ca
door calimer Jan 22, 2009 om 17:52
Garantie & verzekeringen

Verzekering

Hallo,


Een verzekeringsmaatschappij (achmea) weigert om een schade te vergoeden nav waterschade. Een deel van de schade is nog niet hersteld, daar is geen nota van, wel een offerte. Uitvoering geschied pas dan wanneer de eigenaar van het appartement gaat verbouwen, zodat het in een keer meegenomen kan worden. Mag de verzekering weigeren te betalen totdat er echt een nota is, of zou de offerte voldoende moeten zijn? In de algemene voorwaarden kan ik het niet zo gauw duidelijk vinden.


Bedankt alvast!

745 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Jan 22, 2009 om 17:58
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Dat zal ook niet in de algemene voorwaarden staan, maar in de bijkomende voorwaarden, die specifiek voor deze verzekering geldt. Meestal zijn er twee sets voorwaarden bij een polis. De algemene, die voor vrijwel alle verzekeringen geldt, en nog een aparte set, die specifiek toegesneden is op de betreffende verzekering.

Vladja



vladja
door vladja - Jan 22, 2009 om 17:59
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Wat is de precieze naam van de verzekering, dan kan ik die opzoeken en kijken of er daar sprake is van reparatieplicht.

Vladja



tonnieboy
door tonnieboy - Jan 22, 2009 om 21:00
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Opstalpolissen kennen een herbouwplicht, maar u hoeft niet af te wachten met aanvang herstelwerk tot de reeds geplande werkzaamheden en kunt het herstel ook door de vaste aannemer van CBA laten doen. Zij kennen naturaherstel, maar u bent niet verplicht om hun aannemer te kiezen. Bij schadebedragen beneden de 5.000 euro zal men in de regel wel bereid zijn om op basis van een offerte te betalen, waarmee deze schade is afgewikkeld, maar daartoe zijn ze niet verplicht.


http://www.polisvoorwaardenonline.nl/



 

ca
door calimer - Jan 23, 2009 om 10:39
96 Antwoorden / 11 Vragen
0

Het gaat om de VvE Meerkeuzepolis, de brand/opstalverzekering binnen dit pakket.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
Jose1986 - Jun 10, 2024 om 11:51
Garantie & verzekeringen

Hoelang en wat is de garantie na reparatie bril?

Hoelang is de garantie nog geldig als bijvoorbeeld een bril binnen de 2 jaar wettelijke garantie gerepareerd wordt? En wat houd de garantie daarna nog in?

Lees meer

Se
Seagram62 - Jun 9, 2024 om 20:21
Voeding & gezondheid

Serviesgoed / bestek woonzorgcentrum

Het serviesgoed / bestek in het woonzorgcentrum waar mijn moeder verblijft wordt altijd verzorgd/geregeld door het woonzorgcentrum.

Nu gaan ze bij de bewoners op de kamer de afwas doen. De reden zou zijn dat ze hiermee tijd besparen omdat ze dan niet telkens heen en weer hoeven lopen naar de vaatwasser in de huiskamer.
Nu betwijfel ik of ze hier echt tijd mee besparen. Zoals het n ... Lees meer

Ic
Ice2 - Jun 9, 2024 om 21:26
Geldzaken & recht

Oneens met factuur Telegraaf.

Deze mail is aan de Aan de Telegraaf gestuurd.
Naar aanleiding van het telefoongesprek van woensdag 5 juni 2024 ontvangt u bijgaand een verslag. Nogmaals bevestig ik dat  per 7 juni 2024 mijn abonnement is opgezegd. De toegezegde bevestiging heb ik tot nu toe niet ontvangen. Wel ontving ik een tekstbericht dat de gerechtsdeurwaarder op 8 juni beslag legt met een link naar een site. Zover i ... Lees meer