r0
door r00ie Jul 20, 2006 om 16:11
Voeding & gezondheid

Ontspiegeling weg

Ik kocht nog geen 3 jaar geleden een bril met zeer dure glazen omdat mij verteld was dat hun topcoating( voor de ontspiegeling) zeer goed was. Tot mijn verbijstering is de coating al maandenlang aan het verdwijnen van mijn linkerglas en dit ziet uit alsof mn bril smerig is en is zeer hinderlijk voor het zicht. Mijn opticien stuurde de bril terug naar Essilor,,de fabrikant van de glazen, de bril kwam retour met de melding dat de garantie van de glazen( 1 jaar ) was verlopen maar dat ze wel toegaven dat de coating losliet. ik heb brillen van 10 jaar oud,,goedkope brillen waarvan de glazen nog perfect zijn en deze bril kostte me over de 500 euro en die in nu al naar de kl***. Essilor zegt dat de opticien de garantie bepaald,, de opticien ( Ton Lips) zegt dat Essilor verantwoordelijk is voor de garantie. Kan ik hier iets tegenin brengen want Essilor doet het af met een mailtje van ,,,,jammer.


 


 

1352 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 20, 2006 om 16:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U hebt alleen te maken met uw opticien (Ton Lips) en niets met Essilor. Essilor is dan wel de leverancier, maar niet de leverancier aan u maar de leverancier aan de opticien. Uw leverancier is de opticien.
U krijgt de garantie van de  opticien en die moet u dus aansprakelijk stellen.
Ik kan mij echter wel voorstellen dat er 2 jaar na verstrijken van de garantietermijn van 1 jaar geen verhaal meer mogelijk is.


Een ziektekosten verzekering vergoed overigens vaak (deels) 1x per 2 jaar brilleglazen en monturen.


Met vriendelijke groet,
Willem

ve
door verwijderd - Jul 20, 2006 om 19:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er bestaan verschillende ontspiegel coatings,


Goedkope en dure, maar dit betekend niets over levensduur.


Er zijn goedkope die je niet met zeep mag schoonmaken en 10 jaar mee kunnen, indien reiniging met lauw water.


Er zijn dure die speciale eigenschappen hebben die wel zeep mogen hebben, deze is voor mensen die in de industrie werken noodzakelijk, maar ook de keuken van de afhaalchinees, om het vet eraf te halen na de hele dag wokken!


Niet iedere Opticien geeft goede info, zoals katoenen doekjes, ja maar ze vergeten te vertellen dat het superzachte papier ook van ruwe boomstammen gemaaktword en kan schuren!


De Speciale schoonmaakdoekjes bevatten soms schoonmaakmiddelen die de laag zacht maken en oplossen, dus langzaam zal het weggepoetst worden.


Er zijn Krasvaste en ontspiegel, als gecombineerde coatings... dus wel eerst vragen, soms is goedkoper beter, de matige kwaliteit van Hans Anders, die kun je tenminste elke 2 jaar weggooien en vervangen, want dat komt door mijn werk, en zowel de verzekering als mijn werkgever betalen mee.


Een goede opticien kan met de machine de glazen polijsten, weg waas, en soms binnen enkele dagen opnieuw coaten maar eerst goed vragen, dan kopen en dan komen hier ook minder klachten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Sk
Skyrider - Jun 10, 2024 om 17:20
Auto & vervoer

Auto verzekeren bij FBTO.

Ik wil mijn nieuwe elektrische auto verzekeren bij FBTO. Krijg ik het volgende antwoord van FBTO terug. 

Op basis van je leeftijd en het vermogen van je auto kunnen we de auto niet verzekeren. 

Lees meer

Li
Liesmal9 - Jun 8, 2024 om 20:28
Geldzaken & recht

Wat mag ik

Dag, Gisteren kocht ik iets bij de Action, het was rond de 5 euro.
Om te betalen gaf ik een briefje van € 50,= wat ik uit mijn pottemonee haalde.
Kreeg wisselgeld tot een bedrag van € 10,=, wachtte op meer maar kreeg NIETS meer.
De cassiere vertelde dat ik haar een briefje van € 10,= gaf.
Bedrijfslijder erbij, ze ging beelden bekijken, maar kon het niet zien, ik mocht de ... Lees meer

Pi
Pieter775 - Jun 10, 2024 om 20:58
Vakantie & reizen

Vakantie geluidsoverlast booking.com

Mijn dochter krijgt van booking.com een boete van 400 euro voor geluidsoverlast in Albufeira zonder waarschuwing. Kan dit zo maar? Lees meer