vragen: gezin & gezondheid - hulpverlening (308)

second opinion over tandartsbehandelingen
tukangcatut
tukangcatut
Datum: woensdag 27 jul 2011, 03:12
Trefwoorden: eerlijke second opinion tandartsbehandelig
Antwoorden: 1
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 83x

Hoe krijg ik echt neutraal advies met betrekJe tekst hier...king tot tandartsenbehandelingen?

meer
Helper van de maand
robstar
robstar
Datum: zaterdag 25 jun 2011, 16:52
Trefwoorden:
Antwoorden: 11
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 155x

Mijn categorie is hulpverlening, waarmee ik niet de zorgsector bedoel. Ik doel op het verlenen van hulp met watvoor vraag je ook komt.
Nu heb ik een vraag: Hoe wordt ik zonder tienduizend kommentaren helper van de maand?

Want ik zie het zo...
Het gaat niet om de kwantiteit...
Maar om wat je hebt uitgelegd en hoe...
Dus doe je dat op een manier waardoor je loopt te geeuwen....
Of is het een strak antwoord en zelfs in de normaal nederlandse taal geschreven....

meer
extra kosten verzorging
hajete
hajete
Datum: maandag 16 mei 2011, 20:34
Trefwoorden: verzorging, zorgcentrum, extra kosten
Antwoorden: 4
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 294x

Mijn moeder verblijft al jarenlang in een verzorgingshuis. Niemand van de naaste familie woont in de plaats of in de buurt. Nu heb ik pas gemerkt dat ze ook het eigen toiletpapier moet kopen. Omdat ze niet goed ter been is, is ze aangewezen op het "winkeltje" van het tehuis,vroeger gesticht genoemd.
Mij lijkt dat toiletpapier onder verzorging valt.
De prijzen in het winkeltje zijn buitengewoon. Een keukenrol kost bijvoorbeeld 1,22 (2 voor 2,43). Ik dacht dat gedwongen winkelnering ook naar de geest verboden is, maar dit doet mij daar veel aan denken..
Wat is normaal en gebruikelijk?

meer
vergoeding relatietherapie/geen inzicht rekening
ineke00067
ineke00067
Datum: woensdag 11 mei 2011, 14:48
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 363x

mijn partner en ik hebben ongveer 6 of 7 keer van rel.therapie gebruik gemaakt.wij hebben allebei bericht gekregen dat dit van ons eigen risico afgaatMet een tussentijd van ruim 6 weken).de therapeut rekent bij ons beiden 484 euro zagen wij op de rekening die wij van Zilveren Kruis kregen.Daar staat op dat de behandelperiode van 1 dec.2010 tot 26 feb 2011 is.
De telefonist van Zilveren Kruis zegt dat wij daar niet naar moeten kijken en in 2011 het weer van onze eigen risicio afgaat.Niemand kan me vertellen of die rekenig klopt
Gaat de therapeutdan weer een rekening insturen.En wat ik nog het meest vreemd vindt is dat zij daar een vast bedrag voor krijgt of je daar nou 1 keer of 20 x in de week heengaat.Ik vind dit heel duur(weekloon 6000)terwijl de zorg maar moet inleveren en zo duur is.klopt dit en wordt dit uberhaupt gecontroleerd?

meer
ONTERECHTEN BEMIDDELIJNG KOSTEN PGB
fatnaa
fatnaa
Datum: maandag 2 mei 2011, 19:45
Trefwoorden:
Antwoorden: 12
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 448x

hello,

een vriend van mij met PGB heeft mij gevraag om hem te helpen met het vinden van een poetsvrouw. Ik zag een reclame over PGB huishulpthuis en wou informatie over hoe het werkt en hoopte dat zij mij zouden bellen of mij emailen om informatie te geven. Tot mijn grote verbazing kreeg ik vandaar een factuur van hun, voor hun"bemiddeling"kosten : een naam en tel nummer van een poestvrouw. En dat is het.
Ik kan dit niet accepteren. Ik wou contact met hun opnemen.ik stuur de formulier op vrijdag 29 april om 15h en krijg een factuur op 02 mei om 15h. ik was stomverbaast.Die vriend van mij wist hier niets van, ik wou alleen alle info voor hem verzamelen zo dat hij zelf de definitieve beslissing kon nemen.
kunt u mij aub bellen ??

hartelijke dank

Fatima

meer
Moet ik betalen?
remi
remi
Datum: zondag 24 apr 2011, 04:31
Trefwoorden: groene kruis
Antwoorden: 4
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 333x

Ik heb een nota gekregen van het groene kruis. Daarin staat dat ik het lidmaatschap moet betalen. En als ik dit niet doe binnen een bepaalt termijn, krijg ik een deurwaarder aan de deur. Maar ik heb vorig jaar helemaal geen gebruik gemaakt van het groene kruis. Moet ik deze rekening wel betalen? Of had ik me schriftelijk af moeten melden, als lid van het groene kruis?

meer
vergoeding gehoorapparaten
stekeltjes
stekeltjes
Datum: woensdag 13 apr 2011, 17:56
Trefwoorden: Zorgverzekering
Antwoorden: 3
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 727x

Hallo,

Ik had een gehoorapparaat nodig en dat is mij dus "aangemeten". Ik heb een verzekering waarbij ik 50% van de eigen bijdrage vergoed krijg. Tot zover geen probleem. Die 50% van de eigen bijdrage zijn toegekend en betaald.
Vandaag krijg ik echter een rekening van de verzekering voor het verplicht eigen risico van € 170,--. Daar snap ik nu niets meer van. Ik heb het gevoel nu iets dubbel te betalen en vraag me bovendien af hoe het dan zit met een gehoorapparaat voor niks!
Maak ik een denkfout? Ik hoor het graag!

Vriendelijke groet, Stekeltjes

meer
Zorgcontract
liesbethmal
liesbethmal
Datum: dinsdag 12 apr 2011, 13:34
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 125x

Heeft iemand wel eens een contract ondertekend bij een zorgbureau waarin vermeld staat: Bij ontbinding van het contract mag u een jaar geen zorg verlenen aan een client die binnen de zorg van dit eerdere contract in zorg was.

Veel dank voor de evt. antwoorden, Liesbeth.

meer
EHBO in verzorgingstehuis
pa0fmy
pa0fmy
Datum: maandag 11 apr 2011, 23:35
Trefwoorden: EHBO, bejaardenverzorgster verzorgingstehuis
Antwoorden: 25
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 430x

Mijn moeder woont in een verzorgingstehuis in Den Bosch. Zondag kreeg ze een ongeluk doordat een demente medebewoonster plotseling te tafel van haar afschoof. De rand van de tafel schaafde over de handrug van mijn moeder en ontvelde tot op het bot zo een stuk huid van zeker 5 x 5 cm. Ze hebben er een steriel gaasje op gedaan en het verbonden. Op maandag deed de huisdokter weer de ronde onder de bewoners en stuurde ze direct door naar het ziekenhuis. Ondertussen was er een bloeduitstorting bij gekomen waardoor het er ernstig uitzag. De dokter in het ziekenhuis heeft de vastgeplakte en opgestroopte huidflap los kunnen weken met een zoutoplossing het weer over de handrug gepooid en gehecht. Met de vraag er bij of het ooit wel weer zal ingroeien en zo niet dan draait het op een huidtransplantatie uit. Verder was de vraag waarom niet meteen zondag gekomen. Ik antwoordde dat er pas op maandag over was gebeld. Teruggekomen in het verzorgingstehuis heb ik met de zusters gesproken waarom niet meteen naar het ziekenhuis omdat een heel stuk huid gewoon los zat. Als antwoord kreeg ik dat dit zaterdag niet het geval was en het vermoedelijk komt doordat ze heeft zitten krabben. Ik zei dat dit niet kon en dat onder het verband niet zomaar 25 cm2 huid er af kan gaan. Er waren maandag weer andere zusters aan het werk dan zaterdag en die hadden allemaal het zelfde verhaal. Ook in haar status is dit zo opgetekend. Ik vraag me af wat verder te doen. Zusters verplicht naar EHBO-les sturen, dan weten ze wel beter. Klacht indienen, dan krijg je welles nietes verhaal over het krabben. De wond wordt daar natuurlijk niet heel van. Klachtencommissie? Wordt je denk ik afgepoeierd. Op papier klopt het toch allemaal, de praktijk is anders.

meer
betalen van koekjes
nieuw29
nieuw29
Datum: zondag 10 apr 2011, 17:19
Trefwoorden:
Antwoorden: 45
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 3287x

Mijn vader woonde in een verpleeg tehuis waar hij verplicht was om koekjes geld te betalen €7,00 per maand .
Maar mijn vader wou dit helemaal niet bij inschrijving van het tehuis hadden ze dit ook al aangekruist (dus dat het verplicht was)mijn vader heeft de koekjes ook nooit aangenomen ,maar ook nooit betaald al die jaren hebben we ook nooit wat gehoord van het tehuis over nabetalingen nu mijn vader overleden is kregen wij een rekening van €300,00 koekjes geld zij dreigden ook met rechtelijke vorderingen moeten we deze rekening verplicht betalen ?

meer