huurcontract ( 16 ) 

mwarrink
mwarrink
Bedenktijd huurwoning
Datum: vrijdag 21 mei 2010, 14:31
Trefwoorden: bedenktijd, huurcontract, annulering
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 3695x

Hallo,

Ik stond op het punt een huis te huren. Dit huis kreeg ik gisteren aangeboden en heb gisteren gekeken, maar gisteren ook een voorlopig huurcontract ondertekend.

Via het bemiddelingsbureau (makelaardij) moet je 1 maand huur + borg + bemiddelignskosten betalen. Dit is een aanzienlijk hoogbedrag (2800).

Nu is mijn vraag: Geld er voor mij ook een bedenktijd en dat ik het contract kan annuleren zonder financiële gevolgen??

Dit naar aanleiding uit het volgende van hun voorwaarde:

Annulering door aanbieder
Indien verhuurder, na het ondertekenen van de bevestiging dan wel na akkoord te hebben
gegeven voor de (kandidaat-)huurder door de verhuurder, om redenen welke niet aan Direct
Wonen zijn toe te rekenen, het aangeboden object niet langer wenst aan te bieden dan wel te
verhuren, is verhuurder gehouden aan Direct Wonen de door haar geleden schade te
vergoeden. Voornoemde schade zal in ieder geval bestaan uit de door Direct Wonen gederfde
bemiddelingsvergoeding en contractkosten (inclusief BTW) welke normaliter door huurder
zouden worden voldaan evenals de door verhuurder uit hoofde van deze Object Acceptatie
verschuldigde vergoeding voor marketingkosten. Daarnaast is verhuurder gehouden de
eventueel door de betreffende kandidaat-huurder geleden schade te vergoeden.

meer
patyvveen
patyvveen
plaatsen meter door Stedin
Datum: vrijdag 4 jun 2010, 17:22
Trefwoorden: huur, huurcontract, plaatsen meter, stedin
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 185x

Vraagje??

Twee weken geleden heb ik een woning geaccepteerd waarin geen meter geplaatst is. Tenminste verwijderd i.v.m. een wietplantage vorige bewoner.

Nu ben ik ongeveer 2 wkn. bezig met stedin voor het plaatsen van een meter maar zit nog steeds te wachten op een brief van Stedin.
Zucht.

Weet iemand wat de te volgen procedure is.
Nu heb ik ook gehoord dat zolang de meter nog niet geplaatst is ik geen huur zou hoeven betalen.
Is dat zo?

Wat zijn eigenlijk mijn rechten. Officieel gaat de huurcontract vanaf 15 juni in. Deze heb ik trouwens nog niet ondertekend terugontvangen van de verhuurder. Wel heb ik deze ondertekend.

Iemand enig idee??

alvast bedankt voor de reacties
groetjes Nikkie

meer
kassajpfrans
kassajpfrans
Huurgeiser, automatisch contract
Datum: maandag 7 mrt 2011, 15:50
Trefwoorden: Eneco, Thempus, geiser, huur, jaarnota, rekening, huurcontract
Antwoorden: 16
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 3217x

Sinds maart vorig jaar woon ik in een huur huis met naarblijkt nu een gehuurde geiser. Hier kwam ik pas achter toen ik onlangs de jaarnota ontving. Het betreft een Fasto geiser van meer dan 20 jaar oud. Al sinds jaren is er geen enkele periodedieke controle gedaan door Eneco noch Thempus. Afgelopen jaar heb ik op eigen kosten een loodgieter ingehuurd om er naar te laten kijken en te repareren. Thempus geeft aan dat ze nooit contact met me hebben opgenomen aangezien voorgaande bewoners nooit reageerden op post. Dit mag toch geen reden zijn lijkt me?Ik heb geen contract met Thempus of een huurcontract ondertekent. Hoe kan Eneco dan toch dat ding a 87,24 euro in rekening brengen? Ik wil dit geld terug, hoe krijg ik dat voor elkaar?

meer
hendrik3
hendrik3
Verbieden van fiets in prive-gehuurde woonruimte?
Datum: dinsdag 27 sep 2011, 11:19
Trefwoorden: fiets, huurcontract, huur, wet
Antwoorden: 18
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 469x

Hoi!

Het volgende is het geval; een vriend van me heeft via een particuliere BV een woning gehuurd. Hij wil graag z'n mooie fiets gaan gebruiken (staat nu nog ergens gestald), maar hij heeft geen schuur of iets dergelijks. Aangezien hij 'm ook niet buiten kan zetten (gezien de wijk), is de enige logische optie om 'm binnen te zetten. Er staat echter in het huurcontract dat het niet toegestaan is om een fiets binnen te zetten..

Ik verwonder mij hierover, aangezien ik vermoed dat een verhuurder zoiets helemaal niet kan stellen in een huurcontract. Weet iemand of dit zo is, of dat de verhuurder wel in z'n recht staat?

Voor alle helderheid; het gaat om het plaatsen van de fiets in z'n eigen woonruimte, dus niet gemeenschappelijke ruimte.

Alvast bedankt!

meer
eelke
eelke
administratie kosten
Datum: donderdag 1 mrt 2012, 16:30
Trefwoorden: administratiekosten, servicekosten, huurcontract, huren
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 527x

Hallo,

Ik ga binnenkort op kamers en ben druk bezig alles te regelen met het contract, de sleutel-overdracht etc. Nu kreeg ik vandaag een brief van het vastgoedbeheer, die het huis bezit, over de hoogte van de huur, servicekosten en administratiekosten. Deze administratie kosten waren tot mijn schrik 250 euro. Ik heb een mail teruggestuurd of hier de eventuele borg bij zat, aangezien die niet in de eerste mail stond. En wat anders die 250 euro in zou houden. Het antwoord daarop was het volgende: "De administratiekosten zijn voor de administratieve afhandeling voor ons kantoor, het opstellen van de huurovereenkomsten, het beoordelen van de gegevens, het verwerken van de mutatie.

Ja er moet een waarborgsom betaald worden ter hoogte van 1 maand huur."

Nu vroeg ik mij af of deze administratiekosten niet erg aan de hoge kant zijn? Mijn service kosten per maand zijn 65 euro. Ik heb al wat rondgekeken op informatie sites maar daar word ik niet wijzer van en al dat rekenwerk is niet aan mij besteed. Heeft er hier iemand verstand van en kan die mij helpen? Ik zou het geld namelijk goed kunnen gebruiken.

Groeten,

Eelke

meer
ravenbm
ravenbm
Huurcontract laten tekenen zonder arbeidsverklaring/contract
Datum: vrijdag 27 apr 2012, 17:08
Trefwoorden: Huurcontract, arbeidsverklaring, arbeidscontract
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 169x

Hallo,

Hopelijk kan iemand mij hier antwoord op geven, of mij verder helpen:

Ik heb onlangs een huurcontract getekend bij een makelaar voor een huurwoning. Nu had ik van te voren aangegeven dat ik nog niet over een arbeidscontract beschik, omdat deze nog in de maak is. Toch hebben ze mij laten tekenen, maar nu willen ze pas de sleutel overhandigen als ik kan aantonen dat ik binnenkort in dienst treedt bij mijn nieuwe werkgever. Ik heb inmiddels al wel alle kosten betaald (bemiddelingskosten, contract kosten, 1e maand huur en borg).

Mijn vraag is, hadden ze mij dit contract mogen laten tekenen, wetende dat ik nog niet kon bewijzen dat ik binnenkort in dienst treedt bij mijn nieuwe werkgever. En mogen ze dan ook weigeren de sleutel te overhandigen totdat ik dergelijk bewijs lever (terwijl ik aan alle kosten verplichtingen heb voldaan).

Hopelijk kan iemand mij verder helpen.

meer
roybr
roybr
Huisvredebreuk? Huurbaas overlegt niets en doet inbreuk op privacy.
Datum: dinsdag 9 okt 2012, 00:08
Trefwoorden: huisvredebreuk, huurcontract, huurder, privacy
Antwoorden: 19
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 1617x

Hallo,

Mijn huisgenoten en ik zijn al een tiental jaren bevriend en sinds 3 jaar huisgenoten. Wij huren onze woning per kamer, zoals normale kamerhuur bij studenten. Wij hebben een gemeenschappelijke ruimte, die we zelf gevuld hebben met onze eigen televisie, bankstellen, (spel)computers, (eet)tafels, lampen, een koelkast, een vriezer, enzovoorts.

Sinds kort is 1 van onze vrienden uit de woning vertrokken en hebben we een kamer vrij. Onze huurbaas zei dat we nog maar geen nieuwe huurder moesten zoeken. Ze wilde graag nog afwachten wat onze exacte plannen zijn m.b.t. onze opleiding en het huren van de woning. Wij weten ook dat de huurbaas het hele huis graag weer leeg wilt hebben binnen 1 jaar, zodat haar familie er kan wonen.

Omdat wij er als vrienden wonen hebben wij nooit een slot op onze deuren gezet, terwijl de huurbaas hier ook niet voor gezorgd heeft (wat me wel normaal lijkt bij kamerverhuur).

Vandaag werden we plotseling onaangenaam verrast. Er kwam ineens een buitenlandse studente bij ons binnen. Ze had vlak daarvoor de sleutels gekregen en kwam per abuis binnenwandelen om ons te vertellen dat zij de nieuwe huurster is van de vrijgekomen kamer. Hier wisten wij helemaal niets van. Daarom vragen wij ons af of dat is toegestaan. Zonder enig overleg of aankondiging hebben wij een huisgenote gekregen die wij totaal niet kennen. Niet geheel toevallig is ook dat zij een 9-maandelijks contract gekregen heeft.

Behalve deze kwestie is er vorige week ook in onze gemeenschappelijke ruimte een hele buitenwand van nieuwe kozijnen voorzien. Dat is op zich niet zo'n probleem, behalve dat de aankondiging daarvoor op de avond van tevoren per mail gekomen was. We hebben toen twee dagen met een aantal timmerlui die door ons huis rondliepen gezeten zonder dat wij daar enige rekening mee hebben kunnen houden.

Wij vragen ons af of dit valt onder huisvredebreuk. Onze relatie met de huisbaas was al niet meer zo goed, en we denken daarom dat deze ook niet het beste met ons voor heeft. Maar op deze manier kan ze toch niet met onze privéspullen omgaan? Het is onze vertrouwde leefomgeving waar nu heftig inbreuk op gemaakt wordt. De hele woonsituatie is nu aan banden, en wij voelen er ons erg ongemakkelijk bij.

Weet iemand of dit allemaal toegestaan is? En zo niet, op welke gronden?

meer
vati
vati
Annelren Huurcontract
Datum: woensdag 6 feb 2013, 13:32
Trefwoorden: Huurcontract
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 156x

Ik heb op vrijdag 1 februari een huurcontract ondertekend voor een terminal voor klanten kaarten.
Echter, ik vind het achter af toch te duur.

Kan ik hier onder uit?
Het is vandaag 6 februari.

Ik had eigenlijk ook nog niet willen ondertekenen, maar de vertegenwoordiger belde of hij toch langs kom komen, omdat hij in de buurt was. Ik voel me nu toch een beetje onder druk gezet.. Stom denk ik nu, maar

meer
dvdb
dvdb
Opzegtermijn huurcontract 1 of 2 maanden?!
Datum: maandag 8 apr 2013, 16:08
Trefwoorden: Huur, Huurcontract, Kamer, Opzegtermijn, Student
Antwoorden: 13
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 16191x

Hallo,

Ik ben student en woonachtig in een studentenhuis. Nu ben ik van plan om binnenkort mijn huurovereenkomst op te zeggen vanwege een buitenlandse stage.

Nu vroeg ik mij af wat precies mijn rechten zijn op it gebied?

In mijn contract staat namelijk dat ik een opzegtermijn van 2 maanden heb. Maar ik lees op verschillende sites dat dat niet mag aangezien ik per maand mijn huur betaal (opzegtermijn zou gelijk moeten zijn aan de betalingstermijn).

Nu vraag ik mij af of dat klopt, aangezien ik feitelijk heb toegestemd (mijn handtekening staat onder het huurcontract) met de opzegtermijn van 2 maanden?!

Het gaat voor mij (als student) om redelijk veel geld, dus als iemand het antwoord heeft zou ik dat erg op prijs stellen.

m.v.g.

meer
pennersr
pennersr
Opzeggen huurcontract
Datum: woensdag 2 okt 2013, 10:48
Trefwoorden: Huur, opzeggen, Huurcontract, kamer, opzegtermijn, student
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 302x

Op 1 oktober kreeg ik te horen dat ik gekozen was om een nieuwe studentenkamer te betrekken. Nu zit ik nog met mijn oude kamer welke ik opzeggen moet. De nieuwe kamer is beschikbaar vanaf 15 oktober.

Volgens mijn huurcontract is dit opgenomen als opzegregeling: De opzegtermijn van de huurder is één maand en moet plaats vinden vóór de betalingsdag van de eerstvolgende maand. De opzegging moet gedaan worden door middel van een aangetekende brief of deurwaardersexploot. De huurder kan de huur zonder reden van opgaaf opzeggen. Door opzegging van de huur wordt de huurovereenkomst beëindigd.

Nu wil ik graag dat de kamer zo spoedig mogelijk wordt opgezegd. Nu geeft mijn huurbaas aan dat ik de hele maand november ook nog betalen moet. Ik zou graag willen dat ik de helft van november nog betalen moet om zo de kosten nog enigszins te beperken.
Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken? en zijn er wettelijke regels waaraan ik kan refereren zodat ik bijvoorbeeld tot 15 november huur moet betalen op mijn oude studentenkamer?
het betreft een huurcontract voor onbepaalde tijd.


alvast bedankt

meer