Vo
door Volle maan Apr 25, 2018 om 20:33
Garantie & verzekeringen

Schade

Onlangs ben ik verhuisd naar een nieuwbouw woning ( huur).
Een paar dagen nadat ik de laminaat heb laten leggen is waterschade ontstaan door de vaatwasser ( eigendom  van de verhuurder). De aannemer is ondertussen geweest en heeft geconstateerd dat ze verzuimd hebben een klem te plaatsen op de afvoerslang. Is ondertussen hersteld. Maar hoe zit het met de waterschade aan mijn laminaat?
De verhuurder zegt dat ik mijn inboedelverzekering moet aanspreken? 
 Ik vind het onzin, want de schade heb ik niet veroorzaakt,  maar door de aannemer. Hoe moet ik bij de verhuurder duidelijk maken dat zij ( hun aannemer ) de schade moet betalen..?

3099 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Apr 25, 2018 om 20:39
16885 Antwoorden / 202 Vragen
2

Ja, toch bij uw eigen verzekering aanmelden met alle 'toeters en bellen' en als het goed is zullen zijn dan verhaal halen bij de veroorzaker. resp. de verhuurder.

tijger1
door tijger1 - Apr 25, 2018 om 20:53
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Het is echt het meest verstandige om uw eigen inboedelverzekering in te schakelen en daar precies te vermelden wat er is gebeurd. Dan wordt de schade het snelst verholpen en uw verzekeraar regelt het wel met de verzekeraar van de aannemer/huisbaas.

Ik ga er hierbij van uit dat u een inboedel verzekering hebt. Is dat niet het geval dan moet u de verhuurder/aannemer aansprakelijk stellen.

ha
door harryromijn - Apr 27, 2018 om 10:15
272 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik neem aan, hetzelfde verhaal als bij een autoschade: de verzekerign treedt in regres ( = in uw rechten) tov de schade-toebrenger. 
Ik zou dus daar eerst eens gaan vragen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer