vragen: geldzaken & recht - hypotheken (998)

hypotheekverstrekkers met bkr
tammy 1984
tammy 1984
Datum: woensdag 15 sep 2010, 21:00
Trefwoorden: hypotheek verstrekker bkr
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 168x

Wij hebben bijna een huis gekocht. We hadden toezegging van de verstrekker en een sleutelverklaring om alvast te klussen. Nu is er een fout gemaakt in de voor controle, we krijgen de hypotheek niet rond. We hebben tot 15 oktober om het rond te krijgen, anders gaan we voor 12.000 het schip in. Weten jullie zo verstrekkers die toch verstrekken met bkr codering a2 en a met h? Is er verder nog iets te doen tegen deze foute voor controle?

meer
hoelang duurt het traject van hypotheekgesprek tot notaris?
jose123
jose123
Datum: woensdag 15 sep 2010, 20:28
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 1815x

Weet iemand hier hoe lang het traject van het hypotheekgesprek bij de bank tot het passeren van de hypotheek bij de notaris duurt ? Ik heb daar maximaal 4 weken de tijd voor, zou dat kunnen lukken?

meer
recht om kosteloos over te stappen van hypotheek?
racienne
racienne
Datum: woensdag 15 sep 2010, 12:25
Trefwoorden: fortis, abn amro, hypotheek, kosteloos, fusie
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 359x

Beste allen,

Eind vorig jaar heb ik een hypotheek afgesloten bij de Fortis Bank. Een voorwaarde van deze hypotheek was dat ik ook de betaalrekeningen moest onderbrengen bij de Fortis Bank, dan zouden we wel 50% korting krijgen op het tarief van de betaalrekeningen.

Nu gaat de Fortis Bank fuseren naar de ABN Amro en gisteren heb ik van de ABN Amro bericht gehad over de voortgang/wijzigingen. Het blijkt dat ik nu geen korting meer heb op de betaalrekeningen, dus ik betaal straks het volle tarief voor de betaalrekeningen van ABN Amro. Op zich vind ik dat geen mega probleem (het zou een paar tientjes per jaar schelen), maar het betekent wel dat de voorwaarden van mijn hypotheek wijzigen. En dat zou weer betekenen dat ik volgens mij recht heb om kosteloos over te stappen naar een andere bank/hypotheek. Ik heb de ABN Amro gebeld, maar ze zeggen dat ik niet kosteloos mag overstappen van hypotheek.

Wie kan mij advies geven of weet bij wie ik hiermee kan aankloppen?

Als het mogelijk zou zijn, zou ik graag (kosteloos) naar een andere bank willen gaan voor mijn hypotheek, dan naar de ABN Amro gaan.

alvast bedankt voor het antwoord.

Met vriendelijke groet!

meer
Hypotheek vervroegd aflossen
u018443
u018443
Datum: maandag 13 sep 2010, 10:33
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 342x

Wij hebben een hypotheek aflossingsvrij vast voor 30 jaar voor een bedrag van euro 70.000,--.
Rente percentage 5,85%.
Maandbedrag euro 341,25 per maand.
Wij willen per 1 december as. euro 20.000,- aflossen.
Dit om de maandlasten naar beneden te brengen.
Is dit verstandig om te doen ?
Wij vinden de rente wel wat hoog nu de rentestand historisch laag is.
Mijn vrouw is 66 jaar en ik ben 62 jaar oud.

met vriendelijke groeten,

P. Loddema

meer
voorwaarden ABN AMRO woninghypotheken
rijntje79
rijntje79
Datum: zondag 12 sep 2010, 11:32
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 103x

Geachte m,

naar aanleiding van uw programma van 11 september j.l.het volgende.

Wij hebben naar aanleiding van verbouwingen 3 hypotheek lening delen.

Een van deze hypotheken was de termijn verstreken en een nieuw voorstel van de bank gehad. Onderhandelen was een drama, maar dat is een ander verhaal.

Nu kregen wij na een offerte om tijdelijk een variabele rente hypotheek af te sluiten ook te maken met nieuwe voorwaarden welke inhoud dat je niet eenmaal per 20% maar 10% boetevrij mag aflossen.

Ook voor de andere 2 lening delen zou dit gelden, terwijl deze nog niet aan een herziening toe waren.

Mag dit zomaar?

Volgens de medewerkster van de bank wel.

Vriendelijke groet, Tineke Engwerdameer
Afstand doen van koopwoning
m.rowena
m.rowena
Datum: donderdag 9 sep 2010, 08:03
Trefwoorden:
Antwoorden: 28
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 2310x

Mijn ex en ik zijn uitelkaar en hebben een koopwoning.
Nou blijft mijn ex daar wonen en ik heb inmiddels een eigen (huur) woning. We zijn bij de notaris geweest omdat ik afstand zou doen van de koopwoning.

nou laat de Nationale Nederlanden mijn geen afstand doen van de koopwoning omdat mijn ex nu een andere baan heeft waardoor hij €2.000,- op jaarbasis minder verdient en daardoor de hypotheek te hoog is voor zijn loon.

De hypotheek staat niet op mijn naam, alleen het huis.
Mijn inkomen is nooit bij de hypotheek berekend.

Mag dit zomaar? Ik kan het niet helpen dat mijn ex een andere baan heeft waardoor hij minder verdient op jaarbasis. Blijf nu verantwoordelijk voor een huis waar ik niet eens verblijf laat staan dat ik weet wat daar gebeurt.


meer
hypotheekboete bij verkoop woning
zwemles
zwemles
Datum: woensdag 8 sep 2010, 09:47
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 2833x

Wij hebben in 2008 via de van Bruggengroep een bestaande hypotheek met een kleine nieuwe hypotheek overgesloten en afgesloten. Nu willen wij misschien onze woning gaan verkopen. Gisteren een hypotheekgesprek bij de Rabobank gehad. Daar werd geconstateerd dat wij bij de verkoop van onze huidige woning te maken kunnen krijgen met een boete, indien wij de nieuwe hypotheek niet afsluiten bij Nationale Nederlanden. Dit zijn wij toen niet overeen gekomen, maar is het woord van ons tegen dat van de van Bruggengroep. Dus nu willen wij graag weten of zo'n regel wel rechtsgeldig is? De Rabobank zegt dit vaker tegen te komen en zich daar erg over te verbazen. Want je straft een klant eigenlijk voor het zaken doen met je bedrijf, in dit geval Nationale Nederlanden en van Bruggen.

meer
SNS hypotheek
bastinenbosch
bastinenbosch
Datum: donderdag 2 sep 2010, 20:27
Trefwoorden: afsluitprovisie advertentie
Antwoorden: 14
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 399x

Wij willen overstappen naar een aflossingsvrije hypoytheek met een looptijd van 10 jaar. Hiervoor zijn we bij de SNS bank geweest. We willen hiervoor de NHG. Met de bank zijn we e.e.a. overeengekomen.
Nu zagen we in een krantje een advertentie van de SNS bank over de SNS hypotheek met NHG. Tot 1 oktober, zegt de advertentie, geen afsluitkosten.
Dit vonden we een aardige bijkomstigheid.
Wij zijn naar de SNS bank gegaan om ons hierover te informeren en wat schetst onze verbazing. Het antwoord van hen is dat wij hier niet aan voldoen. Het geld komt van een andere geldverstrekker. Hierover staat echter niets in de advertentie ook niet met voorwaarden.
Wij zeiden dat we bij de SNS bank onze hypotheek gingen afsluiten en dat het voor ons toch niet van belang is welke geldverstrekker hierin meespeelt.
Hebben wij toch recht op de beloofde koring op de afsluitkosten?
Volgens ons is het anders misleidende reclame.


Met vr. gr.
B.A. Stinenbosch
[edit redactie]

meer
kan een startend ondernemer in deze situatie nu wel een hypotheek krijgen?
jose123
jose123
Datum: woensdag 1 sep 2010, 13:33
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 86x

Mijn neef heeft is 7 maanden geleden voor zijn eigen begonnen en is dus startend ondernemer. Hij zal hierdoor waarschijnlijk geen hypotheek bij de bank krijgen. Toch wil hij het proberen een hypotheek te krijgen omdat hij zelf al 120.000 euro op zijn spaarrekening heeft staan die hij volledig wil investeren in een huis. Hij heeft een huis op het oog dat met alle kosten die erbij komen op 180.000 euro komt. Hij komt dus nog 60.000 euro te kort waarvoor zijn ouders borg bij de bank willen staan. Zijn ouders bezitten een huis ter waarde van ongeveer 200.000 waar geen hypotheek meer op zit. Mijn neef heeft geen schulden maar verdiend op papier door alle kosten van het opstarten zijn bedrijf nog niet veel winst. Wij vragen ons hier af, maakt mijn neef nu wel kans dat hij ergens een hypotheek kan krijgen ?

meer
Hypothecaire lening verhogen zonder medeweten partner
maya1
maya1
Datum: zondag 29 aug 2010, 23:27
Trefwoorden: hypotheek, scheiding
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 571x

I.v.m. een op hande zijnde scheiding, heb ik een vraag over de hypothecaire lening.
Mijn man heeft voordat hij met mij trouwde een woning gekocht. Hij staat tot op heden alleen op de hypotheekakte en de eigendomspapieren. Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en ik heb inmiddels begrepen dat ik straks deel in de winst dan wel verlies op de woning.
Echter is mijn vraag het volgende:
Ik ben de papieren aan het doorspitten i.v.m. de scheiding en ik zie dat meneer 6 maanden nadat wij trouwden, de hypotheek heeft verhoogd. Hier was ik niet van op de hoogte. Ik heb nooit in dat huis gewoond en ben er verder ook niet bij betrokken door hem, ook omdat we kort na de huwelijksvoltrekking in mijn geboortestad een huurwoning hebben betrokken.

Mijn vraag is, kan in deze situatie zonder mijn handtekening een hypotheek verhoogd worden? Mijn naam komt niet voor op de juridische papieren, maar ben wel in gemeenschap van goederen getrouwd. Daarom zit het me niet lekker.

Kan iemand mij misschien vertellen of dit wel/niet kan?

Alvast bedankt voor de moeite.

Mvg Maya

meer