sp
door spock2000 May 20, 2012 om 09:51
Geldzaken & recht

Omzetten Woekerpolis ASR

Hallo

We hebben van ASR een brief gekregen met mogelijkheden wat betreft ons huidige beleggingsverzekering ( Falcon Leven ) deze om te zetten naar dit naar aanleiding van de compensatieregeling( woekerpolis).
Deze keuze bestaat uit: ASR lijfrente opbouwrekening
ASR VermogenGarant
ASR VermogenBelegd

Onze enige optie is waarschijnlijk ASR VermogenGarant of helemaal niet?
De adviseur van Hypotheekvisie wordt ik ook niet duidelijk van of dit de juiste keus is.

Kan iemand mij hierover meer zeggen of ik mijn beleggingsverzekering die gekoppeld is aan mijn hypotheek die nog loopt tot eind 2016 moet omzetten in de mogelijkheden die ASR mij biedt.

Alvast bedankt,

E.

3872 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sw
door swat1500 - May 21, 2012 om 16:07
3796 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tja, dat is een lastige vraag en de keuze is ook erg persoonlijk. Zit de huidige polis gekoppeld aan een hypotheek?

Vaak is een bankspaarregeling (en die heeft ASR ook!) veiliger.

sp
door spock2000 - May 21, 2012 om 16:08
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=swat1500 schreef op maandag 21 mei 2012, 13:19]Tja, dat is een lastige vraag en de keuze is ook erg persoonlijk. Zit de huidige polis gekoppeld aan een hypotheek?

Vaak is een bankspaarregeling (en die heeft ASR ook!) veiliger.


Ja deze polis is gekoppeld aan de hypotheek....

vvofa
door vvofa - May 21, 2012 om 16:23
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

E,

Via onze website kun je een woekerpolischeck aanvragen. Deze is kosteloos en geeft inzicht in de alternatieven én in hoeverre het financieel interessant zou zijn om de polis om te zetten. Voor meer informatie kan je bellen met onze woordvoerder R. van der Steen op 030 639 07 84.

ad
door adviestips - May 21, 2012 om 16:51
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bij de woekerpolis zit het probleem vaak bij de beleggingen die tegenvallen en de hoge kosten van de risicoverzekering. Deze twee onderdelen vallen niet onder de compensatie. De compensaties die ik tot nu toe heb gezien vallen erg tegen !

Als ik u was zou ik nagaan of er een risicoverzekering in het product zit. Zo ja is deze nog noodzakelijk. Is deze niet noodzakelijk dan kunt u overwegen deze dekking te laten vervallen. U kunt de risicoverzekering ook los sluiten, dat is vaak veel goedkoper. Let op: Er zijn wel gezondheidswaarborgen vereist. Dit verbeterd direct uw rendement omdat er meer premie overblijft om te investeren.

Gezien de korte beleggingshorizon (4 jaar) is de kans vrij klein dat de beleggingen flink aan zullen trekken. Het hang er vanaf hoeveel risico u wilt lopen. Wilt u geen beleggingsrisico meer lopen dan kunt u voor een garantieproduct gaan of overstappen op banksparen. Bij banksparen verliest u mogelijk wel een fiscaal gunstig regime. Let hier goed op.

Succes met deze lastige keuze !

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer