populaire vragen

Autoschade
porschecrx
porschecrx
Datum: donderdag 10 okt 2013, 19:28
Trefwoorden: autoschade
Antwoorden: 18
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 2362x

Als vrijwilliger doe ik o.a.boodschappen met de auto van de zaak,voor het bedrijf. Ik ben daarbij aangereden en de dader is er vandoor gegaan. De verzekering van de dader betaalt niet. Nu heb ik de schade zelf moeten betalen aan mijn "baas". Mijn vraag, is dit juist?
Het bedrag van de schade is € 1.750.-
Kan ik op een andere manier de schade verhalen?

meer
Herbalife
wtenvoorde
wtenvoorde
Datum: maandag 29 nov 2004, 11:35
Trefwoorden:
Antwoorden: 12
Categorie: Levensmiddelen & Voeding - Voedingssupplementen
Bekeken: 2362x

Hallo, ik kan aan het werk met herbalife, wie heeft er ervaring met deze firma?
Willie

meer
NS e-tickets
12zab
12zab
Datum: dinsdag 19 apr 2011, 17:35
Trefwoorden: NS, e-tickets
Antwoorden: 14
Categorie: Auto & Vervoer - Openbaar vervoer
Bekeken: 2361x

Wij zijn woonachtig op Vlieland. De volgende situatie heeft zich vandaag voor gedaan.
Mijn vrouw en stiefzoon zouden in verband met een schoolkeuze naar de vaste wal vandaag per trein naar Leeuwarden en Sneek reizen. Mijn vrouw had alles van te voren goed geregeld en de treinkaartjes bij de NS online geboekt.
In de loop van de nacht werd zij echter ziek waardoor de geplande reis geen doorgang kon vinden.
Ik heb NS verzocht om de niet-gebruikte e-tickets te restitueren. (omdat deze meerdere keren geprint en derhalve gebruikt zouden kunnen worden, staat in de mail van de NS te lezen). De NS meldt in haar leveringsvoorwaarden dat "In afwijking van artikel 3 en 4 van de Voorwaarden Enkele Reizen en Retour, kan een eticket niet worden ingeleverd en terugbetaald".
Ik vind dit bijzonder merkwaardig: ik koop een product maar kan er geen gebruik van maken en ik kan het product niet weer inleveren danwel gerestitueerd worden. De NS heeft m.i. hier zo'n beetje € 33,00 in zijn zak gestoken zonder daar een product voor geleverd te hebben.
Kan en mag een leverancier bovendien zomaar een uitzondering maken op zijn eigen leveringsvoorwaarden?
In de bijlage treft u de correspondentie via e-mail met de klantenservice van de NS aan.

met vriendelijke groet,

S.D. de Boer
Vlieland

meer
kopen recreatiewoning
maandmei
maandmei
Datum: zaterdag 11 sep 2010, 17:01
Trefwoorden:
Antwoorden: 13
Categorie: Geldzaken & Recht - Banken
Bekeken: 2360x

Mijn dochter wil een recreatiewoning kopen. Deze woning staat op een park op eigen grond en er is toestemming van de gemeente voor permanente bewoning. Op dit park is al jaren permanente bewoning toegestaan.
Mijn dochter is alleenstaand, heeft een goed salaris (al 12 jaar docent middelbaar onderwijs) en heeft geen cent schuld.
Zij kan de maandelijkse aflossing/rente goed betalen.
Omdat het huis "te boek" staat als een recreatiewoning kan zij geen volledige financiering krijgen. Er is bijna geen bank te vinden die haar een hypotheek wil geven. Volgens de NHG richtlijnen komt zij in aanmerking voor de NHG garantie. De banken hebben daar dus geen boodschap aan.
Er is 1 bank die met haar in zee wil gaan, maar zij zal dan zelf een gedeelte van het huis contant moeten betalen en wordt geconfronteerd met een hypotheek met korte looptijd en een hoge rente. Er is immers geen concurrentie tussen de banken.
Door de makelaar is trouwens niet vermeld dat het verkrijgen van een hypotheek voor een dergelijke woning voor problemen zou kunnen zorgen.
Het gevolg is dat zij nu al meer dan 6 weken bezig is om de hypotheek rond te krijgen. Het gaat waarschijnlijk niet lukken, ze heeft weinig eigen geld. Hoe kan dit nu. De banken hebben veel geld van de overheid (wij) gekregen maar houdt de hand op de knip.

meer
Wasmachine/droger vol met pluisjes
askey
askey
Datum: donderdag 15 jun 2006, 13:56
Trefwoorden:
Antwoorden: 13
Categorie: Huis & Tuin - Badkamer
Bekeken: 2360x

Ik heb een was/droogcombinatie van Hoover. Maar nu zag ik laatst dat mijn kleding en gepluist uitkwam, en nu blijkt het rubber bij de deuropening inderdaad heel veel pluizen zitten. Iemand enig idee hoe ik die het beste kan verwijderen en hoe dit te voorkomen is?

meer
ervaring van kroon meubelen hilversum
ddcolle
ddcolle
Datum: woensdag 25 aug 2010, 15:14
Trefwoorden:
Antwoorden: 0
Categorie: Huis & Tuin - Meubilair
Bekeken: 2360x

wil graag recente ervaringen horen over van kroon meubelen in hilversum op radar staat niet veel goeds vindt het zelf ook beetje raar alemaal een bedrijf dat telefonisch deze tijd niet bereikbaar is om zo gezegd kosten te besparen wat een gelul loopt veel mis ook met bestellen en leveringen dus wie heeft ervaring met deze firma en wel liefst van dit jaar dus niet te oude reacties graag

meer
uitschakelen van auto aanvullen
volanns
volanns
Datum: dinsdag 25 nov 2014, 08:39
Trefwoorden: typen url
Antwoorden: 3
Categorie: Computers & Internet - Overig
Bekeken: 2359x

Goede morgen,

Hoe moet het auto aanvullen van het typen van url's. uitschakelen ( Windows 7 )

Al zelf geprobeerd, lukt niet.

meer
BDR containerreiniging/niet geven volledige informatie/opzeggen abonnement
bosmaatjes
bosmaatjes
Datum: zaterdag 15 mei 2010, 12:05
Trefwoorden: misleiding, contract, BDR, containerreiniging, opzeggen
Antwoorden: 37
Categorie: Geldzaken & Recht - Juridisch advies
Bekeken: 2358x

Op 26 april jl. is er iemand van BDR Containerreiniging bij ons aan de deur geweest. We hebben toen getekend voor een abonnement. Op 6 mei jl. hebben we vervolgens een bevestiging ontvangen van onze deelname (overigens middels een ongedateerde brief).

In die bevestigingsbrief was echter vermeld dat uitwerpselen van huisdieren niet rechtstreeks in de container mogen als we de containers willen laten reinigen door BDR. Dit was voor ons totaal nieuwe informatie. Als we dit te horen hadden gekregen van de colporteur, hadden we nooit een abonnement afgesloten. Dit hebben we in een schrijven van 6 mei jl. direct aangegeven bij BDR, waarbij we verzocht hebben het contract nietig te verklaren.

In het antwoord van BDR (of eigenlijk van KCR (klantenservice containerreiniging), wat blijkbaar een zelfstandige eenheid is van hetzelfde bedrijf) geven zij te kennen dat het abonnement gewoon loopt voor een jaar, omdat de opzegging niet binnen 8 dagen na tekenen van het contract is ontvangen, waarbij beroep gedaan wordt op de colportagewet en de algemene voorwaarden. Zoals uit de datavermelding blijkt, hebben we nooit binnen die termijn kunnen reageren, aangezien de bevestigingsbrief pas 10 dagen na het tekenen is binnengekomen.

Wat zijn nu de mogelijkheden, want wij hebben geen behoefte aan dit contract. De contractpartner is geheel onbetrouwbaar gebleken:
geen volledige informatie vooraf (misleiding);
bevestiging buiten de uiterste reactietermijn.

We gaan zelf in elk geval dit (nogmaals) schriftelijk aankaarten bij BDR. Tegelijk willen we graag weten wie deze situatie herkent en/of wie nog mogelijke tips heeft om dit contract alsnog nietig te laten verklaren?

meer
Ziggo decoder
angeleyes
angeleyes
Datum: donderdag 12 nov 2009, 00:20
Trefwoorden:
Antwoorden: 10
Categorie: Elektronica & Telefonie - Kabel-tv
Bekeken: 2358x

Ik heb digitale TV van Ziggo met samsung decoder. De ontvangst is met alle kanalen prima behalve ned 1,2 en 3. Wanneer ik deze kanalen via de decoder kies dan krijg ik 'te weinig signaal' als mededeling,terwijl alle andere kanalen ongeveer een even sterk signaal geven.

De kabel die tussen de decoder en de TV zit is een (fabrieks) coax-kabel en een scartkabel.

De kabel tussen de decoder en de TV aanluitdoos aan de muur is ongeveer 1,5 meter. De kabel is standaard coax 75 ohm en de stekkers zijn de standaard stekkers met plastic wit rechthoekig kapje (alles perfect gemonteerd).

De kabel moet goed zijn... heb verder perfect beeld. De stekkers zijn niet van metaal dus die zou ik kunnen vervangen,ook het advies van ziggo,maar heeft dat nut? Ik heb her en der identieke klachten gevonden maar die zijn niet opgelost door dure kabels/stekkers.

Kan het zijn dat deze samsung decoder (sinds juni 2009 in huis,van ziggo) toch defect is?

Ik moet de decoder uitzetten en dan heb ik perfect ned 1,2 en 3 (ananloog) maar digitaal willen die drie zenders niet terwijl alle andere -van discovery tot rtl en van animal planet tot misdaadnet- een prachtig beeld geven...

Ziggo komt alleen maar met standaard 'vervang kabel' antwoorden en is niet altijd even vriendelijk als ik doorvraag over het hoe en waarom,soms tegen het onbeschofte aan.

Wie o wie kan mij wat meer betrouwbare info verschaffen wat hier aan de hand zou kunnen zijn? ;)

meer
Zalando banners
sprins108
sprins108
Datum: zaterdag 7 mei 2011, 02:04
Trefwoorden: Zalando banners reclame
Antwoorden: 11
Categorie: Computers & Internet - Beveiliging
Bekeken: 2358x

Een paar weken geleden heb ik eens op Zalando gezocht naar een stel leuke schoenen. Sindsdien zie ik de hele tijd exact die schoenen waarop ik gezocht heb verschijnen in banners van zalando op andere sites (youtube, nieuws.nl etc). Ik weet niet hoe ze dit doen maar, ik kan me voorstellen dat ze mijn ip-gegevens koppelen aan informatie die zij opgeslagen hebben. Mijn vraag is of dit wel mag. Ik vind het een naar idee dat ik op sites die niets met zalando te maken hebben gericht reclame krijg op keuzes die ik op de site van Zalando heb gemaakt. Is dit een inbreuk op mijn privacy? Word er informatie opgeslagen en is die gekoppeld aan mijn IP-adres?

meer