sn
door snahedlo Mar 17, 2015 om 21:28
Geldzaken & recht

Overplaatsing na klokkenluiden

Mijn manager wil mij uit het team halen, nadat ik aangegeven heb dat er gesjoemeld wordt door de roosteraars. Er werden uren ingezet, zonder dat deze collega's ze daadwerkelijk gewerkt hadden. Ik ben er op afgerekend door bepaalde collega's, ze treiteren en roosteren zich zo in dat ze niet meer met mij werken, en nemen er een andere collega in mee. De sfeer is ver te zoeken en hij wil mij daarom overplaatsen, terwijl ik niet boventallig ben en er al nieuwe vacatures voor mijn functie zijn geplaatst. Hij zegt het is makkelijker om jou eruit te halen, dan dat ik er meerdere uit moet halen. Er zijn collega's op de hoogte van de misstanden maar durven niet hun mond open te doen, omdat ze ervaren wat ze mij aandoen en bang zijn hetzelfde te overkomen. Kan dit zomaar? Ik heb al een klachtmail gestuurd en een vertrouwenspersoon in de arm genomen. Wat is verstandig? Ik weet dat het geen optie is om met dit team verder te gaan, maar om mij eruit te halen, voelt zo oneerlijk, ze treiteren nu ook andere collega's. Zij gaan alsnog volgende week ook naar de vertrouwenspersoon.
Het is me allemaal teveel geworden en zit nu ziek thuis, totaal afgebrand. Er zijn verscheidene collega's en flexers die ervaren dat zij oneerlijk bezig zijn en intimideren. Ook zijn er ouders van cliënten op de hoogte, maar niemand durft aan de bel te trekken.

892 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 17, 2015 om 22:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Uit uw relaas dat er meer uren gedeclareerd worden dan er werkelijk gedraaid worden. Dat is fraude.

U moet derhalve niet op dit forum uw betoog neerleggen, maar bij de politie. Klaarblijkelijk moet het bedrijf de omzet opkrikken en doet dat met valse facturen op basis van een frauduleus werkrooster.

Ik zou zeggen: als de gesmeerde bliksem naar het politie bureau.

ve
door verwijderd - Mar 17, 2015 om 22:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik veronderstel dat u in de zorg werkt.

Tik op Google : Klokkenluider in en dan zult u een aantal sites zien. Wellicht staat dasr iets bij tot wasr u zich kunt wenden.

Zeker als u bij de overheid werkt.

ve
door verwijderd - Mar 18, 2015 om 09:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

jugendstil schreef op dinsdag 17 mrt 2015, 22:30: Uit uw relaas dat er meer uren gedeclareerd worden dan er werkelijk gedraaid worden. Dat is fraude.

U moet derhalve niet op dit forum uw betoog neerleggen, maar bij de politie. Klaarblijkelijk moet het bedrijf de omzet opkrikken en doet dat met valse facturen op basis van een frauduleus werkrooster.

Ik zou zeggen: als de gesmeerde bliksem naar het politie bureau.



Ts. heeft vooralsnog helemaal niets bij de politie te zoeken.
Ts. heeft de werkgever van de misstand(en) op de hoogte gesteld en het is aan de werkgever om te bepalen of hier intern onderzoek naar wordt gedaan en/of dit onderzoek voldoende informatie oplevert om hiervan aangifte te gaan doen.
Vooralsnog, zoals blijkt uit het verhaal van Ts., kiest de werkgever voor de weg van de minste weerstand en slachtoffert, zoals zo vaak, de brenger van het slechte nieuws.
Hoewel het voor Ts. zeer onbevredigend zal klinken lijkt overplaatsing naar een ander team wellicht voor hem/haar de beste oplossing.
De huidige situatie proberen los te laten, want die zijn nu het probleem van de werkgever geworden, Ts. moet zich daar nu afzijdig van houden.
Ts. zou nu moeten proberen de draad weer op te pakken in een ander team en zijn/haar eigenbelang voorop te stellen en daarbij zijn/haar eigen belang voorop stellen.

ve
door verwijderd - Mar 18, 2015 om 10:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als u lid bent van een vakbond zou ik het verhaal daar aankaarten en ondersteuning vragen. Sterkte en succes.

ve
door verwijderd - Mar 19, 2015 om 13:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


Wat een rotstreek. In plaats van de sjoemelaars aan te pakken, het probleem op te lossen, wordt de klokkenluider de dupe. Uw leidinggever laat zijn relatie met de overige werknemers prevaleren, waarschijnlijk uit onmacht en tekort aan vaardigheden en durf de fraude aan te pakken. Ik wens je veel sterkte

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer

aj
ajay - May 29, 2024 om 09:27
Huishouden & energie
Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Onze buren hebben lekkage in de nok van hun huis. Volgens hen komt dit water via onze schoorsteen.
Nu heb ik een appje gekregen waarin de buren mij vragen om hier wat aan te laten doen omdat het onze schoorsteen is.
Maar wie is nu verantwoordelijk. Zou de lekkage via mijn schoorsteen kunnen komen? Slecht voegwerk.
Of moeten de buren dit oplossen? Loodslabben van hun dak? Lees meer