ge
door gergreet Oct 21, 2015 om 13:43
Geldzaken & recht

Aanbetaling Leen Bakker

Ik wilde bij Leen Bakker op maat gemaakte vitrage kopen.
Na invullen van alle maten en gegevens moest ik 100 % vooruit betalen.
Natuurlijk heb ik hiertegen geprotesteerd wat volgens mij is een aanbetaling niet verplicht. De reactie van de medewerkster was: Dit moeten wij doen omdat het veel voorkomt dat mensen een kleine aanbetaling doe en daarna niets meer van zich laten horen.
Belachelijk natuurlijk.
Onder veel protest heb ik toen toch maar de vitrage besteld en vooruit betaald. Bij ons in de buurt heb je geen andere keus

5589 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

zoekster
door zoekster - Oct 21, 2015 om 15:28
10965 Antwoorden / 34 Vragen
0

Vanuit de wet gezien mag er slechts 50% maximaal aan aanbetaling worden geëist, meer mag alleen met uw toestemming. Maar ja, leuk allemaal, wat moet je als de verkoper daar maling aan heeft. Het enige wat je dan kunt doen is vertrekken.

Ik vind het overigens een kul-argument van Leen Bakker, als je 50% aanbetaling vraagt, komt men echt wel terug om de gordijnen op te halen. Tussen een kleine aanbetaling en 50% ligt nog een ruim veld. Nu loopt u alle risico en Leen Bakker geen enkel.

U zou nog wel over deze gang van zaken een klacht in kunnen dienen bij de ACM via consuwijzer.

klik HIER

mahadma
door mahadma - Oct 21, 2015 om 15:50
11571 Antwoorden / 51 Vragen
0

Zie artikel 26 lid 2 burgerlijk wetboek boek 7: bij een consumentenkoop kan de koper tot vooruitbetaling van ten hoogste de helft van de koopprijs worden verplicht.

Dus Leen Bakker? Sprookjes vertellers .........

mahadma
door mahadma - Oct 21, 2015 om 15:53
11571 Antwoorden / 51 Vragen
0

P.S. Een klein jaar geleden gordijnen besteld bij LB, 50% betaald en bij afhalen de rest. Deze LB kletst uit zijn/haar nek.

varabas
door varabas - Oct 21, 2015 om 16:04
450 Antwoorden / 35 Vragen
0

Ook van Consuwijzer:

U koopt bijvoorbeeld een pak of trouwjurk en laat deze op maat maken. Soms moet u dan van tevoren een deel van het bedrag betalen. Dat heet aanbetalen.

Hoeveel moet u aanbetalen?

Wil de verkoper dat u een aanbetaling doet? Dan kan dat geregeld zijn in zijn algemene voorwaarden. Of hij kan dat samen met u afspreken. Heeft de verkoper in de algemene voorwaarden staan hoeveel u moet aanbetalen? Dan mag dat volgens de wet niet meer dan de helft van het aankoopbedrag zijn.

Wil de verkoper dat u meer aanbetaalt? Dan kunt u dat samen met de verkoper afspreken. U moet daar wel mee akkoord gaan. Dit mag dus niet in de algemene voorwaarden staan. U mag zelf beslissen of u een aanbetaling doet. Maar sommige verkopers willen hun product niet leveren als u geen aanbetaling doet. Wilt u geen aanbetaling doen? Ga dan naar een andere verkoper.


getty
door getty - Oct 21, 2015 om 16:46
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

[quote=mahadma schreef op woensdag 21 okt 2015, 15:53]P.S. Een klein jaar geleden gordijnen besteld bij LB, 50% betaald en bij afhalen de rest. Deze LB kletst uit zijn/haar nek.

Mijn LB verwacht ook 100% vooraf betaling bij gordijnen, dat weet ik omdat ik ze een maand geleden besteld en betaald heb. Het is aan ieders vrije keuze om dit te accepteren en als je het niet wilt, koop je het toch gewoon ergens anders? Ik snap het probleem niet zo.

mahadma
door mahadma - Oct 21, 2015 om 16:52
11571 Antwoorden / 51 Vragen
0

@Getty, ze mogen wat mij betreft verwachten wat ze willen, max 50% en anders Joep Doei en vooral de Groeten !!! In ons geval waren de gordijnen ook niet correct qua stof, daar zat een duidelijk lichtlek in, kan gebeuren, maar is ook probleemloos zonder morren hersteld. Dat dan weer wel.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer