vragen: geldzaken & recht - hypotheken (1045)

aflossing hypotheek
thomasfrederiks
thomasfrederiks
Datum: donderdag 13 jan 2011, 10:42
Trefwoorden: aflossen hypotheek
Antwoorden: 38
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 4166x

Ik heb een aflossingvrije hypotheek en spaargeld op de bank.Ik vraag me af of ik een gedeelte van de hypotheek af moet lossen of beter kan sparen om ten alle tijden over geld te kunnen beschikken zonder eerst je huis te moeten verkopen wat natuurlijk steeds moeilijker gaat worden omdat ivm de vergrijzing in een aantal jaren de woningmarkt overspoelt gaat worden met huizen van vooral oudere mensen die er vanaf willen.Dit zal een negatieve uitwerking op de prijzen hebben.Dus of geld in stenen of op de bank??

meer
huisaankoop
merkesteijn
merkesteijn
Datum: woensdag 5 jan 2011, 13:29
Trefwoorden: hypotheek adives
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 247x

Mij dochter en schoonzoon zijn bezig met financiering van eigen huis. Het bod is geaccepteerd. Echter er wordt advies gegeven om een soort bouwkosten financiering van 15.000 euro erbij te nemen.Deze bonnen van de bouwkosten dienen binnen 2 jaar ingedient te worden. Dit zou, vertelde de financier een fiscaal trucje zijn? En hun maandelijkse Hypoptheek lasten zouden hierdoor 20/25 ,- euro lager per maand uitkomen. Is dit Fiscaal Belasting technisch een voordeel voor hun of niet? De bouwkosten kunnen zij zelf betalen van eigen gespaard geld(royaal).
Ik heb als vader hierover mijn bedenkingen, daar ik van mening ben, wat je niet hoeft te lenen, moet je lager in de kosten uit komen...een Bank geeft niets gratis of kado.

meer
doorhalingsacte verplicht?
gerritcas
gerritcas
Datum: dinsdag 4 jan 2011, 15:01
Trefwoorden:
Antwoorden: 26
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 2241x

De notaris is wettelijk verplicht de woning vrij van hypotheken over te dragen. Vandaar de doorhalingsacte. Maar waarom zou de verkopende partij die kosten moeten betalen? Is een doorhalingsacte wel verplicht volgens een wet? Ik hoor nooit iemand over die acte.... Is dit nieuw?

meer
Premie bijstorten in spaarhypotheek
douwe
douwe
Datum: zondag 2 jan 2011, 10:29
Trefwoorden: premie spaarhypotheek
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 1821x

Wij hebben voor ons huis een spaarhypotheek van twee ton. De hypotheek loopt sinds 2000. Dit jaar heb ik spaargeld 'over'. Daarmee zou ik extra premie kunnen betalen in mijn spaarhypotheek zodat de maandelijks kosten voor de hypotheek dalen. Toch? :-)
Maar... ik heb recent een ernstige ziekte gehad. Die kán terugkomen. Wat betekent dat dan voor de hypotheek? Stel ik word toch weer ziek en overlijd over twee jaar. Volgens mij keert de bank dan het deel van de hypotheek aan mijn partner uit dat ik heb verzekerd met de bij de spaarhypotheek afgesloten overlijdensrisicoverzekering, ongeveer een ton. En de extra gestorte premie ben ik dan kwijt, toch (de bodemloze put van de bankwereld in).
Klopt dit? Heeft het dus geen zin/is het wel verstandig om onder deze omstandigheden premie bij te storten?
Graag jullie advies.

meer
Hypotheek aflossen
alexx
alexx
Datum: vrijdag 31 dec 2010, 19:10
Trefwoorden:
Antwoorden: 18
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 3904x

Hallo ,ga mijn hypotheek aflossen bij de dsb bank ,had mijn huis verkocht,maar ze rekenen hier voor het inlossen administratie kosten €250.00 is dit wel correct,had de curator gebeld een tijdje terug en die zij dat het aflossen niets koste,met vriendelijke groet alexx

meer
ELQ hypotheken
sadena
sadena
Datum: dinsdag 28 dec 2010, 12:16
Trefwoorden: hypotheek
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 185x

Wie heeft ervaring met ELQ hypotheken? Zij hebben namelijk na 1 maand achterstand mijn dossier doorgestuurd naar gerechtsdeurwaarder. Terwijl ik heb aangeven wanneer ik het kan betalen. Zij hebben totaal geen begrip voor mensen die op dit moment financieel moeilijk zitten. En mogen ze dit wel doen?

meer
Hypotheek
westhoekje
westhoekje
Datum: donderdag 16 dec 2010, 11:44
Trefwoorden:
Antwoorden: 43
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 7205x

Helaas ben ik kort geleden mijn baan kwijtgeraakt,
gevolg is dat ik mijn huidige hypotheek haast niet meer op is te brengen.

Heb diverse gesprekken met de bank gevoerd om samen tot een oplossing te komen.

Deze legt de bal geheel bij ondergetekende neer.
Nu ben ik in staat om een vierde van de koopsom per direkt af te lossen, doch de bank wil hier niets van weten.

Sterker nog, men dreigt met een boete bepaling met een maximum van 21.000 Euro.
Het enige wat mij te doen staat om gedurende vier jaar 10 % van de koopsom in te leveren, teneinde het hypotheek bedrag te verminderen.
U zult wel begrijpen dat mijn spaartegoed ondertussen slinkt als sneeuw in de zon.

Je zou haast tot de slotsom komen alle tegoeden maar op te nemen, en het vervolgens in de ouderwetse sok te stoppen.

Westhoekje

meer
ontslag uit hypotheek
unknown
unknown
Datum: woensdag 15 dec 2010, 16:40
Trefwoorden:
Antwoorden: 11
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 592x

Hallo,
Ik ben een 3 jaar geleden gescheiden en heb voor de kinderen mijn naam op de hypotheekakte laten staan zodat mijn ex in ons oude huis kon blijven wonen. Nu wil ik graag met mijn nieuwe partner een huis kopen dus heeft mijn ex bij zijn hypotheekverstrekker aangevraagd mij te ontslaan. De hypotheekverstrekker gaat hier niet mee akkoord die zeggen dat mijn ex de hypotheek niet alleen kan dragen. Mijn ex zegt dan verkoop ik het huis wel maar in deze tijd zie ik dat niet 1,2,3 gebeuren en ik wil verder. Zijn er wegen die ik kan bewandelen om eenzijdig uit de hypotheek ontslagen te worden?

meer
DSB sanering
lino01
lino01
Datum: donderdag 2 dec 2010, 10:18
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 128x

DSB curatoren zijn bezig met heel wat sanering. In mijn geval val ik helaas buiten de boot voor een saneringsregel. Navraag leert dat DSB curatoren "gekeken hebben naar mijn situatie"en mening mening zijn dat dit niet nodig was.
Mijn vriend heeft een gelijkwaardige huis met 10.000 euro meer hypotheek (150% van de executiewaarde) en wordt 62.000 euro gesaneerd. Mijn vraag kan de curatoren willekeur of discriminatie toepassen en hoeven zij deze niet te beargumenteren waarom bij de ene wel en de andere niet? Ik ben van mening dat iedereen gelijk behandelt moet worden. Als het afgewezen wordt moet men ook zeggen waarom? De financiële situatie van mijn vriend is bekend, ik doe zijn belasting.

meer
rente vaste per..
peterjonk
peterjonk
Datum: vrijdag 26 nov 2010, 16:23
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Hypotheken
Bekeken: 119x

Goeden-middag.
Volgend jaar loopt mijn rente vaste periode af.
Zal dus voorstel krijgen van bank.
Maar moet ik weer naar notaris toe en salaris en/of jaar opgave door geven??
Vr Gr Peter Jonkers..

meer