Karbonades braden
aub tips om karbonades zo te braden dat ze niet taai worden
oi een goed braadprodukt gebruiken b.v. bertolli en er bij blijven zolang het vlees braad om zo nu en dan te keren en te prikken. Eet smakelijk
Er bij blijven en af en toe keren, helemaal mee eens!!!!!
MAAR..................
NIET PRIKKEN!!!!!!!!
dan loopt het vocht uit het vlees en wordt dit droog en taai.
(ooit nog eens geleerd toen ik lerares huishoudkunde wilde worden!)
Linda
Bovendien,
Vrijwel elke vleessoort moet in hete olie of braadboter snel dichtgeschroeid worden dus ook de karbonaden die daarna niet meer te lang op een zacht vuur even na moet garen.
Vlees van de supermarkt is vrijwel altijd toch bewerkt wat gezien kan worden omdat het vlees erg slinkt bij het door bakken omdat het vocht/water verdampd dat er op de een of andere manier door die industrie er in gedaan wordt.
Een goed stuk vlees van een (echt goede) slager blijft met onze aanbevelingen dan ook een stuk malser en dus smakelijker dan het industrieproduct
Het snel braden en bakken van vlees onder hoge temperatuur maakt vlees droog.
De beste marnier is om het vlees langzaam in boter te garen is door de boter te smelten en dan het vlees door regelmatig te keren langzaam gaar te braden,
Na verloop van tijd zal het vlees toch bruin worden.
Vlees wat rauw gegeten wordt als biefstuk moet je in hete boter dichtschroeien en bruin bakken.
Een rollade in een oven kun je ook het beste op een lage temperatuur braden, 120 graden is heet genoeg alleen de tijd is vam belang. Als u braadt met lage temperatuur zal vlees nooit droog worden, en een ander voordeel u houdt meer gewicht over.
TIP.
gebruik een kerntemperatuurmeter om te controleren of vlees gaar is.
Bij een temperatuur van 78 graden is het vlees gaar
Braad u op deze marnier dan zal het gewichtsverlies ook niet boven de 20% komen.
Helemaal fout grootvader.
Hoge temperaturen zijn fout.
Aan vers varkens en rundvlees wordt geen vocht toegevoegd, ook niet in de supermarkt.
Alleen aan kipprodukten wordt soms vocht toegevoegd, maar dat moet dan vermeld staan op de verpakking.
Verder kan ik vertellen uit eigen ervaring dat vlees van de super en de slager bij de zelfde leveranciers vandaan komt.
Het grote verschil is alleen dat een slager verstand heeft van zijn produkt, en weet hoe te handelen en adviseren.
Vakkennis is wat er aan de supermarkt ontbreekt.
karbonades, filetlapjes, gewoon bestrooien met paneermeel (niet eerst door losgeklopt ei oid) en dan in hete olijfolie (Aldi) om en om braden, blijven dan botermals
Als er heet aangebraden wordt en het vlees moet daarna nog even langzaam gaar worden, wordt de hitte vaak geblust door een scheutje koud water of witte wijn o.i.d. toe te voegen, ter voorbereiding op de jus. Deze koude toevoeging levert dus taai vlees op. Vlees is spierweefsel en - ondanks dat het dier allang geslacht is - reageert op kou met een lichte samentrekking (laatste stuiptrekking). Hierdoor wordt het vlees taai.
Vladja
Aanbraden en water toevoegen heet sudderen.
Met de deksel schuin op de pan (of helemaal dicht) ongeveer 2.5 uur of langer zo zacht mogelijk, liefst op een petroleumstel.
In boter zonder water en deksel heet braden.
In boter met hoog vuur heet bakken, doe je om en om.
in olie heet frituren en dan moet je vlees door de eiwit halen en panneren. Doe je dit niet dan komt al de panneer in de olie terecht.
binka 2 en een half uur een karbonaatje laten sudderen is wel heel erg lang hoor,
hier bak ik ze aan , beide kanten licht gebruint,
daarna heet water er bij 1 beker, en 30 min op zacht vuur laten staan,
en je hebt een overheerlijk sappig karbonaatje, wel in croma bakken he
Grootvader had gelijk. Hij schreef NIET heet bakken maar heet DICHTSCHROEIEN. Dat is een goot verschil! Heet dichtschroeien - wat maar heel kort duurt, meestal 'n seconde of twintig - zorgt er voor dat het vocht in het vlees blijft. Vlees wordt taai en droog van te LANG bakken en niet zo zeer door de temperatuur ofschoon vlees wel zal verbranden met een hoge temperatuur.
Wie vlees in vet of olie doet van te lage tempertuur bakt niet meer want dan loopt het vocht uit het vlees en dan ben je gewoon aan het sudderen omdat het vocht zich met het vet of olie mengt.
Hij schreef ook : daarna op lage temperatuur nagaren. Dat is dus het bakken zelf. Hoe lang gebakken moet worden is een kwestie van ervaring - echter nooit te lang want dan wordt het droog.
Vocht toevoegen wordt niet gedaant bakken, wel met stoven waar het de temperatuur zo laag moet zijn dat het tegen de kook aan zit - dus bijna pruttelen.
Olijfolie bakt niet beter, wordt hoofdzakelijk voor de smaak daan.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Afvoer verstopt
Hoi,
Momenteel hebben wij thuis erg veel last van terugkomende verstoppingen in onze afvoer. Ik probeer het telkens zelf op te lossen, maar zonder succes. Nu ben ik op zoek gegaan naar een loodgieter alleen vind ik de prijs echt belachelijk duur.
Is er ergens een redder in nood met de gouden tip? Of weet er iemand een loodgieter die goedkoper is en netjes te werk gaat??
...
Lees meer
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding
Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h
...
Lees meer
Opzeggen lidmaatschap FVD
Beste lezers,
Ik ben vorig jaar een lidmaatschap aangegaan bij het FVD, ik heb er niet op gestemd, maar deed het uit sympathie voor diverse standpunten.
Nu was ik in de veronderstelling dat zo'n lidmaatschap vanzelf na 1 jaar stopt. ( niet betalen, geen lid meer)
Ooit iets over gelezen of gehoord, en ik dacht dat dit dus nu zo functioneerde, maar waarschijnlijk heb ik dat dus
...
Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer