vragen: gezin & gezondheid - hulpverlening (290)

Het medische hulp
monce
monce
Datum: vrijdag 14 jan 2011, 13:25
Trefwoorden: medisch
Antwoorden: 2
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 247x

Mijn pasgeboren baby op 28-12-2010 kreeg steenharde ontlasting. Ze probeerde de ontlasting de hele dag uit te persen maar het lukte steeds haar niet. En bij elke pers huilde ze keihard. ´s Avonds rond 17 uur hebben we gegaan naar het eerste hulp in Zaans Medisch centrum. Het eerste hulp weigerde ons te helpen met het smoesje dat dit door huisartsenpost moest gedaan worden. We belde de huisartsenpost op om hulp te vragen. Er werd het ook geweigerd om een klysmaatje te zetten voor een pasgeboren baby. De mevrouw aan de lijn was heel onaardig en stelde zich niet voor. Ze adviseerde maar mijn baby van 6 wk water geven drinken terwijl we het hulp dringen nodig hadden op dat moment. Mijn man zei dat om dit te adviseren hoeft geen medisch diploma te hebben. Ze begon te roepen dat mijn man tegen haar onbeschoft deed. Ik vind het afschuwelijk dat de artsen pasgeboren baby niet willen helpen. Geen wattenstafjes en thermometer hebben geholpen. Dus ging ik zelf samen met mijn moeder de water/olie klysmaatje voor mijn baby doen. Het was al rond 22 uur. Mijn baby heeft de hele dag aan vreselijk pijn geleden. Volgende dag vertelde ik aan de wijkverpleegkundige. Die zei dat de zekfmaken klysma gevarlijk was. De wijkverpleegkundigen en de verloskundigen waren ook heel verbaasd over het gedrag van de huisartsenpost en het eerste hulp in Zaandam. Mijn vraag is wat het gevarlijke is een zelfklysmaatje maken of een babytje zijn poepertje laten uitscheuren dankzijn de hulpverleners.
Tijdens mijn bevalling ben ik ook vreselijke behandeld in Zaans Medisch Centrum.

meer
kinderen aan de deur
laman
laman
Datum: zaterdag 8 jan 2011, 19:44
Trefwoorden:
Antwoorden: 18
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 1075x

Er wordt door kinderen een beroep gedaan op vrijgevige, oudere mensen. Zelf woon ik in een serviceappartement en ga nooit op zulke vragen, ook geen St. Maarten of kinderpostzegels [jammer dan]. De kinderen worden gestimuleerd om te leren bedelen, en kunnen zelf slachtoffer wonen van onheuze overvallen [ heb ik een keer zien gebeuren.
Dient niet elke stiching met een goed doel ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel? Of is dat ouderwets? Met vr.gr. Mevr. L.Laman

meer
Factuur betalen?
mbw
mbw
Datum: vrijdag 31 dec 2010, 01:34
Trefwoorden: PAS OP VOOR DE SITE: ikzoekhuishoudelijkehulp.nl
Antwoorden: 21
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 803x

PAS OP VOOR DE SITE: http://www.ikzoekhuishoudelijkehulp.nl

Na hetvolgende te hebben gelezen:
U ontvangt van ons een factuur voor het voldoen van de bemiddelingskosten. Vinden wij niemand die aan uw eisen voldoet, dan betaalt u dus ook niets.

Dacht ik.. proberen..!

Niet dus.. De site stuurde mij een naam uit een database.. Ik vond het niets.. En vond een paar dagen later via het prikbord bij de AH een leuke dame die me op dit moment prima helpt..
Maar... ik kreeg wel een rekening van de site ikzoekhuishoudelijkehulp.nl.. meer dan 40 euro!
Ze hadden niemand voor me gevonden... maar toch krijg ik een factuur.. hmm even mailen.. moet een misverstand zijn.. krijg ik hetvolgende terug van mevrouw [edit -redactie]

"Zoals u in de e-mail al rood gemaakt hebt, u betaald niets indien er geen hulp wordt gevonden. Dit is niet het geval. Wij hebben voor u een hulp gevonden (M*** v** H***) en daarom is er een factuur ontstaan. Er staat niet dat er pas betaald dient te worden op het moment dat een hulp daadwerkelijk aan de slag gaat. Zoals in de vorige e-mail ook al aangegeven, is het voor ons niet 100% controleerbaar en daarom hebben wij ook het betalingsmoment gelegd op het moment van het leveren van de gegevens. De factuur die blijft dus gewoon open staan."

Ze zijn niet alleen op zoek naar huishoudelijke hulp, maar nog meer naar de duiten in mn portemonnee..

Mijn vraag is: moet ik deze factuur nu betalen?

meer
pc hulp
emstra
emstra
Datum: maandag 20 dec 2010, 22:34
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 135x

Ik ben al jaren gratis lid van SeniorGids, doe er niet zoveel mee, maar , was m`n wachtwoord vergeten en vroeg dat op en wat zie ik ? Wordt er zomaar €38.88 van je rekening afgeschreven voor zgn computerhulp. Wel die heb ik totaal niet nodig. Heb gebeld , maar men wist van niks en op een mail word niet gereageerd. Ook bij de seniorenclubs neemt men de eigen categorie niet meer serieus en zeker niet als het om geld gaat. Voor de een betekent zo`n bedrag niks , voor mij dus wel., Wil graag reacties die hier ervaring of wat dan ook mee hebben, omdat ik zelf ook aan diverse onderzoeken meedoe! Dus doe mee!

meer
tandarts
piekstrareina
piekstrareina
Datum: vrijdag 19 nov 2010, 14:44
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 143x

geachte lezer
wilde mij laatst inschrijven bij een tandarts
moest ik het nodige invullen
mijn beroep of uit kering
of ik in de schuldsanering zat
moest ook een bankafschrift tonen
en mij inkomen opgeven
wie mijn pantner is
heb het niet gedaan maar vind dit niet niormaal ik heb een complete verzekering
vedere vragen over gezondheid of ik aids heb enz
vond de hartklachten wel normaal
maar sommige vragen slaan nergens op
graag u antwoord
mevroew meeuwissen pieksrta

meer
tandartspraktijken
schouten88
schouten88
Datum: maandag 15 nov 2010, 20:50
Trefwoorden: tandarst
Antwoorden: 15
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 454x

geachte heer/ mevrouw,

Graag zou ik willen vragen hoe het zit met een klacht indienen over behandelingen die ondergaan zijn bij een zeer onprofessionele tandarts.

Ik ben namelijk op 13 April na 5 jaar voor het eerst weer naar de tandarts gegaan omdat ik erg bang was heb ik gekozen voor een praktijk die ervaren zou zijn met angstige patienten.

In eerste instantie leek alles goed en professioneel na het maken van foto's en nakijken van mijn gebit vertelde de tandarts dat ik 1 ontstoken wortel had waar een wortel kanaal behandeling voor zou volgen die is per direct uitgevoerd maar moest tijdelijk opgevuld worden want het zou een lastige plek zijn en wegens tijdgebrek kwam er een tijdelijke vulling in!
Vrijwel gelijk de volgende dag had ik onwijs veel pijn en ben ik terug gegaan heeft een andere arts het schoongemaakt en weer opnieuw tijdelijk gevuld.

circa 2 dagen later had ik een keel oor en oog ontsteking wat niet zo raar is omdat dit allemaal in contact staat met.

Maar al met al moest ik nogmaal terug en dan zou de wortel kanaal behandeling afgemaakt worden en zou er 1 gaatje gevuld worden en dan zou mijn hele gebit ook in orde zijn.

Nadat dit allemaal gebeurd was. Was is enorm trots op mezelf en blij dat het enigzins mee was gevallen ook al vond ik het allemaal een beetje vreemd.

