ge
door gerritstok Mar 23, 2008 om 00:35
Geldzaken & recht

Pleegkind 18+

Ik ben mentor/bewindvoerder van een jong-volwassene (18 jaar)die in een AWBZ-instelling wordt verpleegd(hij woont daar en gaat naar school)
Ik ben door de rechtbank benoemd als mentor/bewindvoerder. Ik ben niet de natuurlijke ouder
Kees komt al 7 jaar in ons gezin. Ik had een pleegouder-contract met de W.Schrikkerstichting,die mij in mijn werk als pleegouder begeleidde.
Kees is nu 18 en krijgt een wajong-uitkering,
De W.Schrikkerstichting gaf mij voor mijn 'werk' een onkostenvergoeding van
18 euro per dag. Kees komt 120 dagen per jaar bij ons.
Ik moet alle kosten nu zelf dragen,want in de aangifte 2007 is daar pas mogelijkheid voor
als Kees ouder is als 27 jaar.(euro 9 +reiskosten)
De instelling heeft mijn verzoek om een bijdrage afgewezen.
Wie kan mij raad geven om die kosten toch bij de belasting te kunnen neerleggen.
Gr

Gerrit







589 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 23, 2008 om 10:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hier zie ik geen mogelijkheden, omdat het kind nu zelf een Wajong uitkering heeft, waarvan allerlei kosten van levensonderhoud kunnen worden betaald, zoals reiskosten. Het kind kan -in principe- nu zelf de door u betaalde kosten voor hem zelf vergoeden (als u dat al wilt).

ve
door verwijderd - Mar 23, 2008 om 13:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Leg deze vraag voor aan de inspecteur van de belastingen van de regio waar onder u valt.


Hij kan aangeven of er mogelijkheden zijn, en wat dat voor u is.


Schrijf dan wel een brief waarin u zo concreet mogelijk de vraag neerzet, met een overzicht van de door u gemaakte kosten.


JOjanda

ve
door verwijderd - Mar 23, 2008 om 14:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Met alle respect jojanda, jij wil veel voorleggen aan de inspecteur. Neem van mij aan dat die al genoeg werk heeft. Antwoord zal zijn (als je al antwoord krijgt): je moet aantonen dat het kind  in belangrijke mate wordt onderhouden en dat kan de pleegouder niet door de Wajong uitkering.

ve
door verwijderd - Mar 23, 2008 om 15:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nog wel een tip: vergeet volgend jaar niet om een T-biljet voor hem in te vullen. Mede door de eigen bijdrage AWBZ zal hij wel geld terug krijgen.

ve
door verwijderd - Mar 23, 2008 om 15:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

een bewindvoerder mag 5% van de opbrengst (rente of dividend )van het nettovermogen aan kosten doorberkenen aan de cliént . u kunt aan de kantonrechter vragen of er een hoger bedrag vergoed kan worden . een bewoner in een awbz instelling houdt netto maar heel weinig over dus veel geld levert het niet op. maar waar doet u het voor, om geld eraan te verdienen of om iemand te helpen die dat zelf niet kan? €18.00 euro per dag zult u zeker niet krijgen hiervoor. u moet dus niet bij de belasting zijn maar bij de kantonrechter .

ve
door verwijderd - Mar 24, 2008 om 00:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Jojanda en Krieties


Laat aub beiden het idee los dat er sprake is van een pleegkind en en jullie zullen zien dat er (helaas) geen mogelijkheid is tot aftrek van kosten. Hoe goed de intentie van Gerrit ook is.


Gerrit, volg het advies van Rositha!


Groet


Joost

ve
door verwijderd - Mar 25, 2008 om 12:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

[ ... Off topic, verwijderd redactie]

ve
door verwijderd - Mar 25, 2008 om 12:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@krietis :


Het enige wat ECHTE duidelijkheid geeft, is als je een vraag hebt mbt. tot aftrekposten waar jij denkt recht op te hebben, of voor wilt informeren of er een mogelijkheid is om dat op te voeren, is het voorleggen aan de inspecteur.


[...off topic, verwijderd redactie]

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer