po
door postduiven Nov 29, 2004 om 18:57
Geldzaken & recht

Waarom zo duur

Ik vraag mij nog steeds af waarom de winkels toch de gulden hebben omgedraait en er euro van heeft gemaakt? jullie denken of zeggen misschien van daar is er weer een die zeurt en de gulden niet kan vergeten maar ik kan het best wel vergeten maar in dertyd is mijn loon door de euro gehalveert maar de prijzen in de winkel zijn dan omhoog gegaan met ja soms 100% .


Denk maar eens goed na bij boodschappen doen wat je er eerder voor hebt betaald en nu in euros


een oplossing ??laat eens horen

723 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

cats
door cats - Nov 29, 2004 om 19:09
153 Antwoorden / 16 Vragen
0

U heeft volkomen gelijk! Hoewel, niet voor alle soort winkels. Om de paar weken b.v. ga ik naar de Aldi, voor een vast pakket aan boodschappen, meteen na de Euro heeft de Aldi een pagina-grote advertentie uitgebracht met de prijzen van toen, en daar na de Euro-prijzen,naar beneden afgerond. Die advertentie heb ik nog steeds, en er is niets (behalve sommige verse-groente/eieren- producten , die wel eens wisselen) duurder geworden, integendeel, sommige producten zijn zelf blijvend in prijs verlaagd. Maar neem je nu de horeca, dan verbaas ik me over een glaasje cola of een tostie gezond. Dat zijn inderdaad Europrijzen, die vroegen in guldens werden geleverd. Ook boeken zijn enorm verhoogd. Mijn stelling is:


Niet kopen- of veel minder kopen / behalve als het echt nodig is.


Ze komen er vanzelf wel achter!!

jo
door joosjoos - Nov 29, 2004 om 19:18
14 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ook ik ben het helemaal met u eens! vroeger deden wij boodschappen voor zo'n 60-75 gulden per week. nu is dat in euro's!!! kijk ook eens naar kleding. kocht je vroeger een tshirt voor 15 gulden, voor 15 euro krijg je tegenwoordig niet eens meer een fatsoenlijk shirt........ een oplossing? toch maar goed de uitgaven in de gaten houden........... groet

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Si
Sita B - May 31, 2024 om 20:42
Geldzaken & recht

Mijn ex-man is in 2014 overleden en ik moet nog steeds zijn schuld betalen omdat

Omdat sociale dienst van Den Haag ze dat ik moet betalen. 9 jaar geleden betaalde ik €20 per maand. Daarna hebben ze zelf besloten dat het vedrag van €33,17 per maand moest. En nu heb ik brief van sociale dienst ontvangen dat ik vanaf juni moet €80 per maand moest betalen. 

terwijl niet mijn schuld is waarom moet ik betalen. En hij had recht op bijstand en kreeg zo'n €200 per maand 

Lees meer

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer