populaire vragen

berekening boete rente ING
rafaela
rafaela
Datum: vrijdag 17 mei 2013, 15:30
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 2542x

Bij de verkoop wegens scheiding van mijn vriends woning blijft een restschuld over. De hypotheek is afgesloten met NHG welke goedkeuring hebben gegeven voor verkoop tegen het verkoop bedrag. Bij de afrekening die naar de notaris is gegaan is boeterente berekend door ING wegens het te vroeg aflossen. Bijgevoegd was een voorbeeld berekening en de voorwaarde. De berekening van de boeterente gaat over de hypotheekschuld -/- 10% boetevrij aflossen en -/- het opgebouwde bankspaarsaldo, met een maximum van 3% van het af te lossen bedrag. De hypotheek bedraagt 234.000, het huis is verkocht voor 185.000. Na het aftrekken van 10% boetevrij en het opgebouwde spaarsaldo blijft vlg ons een bedrag van 207.000 euro over waarover dan maximaal 3% boete berekend mag worden. De ING echter vindt nu dat de maximaal genoemde 3% geldt voor de totale schuld van 234.000. Hierdoor moeten we ruim € 800,00 meer boete betalen dan volgens ons in hun voorwaarde staat. we kunnen nu niet anders dan een klacht indienen. De boeterente schijnt niet onder de NHG te vallen volgens de ING. Onze vraag is nu: wat is nu daadwerkelijk het af te lossen bedrag waarover ING boeterente mag berekenen Volgens de voorwaarde van de NHG is echtscheiding een niet verwijtbare oorzaak van verkoop maar vlg de ING niet. De boeterente kun je terugkrijgen indien je binnen een termijn van 2 maanden een nwe hypotheek bij ING afsluit maar dat is nu een onmogelijkheid omdat mijn vriend de komende 5 jaar helemaal geen hypotheek meer kan afsluiten (BKR registratie ivm gebruik maken van NHG). Ook kunnen we het niet aftrekken van de belasting omdat er geen hypotheek meer is. Kortom..... droefheid alom want zoals u zult begrijpen is er helemaal geen geld om deze boete van € 7.500 te betalen, de woning is niet voor niets verkocht.

meer
Kan dit zomaar?
lisa59
lisa59
Datum: dinsdag 17 aug 2010, 22:21
Trefwoorden: programmagids
Antwoorden: 18
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 2542x

Ik ben gisteren teruggekomen van vakantie en zag op mijn bankrekening dat mijn abonnement op de NCRV-gids verlengd is. Er is echter een bedrag afgeschreven voor een jaarabonnement! Ik vind dit onterecht omdat ik een halfjaarabonnement had en verwachtte dat dit abonnement dan ook met een halfjaar verlengd zou worden. Ik heb bewust voor een half jaar gekozen omdat ik een laag inkomen heb. Flauw hoor...Kan dit zomaar? Ik heb de NCRV 2 dagen geleden een e-mail gestuurd maar tot heden nog geen reactie gehad...

meer
Auto gekocht bij Auto Centrum Nieuw-Vennep
saskia84
saskia84
Datum: dinsdag 31 aug 2010, 13:50
Trefwoorden: Auto Centrum Nieuw Vennep, waterpomp, garantie
Antwoorden: 18
Categorie: Auto & Vervoer - Aanschaf
Bekeken: 2541x

Hallo,

Op 2 Juni jl. heb ik een Suzuki Swift uit 1998 gekocht bij ACNV. De auto zou 1.950 euro kostte met nieuwe APK, maar er kwam wel 250 euro bij voor de afleveringskosten. Als we deze niet zouden betalen zouden we ook geen garantie hebben. Dus 2.200 betaald. Binnen 1 maand merkte we dat de auto een rammel gaf. Nu bleek de waterpomp of de dynamo kapot te zijn. Ik ben hiermee terug gegaan naar de garage en ze hebben me verteld dat het de waterpomp was en dit niet onder de garantie viel, omdat het geen draaiend deel was van de motor. Alleen op de draaiende onderdelen gaven ze garantie. Wat is een waterpomp dan? Zonder waterpomp doet heel de motor het niet. Uiteindelijk wilde ze hem vervangen voor 100 euro. De inkoop van een waterpomp was 62 euro! Hierdoor heb ik hem door een vriend proberen te laten vervangen. Nu zat de oude waterpomp er scheef op gemonteerd, omdat er 1 van de drie bouten afgebroken waren waarmee hij gemonteerd hoort te zitten. Hierdoor lekte hij al een geruime tijd koelvloeistof. Maar om deze bout weer opnieuw te lassen moeten we heel het motor blok eruit halen om hier goed bij te kunnen! Op deze manier is het toch niet mogelijk om een auto te keuren/verkopen??????????????

Zijn er meer mensen die ook problemen hebben ondervonden bij Auto Centrum Nieuw-Vennep????

meer
facebook account geblokkeerd , vodafone
eclipse
eclipse
Datum: zaterdag 25 jan 2014, 13:04
Trefwoorden: acebook account geblokkeerd, vodafone
Antwoorden: 22
Categorie: Computers & Internet - Beveiliging
Bekeken: 2541x

Hallo, sinds een week is mijn account geblokkeerd, ca 4 jaar géén problemen.gewoon vrienden in frankrijk en wat strips die ik bekeek,
ik kreeg de blokkade direct nadat ik op de VODAFONE site vroeg of er meerdere mensen waren die 50 euro moeten betalen om hun abonnement te verlagen, na 7 jaar trouw klantje voor ca 70 euro p/m was het antwoord schuiven. Ik kreeg het antwoord van een vodafone huppeltrutje die mij weleens kwam vertellen dat iedereen dat moet betalen op een toon van je ziet me niet en ik ben er niet . waarop ik antwoordde daT ZIJ ook maar na 1700 uur een gewoon meisje was met gewone wensen, en gewoon naar het toilet moest en dat ze wat minder hoog van de toren mocht blazen en een beetje respect kon tonen voor ouderen, hierop kreeg ik geen antwoord en hoppa binnen een uurtje was mijn account geblokkeerd ??? ik moest mij weer aanmelden met mijn id kaart en wacht al een week tot face book in al haar wijsheid de blokkade opheft. deze reageren nergens op. zie hier de monopolist. p.s mijn tweede antwoord was privé bij berichten, dus alleen voor die huppeltrutjes zichtbaar. wie weet hoelang zo `n een blokkade duurt , en waar haalt dat gore vodafone het gore lef vandaan om op de niet oke knop te klikken of welk contact ze dan ook hebben met FB , op de vodafone site om uitleg gevraagt uiteraard krijg ik hier zoals gewoonlijk geen antwoord. dus VODAFONE BEDOEL IK , DIE VODAFONE MET ZIJN TE DURE ABONNEMENTEN. WAT ? HEEFT VODAFONE TE DURE ABONNEMENTEN ?? JAHA VODAFONE REKENT MIN 30 % MEER ALS ANDERE PROVIDERS MET HETZELFDE TOESTEL EN ABBO EN DE KLANTENSERVICE VAN VODAFONE REAGEERT NERGENS OP , WAT VAN VODAFONE ?? JAHA VAN VODAFONE REAGEERT NERGENS OP...
so. iemand een idee hoelang zo `n blokkade duurt ?? gr ..

meer
misleidend telefoontje
renger.7
renger.7
Datum: dinsdag 21 okt 2014, 18:26
Trefwoorden: misleiding, zendingen, contract, oplichting, betalingen
Antwoorden: 18
Categorie: Geldzaken & Recht - Betalen
Bekeken: 2540x

Ik heb een tijdje geleden een tel gehad van een vrouw, die mij feliciteerde, omdat ik iets gewonnen zou hebben na het invullen van een enquete en dat was een boxershorts van Armani. Ik hoefde alleen maar de verzendkosten te betalen en zou later gebeld worden over de kwaliteit ervan en of ik verder met ze wilde. Ik was stomverbaasd, toen ik na een week een pakketje van Tono boxershorts kreeg met papieren over een contract en 3-maandelijkse zendingen. Ik schreef meteen een opzegbrief, maar geen reactie en wel een 2e pakket met Tono sokken. Weer papieren over een contract en dat er op 5 dec as weer een zending voor mwe klaarlag. Geen 3 maanden; niet eens 2. Weer een opzegbrief geschreven, maar nog niks, maar ik begin hem nu wel te knijpen. Je leest over het achterliggende bedrijf, Provea, genoeg op internet, maar ik wist nooit van een merk, dat Tono heette tot de zending. Blijkbaar reageren ze niet en pakken van te voren geld, dus ook al zou je alles terugsturen, hebben ze wel je geld en ik heb een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid (COPD), dus kan deze bedragen totaal niet missen. Wat moet ik doen om van ze af te komen?

meer
Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Jubilee
joep2009
joep2009
Datum: vrijdag 9 jul 2010, 05:08
Trefwoorden:
Antwoorden: 17
Categorie: Geldzaken & Recht - Verzekeringen
Bekeken: 2540x

Wij hebben bij het afsluiten van onze hypotheek in 2006 een koopsom polis afgesloten. Nu is mijn man geopereerd aan zijn schouder en tijdelijk arbeidsongeschikt.
Nu willen we een declaratie op de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Jubilee.
Heeft iemand hier ervaring mee.

