pe
door peus33 Jun 16, 2010 om 13:13
Geldzaken & recht

Wie vraagt pgb aan bij bewindvoering

Voor mijn zoon probeer ik erachter te komen wie verantwoordelijk is voor het aanvragen en verlengen van zijn PGB (Persoonsgebonden Budget).
Hij heeft bewindvoering bij een Kredietbank (GKB) in zijn woonplaats vanwege zijn problematiek. De GKB beheert al zijn geld, waaronder het PGB budget. Afgelopen jaar is het mis gegaan met het opnieuw aanvragen hiervan, dat is niet gebeurd en met dat gevolg zit hij al een tijd zonder begeleiding.
Mijn vraag is nu: Was het niet een taak van de GKB dit te verzorgen?

Alvast bedankt voor uw reactie.

2257 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kr
door krieties - Jun 16, 2010 om 17:27
442 Antwoorden / 0 Vragen
0

De kredietbank is de bewindvoerder, dus die heeft verzuimd de pgb te vragen.
Een bank als bewindvoerder lijkt me niet zo taktisch. Prive-zaken zoals pgb en aangiften ink.bel. gaan dan vaak de mist in. Dat kun je beter zelf doen of in ieder geval de bank waarschuwen als er iets moet gebeuren.

getty
door getty - Jun 16, 2010 om 18:17
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Als het een bewindvoerder is aangesteld i.v.m. een wsnp (schuldenregeling) dan is het niet te taak van deze bewindvoerder om dit te doen. Natuurlijk wel signaleren en informeren, maar niet aan vragen. Ze doen bv ook zelf geen belastingaangifte en vragen geen toeslagen aan. Mogelijk als het bv beschermingsbewind is, dan zou dit wel tot een verplichting kunnen horen. In de wsnp blijft het de plicht van de persoon zelf, hij staat namelijk niet onder curatele

pe
door peus33 - Jun 17, 2010 om 10:15
9 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hij heeft geen schulden en heeft zelf om deze bewindvoering gevraagd omdat hij veel moeite heeft met geldzaken. Het gaat dan inderdaad ook om een beschermingsbewind. Ze verzorgen zijn belastingaangifte en vragen ook de diverse toeslagen aan.
Het is een speciale afdeling van de bank die dit werk doet.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer