ve
door verh Nov 16, 2003 om 11:05
Geldzaken & recht

Verhoging ligplaats

Ik huur van de gemeente eenligplaats in de jachthaven,de huurprijs wordt in een keer met 18.5% verhoogd, mag dat?

1057 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

maikel
door maikel - Apr 16, 2004 om 12:00
11 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit is nog eens een vraag, na enige zoekwerk...

Allereerst mijn vraag aan u: Heeft u een contract omtrent het liggeld en staat hier iets in over het liggeld?

Aangezien ik verwacht dat u geen contract heeft en/of dat daar niets over verhogen van liggeld in staan mijn antwoord.

Ten aanzien van de precarioheffing(liggeld):

Wat mogen gemeenten weren wat niet?



De tekst van artikel 88 Huisvestingswet doet vermoeden dat gemeenten alleen maar ligplaatsen mogen aanwijzen en gelden mogen innen en verder niets. Koren op de molen van bijvoorbeeld diegenen die menen dat de gemeente geen welstandseisen e.d. aan woonschepen mag stellen.

Dit is echter een (hardnekkig) misverstand, dat zich ook al voordeed ten aanzien van de betekenis van artikel 31. Laatst genoemd artikel kon en kan namelijk niet. voorkomen dat gemeentelijke of provinciale verordeningen met een ander onderwerp dan dat van de www bestaansrecht hebben. Voorbeelden zijn de provinciale landschapsverordeningen en de gemeentelijke APV, woonschepenverordening e.d. Artikel 88 is bedoeld als aanvulling op het geen in artikel. 121 Gemeentewet is bepaald, nl. dat de gemeente bevoegd is om bestaande wetgeving aan te vullen met eigen verordeningen. Die losstaande wetgeving is in dit geval de Huisvestingswet en de betekenis van artikel 88 is dan ook beperkt tot aanvullingen die hetzelfde onderwerp als de Huisvestingswet betreffen. Het staat de gemeente vrij om veranderingen te maken betreffende andere onderwerpen, ook als die verordeningen woonschepen en/of ligplaatsen raken, De bevoegdheid daarmee is, Zoals hierboven uiteengezet, niet besproken door art. 88 Huisvestingswet noch door art. 31 WWW. in artikel 149 Gemeentewet is bepaald dat de gemeenteraad de verordeningen maakt die hij in het belang van de gemeente nodig oordeelt.

Heel kort gezegd, Ja ze mogen het verhogen volgens art. 229..

U kunt echter wel bezwaar hier tegen maken. Als u met de juiste bezwaren komt kunt u er een zaak van maken.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer