be
door benolieto Jun 5, 2012 om 23:30
Huishouden & energie

Sponate implosie douchescherm

Bij een Sanidirect ('n Sanitairdump) heb ik een douche scherm gekocht, tegen één derde van de normale prijs. Wel zelf inpakken in noppenfolie en vervoeren. Een glasscherm knalt spontaan in elkaar, zonder enige aanleiding, na het vervoer, bij mijn thuis.
Natuurlijk onmiddellijk terug naar de leverancier. Zijn reactie: Sorry, maar daar kunnen we niets mee.
Ook de maker van het douchescherm Huppe, wijst alle aansprakleijkheid af, onder het mom van "dergelijke schermen moeten in speciale dozen staande vervoerd worden en zeker niet in noppenfolie.Dergelijk veiligheidsglas kan altijd spontaan ontploffen:.
Ik als klant kom er geen steek verder mee, ben niet nalatig geweest en ben wel €500,00 armer. Wie weet raad in dezen????

1181 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jun 5, 2012 om 23:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

SPONTANE IMPLOSIE !?! Waar haalt u die kennis vandaan?

In dit geval is 'goedkoop is duurkoop'!

Normaal hoort een dergelijk douchescherm al van fabriekswege in een goede verpakking te zitten.

De verkopende partij heeft nagelaten u een deugdelijk product te leveren. Dat verkopende partij nalaat zijn wettelijke verplichting tot inspanning van herstel van het product of vervanging van het product niet wil voldoen.

Bij Huppe, de fabrikant, moet u niet zijn voor de garantieaanspraak. Bij verkopende partij, Sanidirect, moet u zijn. Al wijzen de algemene (leverings)voorwaarden anders, dan zijn de algemene (leverings)voorwaarden een onredelijk beding als het botst met wettelijk kader.

ve
door verwijderd - Jul 8, 2012 om 13:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De oorzaak van het springen van het douchescherm is veel druk op één plek aan de zijkant. Het kan zijn dat bij het neerzetten één hoek het volledig gewicht van het douchescherm heeft moeten dragen.
Een andere oorzaak kan zijn dat het douchescherm aan de onderzijde op een verhoging is neergezet. Een klein steentje kan, door het gewicht van de douchedeur, het glas al uiteen laten spatten.
Een douchedeur is veiligheidsglas. Het zelfde glas zit ook in de zijruiten van een auto. Het springen van het glas kan dus ook na het uitpakken zijn gebeurt, dus ik begrijp dat ze u de schade niet willen vergoeden. U zu nog eens kunnen kijken naar uw eigen verzekeringen of die u tegemoet willen komen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer