hawkeye_1
door hawkeye_1 Apr 20, 2005 om 23:31
Computers & telefonie

Problemen met netwerk aansluiting op moederboard

Ik zit met een vreemd probleem met de LAN aansluiting op mijn moederboard. Ik heb afgelopen week een nieuw moederboard gekocht, een Abit AV8. Daar zit een gigabit netwerk aansluiting op.


Het probleem begint als ik hierop een netwerkkabel aansluit. De bedoeling was dat ik via die aansluiting vie chello een verbinding zou krijgen met het wereld wijde net. Om dit geregeld te krijgen heb ik chello gebeld met het verzoek om mijn modem te reseten of het MAC adres te wissen zodat ik de nieuwe netwerk aansluiting kon gaan gebruiken. Nadat die gegevens gewist waren kom ik via chello.upc.nl mijn opnieuw aanmelden met mijn nieuwe MAC adres. Na het opnieuw opstarten van de pc en de kabelmodem hoor je een verbinding te hebben met het internet. Niet dus... Ik kon het kabelmodem pingen. de gateway van chello lukte ook nog, maar de DNS servers waren niet te pingen.


Toen maar een paar keer een tijdje met de helpdesk in gebeld. De hulp die je daar krijgt valt mij trouwens mee, alhoewel er een paar medewerkes bij tussen zitten die geen verstand van zaken hebben. Maar deze wisten het probleem ook niet op te lossen. Er werd verteld dat ze op de een of andere manier mijn netwerk kaart ook niet konden bereiken.


Uiteindelijk ben ik maar terug gevallen op een oude 3com netwerkkaart. Nadat deze geinstalleerd was in mijn pc en chello de MAC gegevens weer gereset had werkte deze kaart zonder problemen.


Iemand een idee waardoor dit probleem veroorzaakt wordt????


Het ergste is dat het zich voordoet met een schone installatie van windows XP. Ik zou zeer graag de netwerkkaart gebruiken op het moederboard, de drivers hiervoor zijn namelijk ook al geschikt voor windows XP64, waar ik eigenlijk mee wil experimenteren

602 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tigertje
door tigertje - Apr 20, 2005 om 23:38
402 Antwoorden / 0 Vragen
0

Klinkt dan toch als een driver probleem. Er van uitgaande dat die onboard LAN goed is. Alles in de BIOS staat ook goed neem ik aan?

hawkeye_1
door hawkeye_1 - Apr 21, 2005 om 00:01
25 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik heb de drivers gebruikt die op de cd stonden die bij het moederboard meegeleverd werd.


In het bios heb je alleen de optie om de onboard LAN te aan of uit te zetten. Deze is geenabled. Daarnaast heb je optie om de LAN boot rom aan of uit te zetten, mits de onboard controller aan staat.


Het volgende viel mijn wel op. Als de netwerk kabel aangesloten word dan licht het rond de aansluiting oranje op. Ik heb geen idee of dit zo moet blijven of dat het moet gaan knipperen of van kleur moet gaan veranderen om bijvoorbeeld activiteit op de poort aan te geven. Dit is niet in de manual vermeld en ik heb er ook niets online over kunnen vinden.


Wat mijn nog meer opviel was dat het ledje PC-Link op het kabel modem aan blijft als de netwerkkabel aangeloten is op de onboard en het kabelmodem. Bij de pci kaart gaat dit ledje uit.

tigertje
door tigertje - Apr 21, 2005 om 00:16
402 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat lichtje moet volgens mij groen zijn. Tenminste zo is het doorgaans. Die drivers zouden goed moeten, daar mag je tenminste vanuit gaan als ze van de cd-rom komen. Je kan natuurlijk even op de website van Abit kijken of er nieuwere zijn maar ik kan me niet voorstellen dat dat het probleem oplost.


Verder kun je op de website van Abit kijken of er een forum waar hetzelfde probleem wellicht wordt beschreven.


Kan het nog zo zijn dat het modem van Chello niet met alle netwerkkaarten om kan gaan? Kan me dit haast niet voorstellen, anderzijds is dat 3com kaartje volgens mij tamelijk oud en met Chello weet je het natuurlijk nooit.

beileveld
door beileveld - Apr 21, 2005 om 07:58
122 Antwoorden / 16 Vragen
0

@ tigertje


die aansluiting knippert bij mij oranje als er dataverkeer is en hij brandt als dat er niet is (en hij blijft oranje)

gsm
door gsm - Apr 21, 2005 om 20:11
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Hallo HK,



Misschien is het de snelheid van de LAN interface op het moederbord,
die te hoog is. Controleer of je die in de  Eigenschappen van de
LAN verbinding (tabblad Geavanceerd van de Configuratie) tot 100 MB of
10 MB kunt beperken. Eventueel Half Duplex proberen.



Groeten,

GSM





hawkeye_1
door hawkeye_1 - Apr 23, 2005 om 19:00
25 Antwoorden / 3 Vragen
0

Deze is ondertussen al terug gezet naar 10 mb half duplex. Maar ook verder geen resultaat.


Als ik de kabel op de aansluiting heb aangesloten dan lukt het mijn zelfs niet om een verbinding te krijgen met het kablemodem. Of moet daarvoor eerst de MAC bij UPC gereset worden?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer