gerelateerde vragen

Vragen gerelateerd aan "reparatie aan cv ketel: kosten onderdelen betalen ondanks dat niet in contract?"

mercedesbenz
mercedesbenz
watermeter loopt terug.
Datum: maandag 11 okt 2010, 14:07
Trefwoorden: cv
Antwoorden: 6
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 2158x

Als ik waterbijvul dat loopt de watermeter na een paar dagen alweer terug onder de rode streep.
Toch kan ik nergens een lek ontdekken.
Wat kan er aan de hand zijn?

meer
marsha
marsha
c.v. T.o.v. gaskachel
Datum: woensdag 29 sep 2010, 15:18
Trefwoorden: gas, energie, stroom, cv
Antwoorden: 4
Categorie: Huis & Tuin - Energie / Stroom
Bekeken: 2517x

Ik heb het aanbod van mijn woningstichting gekregen om (tegen een maandelijkse huurverhoging van 30 euro) een gratis c.v. met bijbehorende ketel geplaatst te krijgen.
Ben absoluut niet op de hoogte van de prijzen momenteel maar vraag me af of dit nou echt zoveel goedkoper is?
Behalve een betere spreiding van warmte zie ik meer rompslomp en gedoe in als gemak. Gas is duur, maar 30 euro extra huur ??
Is mijn besparing groter dan dit? De geiser in de keuken gaat sowieso vervangen worden door het systeem met ketel.
bedankt vast

meer
schaap.ma
schaap.ma
CV-installatie
Datum: dinsdag 15 jun 2010, 18:19
Trefwoorden: cv, verwarming, montage
Antwoorden: 1
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 166x

Onlangs hebben wij een cv-installatie laten plaatsen door een "erkend bedrijf". Hierbij zijn er meerdere spullen in ons nieuwe huis kapot gemaakt door de cv-monteur (een deurdrempel, dit was een erfstuk en een houten vloerbint). Ookheeft dem onteur boven onze muren vuil gemaakt met kalksteen van het boren in de muren , maar bovenal heeft de monteur zelf de ketel die hij installeerde kapotgemaakt. Hij heeft ons erop geattendeerd dat wij de ketel niet aan mochten zetten, omdat er een onderdeel nog niet geinstalleerd was. Hierna heeft hij de ketel zelf aangezet en is vergeten deze uit toe doen. Vervolgens heeft de ketel water en afvalstoffen naar binnen gezogen waardoor er kortsluiting is ontstaan in de ketel. Wij hebben de fabrikant hierna langs laten komen, omdat de monteur niets meer liet horen. De monteur van de fabrikant heeft ons erop gewezen dat wij een nieuwe ketel van de installateur kunnen krijgen als wij dit willen. Hierop hebben wij een brief gestuurd naar de installateur met daarin alle punten die ons niet lekker zaten. Als antwoord hierop kregen wij dat wij de ketel hebben laten repareren en dat wij dus nergens recht op hebben.
Wij hebben een loodgieter naar de ketel laten kijken en deze geeft aan dat de ketel binnen 5jaar zal gaan roesten, omdat er water in de motor heeft gezeten.
Wat kunnen wij hiermee? Hebben wij recht op een nieuwe ketel? Zijn er stappen die wij nog verder kunnen ondernemen?

meer
brigitte79
brigitte79
Geschil met Mazda dealer
Datum: dinsdag 27 apr 2010, 12:13
Trefwoorden: Onderhoud
Antwoorden: 8
Categorie: Auto & Vervoer - Onderhoud
Bekeken: 2360x

Ik heb een geschil/klacht met mijn Mazda Dealer, tot voor kort is mijn auto voor onderhoud naar de dealer geweest ivm het brandden van een DPF lamp, daar bleek een roetfilter het probleem te zijn en vervangen te moeten worden, aangeboden is om de filter te reinigen met de mededeling dat de problemen weg zouden zijn en niet meer zouden terugkeren, maar het volgende probleem diende zich aan, er bleek een sensor stuk, door het onzorgvuldig handelen van de monteur, dit heeft hijzelf gezegd, maar ontkende dit gebeuren, 2 weken later hetzelfde euvel, weer opnieuw brandde het DPF lampje, een sensor stuk, weer een hoop geld kwijt, uiteindelijk is de sensor afgelopen vrijdag vervangen en gisteren opgehaald, maar staat sinds vandaag weer bij de dealer met hetzelfde probleem, communicatie is nauwelijks mogelijk, zijn niet meelevend en kijken niet verder wat het probleem precies is, geduld is aardig op bij mij, instanties die ik gebeld heb en uitleg heb gegeven over het probleem van het branden vsn het DPF lampje, zij zeggen allemaal dat het niet aan de sensoren ligt, maar misschien aan de motor, deze heeft nml 200.000 km op de teller staan.
Wat kunnen jullie mij aan advies geven en wat zijn mijn rechten hierin, moet ik akkoord gaan met weer een betaling terwijl ik garantie heb op de sensor en misschien niet daar mee te maken heeft.
Wie hebben er suggesties, tips en adviezen.

Groeten, een wanhopige dame.

meer
arckesteyn
arckesteyn
Geluidproductie cv-ketel Nefit Proline
Datum: zaterdag 17 apr 2010, 10:36
Trefwoorden: cv-ketel, geluid, Nefit
Antwoorden: 5
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 2603x

Beste mensen,
Ik moet mijn cv-ketel gaan vervangen. Door mijn behuizing en om hak- en breekwerk te voorkomen zou ophanging in de keuken het meest ideaal zijn. Maar ik heb een open keuken. De installateur zegt dat ik dan de Nefit Proline HRC 24/CW4 moet nemen, want dat is een zeer stille ketel, die je nauwelijks hoort. Geluid zou niet meer zijn dan dat van een koelkast die je op de achtergrond zachtjes hoort. Maar ik weet niet of ik daar op kan vertrouwen. Ik heb geen zin om me de eerste zeg 15 jaar constant te moeten ergeren aan het geluid van die ketel. Dus wie kan mij wat vertellen over de geluidsproductie van die Nefit en of het verstandig is die in een open keuken te plaatsen.
Ik hoop dat iemand mij kan adviseren. Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,
Arcke

meer
hennieg
hennieg
schoonmaken nefit ketel
Datum: woensdag 10 feb 2010, 19:02
Trefwoorden: cv ketel, onderhoud, schoonmaken
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Doe-het-zelf
Bekeken: 9939x

Ik heb een cv ketel van Nefit, type Smartline HRC 24 CW3. Ik wil deze ketel graag zelf onderhouden en schoonmaken. Kan iemand mij adviseren hoe? Bij voorbaat hartelijk bedankt voor uw reacties.

meer
mol-visser
mol-visser
lekkage cv-leiding
Datum: vrijdag 8 jan 2010, 16:51
Trefwoorden: cv, leidingen
Antwoorden: 4
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 1709x

hallo

Zondag jl. vernamen wij dat de ketel zeer snel leeg liep en na het bekijken van de kruipkelder zagen we dat het waterpeil wel erg hoog stond.
wij hebben direct tempus storingsdienst gebeld maar die vertelde ons dat ze ons niet konden helpen omdat we geen onderhoudscontract hadden.
dat onderhoudscontract ging al sinds juli 2009 moeizaam omdat er bij de ventalatie een pijpje scheen te missen voor schone lucht afvoer of iets dergelijks.
na maandag telefonisch contact te hebben gehad zijn ze dinsdag op hun kosten dat pijpje komen plaatsen omdat de monteur in 2005 het verkeerd had geplaatst en we kregen ook direct ons onderhoudscontract.
de monteur die de pijp plaatste kon ons ook gelijk mededelen dat een onderhoudscontract los staat van de lekkage en dat ze ons gewoon hadden moeten helpen.
donderdag zijn er 2 monteurs langs gekomen om een poging te doen de kruipkelder leeg te pompen maar ze hadden niet de juiste middelen hiervoor en vertelde ons dat de leiding gemaakt kon worden op offertebasis.
vandaag vrijdag zou er iemand langs komen om die offerte op te maken maar na lange tijd gewacht te hebben heb ik ze zelf gebeld.
daar kreeg ik vervolgens te horen dat het niet op offerte basis zou kunnen maar alleen op reggie basis.
ik vroeg die meneer dat dat mij niks uit zou maken want het moet gewoon gemaakt worden en vroeg of het in termijnen betaald kon worden omdat ik niet in 1x 2000 euro zou kunnen betalen.
ook dit was niet mogelijk en ben ik voor alsnog niks opgeschoten.

ik zit nu dus met een groot probleem die nog altijd niet is opgelost en weet even niet meer wat ik nog kan doen.

dat grondwater hier een probleem was wisten we wel maar niet dat het zulke schade zou aanrichten.
we hebben ook de verzekering ingelicht en die dekt de schade niet omdat we dit hadden kunnen voorkomen wat we niet wisten.

hopelijk heeft iemand een oplossing voor ons.

Met vriendelijke groet,

P. mol-visser

meer
wendyhk
wendyhk
Feenstra (NUON) laat klanten 2 dagen zonder verwarming in vrieskoude
Datum: maandag 21 dec 2009, 22:12
Trefwoorden: feenstra, nuon, verwarming, cv, warmwater, klacht
Antwoorden: 20
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 2133x

Het vroor vannacht 10 graden onder nul. Vanochtend om 9u werd ik wakker en mijn verwarming en warm water deden het niet. Ik belde elke paar uur Feenstra (onderdeel NUON), waarop ze iedere keer zeiden dat ik zou worden teruggebeld door een monteur. Nu, 's Avonds om 22u zit ik inmiddels in een vriezend huis en belde ik voor de vijfde keer die dag. De servicemedewerker zei toen dat ze geen enkele melding van mij kon vinden in het systeem.

Ik ga dus dadelijk in mijn huis, waar het inmiddels bijna vriest, slapen.
Ik heb hemel en aarde bewogen aan de lijn, maar de medewerkster zei alleen maar 'helaas, maar er zijn geen monteurs meer op pad'.

Ik kan alleen maar vrezen voor andere mensen (met name ouderen!) die dit ook overkomt.

Weet iemand of ik hier een schadevergoeding oid voor kan krijgen?

meer
spikkel
spikkel
huurhuis zonder buitenruimte ?
Datum: woensdag 4 nov 2009, 09:54
Trefwoorden: onderhoud, tuin, openbare buitenruimte
Antwoorden: 6
Categorie: Huis & Tuin - Tuin & Balkon
Bekeken: 504x

Hoi allemaal,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen aan meer informatie. Het gaat om het volgende. Ik ben gehandicapt en fysiek niet meer in staat een tuin te onderhouden. Ook financieel zit ik krap waardoor ik het ook niet door een ander kan laten doen.

De buren hebben nu geklaagd dat mijn tuin er niet uitziet en de woningbouwvereniging eist dat ik dit hoe dan ook in orde maak. Voor de goede orde: toen ik hier kwam wonen stond het gras en onkruid een meter hoog en waren het terras, paadje en hekje dusdanig overwoekerd dat ik niet eens wist dat dat in de tuin aanwezig was. De situatie nu is kaal, het gras is weg omdat ik dat niet meer bij kon houden met maaien, onkruid wat er nu staat is ongeveer 5 % t.o.v. hoe ik het aangeboden heb gekregen.

In mijn huurcontract staat: in de huur van de woning is begrepen het gebruik van: buitenruimte - geen.
Betekent dit dat ik helemaal geen tuin heb ?? Dit zou best wel eens kunnen kloppen. Vroeger waren hier namelijk helemaal geen tuinen. De bewoners hebben op een gegeven moment grond van de gemeente of Woningbouwvereniging 'ingepikt' om hier tuinen van te maken. Kennelijk hoort deze grond officieel niet bij de woningen.

Geld is er niet en fysiek kan ik een tuin niet meer bolwerken. Bovendien, als het gemeentegrond is komen ze het zelf maar onderhouden. Voordat ik dit aan de Woningbouwvereniging ga melden zou ik graag willen weten of ik het bij het juiste eind heb.

Ben ik verplicht een buitenruimte te onderhouden als het gebruik hiervan niet in de huur van mijn woning is begrepen ?

Alvast hartelijk dank.
Groetjes van Ria

meer