vragen: gezin & gezondheid - hulpverlening (303)

Moet ik betalen?
remi
remi
Datum: zondag 24 apr 2011, 04:31
Trefwoorden: groene kruis
Antwoorden: 4
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 330x

Ik heb een nota gekregen van het groene kruis. Daarin staat dat ik het lidmaatschap moet betalen. En als ik dit niet doe binnen een bepaalt termijn, krijg ik een deurwaarder aan de deur. Maar ik heb vorig jaar helemaal geen gebruik gemaakt van het groene kruis. Moet ik deze rekening wel betalen? Of had ik me schriftelijk af moeten melden, als lid van het groene kruis?

meer
vergoeding gehoorapparaten
stekeltjes
stekeltjes
Datum: woensdag 13 apr 2011, 17:56
Trefwoorden: Zorgverzekering
Antwoorden: 3
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 723x

Hallo,

Ik had een gehoorapparaat nodig en dat is mij dus "aangemeten". Ik heb een verzekering waarbij ik 50% van de eigen bijdrage vergoed krijg. Tot zover geen probleem. Die 50% van de eigen bijdrage zijn toegekend en betaald.
Vandaag krijg ik echter een rekening van de verzekering voor het verplicht eigen risico van € 170,--. Daar snap ik nu niets meer van. Ik heb het gevoel nu iets dubbel te betalen en vraag me bovendien af hoe het dan zit met een gehoorapparaat voor niks!
Maak ik een denkfout? Ik hoor het graag!

Vriendelijke groet, Stekeltjes

meer
Zorgcontract
liesbethmal
liesbethmal
Datum: dinsdag 12 apr 2011, 13:34
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 125x

Heeft iemand wel eens een contract ondertekend bij een zorgbureau waarin vermeld staat: Bij ontbinding van het contract mag u een jaar geen zorg verlenen aan een client die binnen de zorg van dit eerdere contract in zorg was.

Veel dank voor de evt. antwoorden, Liesbeth.

meer
EHBO in verzorgingstehuis
pa0fmy
pa0fmy
Datum: maandag 11 apr 2011, 23:35
Trefwoorden: EHBO, bejaardenverzorgster verzorgingstehuis
Antwoorden: 25
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 430x

Mijn moeder woont in een verzorgingstehuis in Den Bosch. Zondag kreeg ze een ongeluk doordat een demente medebewoonster plotseling te tafel van haar afschoof. De rand van de tafel schaafde over de handrug van mijn moeder en ontvelde tot op het bot zo een stuk huid van zeker 5 x 5 cm. Ze hebben er een steriel gaasje op gedaan en het verbonden. Op maandag deed de huisdokter weer de ronde onder de bewoners en stuurde ze direct door naar het ziekenhuis. Ondertussen was er een bloeduitstorting bij gekomen waardoor het er ernstig uitzag. De dokter in het ziekenhuis heeft de vastgeplakte en opgestroopte huidflap los kunnen weken met een zoutoplossing het weer over de handrug gepooid en gehecht. Met de vraag er bij of het ooit wel weer zal ingroeien en zo niet dan draait het op een huidtransplantatie uit. Verder was de vraag waarom niet meteen zondag gekomen. Ik antwoordde dat er pas op maandag over was gebeld. Teruggekomen in het verzorgingstehuis heb ik met de zusters gesproken waarom niet meteen naar het ziekenhuis omdat een heel stuk huid gewoon los zat. Als antwoord kreeg ik dat dit zaterdag niet het geval was en het vermoedelijk komt doordat ze heeft zitten krabben. Ik zei dat dit niet kon en dat onder het verband niet zomaar 25 cm2 huid er af kan gaan. Er waren maandag weer andere zusters aan het werk dan zaterdag en die hadden allemaal het zelfde verhaal. Ook in haar status is dit zo opgetekend. Ik vraag me af wat verder te doen. Zusters verplicht naar EHBO-les sturen, dan weten ze wel beter. Klacht indienen, dan krijg je welles nietes verhaal over het krabben. De wond wordt daar natuurlijk niet heel van. Klachtencommissie? Wordt je denk ik afgepoeierd. Op papier klopt het toch allemaal, de praktijk is anders.

meer
betalen van koekjes
nieuw29
nieuw29
Datum: zondag 10 apr 2011, 17:19
Trefwoorden:
Antwoorden: 45
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 3287x

Mijn vader woonde in een verpleeg tehuis waar hij verplicht was om koekjes geld te betalen €7,00 per maand .
Maar mijn vader wou dit helemaal niet bij inschrijving van het tehuis hadden ze dit ook al aangekruist (dus dat het verplicht was)mijn vader heeft de koekjes ook nooit aangenomen ,maar ook nooit betaald al die jaren hebben we ook nooit wat gehoord van het tehuis over nabetalingen nu mijn vader overleden is kregen wij een rekening van €300,00 koekjes geld zij dreigden ook met rechtelijke vorderingen moeten we deze rekening verplicht betalen ?

meer
Thuiszorg
koeri3
koeri3
Datum: maandag 4 apr 2011, 21:05
Trefwoorden:
Antwoorden: 8
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 276x

Mijn moeder heeft sinds vorig jaar iedere dag 3x persoonlijke hulp van de thuiszorg. Vorig jaar november ben ik al gaan bellen, wanneer de rekening eindelijk eens komt. Inmiddels bijna een jaar verder en nog altijd geen rekening ontvangen.
Hoe kan dit en hoe moet mijn moeder straks een rekening van 1 jaar betalen

meer
hyperbare geneeskunde
astoria
astoria
Datum: zaterdag 19 mrt 2011, 10:25
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 94x

LS. Zijn er kassaleden die ervaring hebben met behandelingen door het instituut voor hyperbare geneeskunde in Hoogeveen of Arnhem? Fred

meer
werk
wigeblo
wigeblo
Datum: zondag 13 mrt 2011, 13:00
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 217x

nogmaals vijf jaar geleden is mijn linker onderbeen geamputeerd en ben weer aan het werk gegaan als internationaal chauffeur door omstandigheden is er geen plan van reintergratie gemaakt en nu moet ik bij deze werkgever blijven en als het niet meer gaat moet ik twee jaar thuis gaan zitten voor er voor een bepaald aantal % afgekeurd kan worden en dan draaid de gemeenschap er voorop dat wil ik vermijden maar dat kan niet volgens de arbo regels zijn regels wat dom toch is hier wat aan te doen?

meer
pgb en zorg voor kankerpatienten
meke
meke
Datum: woensdag 9 feb 2011, 07:26
Trefwoorden: help we verzuipen in de zorg van zieke
Antwoorden: 1
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 223x

Mijn stiefzoon van 31 heeft een lieve vriendin van 31 jaar en deze is getroffen door hersentumoren.De vraag is zijn er meer mensen de zorg het laat afweten.Ook tot je tegen een muur oploopt van onbegrip en dat je uitkeringen niet lopen zoals het hoort.Ze is opgegeven door de medische wereld,en mag nu naar huis omdat er geen plaats is in de hospish of verzorgings tehuis.Door de aanmelding bij een verzorgingstehuis hebben ze het pgb ingetrokken en omdat onze zoon niet kan gaan werken,omdat hij voor zijn vriendin wil zorgen en moet zorgen krijgt hij geen uitkering krachtens de sociaale dienst.Zijn er meer mensen met deze ervaringen?

meer
Komt er ooit verandering binnen de ggz?
iris_nina m
iris_nina m
Datum: maandag 7 feb 2011, 20:54
Trefwoorden: hulpverlening, ggz
Antwoorden: 12
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 494x

Hallo, ik ben Nina. Ik ben nu 11 jaar een cliënt van de ggz. Ze beloven een hoop maar uiteindelijk doen ze erg weinig. Sinds een tijdje hebben ze hier het "act" Dat noemen ze algemene crisis team maar het betekend wat anders. Het is een Engelse vertaling ergens van. Maar niet crisis team. Woon nu ongeveer 6 a 7 jaar weer hier. Ze hebben inmiddels rond de 20.000€ ontvangen. Weliswaar via mijn verzekering, maar toch. Hoe is het mogelijk dat ze zo'n groot bedrag ontvangen voor "weinig doen". Ik GA nu weg bij de ggz. Ben het enorm zat. Zoals ik al zei: ze beloven een hoop en doen zeer weinig. Het act komt 2x in de week. Het enige wat ze vragen is: hoe gaat het nu met je? Er komt iedere keer een ander en eigenlijk alles loopt langs elkaar heen. Ik vraag me dus af : komt hier ooit verandering in? Maar op mij hoeven ze niet meer te rekenen. Ik GA daar weg. Er is in Drachten een hulpverlenende instantie die je niet als nummer ziet!! Maar als een persoon. Dat is Pi-groep. Ik ga daar mijn geluk proberen te zoeken.

meer