Groetjes Joep

meer
Hotmail is geblokkeerd
maruja
maruja
Datum: donderdag 19 apr 2012, 10:40
Trefwoorden:
Antwoorden: 9
Categorie: Computers & Internet - Internetproviders
Bekeken: 2540x

Sinds 4 weken is mijn hotmail geblokkeerd, diverse mailtjes gestuurd maar krijg er geen goed antwoord op. Weet iemand hoe ik dit probleem snel kan oplossen?
Een telefoonnr. Zou ook handig zijn, maar ook dit kan ik niet ontdekken.

meer
Installeren Win 7
gerritaltena
gerritaltena
Datum: vrijdag 3 jun 2011, 18:14
Trefwoorden:
Antwoorden: 16
Categorie: Computers & Internet - PC
Bekeken: 2539x

Hallo,

Ik probeer WIN 7 prof te installeren op een HP S7730 Pavillon (Slim Line) (vanaf Vista)
Op basis van info van de HP upgrade advisor heb ik de BIOS aangepast.
Een volgende instructie is het zoeken van updates voor drivers voor Win 7 die ik echter niet kan vinden.

Een belangrijk probleem is mogelijk het gegeven dat betrokken PC ruim een jaar niet is benut en mogelijk Vista sp1 cq sp2 niet zijn geïnstalleerd. Ik krijg een melding dat voor Vista zonder sp1 geen ondersteuning meer is.

Ik ben echter van mening dat een 'kale 'installatie van Windows 7 ook zou moeten lukken.
Ik krijg dan echter foutcode 0xC0000005

Wie heeft een tip of mogelijk nog beter: hoe kom ik alsnog aan Vista sp 1 resp. 2. Ik beschik ook over twee laptops met Vista, beide Compac/HP met bijgewerkte Vista. Is daar iets uit de kopiëren?

Met groet,

Gerrit Altena

ps Ik zie net dat andere updates zoals bijv. Ad-Aware ook niet lukt bij ontbreken van sp1

meer
Geld omwisselen in vreemde valuta.
cor rupt
cor rupt
Datum: maandag 10 jun 2013, 09:57
Trefwoorden: wisselkoers, vertrouwen bank, controle
Antwoorden: 17
Categorie: Geldzaken & Recht - Banken
Bekeken: 2538x

Je kunt tegenwoordig niet meer zomaar een bank binnenlopen om je geld om te wisselen in een vreemde valuta. Omdat wij binnenkort voor 3 weken naar Singapore gaan willen wij bij onze "huisbank" ING SGD (Singapore dollars) aanvragen via "Buitenlands geld bestellen" Op Valuta.nl hadden we gezien dat de koers 1,6514 was ofwel SGD/EUR 0,61. Voor € 1000,-- krijg je dan SGD 1650,--. Bij de ING bank was de koers echter 1,499950. Als ik SGD 1500,- op zou nemen kostte mij dat € 1003,-- + 6,-- kosten voor deze service. Dat is dus SGD150,- minder dan de actuele koers. 150x0,61 = € 91,50 wordt teveel berekend excl de kosten. Is hier ook toezicht op en hoeveel vertrouwen kan ik nog in "mijn" bank hebben?

meer
profiel Google Chrome
empee
empee
Datum: donderdag 5 jul 2012, 22:07
Trefwoorden: hoe profiel wijzigen
Antwoorden: 12
Categorie: Computers & Internet - Internetproviders
Bekeken: 2537x

Nu mijn wifi-modem is geinstalleerd, gebruik ik op de laptop ook Google Chrome. Op de vaste pc en ook op de laptop verschijnt nu iedere keer, als ik op internet ga:
"Google Chrome, uw profiel kan niet correct worden geopend. Controleer of het profiel bestaat en of u beschikt over lees- en schrijfrechten van het profiel".
Hoe krijg ik die opmerking weg of hoe corrigeer ik mijn profiel, waar ik nooit wat mee heb gedaan?
BVD

meer