missjacky
door missjacky Oct 21, 2007 om 14:32
Voeding & gezondheid

Doolhof van hulpverlening

Het volgende is het geval, sinds 5 maanden hebben wij een meisje van nu 16 jaar opgenomen uit overtuiging daar zij door moeder verwaarloosd werd en zelfs buitengesloten. Sinds het prille begin zijn jeugdzorg enzo ingeschakeld, maar dit leverde geen oplossing maar eerder grotere problemen op. We worden vanaf het begin maar aan het lijntje gehouden wat de bijdrage aan onderhoud of pleegoudervergoeding betreft. Eerst duurt het maanden voordat er een verzoek tot pleegoudervergoeding wordt ingediend en vervolgens zijn we aan de grillen van de medewerkers overgeleverd. Het zou per 1-10 moeten zijn ingegaan , maar er moet eerst nog een screening plaatsvinden hetgeen maar een formaliteit zou zijn , de afspraak die hiervoor was gemaakt is door de pleegzorg weer afgezegd en 2 weken verschoven, dit houdt dus in dat wij nog steeds alle kosten uit eigen beurs moeten dragen, daar jeugdzorg ook verzuimt om de ouders te verplichten in het onderhoud van hun kind bijtedragen, hetgeen toch wettelijk bepaalt is !!!! Er is nu ook eindelijk een verzoek tot een onderzoek bij de raad voor kinderbescherming ingediend, ook al 5 weken geleden, maar de termijn die zij hebben van 3 maanden gaat pas lopen als er de eerste keer contact is gelegd, dus waarom snel werken!!!!! De instanties hebben welliswaar termijnen waarbinnen zij iets moeten afhandelen , maar die worden niet of nauwelijks aangehouden en dit kan zomaar zonder sancties . Wij als normale burgers zijn aan hen overgeleverd, en moeten zelf wel ons op straffe van boetes ofzo aan de regels houden. Wie heeft dit soort ervaringen ook gehad met de instanties Jeugdzorg en of Raad voor kinderbescherming. En wie heeft DE OPLOSSING voor de toekomst .

227 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 21, 2007 om 15:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U gaat uit liefde iemand opvangen maar wil wel geld zien van een ander?


Een erg vreemd uitgangspunt.

ve
door verwijderd - Oct 21, 2007 om 15:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Merkwaardige reactie heelmeesters. Niet iedereen heeft het breed en met een smalle beurs een meisje van 16 opvangen kost geld. Dan denk ik  niet aan die extra gehaktbal en die paar aardappels, maar aan kleding, schoenen, boeken, zakgeld, clubs etc.

De echte ouders willen niet bijdragen aan de kosten, maar vinden het kennelijk wel best zo. Geen 16-jarige puber in huis, geen zorgen omdat iemand anders je kind opvangt, lekker je handen vrij om het geld wat je overhoudt zelf uit te geven. Daar past eerder zo'n reactie bij.

Vladja



ve
door verwijderd - Oct 21, 2007 om 17:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nou u heeft zelf waarschijnlijk geen kinderen of geldzorgen, maar weet wel dat ouders wettelijk verplicht zijn hun kimderen financieel te onderhouden tot hun 21 . Zo als haar ouders kan iedereen wel kinderen op de wereld zetten, zo gauw ze geld gaan kosten dan snel dumpen. En wat de instanties betreft dat zijn dus regelingen die door het rijk gemaakt zijn dat mensen die "vreemd´dus niet zijnde eigen kinderen onderhouden hiervoor een vergoeding krijgen. Laat ik u wel vertellen dat het er behoorlijk inhakt om een extra persoon te moeten verzorgen wat de financieën betreft. Zie o.a. voeding, kleding , identiteits bewijs, zakgeld, gas water en licht , schoolkosten enzenz.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Si
Sita B - May 31, 2024 om 20:42
Geldzaken & recht

Mijn ex-man is in 2014 overleden en ik moet nog steeds zijn schuld betalen omdat

Omdat sociale dienst van Den Haag ze dat ik moet betalen. 9 jaar geleden betaalde ik €20 per maand. Daarna hebben ze zelf besloten dat het vedrag van €33,17 per maand moest. En nu heb ik brief van sociale dienst ontvangen dat ik vanaf juni moet €80 per maand moest betalen. 

terwijl niet mijn schuld is waarom moet ik betalen. En hij had recht op bijstand en kreeg zo'n €200 per maand 

Lees meer

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer