vragen: gezin & gezondheid - hulpverlening (301)

Zorgcontract
liesbethmal
liesbethmal
Datum: dinsdag 12 apr 2011, 13:34
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 125x

Heeft iemand wel eens een contract ondertekend bij een zorgbureau waarin vermeld staat: Bij ontbinding van het contract mag u een jaar geen zorg verlenen aan een client die binnen de zorg van dit eerdere contract in zorg was.

Veel dank voor de evt. antwoorden, Liesbeth.

meer
EHBO in verzorgingstehuis
pa0fmy
pa0fmy
Datum: maandag 11 apr 2011, 23:35
Trefwoorden: EHBO, bejaardenverzorgster verzorgingstehuis
Antwoorden: 25
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 428x

Mijn moeder woont in een verzorgingstehuis in Den Bosch. Zondag kreeg ze een ongeluk doordat een demente medebewoonster plotseling te tafel van haar afschoof. De rand van de tafel schaafde over de handrug van mijn moeder en ontvelde tot op het bot zo een stuk huid van zeker 5 x 5 cm. Ze hebben er een steriel gaasje op gedaan en het verbonden. Op maandag deed de huisdokter weer de ronde onder de bewoners en stuurde ze direct door naar het ziekenhuis. Ondertussen was er een bloeduitstorting bij gekomen waardoor het er ernstig uitzag. De dokter in het ziekenhuis heeft de vastgeplakte en opgestroopte huidflap los kunnen weken met een zoutoplossing het weer over de handrug gepooid en gehecht. Met de vraag er bij of het ooit wel weer zal ingroeien en zo niet dan draait het op een huidtransplantatie uit. Verder was de vraag waarom niet meteen zondag gekomen. Ik antwoordde dat er pas op maandag over was gebeld. Teruggekomen in het verzorgingstehuis heb ik met de zusters gesproken waarom niet meteen naar het ziekenhuis omdat een heel stuk huid gewoon los zat. Als antwoord kreeg ik dat dit zaterdag niet het geval was en het vermoedelijk komt doordat ze heeft zitten krabben. Ik zei dat dit niet kon en dat onder het verband niet zomaar 25 cm2 huid er af kan gaan. Er waren maandag weer andere zusters aan het werk dan zaterdag en die hadden allemaal het zelfde verhaal. Ook in haar status is dit zo opgetekend. Ik vraag me af wat verder te doen. Zusters verplicht naar EHBO-les sturen, dan weten ze wel beter. Klacht indienen, dan krijg je welles nietes verhaal over het krabben. De wond wordt daar natuurlijk niet heel van. Klachtencommissie? Wordt je denk ik afgepoeierd. Op papier klopt het toch allemaal, de praktijk is anders.

meer
betalen van koekjes
nieuw29
nieuw29
Datum: zondag 10 apr 2011, 17:19
Trefwoorden:
Antwoorden: 45
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 3287x

Mijn vader woonde in een verpleeg tehuis waar hij verplicht was om koekjes geld te betalen €7,00 per maand .
Maar mijn vader wou dit helemaal niet bij inschrijving van het tehuis hadden ze dit ook al aangekruist (dus dat het verplicht was)mijn vader heeft de koekjes ook nooit aangenomen ,maar ook nooit betaald al die jaren hebben we ook nooit wat gehoord van het tehuis over nabetalingen nu mijn vader overleden is kregen wij een rekening van €300,00 koekjes geld zij dreigden ook met rechtelijke vorderingen moeten we deze rekening verplicht betalen ?

meer
Thuiszorg
koeri3
koeri3
Datum: maandag 4 apr 2011, 21:05
Trefwoorden:
Antwoorden: 8
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 276x

Mijn moeder heeft sinds vorig jaar iedere dag 3x persoonlijke hulp van de thuiszorg. Vorig jaar november ben ik al gaan bellen, wanneer de rekening eindelijk eens komt. Inmiddels bijna een jaar verder en nog altijd geen rekening ontvangen.
Hoe kan dit en hoe moet mijn moeder straks een rekening van 1 jaar betalen

meer
hyperbare geneeskunde
astoria
astoria
Datum: zaterdag 19 mrt 2011, 10:25
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 94x

LS. Zijn er kassaleden die ervaring hebben met behandelingen door het instituut voor hyperbare geneeskunde in Hoogeveen of Arnhem? Fred

meer
werk
wigeblo
wigeblo
Datum: zondag 13 mrt 2011, 13:00
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 217x

nogmaals vijf jaar geleden is mijn linker onderbeen geamputeerd en ben weer aan het werk gegaan als internationaal chauffeur door omstandigheden is er geen plan van reintergratie gemaakt en nu moet ik bij deze werkgever blijven en als het niet meer gaat moet ik twee jaar thuis gaan zitten voor er voor een bepaald aantal % afgekeurd kan worden en dan draaid de gemeenschap er voorop dat wil ik vermijden maar dat kan niet volgens de arbo regels zijn regels wat dom toch is hier wat aan te doen?

meer
pgb en zorg voor kankerpatienten
meke
meke
Datum: woensdag 9 feb 2011, 07:26
Trefwoorden: help we verzuipen in de zorg van zieke
Antwoorden: 1
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 222x

Mijn stiefzoon van 31 heeft een lieve vriendin van 31 jaar en deze is getroffen door hersentumoren.De vraag is zijn er meer mensen de zorg het laat afweten.Ook tot je tegen een muur oploopt van onbegrip en dat je uitkeringen niet lopen zoals het hoort.Ze is opgegeven door de medische wereld,en mag nu naar huis omdat er geen plaats is in de hospish of verzorgings tehuis.Door de aanmelding bij een verzorgingstehuis hebben ze het pgb ingetrokken en omdat onze zoon niet kan gaan werken,omdat hij voor zijn vriendin wil zorgen en moet zorgen krijgt hij geen uitkering krachtens de sociaale dienst.Zijn er meer mensen met deze ervaringen?

meer
Komt er ooit verandering binnen de ggz?
iris_nina m
iris_nina m
Datum: maandag 7 feb 2011, 20:54
Trefwoorden: hulpverlening, ggz
Antwoorden: 12
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 487x

Hallo, ik ben Nina. Ik ben nu 11 jaar een cliënt van de ggz. Ze beloven een hoop maar uiteindelijk doen ze erg weinig. Sinds een tijdje hebben ze hier het "act" Dat noemen ze algemene crisis team maar het betekend wat anders. Het is een Engelse vertaling ergens van. Maar niet crisis team. Woon nu ongeveer 6 a 7 jaar weer hier. Ze hebben inmiddels rond de 20.000€ ontvangen. Weliswaar via mijn verzekering, maar toch. Hoe is het mogelijk dat ze zo'n groot bedrag ontvangen voor "weinig doen". Ik GA nu weg bij de ggz. Ben het enorm zat. Zoals ik al zei: ze beloven een hoop en doen zeer weinig. Het act komt 2x in de week. Het enige wat ze vragen is: hoe gaat het nu met je? Er komt iedere keer een ander en eigenlijk alles loopt langs elkaar heen. Ik vraag me dus af : komt hier ooit verandering in? Maar op mij hoeven ze niet meer te rekenen. Ik GA daar weg. Er is in Drachten een hulpverlenende instantie die je niet als nummer ziet!! Maar als een persoon. Dat is Pi-groep. Ik ga daar mijn geluk proberen te zoeken.

meer
Beschikking CAK
tonrooija
tonrooija
Datum: vrijdag 4 feb 2011, 00:05
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 260x

Wat is de waarde van een beschikking van het CAK. Mijn ouders krijgen in 2010 een beschikking over de eigen bijdrage. In januari 2011 wederom een beschikking over 2010 met daarbij de factuur om binnen 14 dagen maar even 2700 euro bij te betalen. De chaos bij het CAK is nog steeds actueel. Ik begrijp er niets meer van, de eerste 2 maanden genoten mijn ouders zorg zonder verblijf, met de daarbij behorende eigen bijdrage die nagenoeg gelijk was aan de eigen bijdrage van het voorgaande jaar. Vervolgens tijdelijk naar zorg met verblijf, bij het CAK een heel aparte organisatie die alle administratieve zaken weer gaat opvragen en na verloop van tijd met een eigen berekening komt voor de eigen bijdrage. Daarna genoten mijn ouders weer zorg zonder verblijf, berekent het CAK opeens een heel andere bijdrage omdat de belastinggegevens niet bekend zijn.Blijkbaar wissen ze daar alles als men overgaat van zorg zonder naar zorg met verblijf. Frusterend als je daarover belt men er niet koud of warm van wordt, maar zegt dat je moet wachten op de beschikking. ZDie krijg je dan, maar een half jaar later toch maar een andere beschikking met de mededeling binnen 14 dagen een fors bedrag bijbetalen. Hoe leg ik dat uit aan mijn ouders van 89 en 87 jaar. Dit is wanbeleid. Bij een bedrijf sta je met deze resultaten binnen 24 uur buiten, bij de overheid kan het allemaal wel.

meer
Geholpen in buitenland
lonnekegiesen
lonnekegiesen
Datum: woensdag 2 feb 2011, 17:55
Trefwoorden: Hulp in Buitenland
Antwoorden: 1
Categorie: Gezin & Gezondheid - Hulpverlening
Bekeken: 145x

Beste heer/mevrouw,

Ik ben in de zomer 2010 op vakantie geweest met vriendinnen, naar Spanje. Op zaterdag gingen we weg. De woensdag ervoor heb ik me gebrand aan de oven, waardoor ik een brandblaar kreeg. Die werd steeds groter.
Zaterdagochtend ben ik langs mijn eigen dokter gegaan en de assistent zei dat er geen verband of hoefde, omdat het nog dicht zat. En als het daar open zou gaan, zou ik de goede zorg krijgen, want in Spanje zitten assistenten die Nederlands kunnen.

Dus ik ging op vakantie en ja hoor, de blaar knapte open.. Er kwam veel vocht uit en de vellen hingen los.
's Avonds met het stappen ging het helemaal kloppen en meiden vriendinnen zeiden, dat als ik het niet af zou laten dekken, ik misschien een infectie op zou kunnen lopen..
Dus ik daar heen. Ik kreeg te horen dat ik net op tijd was, want als ik een dag later was gekomen, had ik misshien wel die infectie gehad. Ik werd verbonden en moest 2/3 dagen later terug komen, om het weer te laten zien en misschien mocht het verband er dan wel weer af.

2/3 dagen later kom ik terug, maar de arts vond het er nog niet goed uit zien, dus kwam er weer een nieuw verband om. En ik moest weer 2 dagen later terug komen.
Ook dit weer was het nog niet goed en ging er weer een nieuw verband om. Ik kreeg de tip dat ik een soort spray in Spanje moest kopen (op recept) wat ik in Nederland er op zou kunnen doen, zodat er geen rotzooi in zou komen.
Dus ik dat netjes gedaan, moest zelf 4 euro betalen (die ik in Nederland zou kunnen declaren, want ik overigens niet heb gedaan).

Maar nu komt het probleem. Krijgen we vandaag een brief in de bus dat we voor de hulp in het buitenland 141 euro moeten betalen, als eigenbijdrage.
Mijn moeder de Iza opgebeld, wat dit precies is.. Krijgen we uitgelegd dat de ANWB een rekening naar de Iza van 300 euro heeft gestuurd, voor de hulp die ik heb gehad in Spanje.
Mijn moeder vragen wat er dan precies staat, want ze gedaan hebben, maar dat stond niet op de rekening, want ze zouden beroepsgeheim hebben.. Hoezo beroepsgeheim? Het gaat toch over mij?

We zijn niet van plan om deze 141 te betalen, maar wat kunnen we wel doen?

Groetjes Lonneke Giesen.

meer