la
door laptop Mar 5, 2008 om 10:54
Huishouden & energie

Vailiant

heb combi vailiant cv ketel(10 jaar oud) onlangs was de druk te laag dus viel hij uit. daarna heeft hij niet meer gewerkt. ik denk zelf lucht, maar heb alles al ontlucht,ook via de pijpen (iets oplossen en weer vastdraaien) thermostaat.ventilator etc is nagekeken. alleen vind ik het vreemd dat de dekschroef(voor de kenners) die voorop de pomp zit bij losdraaien geen water geeft! de pomp zelf draait wel! wie weet de oorzaak ik hoop niet dat iets met de elektronica te maken heeft!


417 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Mar 5, 2008 om 11:26
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag lap,

Wat geeft de ketel voor foutcode?

Welke druk bedoelt u? In een HR-ketel wordt ook de druk van de afvoerventilator gemeten. Bij te weinig gasdruk werkt het ook niet.

Vermoedelijk waterdruk. Als de ketel op de begane grond staat en de drukmeter zich daar ook bevindt, is 1 bar het minimum. Staat de ketel op een verdieping of op zolder en wordt op de ketel de druk gemeten, kan 0,5 bar al voldoende zijn. Zelf heb ik nu 0,2 baar, gemeten op de ketel aan de muur op de 1-e verdieping en het werkt prima. Ik kan nog niet in beweging komen om bij te vullen, het werkt al jaren zo.

Om te bepalen of er niet teveel lucht in het circuit zit dient u de
ontluchtingsschroef in het hoogste punt van het circuit los te draaien,
totdat er een straaltje water uit komt. Soms is de ketel het hoogste
punt, daar zit ook een ontluchting op.

De dekschroef hoeft ook geen water te geven. Die zit voor afdichting als de afdichtring rond de rotoras gaat lekken.

Hardware ERror MAN.



poltol
door poltol - Mar 5, 2008 om 14:58
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Wat u nog wel kan proberen is het doorblazen van de diverse aansluitingen die ervoor moeten zorgen dat de diverse metingen goed werken. Ik heb me bij de vorige ketel, samen met een monteur, eens helemaal mottig gezocht. Kregen de ketel niet aan de praat. Aansluitingen los gemaakt en doorgeblazen, plop een stofpropje, uit de onderdrukmeting van de ventilator. En, yes, werkte weer als een echte ketel. Het gaat hier om millibar metingen dus één stof propje en de zaak is van slag.


Succes, poltol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer