afgelopen week kocht ik een grote bak met pruimen bij de lidll in purmerend,ik weet niet meer exact de prijs,maar zekker € 4.na drie dagen waren de pruimen nog niet te fr....Steenhard.hetzelfde met de meloenen mee gemaakt.als jedenkt nu is het wel rijp vergeet het maar.ga zo maar door,met de bananen en de peren en de appels kortom is er dan niemand in dit land die daar toezicht op houdt?dit is gewoon bedrog!!en niet bevorderdlijk voor de volksgezondheid
Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
Een lage prijs moet ergens vandaan komen. 1 van de mogelijkheden is fruit vroeger (of te vroeg) oogsten zodat de teler het voor minder aan de supermarkten kan verkopen (hij heeft immers minder kosten, en hij heeft z'n geld eerder).
Voor kwaliteit eerst goed kijken en bij twijfel naar een goede speciaalzaak gaan.
Het fruit is eigenlijk nog te onrijp om al verkocht te worden. Maar verder is er niets mis mee. U zult geduld moeten hebben om het fruit de gelegenheid te geven verder te rijpen. Een handige tip geeft @tot15karakters hierover.
Je hebt ook fruit dat gewoonweg nooit meer normaal rijpt. Ik heb eens een paar groene kiwi's gekocht, nog knalhard. Heb ze op de vensterbank gelegd om ze door te laten rijpen, maar het enige wat er gebeurde was dat de schil langzaam verschrompelde, ze bleven verder hard.
Nu zit ik met een stel avocado's, moet precies het moment afwachten tot ze zacht genoeg zijn om te gebruiken, maar weer oppassen dat ze niet dradig met groene strepen worden. 't Blijf tobben...
nou aurora1, als ik dit nu 2 weken geleden gelezen had waren de kiwi's wel door me opgegeten, maar, net als bij zoekster, 't enige wat er gebeurde was net als bij mijn eigen huis, verschrompeld ;-) maar hard. Hij is fijn. ?
Bij bananen kun je het beste diegene kopen die er los liggen of per paar, van logischerwijs verschillende 'kleuren'. Zijn ze tenminste niet allemaal op 1 moment rijp.
Bij peren in het halsje drukken, wanneer dit iets zacht aanvoelt zijn ze klaar om te verorberen. Liefst dan nog 2 dagen wachten, hoef je niet te kauwen :-).
Bij de AH, zag ik, was een medewerker een keer alle rijpe bananen (die dus al kleine bruine plekjes op de schil hadden) er tussen uit aan het halen, want de mensen kochten die toch niet meer zei hij desgevraagd, men wil mooi uitziend (!!) fruit.... Tja misschien een gevolg van 'een oorzaak' dat veel fruit (te) onrijp in het schap ligt? Verschrompelen van de huid van fruit in een huiskamer is logisch, want de atmosfeer daar is meestal gewoon veel te droog.
@lekkerisdat, Ik geloof niet dat de groenteman blij zal zijn met al die mensen die in de halsjes van de peren gaan staan knijpen om te zien/voelen of ze rijp zijn. Zelf heb ik nu een, nog steeds knoertharde, nectarine. Hij/zij ligt er al 7 dagen. Ben er wéér ingetrapt. Steeds heb je de hoop dat hij nog zal narijpen. 9 van de 10 keer niet dus. Ik koop ze al per 1 of hooguit 2. Leg ze in het oog zodat ik, wanneer hét moment daar is, ze meteen kan consumeren. Ben bang dat deze de weg naar de prullenbak/groenbak weer zal weten te vinden. Bij ons in het dorp hebben we nog een ECHTE groenteman, duurder maar dan heb je ook wat. Denk dat ik daar nog maar eens naar binnen loop.
Voor goede fruit en groenten ga ik naar de Toko. Wij hebben hier een Turkse toko . De fruit en groente zijn sappiger en vele malen lekkerder dan in de winkel en het kost veel minder. Ik had laatst paprika's bij de Lidl vandaan. Qua prijs mooi en niet verkeerd, maar toen ik ze van het weekend bij de Toko haalde was er duidelijk verschil. En goedkoper en hele sappige en stevige paprika's. Deze worden vaak via veilingen gekocht en zijn niet te vroeg geplukt.
Voor nu kunt u weinig doen. Inderdaad alleen wachten tot ze rijp zijn.
Bij C1000 en ah precies het zelfde maar als je een banaan er bij ligt dan wordt het vanzelf rijp. In de schil van een banaan zit namelijk een bacterie die voor de mens niet schadelijk is maar wel er voor zorgt dat een banaan en andere fruit rijp word. Maar dat bij AH bananen weg worden gehaald die "te rijp" zijn heb ik zelf nog niet mee gemaakt wel dat ze te groen waren voor mij. Echter zijn veel Surinaamse mensen juist dol op groene bananen terwijl ik zelf liefst een banaan heb die heel erg rijp is en zo zie je maar dat er heel veel verschil in smaak zit. Overigens is de redenen dat fruit niet helemaal rijp verkocht word heel eenvoudig uit te liggen, onrijp fruit kan namelijk langer bewaard of verkocht worden. En onrijp fruit is niet ongezond alleen smaakt het niet lekker,
mijn ervaring is juist het tegenovergestelde: heb je net appels, bananen, peren gekocht, 2 dagen later zijn ze overrijp, beurs of liggen al half beschimmeld in je fruitschaal!!
Gewoon de bon bewaren en na een week terug gaan naar de winkel en je geld terugvragen of nieuw fruit. Sommig fruit is zelf met een banaan erbij in een plastic zakje, nog niet rijp te krijgen met name kiwi's. Ik leg het harde fruit altijd op de diepvriezer. Vanaf de achterkant van de vriezer komt zoveel warmte vrij dat het fruit vanzelf afrijpt. Na een paar dagen het fruit in de koelkast leggen anders wordt het te rijp.
Ik ben marktkoopman en dit hoor ík dagelijks.b.v.nooit lekkere mandarijnen of slechte pers sinaasappelen . Ga na de groente winkel of markt daar heeft u een aanspreek punt , en kunt u advies vragen. Bij mij kan je de pruimen ook nog proeven voor je ze koopt.
Bijna rijpe, of nog groene bananen zijn goed te bakken. Pisang goreng is lekker bij Indische of Chinese maaltijden, maar kunnen ook goed als toetje gegeten worden. Kinderen zijn er vaak gek op.
Volgens mij ligt de verantwoording toch echt bij je zelf aangezien je duidelijk kunt zien wat je koopt en dus zelf het risico neemt. Ik haal mijn groente en fruit al jaren bij de Lidl en Aldi en heb zelden een miskoop, gewoon kwaliteit. Dat kan ik van de AH hier in Leeuwarden niet zeggen.
Vervelend die pruimen die niet rijp willen worden.
Als je terug gaat naar de Lidl en het probleem uitlegt, dan geloof ik vast dat je, of je geld terug krijgt, of andere pruimen of iets ter vervanging uit kunt zoeken. En hopelijk gaan ze er ook iets mee doen. Wij hebben ook wel eens zoiets gehad en er werd nooit moeilijk over gedaan, we kregen altijd iets ter vervanging ervoor terug.. Ik begrijp dat het vervelend is om weer terug te gaan naar de winkel, en anders doe je het gewoon als je opnieuw.je boodschappen doet of in de buurt bent.
LIDL adverteert maar al te graag dat ze de nummer 1 zijn met groente en fruit. Maar ik denk daar anders over : een netje mandarijnen waarvan de onderste beschimmeld waren, een bakje kleine tomaten waarvan de onderste beschimmeld waren, handsinaasappelen die niet te pellen waren, en als je hem in 4 partjes sneed kon je het vruchtvlees er met geen mogelijkheid uitdrukken, het vruchtvlees kwam niet los van de schil. Het waren geen pers sinaasappelen.
Ik heb op de site van LIDL wel eens geklaagd over een slecht product. Recent trachtte ik dat weer te doen. Maar na het invullen van mijn mijn gegevens kwam de melding in een rood vak : wachtwoord en e-mail adres zijn bekend. En een tweede klacht kon niet verstuurd worden, de klacht werd geblokkeerd.
Fruit verzamelt in zich de suikers, die de bladeren van de boom genereren. Rijp = max aan suikers opgeslagen, dus klaar om te vallen te gaan rotten ( = voedsel voor de pit = volgende generatie boom). De mens wil handig zijn, en die vrucht eten. De supermarktmens gaat ervan uit, dat tussen plukken en in de winkel liggen 20 seconden vergaan. Helaas. Wil de vrucht de werkelijke tijd kunnen overbruggen, mag die niet zacht = rijp zijn, dus.. onrijp plukken en hopen dat onderweg de ook opgeslagen zetmelen omgezet worden in suikers ( = kunstmatige rijping ) Bij mij in de tuin zijn de pruimenbloesems net bevrucht, ofwel: uw pruimen van de Lidl hebben al een heel lange weg achter de rug. Vanuit Chili, Zd Afrika, want daar is het nu herfst ? De supermarktmens wil alles het hele jaar door hebben, dus... niet zeuren, als het in werkelijkheid niet te vr..ten is cq nauwelijks smaak noch kraak heeft. De meesten proeven namelijk niet met hun tong of neus, maar met het (lage) prijskaartje.
Heeft helemaal NIETS met voedselveiligheid of volksgezondheid ( = NVWA) te maken, maar met lekker en dan maar 3/4 jaar niet verkrijgbaar..
Wat verwacht je dan bij de Lidl voor die prijzen, je kan wel kwaliteit willen, maar dat heeft z'n prijs. Lidl kan geen constant goeie kwaliteit leveren met dit soort lage prijzen.
Lidl wint regelmatig een prijs voor het beste fruit of groente. Als iets niet in orde is, kunt u daarmee naar de winkel teruggaan en krijgt u nieuwe, iets anders of uw geld terug.
't Is dat het onmogelijk is, maar fruit in het land van herkomst is het allerlekkerst. Neem de perzik, hoe zalig druipt het sap eraf als je er in bijt. Of die oerlelijke tomaat die oh zo heerlijk smaakt. En noemt u al het fruit maar op. Of ga, als de tijd rijp is naar de Betuwe: lekker plukken bij de fruit 'boeren' met hun appel, peren, pruimenbomen enz.
edrick3: Teruggaan? Ben je wel eens ergens mee terug geweest naar Aldi of Lidl dan ? Het "personeel" behandelt je alsof je de grootste boef bent die rondloopt omdat je durft terug te komen met iets. Als je zeker wilt zijn van kwaliteit en niet alleen op de prijs afgaat, die trouwens lang niet altijd het goedkoopste is, ga dan naar een speciaalzaak of voor mijn part naar de markt. Albrecht van Aldi schreef een aantal jaren geleden niet voor niets: Bij ons kom je voor de prijs, voor klantvriendelijkheid moet je bij ons niet zijn.
Inderdaad, als je graag meer betaald voor vaak mindere kwaliteit ga je dus naar de speciaalzaak, wat is daar zo speciaals aan?. Of je laat je lekker een oor aan naaien op de markt want daar is immers je euro een gulden waard.
Er is volgens mij niemand die er op let, het ligt zoals al gezegd hier aan de inkoop.
Bas v.d. Heijden, Dirk of hoe hij nu heten mag verkoopt altijd kiwi's die na 6 weken nog niet rijp zijn, ondanks verpakken thuis met bananen, appels of welk soort fruit dan ook.
Het is echt niet alleen Lidl die fruit verkoopt dat nog niet helemaal rijp of eetbaar is. Ik zie het overal. Zaterdag zag ik bij AH geen rijpe bananen, ze waren allemaal nog groen. Lidl schijnt volgens de advertenties in diverse media zelfs de beste te zijn in groente en fruit. Het is gewoon een kwestie van verstandig boodschappen doen en vooruit te denken, dan heb je altijd rijp fruit in huis. Als supermarkten alleen maar rijp fruit zouden verkopen, kan men daar het restant de volgende dag weggooien en dat voert de prijs op. Bovendien moet je als klant dat rijpe fruit dan diezelfde dag al consumeren. Een een hele bak pruimen..... Leg een deel van de pruimen in de koelkast en de pruimen die je snel wilt eten laat je buiten de koelkast een paar dagen rijpen. Inderdaad is het fruit bij Marokkaanse en Turkse winkels rijper, soms zelfs overrijp, maar ook wat duurder. Op de markt is je gulden een daalder waard, was vroeger de uitdrukking. Maar je kunt daar niet zelf het fruit uitzoeken of pakken. De kans dat je er een rotte of beschadigde vrucht tussen vindt is aanwezig. M.v.g.
Ik had laatst een net sinaasappelen van de Lidl daar zaten een paar drogen in zonder sap Ik die week daarop weer boodschappen doen bij de Lidl vroeg ik of ze meerdere klachten hadden gehad Nee,,,,, maar ik mocht zonder dat ik die kassabon bij me had een nieuwe net sinaasappelen mee nemen, zo gaat het dus wel bij de Lidl nooit verder klachten gehad.
Vaak wordt fruit verkeert bewaard, in de koelkast terwijl ze niet in de koelkast horen. Fruit wordt meestal door de groothandel onrijp verkocht. Voor de houdbaarheid. Dan doen wij het in de koelkast terwijl het daarin niet hoort te worden bewaard. Pruimen, tomaten appels sinaasappelen horen niet in de koelkast maar bij bepaalde producten produceren gas en deze hoor je eigelijk in een luchtdicht bewaard. Dat gebeurd bij appels b.v.
[quote=hans69 schreef op zaterdag 19 apr 2014, 10:34]afgelopen week kocht ik een grote bak met pruimen bij de lidll in purmerend,ik weet niet meer exact de prijs,maar zekker € 4.na drie dagen waren de pruimen nog niet te fr....Steenhard.hetzelfde met de meloenen mee gemaakt.als jedenkt nu is het wel rijp vergeet het maar.ga zo maar door,met de bananen en de peren en de appels kortom is er dan niemand in dit land die daar toezicht op houdt?dit is gewoon bedrog!!en niet bevorderdlijk voor de volksgezondheid
[quote=hans69 schreef op zaterdag 19 apr 2014, 10:34]afgelopen week kocht ik een grote bak met pruimen bij de lidll in purmerend,ik weet niet meer exact de prijs,maar zekker € 4.na drie dagen waren de pruimen nog niet te fr....Steenhard.hetzelfde met de meloenen mee gemaakt.als jedenkt nu is het wel rijp vergeet het maar.ga zo maar door,met de bananen en de peren en de appels kortom is er dan niemand in dit land die daar toezicht op houdt?dit is gewoon bedrog!!en niet bevorderdlijk voor de volksgezondheid
Het gaat niet om de zaak lidl,noem mij maar een supermarkt die fruit verkoopt dat direct te eten is,vroeger ging mijn moeder naar de markt kwam thuis met fruit en konden wij dat eten.tegenwoordig vinden wij het normaal dat je kiwis' pas na enkele dagen kunt consumeren,ook meloenen worden onrijp verkocht. en ga zo maar door.en hoe komt dat,de consument slikt alles voor zoete koek. hoe is het mogelijk dat er mensen zijn allerlij trukjes uithalen om het fruit rijp te maken?je moet direct eetbaar fruit eisen daar hebben wij toch al die clubjes voor die over ons consumenten wel en wee waken. ik ben boos,heel boos. hans69
Ik vraag mij af wat het probleem is m.b.t. volksgezondheid. Allen verrot fruit kan een probleem geven.
Het punt is dat veel fruit dat nu wordt verkocht 'van verre' komt een ondanks vervoer in koelschepen nog niet geheel rijp geplukt en vervoerd kan worden wil het niet verrot aankomen. Bananen zijn een heel goed voorbeeld hiervan. DE oplossing: het bewuste fruit niet in de koeling leggen en dan is het toch bnnen de kortste keren rijp.
Misschien is er iets mis gegaan met de temperatuur of de begassing bij het bewaar- en rijpingsproces. Onrijp fruit wil weleens beter rijpen als je ze bij of op of tussen de appels legt. Die scheiden een gas uit dat de rijping bevordert.
'k Kocht onlangs bananen in een aanbieding, voor 1/3 groen en voor 2/3 geel. Pas na bijna twee weken waren ze lekker, vond ik (maar smaken verschillen, vooral bij bananen schijnt het) met kleine bruine spikkeltjes op de schil.
[quote=zonnewind schreef op zondag 27 apr 2014, 23:18]@gerritaltena: volgens mij koopt u weinig fruit.
Laat ik nou wel degelijk redelijk veel fruit kopen maar vooral ook veel verstand hebben van reefer vervoer vanuit 'verder' gelegen contreien zoals o.a Nieuw Zeeland.
ik ben helemaal niet zokapot van de agf van lydl ik kom regelmatig doordeweeks of zaterdags in tee Lydll winkels in gelderland oa tiel als ik die groenten zie bah snap niet da gfk hier aan mee wil doen om te zeggen beste groente en fruit want is niet eenmalig maar heb het nu al 4 weken op rij mee gemaakt en wat ik zeg door de weeks en zaterdags dus aarom krijgen zij de naam beste agf te hebben dit lijkt wel omkoperij of betalen ze gfk een bedrag hiervoor om 1ste te mogen zijn ,lijkt er wel op heb afgelopen week ook weer ijsbergsla inde aanbied=ing de kist boven op was allemaal al rot heb niet eens eronder gekeken de snijbonen bruin sinaasappels rot nee dit is geen toeval maar schande dat zoiets kan
nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen.
Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k
...
Lees meer
Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas
...
Lees meer
Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.
De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug
...
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.