populaire vragen

uit vaar advies
martinelli
martinelli
Datum: woensdag 3 sep 2014, 09:32
Trefwoorden: advies uitvaart
Antwoorden: 18
Categorie: Auto & Vervoer - Overig
Bekeken: 2780x

in juli ben ik benaderd door een tussenpersoon Thanatos voor mijn uitvaartverzekering bij Axent. Als service stellen zij een uitvaartakte op zodat de nabestaanden bij mijn overlijden alle gegevens bij de hand hebben betreffende mijn wensen over muziek, kist, begrafenis of crematie, bloemen, muziek.
Nu heb ik de akte toegestuurd gekregen en blijkt dat deze akte mij maar liefst € 187,50 kost (per persoon). Dit is mij tijdens het gesprek helemaal niet kenbaar gemaakt. Het bedrag zal ook zonder mijn toestemming van mijn bankrekening afgeschreven worden. Ik vind dit oplichterij. Zijn er meer mensen die deze ervaring hebben? De kosten van deze akte zullen ze op mijn uitvaartkosten in mindering brengen, maar wie ook wie weet dat straks nog. Ik hoop nl. heel oud te worden en ik vind € 350 voor twee personen heel erg veel geld. voor een a4-tje. Als men mij tijdens het gesprek kenbaar had gemaakt dat hieraan kosten zijn verbonden en hoeveel had ik dit nooit gedaan. Wie heeft hier nog meer ervaring mee en vooral wat kun je hier nog aan doen.
Bovendien staan er ook nog fouten in de akte. Men heeft zowaar zelf ook nog maar zaken ingevuld die ik nooit heb aangegeven. dit is oplichten, hier zijn geen woorden voor.
ik heb gebeld . ik hoop dat ze het ongedaan maken
ik denk dat ze meer mensen zo pakken
afz mart

meer
Hoe nalatenschap verder af te wikkelen?
michellekepen
michellekepen
Datum: maandag 8 okt 2012, 00:18
Trefwoorden:
Antwoorden: 14
Categorie: Geldzaken & Recht - Juridisch advies
Bekeken: 2779x


In mijn naaste omgeving speelt de volgende kwestie, zo heb ik zojuist telefonisch vernomen:
gescheiden man (is afgehandeld en m.i. verder niet relevant) hertrouwt. Het nieuwe paar koopt gezamelijk een huis. De nieuwe vrouw komt in 2002 te overlijden. Man erft helft huis (+ helft hypotheek). Zij laat aan neven en nichten 4x30.000 (120.000) euro na. Deze hoeven pas betaald te worden op moment dat man overlijdt. Man komt in januari 2012 te overlijden. Zijn vermogen bestaat uit huis van 350.000 (geschatte WOZ waarde peildatum 1-1-2012), hypotheek van 175.000 en verder geen noemenswaardige bestanddelen. Dus naar verwachting 350-175= 175.000 euro.

1- mijn eerste vraag is of de 120.000 feitelijk een schuld is? Dat zou betekenen dat de nalatenschap 55.000 euro bedraagt. LIjkt me logisch, maar wellicht zie ik iets over het hoofd.
2- tweede vraag is in hoeverre de neven en nichten die recht op de 120.000 hebben, deze vordering kunnen afdwingen? En op wat voor een termijn. En gaat er ook nog een rente-aspekt meespelen?

Probleem is het gebrek aan contant geld, daar het huis nog niet verkocht is. Bovendien kan in het slechtste geval het huis minder dan 300.000 opleveren. Wat zou kunnen betekenen dat de kinderen van de man de neven en nichten uit eigen portemonnee moeten gaan betalen.

Zijn kinderen, uit eerste huwelijk, hebben m.i. reeds aanvaard middels verrichten van allerlei handelingen. Er is geen notaris bij betrokken geweest. Wel blijkt er reeds met fiscus gesproken te zijn over uitstel van aangifte/betaling successierechten, op grond van ontbreken van contanten.

Er zijn nog veel onduidelijkheden, maar ik hoop toch dat de Kassa-specialisten alvast hun licht over deze kwestie willen laten schijnen.

meer
hoelang bedenktijd na aankoop keuken
zjosbest
zjosbest
Datum: dinsdag 11 aug 2009, 09:15
Trefwoorden:
Antwoorden: 21
Categorie: Geldzaken & Recht - Juridisch advies
Bekeken: 2779x

LS
Afgelopen zaterdag gingen we kijken bij een keueken centrum en hebben , zonder dat we tevoren 100% een keuken wilde hebben , toch een overeenkomst getekend voor een nieuwe keuken. Thuis gekomen zeggen we tegen elkaar we wilden alleen een langer blad en een nieuwe afzuiging in onze bestaande keuken. Het is stom om direct te tekenen, maar het is gebeurd. Kunnen we gebruik maken van een regel in "bedenktijd na aanschaf " ???  Kunt iemand ons helpen?
 
dank u wel

meer
Restitutie Ticketgeld
eijbersenf
eijbersenf
Datum: donderdag 30 aug 2012, 11:41
Trefwoorden: Tickets, Restitutie, Beurs, aansprakelijk
Antwoorden: 11
Categorie: Geldzaken & Recht - Juridisch advies
Bekeken: 2778x

Afgelopen mei 2012 heb ik 4 kaarten (80 euro) gekocht voor de 'echte mannenbeurs'. Deze beurs is destijds gecancelled omdat de organisatie, echte mannenbeurs bv van mening was dat er te weinig kaarten verkocht waren.
Ik heb de kaarten gekocht bij free record shop, die ze blijkbaar bij ticketscript gekocht heeft.

Na de melding dat de beurs gecancelled werd, ben ik direct naar free record shop gegaan, die mij direct doorverwees naar ticketscript. Ticketscript stuurt mij door naar de organisatie van de beurs....

Deze organisatie is inmiddels zo goed als failiet blijkt uit onderstaande laatste bericht (30-8-12):

----------------------------------------------------------------
“U ontvangt deze mail omdat uw kaarten voor de Echte Mannenbeurs 2012 nog niet vergoed zijn.
Helaas is de Echte Mannenbeurs BV naar aanleiding van het annuleren van de beurs in een uiterst negatieve financiële toestand beland.
Het bedrijf de Echte Mannenbeurs BV staat hierdoor aan de vooravond van een faillissement.
Na inventarisatie van alle gegevens is gebleken dat dit invloed heeft op de openstaande betalingen.
Deze kunnen niet op korte termijn worden voldaan en zullen hoogstwaarschijnlijk opgaan in de rest van de schulden.

Op dit moment wordt er druk met betrokken partijen en derden naar een oplossing gekeken.
Ik verzoek u geen incassoprocedures te beginnen aangezien het voor u extra kosten met zich mee zal brengen die u waarschijnlijk niet terug zult ziet.

Wij bieden u onze welgemeende excuses aan en hopen dat u begrip voor de situatie heeft.
----------------------------------------------------------------

Wat ik me nu afvraag. Ik heb mijn product gekocht en betaald bij free record shop. Als eerste zou free recordshop toch tot restitutie over moeten gaan?
Ik heb in weze toch zaken gedaan met free record shop?

meer
Ubuntu verwijderen
caviamax
caviamax
Datum: zondag 11 sep 2011, 11:51
Trefwoorden:
Antwoorden: 23
Categorie: Computers & Internet - Software
Bekeken: 2778x

Beste experts,

Ik zit met mijn handen in mijn haar. Ik heb gisteren Ubuntu geïnstalleerd, maar nu wil ik 'm weer verwijderen. Echter, ik ben zo dom geweest om geen aparte partitie te maken.... Hoe kan ik nu Ubuntu verwijderen, met het behouden van XP?

Caviamax

meer
hoe kan ik gratis formule 1 kijken.
de eelco
de eelco
Datum: dinsdag 31 mrt 2015, 10:07
Trefwoorden: formule 1 kijken via internet
Antwoorden: 9
Categorie: Muziek & Hobby's - Overig
Bekeken: 2778x

zins de formule 1 achter een decoder zit kan ik niet meer genieten van formule 1 zonder lid te worden van een dure sportnet.
nu vraag ik me af is er geen mogelijkheid om dit gewoon via internet te kunnen bekijken???.

meer
eigen risico ziektekostenverzekering
vivianvangolde
vivianvangolde
Datum: donderdag 23 feb 2012, 15:41
Trefwoorden: eigen risico, verjaartermijn
Antwoorden: 11
Categorie: Geldzaken & Recht - Betalen
Bekeken: 2776x

In januari 2010 ben ik overgestapt van Turien & Co naar Zilverenkruis voor mijn ziektekostenverzekering.
In de loop van januari krijgen wij een brief met acceptgiro met het verzoek het eigen risico/de wettelijke bijdrage over de jaren 2008 en 2009 alsnog te betalen.
Uit principe betaal ik dit niet zomaar en hoor heel lang niets, er komt nog een aanmaning in het najaar van 2011 en in januari 2012, begin februari 2012 krijg ik een aanmaning met de mededeling dat er een deurwaarder wordt ingeschakeld.
Mijn vraag is : mag een ziektekostenverzekeraar nog zo lang na afsluiting van een verzekeringsjaar een eigen risico vorderen ? zit hier geen verjaringstermijn op ?

meer
opgelicht door Traffic Control
evam
evam
Datum: woensdag 4 dec 2013, 09:35
Trefwoorden: traffic control, opgelicht, oplichters, ferrari, circuit
Antwoorden: 28
Categorie: Vakantie & Vrije tijd - Dagrecreatie
Bekeken: 2775x

In maart 2013 heb ik via vakantieveilingen.nl bij Traffic Control racen in een ferrari op het circuit van Zandvoort gekocht als kado voor mijn vriend. In juli zouden we kunnen racen. Dat werd afgezegd omdat de Ferrari stuk was. Verplaatst naar augustus en weer was de Ferrari stuk. Daarna hebben we het verplaatst naar december wat ik overigens al vreemd vond omdat ze zeiden dat er in december niet gereden werd ivm het weer maar dat er een uitzondering was gemaakt zodat er wel geraced kon worden. We vonden het prima omdat ik er al veel geld voor had betaald en mijn vriend graag in een Ferrari wil racen. We werden vorige week weer gemaild dat de race die pas over 1.5 week is, weer afgezegd is ivm een defect. Hier klopt iets niet voor mijn gevoel en heb het idee dat er alleen geld geind is en vervolgens alles afgezegd wordt. Ik heb contact gehad met Traffic Control en zij ontkennen alles. Ik moest de factuur van Vakantieveilingen opsturen en dan zouden zij het geld terugboeken. Tot op heden is dit nog niet gebeurd en ze hebben nu ook nog hun telefoonnummer uit de lucht gehaald zodat ze niet meer bereikbaar zijn. Ik ben inmiddels ten einde raad en zou graag willen dat meer mensen hiervan op de hoogte worden gesteld zodat niemand nog meer zaken gaat doen met dit bedrijf. Wij zijn namelijk opgelicht door ze, en zoals ik lees op internet vele anderen met mij.

meer
Geen eigenaar maar wel hypotheek
r.p.
r.p.
Datum: vrijdag 19 jun 2015, 08:11
Trefwoorden: hypotheek, geen eigenaar, schuld, echtscheiding, lening
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 2775x

Beste mensen,

Momenteel zit ik in een echtscheiding. Mijn ex-vrouw had de huidige woning al in bezit. Toen ik bij haar introk hebben wij besloten om haar volledig eigenaar te maken, maar samen hypotheekschuldenaar. Om te voorkomen dat mijn eerste ex-vrouw recht had op iets.

Natuurlijk heb ik al een advocaat, maar om de kosten zo min mogelijk te houden probeer ik merendeels alles zelf te toen. Ik zit momenteel tot aan mijn oren in schuld bij mijn ouders en vrienden.

Achteraf heel dom geweest. Nu wil ik graag af van de hypotheek. Graag hoor ik hoe ik dit kan oplossen en op welke wijze.

meer
Inbouw combi/magnetron boven koelkast
aavd
aavd
Datum: woensdag 25 okt 2006, 15:18
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Huis & Tuin - Keuken
Bekeken: 2775x

Bij ons is de combimagnetron/oven direct geplaatst boven de koelkast. In een inbouwkast. Bij gebruik van de oven loopt de temp. in de koelkast in 7 min. op tot 17 gr. Wie heeft hier ervaring mee ? De leverancier, in dit geval is Grando SenA in Dongen.

meer