vragen: geldzaken & recht - hypotheken (976)

stoppen obligatie en aandelenfonds sns
runawaytrain
runawaytrain
Datum: zaterdag 5 jun 2010, 17:27
Trefwoorden: obligatiefonds aandelenfonds
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 117x

ik heb met mijn hypotheek ( 2004 afgesloten)5jaar rentevast(is nu voorbij)een obligatiefonds en aandelenfonds afgesloten
en een bedrag opgebouwd,
mag ik nu mijn waarde van de woning hoger is dan de hypotheek de bedragen opnemen en de aandelenfonds en obligatiefonds beeindigen?

hoe gaat dit in zn werking indien dit mogelijk is,en betaal ik vanaf dat moment dan geen kosten meer hiervoor?

is een bank verplicht het bedrag uiit te keren indien dit mijn keuze is of ben ik verplicht dit de 30 jaar te betalen?
ik hoop dat ik een beetje duidelijk heb geformuleerd zodat u me enig uitleg kan geven

m.vr.gr e beerens

meer
geen NHG door €45 te laat betaald in 2008
erwin&marion
erwin&marion
Datum: maandag 17 mei 2010, 10:59
Trefwoorden: hypotheek, NHG, BKR
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 334x

goedemiddag,

wij zijn momenteel bezig met het verkrijgen van een hypotheek voor een nieuwbouw woning. Nu blijkt dat mijn partner een A2 BKR registratie heeft (hier zijn we 2 weken geleden achtergekomen toen de ING liet weten geen hypotheekofferte te kunnen aanmaken omdat er een BKR registratie is).
Deze registratie heeft betrekking op een rekening van Vodafone mbt een gsm abonnement. In 2007 is mijn partner van provider overgestapt van Vodafone naar Telfort en Vodafone claimde dat er nog een achterstand was van €45, dit was niet het geval maar na een paar maanden discussie met Vodafone is er toch maar betaald (begin 2008) omdat er geen einde aan leek te komen. Wat we toen der tijd niet wisten is dat er een incassoburo was ingeschakeld omdat we kort na de overgang naar Telfort ook zelf verhuisd en blijkbaar zijn de brieven mbt incasso naar oude adres gestuurd en hebben we alleen een brief van Vodafone van de nieuwe bewoners ontvangen maar niet de incassoburo brieven.

We hebben inmiddels bij Vodafone een betalingsoverzicht opgevraagd en daaruit blijkt dat alle rekeningen direct betaald zijn en dat deze ene van €45 ook betaald is en er dus niets meer openstaat. We hebben deze samen met de BKR uitdraai aan ING voorgelegd maar ze zeggen geen hypotheek te kunnen verstrekken met NHG.


Kortom: het gaat om een rekening van €45 die begin 2008 gewoon betaald is maar door een misverstand (eigenlijk door een fout van Vodafone die we uiteindelijk maar gewoon betaald hebben om van het gelazer af te zijn) later betaald is. Deze €45 is nu de oorzaak dat we geen hypotheek met NHG kunnen krijgen.

Volgens de bank is het met een zogenaamde A2 BKR registratie niet mogelijk om een hypotheek te krijgen, ook al is het maar voor €45. Is dit echt zo, hebben jullie meer van dit soort NGH problemen ontvangen en/of hebben jullie advies hoe alsnog NHG te verkrijgen?

alvast bedankt.

Erwin Groenendaal

meer
Voor wie zijn de kosten?
mikey358
mikey358
Datum: dinsdag 11 mei 2010, 20:23
Trefwoorden: Hypotheek verkoper kosten
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 137x

Voor wie zijn de kosten die gemaakt worden als je al wel heb getekend voor een woning maar de hypotheker is te laat om de hypotheek rond te krijgen.Want als je te laat bent dan worden de kosten van de verkoper in rekening gebracht.Er is wel getekend voor verkoop onder voorbehoud.

meer
verklaring hypotheek WIA
makko
makko
Datum: maandag 10 mei 2010, 16:11
Trefwoorden: UWV, WIA, werkgeversverklaring
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 1674x

Toen ik nog werkte kreeg je een werkgevers verklaring van je baas. Nu ik met een hypotheek aanvraag bezig ben heb ik een verklaring nodig, maar aangezien ik afgekeurd ben en het UWV geen verklaring afgeeft is mijn vraag hoe nu verder

meer
hypotheeklasten verlagen
fct
fct
Datum: maandag 10 mei 2010, 16:01
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 206x

ik zou graag mijn maandelijkse hypotheeklasten willen verlagen ik heb nu net en rentevaste periode van 25 jaar afgesloten bij de rabobank

meer
kosten offerte hypotheek
klamain
klamain
Datum: maandag 10 mei 2010, 11:44
Trefwoorden: kosten offerte hypotheek
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 123x

Ik ben bij de hypotheekshop geweest voor een offerte voor het oversluiten van mijn oude hypotheek i.v.m. een 2e hypotheek voor de verbouw van de woning. Ik heb de offerte afgewezen omdat het te besteden bedrag te laag voor mij was. Er is mij nu een bedrag in rekening gebracht ad €553,50 voor hypotheekadvies 4,5 uur à € 123,=.
Mijn vraag nu; is gebruikelijk? Mijn eigen bank vertelde mij dat dit NIET gebruikelijk is.
Graag hierover uw mening.

meer
advies gevraagd door tweede hypotheekverlener
jose123
jose123
Datum: zondag 9 mei 2010, 21:20
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 118x

Hallo mensen, ik heb twee jaar geleden een geldbedrag geleend aan een vriend van mij. We zijn naar de notaris geweest en als onderpand van de geldlening heeft hij mij tweede hypotheek verlener van zijn huis gemaakt. De geldlening wordt terugbetaald door maandelijkse aflossingen De bank (eerste hypotheekverlener) heeft een paar maanden geleden beslag gelegd op mijn vriend zijn huis omdat hij hypotheekschuld heeft. Het huis zou geveild worden maar is nu plots onderhands verkocht.door de eerste hypotheekverlener. De bank heeft dan zijn geld terug. Voor mij betekend dat ik dan maar 20% van het geleende geld terug heb. Ik vind het bedrag waarvoor het pand onderhands verkocht is veelste laag want het is op veel meer getaxeerd. Ik heb nu bericht gekregen van de notaris die huizenveiling zou doen en die vraagt mij of ik akkoord ga met dit bedrag en dan afstand wil doen van mijn hypotheekrechten. Kan iemand mij adviseren wat ik nu het beste kan doen?

meer
koophuis verhuren
lampekap
lampekap
Datum: maandag 3 mei 2010, 20:03
Trefwoorden: koophuis verhuren
Antwoorden: 14
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 3790x

IK heb een half jaar geleden een koophuis gekocht maar heb nu een vriendin gevonden met 3 kinderen dus kan niet in mijn appartement wonen.verkopen is geen optie omdat ik dan 12500 euro aan k.k kwijt ben.
Mag ik mijn huis verhuren of moet ik toestemming aan de bank vragen?
Wie weet hoe dit werkt?

Bedankt voor de antwoorden

meer
Premie vrijmaken spaargarantverzekering
jerben
jerben
Datum: zondag 2 mei 2010, 17:40
Trefwoorden: Premie vrijmaken
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 952x

Ik heb voor 50% een spaarhypotheek en voor 50% een aflossingsvrije hypotheek. Van mijn hypotheekverstrekker Obvion krijg ik te horen dat ik de premie van mijn spaargarantverzekering (ondergebracht bij Interpolis), welke onderdeel uitmaakt van mijn spaarhypotheek niet kan vrijmaken. Zij geeft aan dat de premie gebruikt wordt voor de aflossing van mijn spaarhypotheek. Ik heb toch het recht om de premie vrij te maken? Dit staat ook zo omschreven in de polisvoorwaarden van Interpolis. Heeft iemand ervaring met deze constructie?

Met vriendelijke groet,

Jeroen

meer
Hypotheek afgewezen, taxatie betalen?
peeters6
peeters6
Datum: zaterdag 24 apr 2010, 19:49
Trefwoorden: hypotheek afwijzen, taxatie
Antwoorden: 17
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 4992x

Wij hebben onlangs een aanvraag gedaan voor een nieuwe hypotheek/hypotheekverhoging, nu met NHG en verzekeringen. Dit zou volgens de adviseur geen probleem zijn. Nu hebben we alle formulieren ingeverd, moesten we van de adviseur een taxatie laten maken. Omdat wij vorig jaar al een taxatie hadden laten maken kon hij dit tegen een lagere prijs verzorgen. Wij hebben hem een taxatie aan laten vragen. Nu blijkt dat op grond van de taxatie de hypotheek niet verstrekt kan worden en krijgen we een factuur 50% hoger dan vorig jaar voor de taxatie.
Wij voelen ons heel erg verkeerd voorgelicht en slecht begeleid. Wat kunenn we hier mee doen?

meer