populaire vragen

rekening van woningstichtin
millevoi
millevoi
Datum: maandag 26 nov 2012, 15:46
Trefwoorden: stankoverlast in wpning
Antwoorden: 13
Categorie: Huis & Tuin - Overig
Bekeken: 2007x

L.S.
ik woon in een seniorenwoning van een stichting.
in Febr hadden wij een stankoverlast achter in de badkamer,hierin een douche en wastafel,stank kwam van douche afvoerputje.
Dit is verholpen door een fa.ca drie weken geleden hadden ik weer stankoverlast nu in het toilet voor aan de ingang en achter in de badkamer,omdat het sifon zonder water stond,kwam rioollucht binnen in het toilet.
Achter in de badkamer stonk het ook,dezelfde fa heeft niets gevonden,allen het sifon voren stond leeg doordat er via een prop in het openbaar riool plots losschoot en daardoor hwet sifon leegzoog,met als gevolg stankoverlast.
Nu wordt ik geconfronteerd met de de door de fa gestuurde rekening aan de woningstichting moet betalen omdat het sifon leeg stond.
het toilet voor wordt allen door bezoekers bezocht die dan ook hun handen wassen.
Hoe kan ik nu weten dat het sifon droogstaat??
Achter in de badkamer was alles in orde,in de hele afvoer van ons huis naar het riool was er geen verstopping.
vindt u het juist dat ik voor de kosten van het onderzoek moet opdraaien?

meer
disculperende stilstand
babbe
babbe
Datum: woensdag 12 apr 2006, 10:36
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 2007x

Ja, ook ik loop tegen deze term op. ik zal de situatie even beschrijven.
Ik rij weg van een groot parkeerterrein, mijn rijbaan op de uitrit is deels geblokkeerd door een fout geparkeerde auto. Door verminderd zicht overzie ik de rijweg erachter niet. Ik maak dus een inhalende beweging van de fout geparkeerde auto, waarbij ik deels op de andere rijbaan rij. Halverwege de inhalende beweging zie ik dat er een auto van rechts aan komt rijden die linksaf het parkeerterrein op wil.
Gezien dat deze van rechts komt, wil ik zoveel mogelijk ruimte maken en ga dus zoveel mogelijk naar rechts. Gezien de beperkte ruimte sta ik met mijn neus tegen de fout geparkeerde auto en met de achterkant nog een stukje op de andere rijbaan. Lullig, maar ik kon dus niet verder en sta stil.
De andere auto rijdt tegen mijn achterkant aan en rijdt door, schade dus over de hele lengte van hun auto. De verzekering geeft aan geen disculperende stilstand, dus mijn schuld. Ik heb dit niet geaccepteerd. Want in mijn ogen was de aanrijding niet onvermijdelijk en heeft de tegenpartij de keuze gehad om te anticiperen. Ik kon geen kant meer op.
Wat de uitslag wordt... ik heb nog geen idee, maar ik hou jullie op de hoogte, reacties welkom...

meer
powerplugs
ekiem
ekiem
Datum: woensdag 22 mei 2013, 11:46
Trefwoorden: welke power-plug
Antwoorden: 23
Categorie: Elektronica & Telefonie - TV
Bekeken: 2005x

Ik hoorde van mijn provider ( tele2 ) dat ik, als ik powerplugs wil gebruiken voor het draadloos ontvangst .dat ik dan powerplugs moet gebruiken die tele2 ondersteunen.
Dit snap ik maar zij vertelden dat die plugs van het het beste zijn. Alleen ik dacht dat je die plugs ook wel zo in de winkel kunt kopen ( vaak goedkoper en net zo goed ).

Wat zijn jullie ervaringen ? En wat adviseren jullie als goed werkende plug ??


alvast bedankt Ekiem

meer
ongevraagde hoge telefoonrekening door servicenummer
marijke317
marijke317
Datum: vrijdag 19 mrt 2010, 12:58
Trefwoorden: servicenummers, ongevraagd, rekeningnummer, betalingen, hoge rekening, advies, diefstal
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Betalen
Bekeken: 2005x

Hallo,

Ook ik kom tot mijn schrik erachter dat er al maanden gebeld is naar twee service nummers.
09000400349
09090400609

Ik lees dat dit bij meerdere gebeurd is. Bij mij wordt het echter van mijn vaste telefoonnummer afgehaald.
Ik heb een al in een abonnement bij Ziggo. Ik heb hun gebeld, maar wisten niets van dit probleem, en weten nog niet of ze mij kunnen helpen. ze zullen nu een onderzoek gaan doen en binnen 5 dagen een bericht terugsturen. Ik heb echter geen vertrouwen dat dit goed komt. ze gaan nu wel mijn 0900 tel blokeren.
Ik heb twee zonen die call of duty online spelen? heeft dit er mee te maken?

En wat ik nergens lees....Hoe kan ik ervan af komen. Ik kan geen smsje sturen...dat gaat niet via mijn vaste telefoonnummer?

Graag advies, want ik vind het zo'n de om maandelijks zo'n 50 euro of meer te moeten betalen aan een nummer wat ik zelf nooit draai en niet weet waar het voor is?

met vriendelijke groet

Marijke

meer
prijs gewonnem bij Readers Digest??
jeegie
jeegie
Datum: donderdag 6 jan 2011, 15:16
Trefwoorden:
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Overig
Bekeken: 2005x

Hallo. Ik heb 2 Enveloppen opgestuurd gekregen van Readers Digest met de mededeling dat ik een grote prijs heb gewonnen. Hoe komen ze aan mijn adres,ik kan deze organisatie niet? Nu wil ik best wel een prijs winnen,maar volgens mij zit er een addertje onder het gras. Heeft er iemand ervaring met dit soort prijzen die over de post worden verstuurd? Alvast bedankt .

meer
Gevraagd: Ervaring met Veghel Sanitair
brabosjon
brabosjon
Datum: woensdag 28 jul 2004, 21:16
Trefwoorden:
Antwoorden: 33
Categorie: Huis & Tuin - Badkamer
Bekeken: 2004x

Heeft er iemand (positieve of negatieve) ervaringen met Veghel Sanitair?

meer
kalk uit water halen
maki
maki
Datum: zondag 18 feb 2007, 18:39
Trefwoorden:
Antwoorden: 18
Categorie: Huis & Tuin - Overig
Bekeken: 2004x

kan iemand mij vertellen wat de beste manier is om het water te ontkalken voordat het naar de wasmachine, de wc of bv de thermostaatkraan gaat. ik zie daar weleens advertenties over, die vertellen over een aparaat dat je moet laten installeren vlak bij de watermeter. dat zou dan zorgen voor een lading die zorgt, dat de kalkdeeltjes nergens aan blijven kleven of zoiets, ik zou graag willen weten of iemand daar ervaring mee heeft. er zijn verschillende dingen op de markt hiervoor maar of ze echt effect hebben?           ik zou eigenlijk het liefst gebruik willen maken van regenwater.       dat stroomt bij mij door de regenpijp vlak bij mijn 2 wc's en mijn wasmachine. ik heb een huurhuis en merk dat  woningcorporaties  nog helemaal geen energie willen steken in deze ontwikkelingen van duurzaamheid. die al heel lang bekent zijn, en die je sporadisch terug ziet in experimentele projecten. daar snap ik niks van.
groetjes en alvast bedankt

meer
beltoon
demeerhen
demeerhen
Datum: donderdag 25 jul 2013, 19:58
Trefwoorden: melodie
Antwoorden: 5
Categorie: Elektronica & Telefonie - GSM's / mobieltjes
Bekeken: 2003x

Ik heb een iPhone 5 en wil graag mijn eigen melodie als beltoon hebben, dus geen keuze uit de ingestelde beltonen.
Hoe kan ik dit instellen?

meer
Mediamarkt brengt kosten in rekening indien verpakking open is gemaakt bij retour
yobikap
yobikap
Datum: dinsdag 17 jul 2012, 23:34
Trefwoorden: mediamarkt camera kosten retour ruilen refurbishing schoonmaak
Antwoorden: 17
Categorie: Geldzaken & Recht - Overig
Bekeken: 2003x

Beste,

Afgelopen week een digitale camera gekocht van Samsung met model ST77. Ik heb dit getest en ik vond de kwaliteit van de foto's erg matig.

Camera heb ik gekocht voor 99,00 euro. Omdat ik niet tevreden was, ben ik maar terug gegaan naar Mediamarkt en heb de toestel netjes gerest en schoongemaakt en weer terug in de verpakking gezet, behalve de zegel was verbroken van de verpakking.

Ben terug gegaan naar mediamarkt en aangegeven dat het niet voldoet aan mijn verwachtingen en ik daarom dus het product terug kom brengen. Omdat de zegel verbroken was, werd mij verteld dat er kosten in rekening worden gebracht, te weten:
- refurbishing kosten
- schoonmaak kosten

De kosten voor de schoonmaak was 14,50, en voor de refurbishing was het 10% van de aanschaf prijs. Kort gezegd heb ik 75 euro terug ontvangen van mediamarkt.

Mijn vraag is, omdat ik nooit elders meegemaakt heb, is het toegestaan dat mediamarkt mij deze kosten in rekening mag brengen? Indien ik dit eerder geweten had, dan had ik 10x nagedacht voordat ik überhaupt van de mediamarkt iets zou aanschaffen.

Graag jullie mening en expertise.

meer
mag je borg inhouden op laatste huur?
jipenjanneke
jipenjanneke
Datum: woensdag 8 jun 2011, 23:34
Trefwoorden:
Antwoorden: 8
Categorie: Geldzaken & Recht - Huren/Kopen
Bekeken: 2003x

Hallo,

(vraag van mijn moeder, geen internet)
Mag je de borg (sleutelgeld) die betaald is bij aanvang van de huur van een woning inhouden op de laatste huur als er helemaal geen schade is? Verhuurder zegt het over te zullen maken na vertrek, maar die verhuurder staat bekend om de lange tijd (ca. 3 maanden) die hij daarvoor uittrekt. Maar mijn moeder kan dat geld weer goed gebruiken als borg voor nieuwe woning. Wat kunnen consequenties zijn als ze het gewoon v.d. laatste huur aftrekt?

m.vr.gr.
Janneke

meer