vragen: geldzaken & recht - hypotheken (992)

hypotheekboete bij verkoop woning
zwemles
zwemles
Datum: woensdag 8 sep 2010, 09:47
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 2794x

Wij hebben in 2008 via de van Bruggengroep een bestaande hypotheek met een kleine nieuwe hypotheek overgesloten en afgesloten. Nu willen wij misschien onze woning gaan verkopen. Gisteren een hypotheekgesprek bij de Rabobank gehad. Daar werd geconstateerd dat wij bij de verkoop van onze huidige woning te maken kunnen krijgen met een boete, indien wij de nieuwe hypotheek niet afsluiten bij Nationale Nederlanden. Dit zijn wij toen niet overeen gekomen, maar is het woord van ons tegen dat van de van Bruggengroep. Dus nu willen wij graag weten of zo'n regel wel rechtsgeldig is? De Rabobank zegt dit vaker tegen te komen en zich daar erg over te verbazen. Want je straft een klant eigenlijk voor het zaken doen met je bedrijf, in dit geval Nationale Nederlanden en van Bruggen.

meer
SNS hypotheek
bastinenbosch
bastinenbosch
Datum: donderdag 2 sep 2010, 20:27
Trefwoorden: afsluitprovisie advertentie
Antwoorden: 14
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 399x

Wij willen overstappen naar een aflossingsvrije hypoytheek met een looptijd van 10 jaar. Hiervoor zijn we bij de SNS bank geweest. We willen hiervoor de NHG. Met de bank zijn we e.e.a. overeengekomen.
Nu zagen we in een krantje een advertentie van de SNS bank over de SNS hypotheek met NHG. Tot 1 oktober, zegt de advertentie, geen afsluitkosten.
Dit vonden we een aardige bijkomstigheid.
Wij zijn naar de SNS bank gegaan om ons hierover te informeren en wat schetst onze verbazing. Het antwoord van hen is dat wij hier niet aan voldoen. Het geld komt van een andere geldverstrekker. Hierover staat echter niets in de advertentie ook niet met voorwaarden.
Wij zeiden dat we bij de SNS bank onze hypotheek gingen afsluiten en dat het voor ons toch niet van belang is welke geldverstrekker hierin meespeelt.
Hebben wij toch recht op de beloofde koring op de afsluitkosten?
Volgens ons is het anders misleidende reclame.


Met vr. gr.
B.A. Stinenbosch
[edit redactie]

meer
kan een startend ondernemer in deze situatie nu wel een hypotheek krijgen?
jose123
jose123
Datum: woensdag 1 sep 2010, 13:33
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 86x

Mijn neef heeft is 7 maanden geleden voor zijn eigen begonnen en is dus startend ondernemer. Hij zal hierdoor waarschijnlijk geen hypotheek bij de bank krijgen. Toch wil hij het proberen een hypotheek te krijgen omdat hij zelf al 120.000 euro op zijn spaarrekening heeft staan die hij volledig wil investeren in een huis. Hij heeft een huis op het oog dat met alle kosten die erbij komen op 180.000 euro komt. Hij komt dus nog 60.000 euro te kort waarvoor zijn ouders borg bij de bank willen staan. Zijn ouders bezitten een huis ter waarde van ongeveer 200.000 waar geen hypotheek meer op zit. Mijn neef heeft geen schulden maar verdiend op papier door alle kosten van het opstarten zijn bedrijf nog niet veel winst. Wij vragen ons hier af, maakt mijn neef nu wel kans dat hij ergens een hypotheek kan krijgen ?

meer
Hypothecaire lening verhogen zonder medeweten partner
maya1
maya1
Datum: zondag 29 aug 2010, 23:27
Trefwoorden: hypotheek, scheiding
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 568x

I.v.m. een op hande zijnde scheiding, heb ik een vraag over de hypothecaire lening.
Mijn man heeft voordat hij met mij trouwde een woning gekocht. Hij staat tot op heden alleen op de hypotheekakte en de eigendomspapieren. Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en ik heb inmiddels begrepen dat ik straks deel in de winst dan wel verlies op de woning.
Echter is mijn vraag het volgende:
Ik ben de papieren aan het doorspitten i.v.m. de scheiding en ik zie dat meneer 6 maanden nadat wij trouwden, de hypotheek heeft verhoogd. Hier was ik niet van op de hoogte. Ik heb nooit in dat huis gewoond en ben er verder ook niet bij betrokken door hem, ook omdat we kort na de huwelijksvoltrekking in mijn geboortestad een huurwoning hebben betrokken.

Mijn vraag is, kan in deze situatie zonder mijn handtekening een hypotheek verhoogd worden? Mijn naam komt niet voor op de juridische papieren, maar ben wel in gemeenschap van goederen getrouwd. Daarom zit het me niet lekker.

Kan iemand mij misschien vertellen of dit wel/niet kan?

Alvast bedankt voor de moeite.

Mvg Maya

meer
huis verkopen binnen 1 jaar
lampekap
lampekap
Datum: zondag 29 aug 2010, 16:00
Trefwoorden:
Antwoorden: 8
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 271x

Ik ga mijn huis verkopen en dat gaat denk binnen 1 jaar gebeuren omdat ik ga samenwonen met mijn vriendin in een huurhuis.
Ik doe dit omdat mijn huis te klein is want ze heeft 3 kinderen.
Vermoedelijk ga ik de zelfde prijs krijgen maar dan kom ik 12500 kosten koper te kort.
Hier zit zeker geen belastingvoordeel aan of iets anders.

Bedankt voor het antwoord

meer
nieuwe baan, wil een hypotheek
jose123
jose123
Datum: zaterdag 28 aug 2010, 20:29
Trefwoorden:
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 812x

Ik heb een paar maanden vanwege een vakantie niet gewerkt en nu ben verleden week full time bij een nieuwe werkgever gaan werken. ik vraag me af of ik nu meteen een hypotheek zal kunnen krijgen of moet je eerst een paar maanden in dienst zijn bij mijn nieuwe werkgever ? ik heb natuurlijk nog geen loonstrookjes maar ik kan toch bij de bank laten zien wat ik ga verdienen. ik heb bij me nieuwe baan geen proeftijd en het is geen tijdelijke baan.

meer
Wehkamp
janssr73
janssr73
Datum: donderdag 26 aug 2010, 20:13
Trefwoorden: wehkamp
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 319x

Ik ben bezig met het kopen van het huis en liep te het feit aan dat ik een codering heb gekregen van wehkamp.
Heb hun een verzoek gedaan om deze aan te passen om dat onterecht was ze hadden mijn verhuizing niet verwerkt.

Door deze codering heb ik recht op NHG en scheelt me dat een hoop geld.

Heb nu om uitstel gevraagd om het huis te kopen

Dit kreeg ik als antwoord

Op uw verzoek hebben wij uw registratie bij Bureau Krediet Registratie (BKR) gecontroleerd. Uit onze gegevens is gebleken dat de registratie volledig volgens de standaard BKR-procedure is gedaan.
wehkamp.nl kan hierdoor geen verzoek tot wijziging van uw registratie bij BKR indienen.
Overigens is van enig telefonisch contact niets terug te vinden en hebben wij van u geen adreswijziging ontvangen.
Mocht u het niet eens zijn met uw registratie bij BKR, dan kunt u bezwaar aantekenen bij de geschillencommissie BKR.
Een bijzonderheidsmelding bij uw registratie kan gevolgen hebben voor eventuele kredietverstrekking. wehkamp.nl heeft geen invloed op de beslissing die andere kredietverstrekkers nemen.

Wie heeft zo iets ook meegemaakt en wat heb je daar mee gedaan?

meer
extra hypotheek wegens scheiding
massau
massau
Datum: maandag 2 aug 2010, 17:15
Trefwoorden: hypotheek, scheiding
Antwoorden: 26
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 596x

Mijn vrouw en ik staan aan het begin van een scheiding. We zijn bezig ons huis te koop te zetten en verwachten dat ons huis ongeveer opbrengt wat de hoogte van de hypotheek is. Geen overwaarde dus. Ik wil echter alvast een appartementje kopen. Een hypotheek daarvoor opgeteld bij de huidige hypotheek brengt me flink boven het maximaal te lenen bedrag en het zal wel even duren voor het oude huis verkocht is. Zijn banken in zulke gevallen in de regel coulant?

meer
afzien voorlopig koopcontract immorele wijze
marjolein76
marjolein76
Datum: maandag 2 aug 2010, 13:12
Trefwoorden: hypotheek, afzien voorlopig koopcontract, immorele redenen
Antwoorden: 8
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 1126x

Goedemiddag,

Ik heb recentelijk mijn appartement verkocht en daarbij is een voorlopig koopcontract ondertekend. De situatie is zo; een vader zou dit appartement kopen voor zijn dochter van 19 jaar. Zij is studente en hij zou meefinancieren op de hypotheek. Zo is dit ook altijd bij de aankoopmakelaar en mijn makelaar bekend geweest. Uiteraard zijn alle ontbindende voorwaarden in het voorlopig koopcontract meegenomen, waaronder een bouwtechnische keuring waar niet meer dan 5000 euro aan directe kosten uit zouden mogen komen. Dit rapport is uitgevoerd en dit bedrag is er niet uitgekomen, wel bleek uit de keuring dat er op termijn iets aan het dak moest gaan gebeuren en nog enkele dingen in het huis. Ten tijde van de keuring heeft de vader van het meisje laten weten aan mijn buren dat het dak zou lek zou zijn als een mandje, de VVE niet zou bestaan (absoluut onzin), de badkamer zou lekken en ga zo verder. Hij heeft ook gezegd dat als hij dit nu zou kopen voor zijn dochter, dat hij dan een kat in de zak kocht. Prompt erop wordt het voorlopig koopcontract ontbonden omdat de financiering niet rond zou komen. Ja, dat was nogal makkelijk. Zijn dochter kan onmogelijk alleen de hypotheek financieren en hij heeft zich teruggetroken uit de financiering, terwijl dit altijd wel de bedoeling was.
Mijn vraag is dan ook; mag dit wel zomaar? Het is nogal wiedes dat zij niet alleen de hypotheek rond kan krijgen. Zij heeft overigens wel als enige het voorlopige koopcontract ondertekend.
Ik woon inmiddels in een andere stad en dit geintje kost me min 700 euro per maand. Ik ben benieuwd of ik geen kosten op deze man, die overigens de hele buurt heeft ingelicht over de staat van de appartementen, kan verhalen?
Hoor graag jullie adviezen!

meer
registratie BKR
linda_van_beek
linda_van_beek
Datum: zondag 25 jul 2010, 22:42
Trefwoorden: hypotheek, BKR, ABN, ING
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 3187x

Mijn ouders willen een huis kopen en hebben de hypotheek bij ABN bijna rond. De enige kink in de kabel is hun creditkaart van ING die zij echter al in maart hebben opgezegd. ING heeft echter verzaakt om dit bij het BKR te melden, waardoor de hypotheek ernstige vertraging oplevert, of wellicht niet wordt toegekend. De sleuteloverdracht zou aanstaande vrijdag zijn, maar de kans is erg groot dat dat niet meer door gaat.
Nu is mijn vraag wat hun rechten zijn.

Met vriendelijke groet,

Linda van Beek
[edit redactie]

meer