ph
door phpieterse Oct 18, 2017 om 13:21
Geldzaken & recht

Trachten achteraf te verzekeren

In 2007 startte Oegstgeest een plan om een voetbalveld te verhuizen en het vrijgekomen gebied met o.a. woningen te (laten) bebouwen. De ene na de andere rechtzaak volgde aangezien er onvoldoende oplossing werd geboden voor afvoer van hemelwater. Er bestaat bij omwonenden angst dat verdere verharding van het ex-voetbalveld de wateroverlast zal doen verergeren.
In 2014 sloot ik een rechtsbijstandverzekering af bij FBTO aangezien er in algemene zin ontwikkelingen op komst waren aangaande de rechtpositie van de oudere werknemer in het algemeen. Ik wilde, voor het zover komen zou, een beroep op verzekerde juridische bijstand kunnen doen.
Nu, terwijl het bouwplan voor de zoveelste keer beoordeelt wordt door de Raad van State, lijkt het erop dat een boom in mijn tuin opgeofferd gaat worden. Eerder was daar geen sprake van aangezien de aanvankelijke plannen van de Oegstgeest, de projectontwikkelaar en het Hoogheemraadschap leken op andere ontwikkelingen. Ook nu is het niet helder wat er precies gebeuren gaat (de Raad van State geeft over ongeveer een maand een uitspraak). Daar komt bij dat de beoogde handelingen, het graven van een sloot, over een pad loopt dat sinds 1932 gebruikt wordt door de aanwonenden. Er zou dus sprake kunnen zijn van historisch recht van overpad.
Nog vóór ik FBTO kan uitleggen waar het om gaat, schieten zij mijn vraag af vanwege het feit dat ik in 2007 van de handelingen van de gemeente op de hoogte had kunnen zijn en dat ik mij zo met terugwerkende kracht tracht te verzekeren.  Kan FBTO op deze grond mijn verzoek afwijzen?


697 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Oct 18, 2017 om 13:26
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0
ne
door neodutchio - Oct 18, 2017 om 13:30
5166 Antwoorden / 12 Vragen
0

U kunt u onderdaad niet halverwege verzekeren. De zaak loopt al een tijdje. Je kan je huis ook niet verzekeren als het smeulen al is begonnen. Een verzekering sluit je af en spreek je aan als het nodig is. Je kan het niet afsluiten op het moment dat het nodig is, dan bent u te laat.

dokun
door dokun - Oct 18, 2017 om 13:39
152 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja natuurlijk kan dat..

U kunt zich niet verzekeren voor lopende zaken. Of u moet dat hebben gemeld voordat u de verzekering afsloot. Maar dan was u of geweigerd voor deze zaak of u had een torenhoge premie moeten betalen.

kv
door kvjapio - Oct 18, 2017 om 14:18
281 Antwoorden / Vragen
0

Dat kan wel. Maar misschien kunt u fbto voorleggen dat u tijdens het afsluiten niet kon vermoeden dat u persoonlijk zou worden benadeeld.
Overigens noemt u vier zaken door elkaar, waarmee u er zelf al een puzzel van maakt (bouwplan, positie oudere werknemer, boom in uw tuin, recht van overpad).

aurora1
door aurora1 - Oct 18, 2017 om 14:52
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0
me
door mein33 - Oct 18, 2017 om 15:18
5658 Antwoorden / 28 Vragen
0

Staat simpelweg in de voorwaarden.

Zaken die reeds lopen zijn niet achteraf (meer) te verzekeren.
Sommige verzekeraars hanteren zelfs nog een periode van drie maanden na het afsluiten van de verzekering waarbij in dan ontstane geschillen geen bijstand wordt verleend.

tijger1
door tijger1 - Oct 18, 2017 om 15:25
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Zou u nu ineens een probleem gaan krijgen met uw werkgever, hebt u wel dekking.

boppe1943
door boppe1943 - Oct 18, 2017 om 17:27
1129 Antwoorden / 98 Vragen
0

FBTO heeft terecht gehandeld. Zij gaan ervan uit dat u problemen met de bouwplannen had kunnen verwachten toen de verzekering werd afgesloten. Ook wordt men niet geholpen als de gebeurtenis tijdens de verzekering plaatsvond.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer