden: tegoedbon, niet meer geldig
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Overig
Bekeken: 369x

Ik heb in augustus 2010 een tegoedbon gekregen toen ik een bikini terug bracht naar de winkel die ging roesten ( ten minste: de ring die erin zat, in het broekje. Ik kreeg geen geld terug maar een bon, de bikini's waren destijds al zo'n beetje uitverkocht want het was achterin het seizoen.

Die bon ligt nu nog bij mij. Er staat geen einddatum op. Ik was vorig jaar zomer hoogzwanger, dus toen maar geen nieuwe bikini aangeschaft.

Nu wordt de winkel overgenomen door een ander bedrijf. Ik kwam hier vorige week achter. Ik heb net gebeld hoe het gaat met de bon, en volgens die meneer komt die te vervallen. En de winkel is per nu dicht ( zou per 1 maart maar is een dag eerder geworden). Volgens hem is de bon te oud en had ik het kunnen weten doordat ze stukjes in de krant geplaatst hebben over de overname.

Mag dit zomaar? Ik voel me best een beetje in de maling genomen! Destijds was ik het al niet eens met de bon, aangezien het een product was wat gewoon niet in orde was. En nu dit!
Wie weet wat mijn rechten zijn?

meer
anouknb
anouknb
tegoedbon
Datum: vrijdag 23 dec 2011, 15:55
Trefwoorden: steps, tegoedbon, geen geld terug
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Betalen
Bekeken: 211x

Hallo redactie,

Ik heb gisteren 22 dec op donderdag avond een jas gekocht bij de klerenwinkel steps in Arnhem.
Nu heb ik spijt van mijn aankoop en heb ik de jas geruild. De verkoopster vertelde dat ze mij alleen maar een tegoedbon kan geven die uiterlijk 2 weken geldig is.
Ik heb contact gehad met de service lijn van deze firma, omdat ik het niet eens ben met deze regel. Ik moet nu noodgedwongen binnen 2 weken iets kopen in die winkel.
De telefoniste vertelde me dat ze dit een service noemen, dat ik dus geluk heb dat ik een tegoedbon krijg, die 2 weken geldig is.
Kan dit zomaar? Kan ik als klant ook bepalen wat er met mijn geld gebeurd?

Groet A. Bettman

meer