moeke1
door moeke1 Jul 13, 2009 om 12:42
Vrije tijd & tuin

Het verschil


wat is het verschil tussen een luifel en een markies?en zijn ze beiden waterafstotend?

2818 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kenwel2
door kenwel2 - Jul 13, 2009 om 13:01
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Hallo moeke1, het verschil tussen een markies of luifel is groot. Even op Google intypen: markies, en vervolgens plaatjes bekijken. Dan even op Google in typen: luifel, of zonneluifel. Je ziet dan direct het verschil. Een markies is wat meer een afgesloten kap, ook erg degelijk. Beide zijn ze van verschillende kleuren stof te voorzien, deze stof is in beide gevallen waterafstotend te leveren door een goede leverancier, cq specialist in zonneluifels en markiezen. Een luifel heeft meestal zg. knikarmen. ze zijn gevoeliger voor wind. Ook heb je luifels met vaste armen: aan de linker en rechterzijde van de luifel zitten de armen, je kunt dan niet door lopen, in winkelstraten worden altijd luifels geplaatst met knikarm. Als u  rechts of links geen doorloop nodig heeft, kunt u gerust een scherm nemen met vaste armen aan de linker en rechter zijde. Informeer verder bij een specialist hierin, er zijn er maar genoeg te vinden. Laat u goed informeren, en vraag eventueel een geheel vrijblijvende offerte aan, bij een of meerdere zkane, die hierin gespecialiseerd zijn.


 Groeten. Henri


Groeten. Henri

moeke1
door moeke1 - Jul 13, 2009 om 19:08
28 Antwoorden / 4 Vragen
0

Het gaat om het volgende.Enige tijd geleden kocht ik n markies bij leen bakker.Ideaal van afmeting voor ons terras.Ik vroeg aan de verkoopster én verkoper of dat de constructie stevig genoeg was(de wind draait daar in die hoek)en of het niet lekte als het regende.Op beide kreeg ik n negatief antwoord!Op vrijdag leveren ze dat,op zaterdag zetten we dat met gemak in elkaar.Ideaal!!!! Van vrijdag op zaterdag regent het,resultaat???Alles is kletsnat.Zondag voormiddag bel ik er heen om dat te zeggen,de verantwoordelijke is er niet voor dinsdag.Oke,dinsdag bel ik opnieuw.Och mevrouw dat kan niet/mag niet.Ze ging het hoofdkantoor bellen en me in de loop van de week terug bellen.Dat is 1.5maanden geleden.Nu is 1 van de palen aan het barsten.Mijn man belde verleden week,zelfde uitleg en...nog niks gehoord!!Wat kunnen we nu doen??Alvast bedankt.


dirck
door dirck - Jul 13, 2009 om 19:32
3201 Antwoorden / 3 Vragen
0

Voor de duidelijkheid, het gaat dus niet om een markies die aan de muur hangt, maar om een terrasmarkies of mobiele markies.

leenbakker.nl/terrasmarkies



moeke1
door moeke1 - Jul 13, 2009 om 21:19
28 Antwoorden / 4 Vragen
0

Nee, niet vast,het zijn 2 dikke buizen langs de kant en het doek zit er volgens een harmonica systeem bovenop met n andere buis.Mijn man denkt er morgen toch nog n keer naar te bellen en als hem dat niet gaat aanstaan er,zoals hier gezegd zelf naartoe te gaan.Heb hier zonet ook pas de rechten en plichten bij n aankoop gelezen,ben nu,ook mede jullie reactie al n stuk wijzer.Waarvoor hartelijk dank.Zal de afloop hier nog wel n keer posten.


kiran
door kiran - Jul 13, 2009 om 21:21
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@moeke1


Antwoord op uw 2e bericht:


Niet bellen, maar langsgaan! Mocht dat niet werken schrijf een brief, het liefst aangetekend, kan Leen B. ook niet zeggen dat er niets ontvangen is. Reageer kans is groter dan dat u blijft bellen. (het betreffende mannetje zal nu wel op vakantie zijn ...)


Voorbeeldbrief herstel of vervanging


Wens u succes,   m.vr.gr.

moeke1
door moeke1 - Jul 13, 2009 om 21:22
28 Antwoorden / 4 Vragen
0

oeps dirk,zie het nu pas,sorry.Ja die op de foto is hem helemaal.


kenwel2
door kenwel2 - Jul 13, 2009 om 21:24
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

@Dirck: Dank je! Is een heel ander verhaal....duidelijk!


Groeten, koffie staat nog altijd klaar ;-)


Groeten, Henri

moeke1
door moeke1 - Jul 14, 2009 om 14:58
28 Antwoorden / 4 Vragen
0

De wonderen zijn de wereld blijkbaar nog niet uit!!Deze morgen om 9u hingen ze al aan de telefoon.Ze hadden pas gisterenavond n fax van het hoofdkantoor gehad.Er is geen discussie,ze komen het afbreken,ophalen en...krijgen het hele bedrag contant terug betaald.Allee,dan toch n pluim voor leen bakker.
Hartelijk dank voor jullie snelle reactie.Groetjes.



kenwel2
door kenwel2 - Jul 14, 2009 om 15:12
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Hallo moeke1, bedankt voor de terugmelding. Toch netjes dat ze het zo oplossen voor u. Perfect toch?


Succes verder.


Groeten, Henri

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer