Pannenkoek recept
Ik zoek al jaren naar het pannenkoek recept, maar dan wel van een pannenkoek die je in een pannenkoek huis kunt eten, deze pannenkoek heeft een totaal andere smaak dan de pannenkoek die je uit een pakje van de supermarkt koopt.Als iemand een goed recept heeft of iemnad die vroeger kok is geweest, of iemnad kent die in deze brance werkt, zou ik doolblij zijn meet een reactievr groet Gerda
Dit is eigenlijk net als bij appeltaart e.d. Iedereen, of misschien beter gezegd, de meeste zijn creatief met het toevoegen van eieren, melk, zout, citroensap etc. waardoor een eigen recept ontstaat. Misschien is het een kwestie van proberen te analyseren wat u proeft bij een pannekoekenhuis en dat vervolgens thuis uit proberen. Of probeerd u het eens gewoon rechtstreeks, door brutaal te vragen hoe u een vergelijkbare pannekoek kunt maken? Suc6
Dank je voor je antwoord, maar hier schuilt dus het probleem.
Ik kan er niet achter komen waardoor die speciale smaak wordt veroorzaakt, en vragen in een pannenkoekenhuis levert alleen maar antwoorden op zoals, dit is het geheim van de kok.
vr groet Gerda
probeer deze eens 250 gr bloem 3 eieren 2gr zout 5 dl melk klein scheutje zonnebloemolie bakken in olie
eerst bloem zout ei en 1 dl melk zodat je de klontjes eruit kan roeren en dan de rest van de melk stap voorstap toevoegen
als laatste het scheutje olie erbij
en bakken maar
hoi gerda, ik denk de oplossing te weten voor het speciale smaakje aan de panenkoeken, namelijk(oma's recept) geen dure pakken uit de winkel maar gewoon 1 liter volle melk 1 pond zelfrijzend bakmeel 2 a 3 eieren en een snufje zout en,nu komt het, 1 zakje vanillesuiker. bakken met een scheutje zonnebloemolie(niet met boter, i.v.m. veel spetters en walmende rook in de keuken in een zo heet mogelijke koekenpan...Succes, Johan
Hoi,
je bent waarschijnlijk allang uitgebakken, maar omdat ik nieuw ben op
dit forum lees ik alle berichten nog maar even door. Ik heb ooit
bij een pannenkoekenrestaurant gewerkt en weet wel dat het hem vooral
in de verhouding van de soorten meel zat. Zelf weet ik het niet meer
precies...maar kan het misschien nog wel achterhalen mocht je er nog
naar op zoek zijn. Gr. Wilky
wilky ik heb je mail gelezen, en wil graag reageren maar ik kan bij jou reactie terug vinden.
stuur aub nog een berichtje
vr groet Gerda
Hallo, hier komt het...
250 gr zelfrijzende bloem, 25 cl melk, 25 cl water, scheutje olie (geen olijf-), 2 soeplepels kristalsuiker, 1 à 2 zakjes vanillesuiker, snuifje zout, 4 eierdooiers - alles samen in een pot en mixen. De eiwitten opkloppen en onder het beslag spatelen. Je kan pannenkoeken best met 2 pannetjes bakken, invetten met boter (veel lekkerder dan olie) en de boter moet lichtjes bruin zijn als je de eerste pannenkoek bakt. Alleen bijboteren als de bodem van de pan mat is (dan is er niet voldoende restvet). Eet heel smakelijk: ze zijn heerlijk, dit is een oud-vlaams recept...
Het geheim van een goede pannekoek zit hem in de verhouding tussen bloem, melk, ei, boter, rijsmiddel en zoetstof. Verder zijn er een paar dingen waar je op moet letten....
De verhoudingen zijn: Bloem: 100%, melk: 270%, ei:50%, gesmolten boter:45%, bakpoeder 3%, vanillesuiker: 3%. Voor bij U thuis betekend dat: 375 gr. bloem, 1 liter volle melk, 3 eieren, 175 gr. echte roomboter(gesmolten en bijna koud), een koffielepel bakpoeder en een zakje vanillesuiker.En nu aan de slag..........
Meng alle ingrediënten, behalve de gesmolten boter, in een grote kom en met de garde. Nooit met de mixer want dan krijgt U taaie pannekoeken. Als het beslag mooi glad is doet U het even door een zeef in een andere kom om de kleine klontjes uit het beslag te halen. Dan pas voegt U de gesmolten en afgekoelde roomboter al roeren aan het beslag toe. Laat een half uur rusten en dan bakken maar...... De pan lekker heet en invetten met een stuk varkensvet wat u aan een vork heeft geprikt.....smakelijk
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Bol.com wil geld afschrijven voor een abonnement dat ik niet heb
Bol.com zegt dat ik een abonnement heb genoemen maar dat heb ik niet,ik bestel zelden iets on-line, zij voegen dat zelf toe denk ik. Nu steeds verhoging etc maar zij zitten fout. Komt dit vaker voor?? Dreigen nu met incasso. Lees meer
Minder bonusvoordeel bij Albert Heijn?
ik kom vrij regelmatig bij Albert Heijn en maak gebruik van de bonuskaart. Nu valt me op, het is een eenpersoonssteekproef ikweethet, dat ik qua bonusvoordeel een stuk minder voordelig uit ben sinds pakweg een half jaar. Waar ik voorheen makkelijk zonder veel moeite 10 procent bonusvoordeel had, kom ik nu tot ongeveer de helft als ik het bonnetje naloop. Zijn er meer AH-klanten die deze trend besp ... Lees meer
Vriendenloterij stoppen lukt niet
Al 2 keer een telefonsch gesprek gehad met een zeer irritante dame. Maar krijg het niet voor elkaar om op te bzeggen. Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer