hy
door hypowyb Sep 10, 2012 om 19:20
Geldzaken & recht

Hypotheek aflossen

Ik ben er nog niet helemaal uit met die aflossing van de hypotheek. Ik heb een hypotheek op basis van levensverzekering. Ik heb nooit afgelost en altijd kunnen aftrekken van de belasting. In 2013 loopt de levensverzekering af.
In de uitzending werd aangegeven dat aflossen voor 65+ niet altijd goed was.
Gelden die adviezen uit de uitzending voor mij dan ook?
Ik ben 66 jaar, mijn vrouw is binnenkort 65 jaar. Ik heb door een erfenis een redelijk gevulde spaarpot.
Gaarne advies.

697 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

diumenge
door diumenge - Sep 10, 2012 om 19:25
11969 Antwoorden / 15 Vragen
0

Sinds de uitzending van zaterdag, zie ik veel van dit soort vragen verschijnen. Volgens mij doet u er beter aan een financieel adviseur u een goed advies te laten geven, dat kost misschien wel wat, maar goed bedoelde adviezen hier kunnen u veel meer kosten.

hereistom
door hereistom - Sep 10, 2012 om 19:37
740 Antwoorden / 1 Vragen
0

Inderdaad was de uitzending van Kassa niet geheel naar waarheid en is aflossen meestal wel de beste oplossing, vooral als u spaargeld heeft!
Let op als u een financieel adviseur vraagt dat deze dan ook wel echt onafhankelijk is, de meeste praten nog steeds in hun eigen straatje om eraan te verdienen!

Als u aflost heeft u lagere hypotheek lasten of helemaal geen als u alles aflost en ook de vermogensbelasting is lager omdat u dan minder vermogen (spaargeld) heeft.
En bij volledig aflossen heeft u geen eigenwoningforfait meer. Dat is de bijtelling op uw inkomen waarover u belasting betaalt, die tevens afhankelijk is van de waarde van uw woning.

jantje7
door jantje7 - Sep 10, 2012 om 20:28
1459 Antwoorden / 23 Vragen
0

Waarschijnlijk staat de hypotheek verstrekker als begunstigde op de polis van uw levensverzekkering en wordt deze rechtstreeks aan hen overgemaakt. Zodoende is uw hypotheek schuld voldaan.

Jantje

melomaan
door melomaan - Sep 10, 2012 om 21:07
157 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het lijkt mij verstandig om ook even te wachten met advies inwinnen tot na de samenstelling van een nieuwe regering. Vrijwel alle partijen hebben een andere oplossing voor het probleem met de huizenmarkt, maar bijna allemaal willen ze wel verandering. Hele grote kans dat de wetgeving in de komende kabinetsperiode gaat veranderen (en kunt u weer opnieuw advies gaan inwinnen).

vvofa
door vvofa - Sep 12, 2012 om 11:17
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voor informatie over echt onafhankelijk advies kunt u ook terecht op de site van de [edit redactie]. U kunt daar bijvoorbeeld brochures opvragen. Financieel advies is complex en individueel. Algemene adviezen over bijv. aflossen van uw hypotheek zijn niet zonder meer toepasbaar op iedere situatie.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer