ev
door eva080 Jul 19, 2012 om 19:00
Geldzaken & recht

Welke rechten heeft de hoofdhuurder bij een mondelinge overeenkomst met huisgenoot?

Hallo,

Een vriendin heeft 2 jaar geleden een mooi huisje betrokken wat ze huurt van een particuliere verhuurder. Toen is een vriendin van haar bij haar gaan wonen als huisgenoot. Ze hebben afgesproken dat als deze huisgenoot weg wilde, ze een maand opzeg termijn had.

Nu gaat het huisgenootje verhuizen. In eerste instantie gaf ze in mei aan weg te willen, later heeft ze gezegd dat ze nog wat langer wilde blijven. Eind juni heeft ze de knoop doorgehakt en zou ze weggaan.

Ze heeft begin juli haar spullen uit het huis gehaald. Nu wil ze echter haar huur voor de maand juli (dus de afgesproken opzegtermijn) niet meer betalen. Ze zegt dat ze in mei heeft opgezegd en dus dat juni haar laatste maand huur was. Maar ze heeft natuurlijk eind juni pas definitief opgezegd.

Daarbij komt dat ze begin juli nog (in een berichtje) heeft gezegd dat ze het bedrag had overgemaakt maar 'dat de bank problemen had'. Tevens heeft ze de sleutel nog niet terug gegeven.

Nu is de vraag; wie staat er in haar recht: mijns inziens de hoofdhuurder aangezien ze A. in eerste instantie de huur wilde verlengen. B. Haar spullen pas in juli heeft weggehaald. C. ze eerst toegegeven heeft het geld al overgemaakt te hebben (was dus blijkbaar gelogen). En D. de sleutel nog niet heeft geretourneerd.

Maar kan de hoofdhuurder hier rechten aan ontlenen? En zo ja, wat kun je doen om ervoor te zorgen dat huisgenoot de laatste maand huur nog betaald?

Alvast bedankt voor het advies!

1350 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mahadma
door mahadma - Jul 19, 2012 om 19:18
11590 Antwoorden / 51 Vragen
0

Gelet op de topic titel: "Mondelinge afspraak" zal er weinig hoop zijn om het gevraagde, de maand huur, nog te ontvangen.

tenormin
door tenormin - Jul 19, 2012 om 19:26
16860 Antwoorden / 108 Vragen
0

Inderdaad mondeling. Fijne vriendin en huisgenote. Vriendin moet wel zo spoedig mogelijk haar sleutel weer in bezit zien te krijgen. De vriendschap zal wel "op" zijn als zij op haar strepen (terecht) blijft staan en het geld krijgen is dan het volgende obstakel. Ik zie hier helaas, zonder papieren of contract, geen rechten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer