be
door bertjanenalies Aug 12, 2013 om 10:34
Garantie & verzekeringen

Aov

Hallo, ik heb een aov verzekering lopen via een tussenpersoon.
Nu heb ik op advies van hem een verzekering bij een andere maatschappij aangevraagd.Nu wil het zo zijn dat ik in die tussentijd medische klachten heb gekregen en de nieuwe maatschappij mij niet wil verzekeren. nu ben ik dus bij mijn oude verzekering gebleven. Nu heb ik van mijn tussenpersoon een faktuur gekregen van € 250,00 voor bemiddelingskosten. Is dit normaal?

1267 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Aug 12, 2013 om 10:59
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Nee dat is niet normaal. U hebt via hem die AOV lopen en hij krijgt daar provisie over. U hebt dus van hem recht op advies, daar hebt u al voor betaald.

Ze proberen van alles die tussenpersonen. Hebt u van te voren een dienstverleningsdocument van hem gehad met daarin vermeld wat hij voor u gaat doen en wat de kosten zijn? Nee, natuurlijk niet.

Dien een klacht bij hem in over die nota en schrijf dat u dat niet gaat betalen. Eis dat hij schriftelijk reageert.

Als hij die nota niet teniet doet, kunt u een klacht indienen bij het KIFID, zie Google voor het klachtenformulier en de te volgen procedure.

Doe alles wel schriftelijk.

14
door 14peter - Aug 12, 2013 om 11:45
567 Antwoorden / 2 Vragen
0

Als ik alle antwoorden op deze pagina (klik) zo doorneem, kom ik tot de conclusie dat dat wel mag.

zoekster
door zoekster - Aug 12, 2013 om 12:17
10965 Antwoorden / 34 Vragen
0

Ik zie dit staan in dezelfde link.

Ook geldt het provisieverbod niet voor lopende producten met een contract dat je voor 1 januari 2013 hebt afgesloten. Voor deze contracten verandert er niets en hoef je niet opnieuw te betalen. Voor (een deel van) de diensten heb je namelijk al betaald via provisie.

Ik weet echter niet hoe dit zit met een overstap naar een andere maatschappij waar je dan later niet voor wordt geaccepteerd.

tijger1
door tijger1 - Aug 12, 2013 om 12:50
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

De Ts heeft al een AOV vis die tussenpersoon. Hij heeft "op advies" van die tussenpersoon bij een andere maatschappij zo'n verzekering aangevraagd. Mijn vraag is waarom? Voldeed de oude niet meer? Dan is de tussenpersoon verplicht Ts te adviseren naar iets anders en daarvoor is hij al betaald.

En nog afgezien daarvan, dan had de tussenpersoon eerst een dienstverleningsdocument moeten overhandigen, met daarin uiteraard ook vermeld wat dat "nieuwe" advies ging kosten.

Dus niet betalen die advieskosten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ch
Chantoetie - May 23, 2024 om 10:43
Geldzaken & recht

Verkeersoverlast. Wat kan ik doen?

Ik ervaar sinds 2- 3 jaar een enorme hinder van het verkeer, zelfs zo erg dat ik er psychisch onder te lijden heb.    In 2019 heb ik mijn huidige huurwoning betrokken en wat was ik gelukkig! En ja, toen lag de weg er natuurlijk ook al. Nu zou je denken; waarom dan aan een weg gaan wonen?   De eerste 2 jaren had ik hier geen last van en het verkeer is in korte tijd in veelvoud toegenomen vo ... Lees meer

Rontv
Rontv - May 24, 2024 om 13:22
Geldzaken & recht

Eenzijdig bepaalde nieuwe einddatum aflossingsvrije hypotheek

wij hebben een oude aflossingsvrije hypotheek zonder einddatum. staat zo in de hypotheekakte
we krijgen nu een brief van de bank met volgende tekst:

'''
Voor leningsdeel xxx hebben we geen einddatum met u afgesproken in de hypotheekakte. Daarna hebben we in onze brieven wel een einddatum aan u dooorgegeven. Deze einddatum blijvne we gebruiken omdat we stoppen met aflossongsvri ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer