si
door silvergold Nov 15, 2011 om 20:39
Huishouden & energie

Aansprakelijkheid gebrek aan riool

Een tweetal maanden geleden kreeg ik als verkoper van een woning een klacht van de kopers dat er een verstopping is opgetreden aan het riool. Erg vervelend natuurlijk voor de huidige bewoners, maar een veel voorkomend probleem voor veel huizenbezitters. De woning is ongeveer 7 maanden geleden overgedragen. Tijdens de verkoop is schriftelijk aangegeven dat zich een aantal maal een verstopping aan het riool heeft voorgedaan. Het huis is ongeveer 70 jaar oud en ik heb de woning 5 jaar bewoond.

Het zou kunnen zijn dat de constructie van het riool niet naar behoren werkt zodat zich regelmatig verstoppingen voordoen. Ik heb hier nooit onderzoek naar laten doen, met het doorspuiten van het riool was het euvel weer geruime tijd opgelost.

Ben ik als verkoper, nadat de officiele meldingstermij van 3 maanden al lang is verstreken, en met schriftelijke kennisgeving van eerdere verstoppingen toch nog verantwoordelijk. En ben ik eventueel zelfs nog aansprakelijk voor de constructie van deze riolering, al heb ik zelf nooit hieraan werk laten verrichten, nog controle laten doen.

Bij voorbaat dank voor uw advies en reacties.

909 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sw
door swat1500 - Nov 16, 2011 om 23:45
3799 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nee, aangezien u aan de kopers gemeld hebt dat er regelmatig verstoppingen waren aan het riool, hadden zij dienen te onderzoeken of dit gebrek van invloed kon zijn op de bruikbaarheid van het huis en/of de afgesproken prijs. Nu zij dit niet gedaan hebben kunt u niet aansprakelijk gesteld worden voor het ontstaan van de nieuwe verstopping.

pino123
door pino123 - Nov 17, 2011 om 09:03
2766 Antwoorden / 14 Vragen
0

Hebben de aankopers een bouwkundigonderzoek laten doen? Gewoon even een vraag, daarnaast sluit ik mij geheel aan bij swat1500

si
door silvergold - Nov 17, 2011 om 10:31
2 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik heb als verkoper zelf een bouwkundig rapport laten opmaken. Dit juist om er zeker van te zijn dat alles wat er niet goed zou zijn aan mijn te verkopen woning bekend was (bouwkundig gezien). Nu zal een bouwkundige het riool niet inspecteren maar ik heb zelf in ieder geval laten onderzoeken wat de staat van mijn woning is.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer