waarschuw redactie
Gebruikersnaam:
tazys
Level:
Datum:
zaterdag 10 feb 2007, 09:59
Categorie:
Geldzaken & Recht - Huren/Kopen 
Antwoorden:
11
Trefwoorden:
 

Ik heb nu al ruim 7 maanden mijn huis te koop staan. Ondanks dat het huis zich bevindt in een populaire buurt en straat maar het lukt onze makelaar niet een koper te vinden.
Inmiddels hebben we al wel 35 bizichtigingen gehad maar het is nog nooit tot een bod gekomen. De potenitele kopers schijnen wel enthousiast te zijn maar nadat ze ons huis bezichtigd hebben horen we niks meer.
Het enige advies dat de makelaar kan geven is dat we met de prijs moeten zakken. Dit hebben we na 5 maanden verkoop dan ook gedaan. € 10.000,- Nu weer 2 maanden verder wil hij weer hetzelfde advies geven. De reden dat we hier niet mee akkoord gaan ligt simpel weg in het feit dat de prijs van ons huis dan dicht bij de zojuist vastgesteld WOZ waarde komt.
Onze buurvrouw heeft haar huis onlangs ook laten taxeren door de zelfde makelaar en door een van zijn concurenten. Resultaat was een verschil in taxatie van maar liefst € 30.000,- Mijn buurvrouw wil haar huis dan ook niet laten verkopen door mijn makelaar.
Mijn vraag is nu; Kan ik zomaar van makelaar switchen. En zo ja waar moet ik dan specifiek op letten. Tevens zou ik willen weten of ik mijn makelaar aansprakelijk kan stellen voor geleden kosten. Mijn nieuwe huis is namelijk al opgeleverd zodat ik nu een aardige hypotheek last heb.
Alvast hartelijk dank voor de antwoorden.
Met vriendelijke groet, TazyS