Een week later kreeg ik toch weer last en besloot ik mij te wenden tot een andere tandarts die mij kon vertellen dat er nog 8 gaatjes in mijn gebit zaten en wel degelijk verstandskiezen groeiden die er zo snel mogelijk uit moesten. Ook heb ik last van tandsteen.

Al met al ben ik dus behoorlijk opgelicht door deze tandartsen praktijk Kados te Zoetermeer en zou ik graag willen weten wat nu verder.

Want ik heb een klacht ingediend bij het NMT waar deze tandarts naar eigen zeggen lid van zou zijn wat ook op de site vermeldt wordt. Maar na het indienen kon een medewerker mij vertellen dat dit niet het geval was en zijn iets voor mij kunnen doen.
Ook al heb ik de rekeningen netjes betaald de tandarts geeft ook geen enkele reactie op de klacht.

Met vriendelijke groet,
C.Schouten

meer
Vergoeding voor verblijf buiten de instelling
nuvervara
nuvervara
Datum: vrijdag 12 nov 2010, 13:19
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 277x

Een Down-gehandicapte verblijft in een tehuis van een zorginstelling.(Verblijf met volledige verzorging). De Indicatie is ZorgZwaartePakket 6 .De instelling ontvangt hiervoor bijna 300 euro per etmaal. De client verblijft in totaal 4 weken met vakantie en 1 x per veertien dagen van vrijdag tot zondagavond bij familie.De instelling stelt dit laatste op prijs ivm rooster problemen van personeel.Soms kreeg cliënt wat geld mee voor een bloemetje, maar dit werd van zijn zakgeld afgehouden. De instelling ontvangt ca. 50 x 300 euro zonder dar er sprake is van verzorging. Kan de familie aanspraak maken op een compensatie van de zorginstelling?

meer
[edit] Almexx
marpessa
marpessa
Datum: maandag 8 nov 2010, 12:08
Trefwoorden: internet [edit]
Antwoorden: 20
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 807x

Mijn vraag is deze wanneer maakt u een uitzending over het bedrijf op internet die bemiddelt voor o.a. huishoudelijke hulp.
Dit bedrijf heet Almexx of ikzoekhuishoudelijkehulp.nl.
Zij sturen rekeningen zonder dat je daadwerkelijk een huishoudelijke hulp heb ontmoet en daarna natuurlijk als je niet betaald LAVG deurwaarders.

Veel oude mensen hebben hulp nodig en krijgen onterecht rekeningen, ik vraag voor een oude dame huishoudelijke hulp en vul in bij leeftijdeis, geen.....krijg een reactie van een 16 jarige, nou dat zoeken wij niet echt dus daar reageer ik niet op, maakt niet uit wat de klant wil volgens hun heeft er iemand gereageert dus betalen!
De rechter heeft ze al in het ongelijk gesteld maar dit moet op tv komen want veel ouderen hebben geen computer!!!!!! En hun kinderen weten niet dat dit [edit-redactie] zijn.

Alvast bedankt,

Marianne Pitters

meer
invalide
wigeblo
wigeblo
Datum: maandag 25 okt 2010, 12:00
Trefwoorden: werk wissel
Antwoorden: 5
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 140x

vijf jaar geleden is linker onderbeen geamputeerd en ik ben daarna weer aan het werk gegaan en door de arbo niet goed begeleid en mijn vraag is kan ik daar nog wat aan doen want van werkgever wisselen kan niet omdat er geen inschrijving is bij het UWV

meer
hanumangobind
meisje89
meisje89
Datum: zaterdag 23 okt 2010, 09:34
Trefwoorden: medium
Antwoorden: 9
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 220x

Beste Medewerker,

Van de week ben ik bij een medium [edit redactie] voor een bedrag van 17000 euro. Ik weet niet waar ik dit melden kan. Het liefst zou ik mijn geld terug willen zien, en wil ik dat de [edit redactie] opgepakt word zodat andere mensen geen slachtroffer worden.

Help!!!!

Alvast hartelijk bedankt,

meer