fu
door fukki032 Nov 19, 2005 om 21:28
Garantie & verzekeringen

Levensloop

ik heb sinds 6jaar mijn spaarloon om gezet naar een levens verzekering moet ik deze op zeggen en kiezen voor de levensloop      of niet

598 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

scroogy
door scroogy - Nov 20, 2005 om 11:17
367 Antwoorden / 20 Vragen
0

Het is duidelijk dat spaarloon en levensloop niet samen mogen. U kunt beide behouden maar dient dan per jaar aan te geven in welk u wilt sparen.


Spaarloon wordt netto uitbetaald als u het gespaarde bedrag niet gebruikt om uw levensverzekeringspremie mee te betalen. De premie die u vanuit uw spaarloon betaald is een aftrekpost voor de belasting (tot op zekere hoogte).


Als u gaat sparen voor verlof moet u er rekening mee houden dat een uitkering uit een levensloopregeling belast is. Daar wordt loonheffing over afgedragen tegen het dan geldende tarief. U kunt het geld van de levensloopregeling ook omzetten in een levensverzekering.


Als u de levensloopregeling wilt gebruiken om er een tijdje tussenuit te gaan moet dat in goed overleg met uw werkgever, hij/zij moet uw plaats vrij houden. Als u van baan veranderd en u neemt de regeling mee naar uw nieuwe werkgever krijgt die ook de door u gespaarde vrije tijd erbij. Als u zonder werk komt te zitten wat gebeurt er dan met uw levensloop potje ?


Zelf zou ik kiezen voor spaarloon, er zitten nog teveel haken en ogen aan die levensloopregeling.

ke
door keesvoorbogt - Dec 3, 2005 om 11:59
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik denk niet dat het verstandig. Je zou een opgave aan de verzekeringsmaatschappij kunnen opvragen wat de afkoopwaarde is en de premievrije waarde. Dan stopt ook de premiebetaling als je premievrijmaakt of afkoopt.


Afkopen is het minst lucratief.


Is er een lijfrenteclausule op geplaatst? Als dit zo is dan is in principe afkopen niet mogelijk, maar wel premievrij maken.Als het moet kun je een lijftente afkopen ,MAAR dan komen extra kosten bij volgens de fiscus.


De eerste kosten van de levensverzekering worden in het begin gemaakt zoals rente, administratieve kosten, provisie.


De praktijk is dat na ongeveer 5 a 6 jaar dan pas langzaam rendabel wordt.


Ik zou je eigen verzekeringsadviseur bellen en je goed voor laten lichten 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Si
Sita B - May 31, 2024 om 20:42
Geldzaken & recht

Mijn ex-man is in 2014 overleden en ik moet nog steeds zijn schuld betalen omdat

Omdat sociale dienst van Den Haag ze dat ik moet betalen. 9 jaar geleden betaalde ik €20 per maand. Daarna hebben ze zelf besloten dat het vedrag van €33,17 per maand moest. En nu heb ik brief van sociale dienst ontvangen dat ik vanaf juni moet €80 per maand moest betalen. 

terwijl niet mijn schuld is waarom moet ik betalen. En hij had recht op bijstand en kreeg zo'n €200 per maand 

Lees meer