Ik lust graag een gepocheerd ei, maar deze mislukt steeds. Heeft iemand handige tips? Ik hoop dat iemand een handige tip heeft en ik met Pasen een gepocheerd ei kan eten!
Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
In het filmpje van @mahadma mis ik het belangrijkste: je moet flink het water "roeren" en dan het ei uit kopje erin doen, hoef je ook niet met lepels te knoeien. Maar kan me bijna niet voorstellen dat het je niet lukt. Koop je toch een pocheer pannetje? Dat mislukt niet. Of een soeplepel invetten, ei erin en dan in pan kokend water. Eet iedere ochtend een gepocheerd ei. Of scrambled eggs. Ook heerlijk. Genoeg op Google te vinden
Een ei hoort erbij. Steel de show met gepocheerde eieren. Het ziet er fantastisch uit, zo’n eitje zonder schaal! gepocheerd ei
Breng in een steelpan water aan de kook. Zorg dat de pan minimaal voor driekwart gevuld is. Draai het vuur laag zodra het water kookt, zodat het water met weinig beweging toch aan de kook blijft. Voeg 1 eetlepel azijn toe aan het kookwater. Breek een ei boven een soeplepel of een grote maatschep. Laat de lepel in het water zakken en leg het ei zo voorzichtig in het kokende water. Met een houten lepel kan je het eiwit dat wat ver van de eidooier af gaat stollen voorzichtig weer richting eidooier dirigeren. Laat het ei zachtjes ongeveer 3 minuten koken (voor een hele zachte eidooier) en 4 minuten voor een iets steviger eidooier. Schep het gepocheerde ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat het uitlekken (eventueel op keukenpapier). Je kunt het ei mooi bijsnijden door wat van het uitgewaaierde eiwit eraf te snijden. (Bron:puurgezond.nl)
@edrick3, goh, dat u daar een bron voor moet vermelden. Stond al in diverse antwoorden. Ook 'mijn soeplepel'; en dat allemaal zonder bron. En azijn, ja, dat zeggen ze in Nederland, wij vonden/vinden het niet nodig want zonder azijn gaat 't ook prima. Zolang je lekker ronddraaiend water hebt is je eitje zo gepocheerd.
[quote=gerbera schreef op vrijdag 3 apr 2015, 23:21]En de volgende vraag van Ts wordt..............Hoe vaak moet ik mijn keuken schoonmaken? Want zo'n ei kan best een rommeltje worden omdat onze student weinig tijd heeft.
[quote=gerbera schreef op vrijdag 3 apr 2015, 23:21]En de volgende vraag van Ts wordt..............Hoe vaak moet ik mijn keuken schoonmaken? Want zo'n ei kan best een rommeltje worden omdat onze student weinig tijd heeft.
@gerbera,
Deze mogelijkheid had ik ook al aan Ts voorgesteld in mijn "enigszins sarcastisch" bedoelde reactie op de vraag van Ts. over het schoonmaken van de badkamer. Ook het onderwerp "bed verschonen" had ik voorgesteld en die staat bij Ts. ook nog op de nominatie om t.z.t. gesteld te worden. ;-))
[quote=mahadma schreef op vrijdag 3 apr 2015, 23:31]Die vraag komt dan volgende week vrijdagmiddag ........ Best wel leuk zo'n weekendkwis, verheug mij reeds op de volgende vraag. @mein33, de vraag over bed verschonen zal wel niet komen. Onze student heeft, gelet op het drukke leven, geen tijd om naar bed te gaan. Want wat we vergeten.......onze student moet ook nog studeren. ;-))))
Ooit heb ik op TV eens gezien dat iemand het ei in een plastic zakje deed en dit dan in heet water wat uiteraard niet meer kookte. Ook op YouTube bij Jamie Oliver kun je verschillende methodes zien.
[quote=roodborstje schreef op maandag 6 apr 2015, 10:26]@Rotjeknorier.
Ooit heb ik op TV eens gezien dat iemand het ei in een plastic zakje deed en dit dan in heet water wat uiteraard niet meer kookte. Ook op YouTube bij Jamie Oliver kun je verschillende methodes zien. Ideetje voor derde paasdag.
in Engeland doen we bij het water ook een eetlepel azijn erbij om het stollingsproces te bevorderen.Binnen 2 minuten is het klaar.Je moet wel van de azijnsmaak houden,maar dat is voor ons geen probleem,omdat in de britse keuken (mout)azijn een populaire ingredient is.Denk aan de pickles en fish & chips,waarbij kwistig met azijn wordt omgegaan.
Zag het gisteravond nog in het programma: 'Dagelijkse Kost Weekend' - Jeroen Meurs. Dagelijks ma t/m. vr van 18:15 ~ 18:30 uur op Eén!
Het ongekookte eitje in een kopje doen, dan het ongekookte eitje tegen de oppervlakte van het kookwater in het water gieten. Even wachten en dan het gepocheerde eitje met een scheplepel eruit halen.
En dat voor iemand die niet tegen eieren kan noch eet.
[quote=1953 schreef op maandag 6 apr 2015, 12:15]Zag het gisteravond nog in het programma: 'Dagelijkse Kost Weekend' - Jeroen Meurs. Dagelijks ma t/m. vr van 18:15 ~ 18:30 uur op Eén!
Het ongekookte eitje in een kopje doen, dan het ongekookte eitje tegen de oppervlakte van het kookwater in het water gieten. Even wachten en dan het gepocheerde eitje met een scheplepel eruit halen.
En dat voor iemand die niet tegen eieren kan noch eet. Ik zal het eitje er 10 minuten in laten liggen. (Salmonella).:-)
Ben verbaasd over alle antwoorden en speciaal het filmpje van Jamie. Er bestaan gewoon eier-pocheerpannen. Ik heb er ook een. http://www.williams-sonoma.com/recipe/poached-eggs.html
[quote=sammetje8 schreef op maandag 6 apr 2015, 16:42]Ben verbaasd over alle antwoorden en speciaal het filmpje van Jamie. Er bestaan gewoon eier-pocheerpannen. Ik heb er ook een. http://www.williams-sonoma.com/recipe/poached-eggs.html
Dat heb ik vrijdag 3 april 16:36u (geloof ik) al doorgegeven, dus eerst even antwoorden lezen, misschien dan hoor. Maar dan krijgt men dus een dubbel "advies".
[quote=sammetje8 schreef op maandag 6 apr 2015, 16:42]Ben verbaasd over alle antwoorden en speciaal het filmpje van Jamie. Er bestaan gewoon eier-pocheerpannen. Ik heb er ook een. http://www.williams-sonoma.com/recipe/poached-eggs.html
@sammetje8,
Naar aanleiding van uw verbazing heeft u speciaal voor uw reactie een account aangemaakt en dan ook nog met een antwoord dat reeds eerder gegeven is. U valt hier van de ene in de andere verbazing, Maar nu u er toch bent, welkom op dit forum en hopelijk mogen vragenstellers hier nog vele bruikbare tips van u krijgen.
[quote=sjoppie schreef op maandag 6 apr 2015, 12:34][quote=1953 schreef op maandag 6 apr 2015, 12:15]Zag het gisteravond nog in het programma: 'Dagelijkse Kost Weekend' - Jeroen Meurs. Dagelijks ma t/m. vr van 18:15 ~ 18:30 uur op Eén!
Het ongekookte eitje in een kopje doen, dan het ongekookte eitje tegen de oppervlakte van het kookwater in het water gieten. Even wachten en dan het gepocheerde eitje met een scheplepel eruit halen.
En dat voor iemand die niet tegen eieren kan noch eet. Ik zal het eitje er 10 minuten in laten liggen. (Salmonella).:-)
Als jonge onderzoeker zat Wimmi na te denken over de manier hoe je heeeel simpel een geposjeerd ei maakt. Zonder zo'n dure posjeerpan te kopen. En of het nou door Pasen komt, ik weet het niet, maar ik zag het licht, en er schoot mij een gedachte te binnen hoe je op de simpelste manier zo'n ei maakt. Hier volgt mijn recept : men neme de elektrieke stoomkoker. Men neme een klein vuurvast schaaltje. Men vette het schaaltje licht in. Men doene het ei in het schaaltje. Men zette de klok op 6 minuten. Men hebbe een geposjeerd ei.
[quote=wimmi20 schreef op maandag 6 apr 2015, 19:15]Als jonge onderzoeker zat Wimmi na te denken over de manier hoe je heeeel simpel een geposjeerd ei maakt. Zonder zo'n dure posjeerpan te kopen. En of het nou door Pasen komt, ik weet het niet, maar ik zag het licht, en er schoot mij een gedachte te binnen hoe je op de simpelste manier zo'n ei maakt. Hier volgt mijn recept : men neme de elektrieke stoomkoker. Men neme een klein vuurvast schaaltje. Men vette het schaaltje licht in. Men doene het ei in het schaaltje. Men zette de klok op 6 minuten. Men hebbe een geposjeerd ei. Asjemenou Wimmie, het is gelukt, alleen de wekker op 10 minuten gezet;-)
Sjoppie, wat bent u razendsnel. Tussen mijn bijdrage en de uwe zit 11 minuten verschil. In die tijd heeft u een schaaltje ingevet, een ei gepakt, de stoomwekker op 10 minuten gezet, 10 minuten gewacht, en een antwoord getkt. Geweldig !
sins begin maart heb ik youfone wekelijks gebeld gemailt omdat mijn tv steeds vastliep telefoon niet doet internet slecht. je mag voor €100 per maand toch wel iets goed verwachten? dus kan ik hierdoor van mijn contract af
Lees meer
Heb probleem met nationale energie beheer Zij hebben me onder valse voorwendselen overgezet van budget energie naar mega energie waar in straf boeten kreeg wat niet beloofd was zij hebben het geprobeerd op te lossen en contract ontbonden met mega en me geplaats bij gewoon energie en me belooft dat ik 250 euro binnen 8 weken terug gestort zou krijgen maar onder tussen al 12 weken niets nu kree
...
Lees meer
heb een pakket teruggestuurd binnen 1 uur na levering heb het naar eer en geweten goed verpakt maar tijdens vervoer is er waarschijnlijk een klein haakje waar op een klein pankje moet rusten stuk gegaan ze zeggen dat ze het nu niet meer kunnen verkopen nou nu een nieuw hangertje met 2 kleine spijkertjes erin en hij is als nieuw maar hij eist nu de helft van de aankoop 54 euro vindt het nogal w
...
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.