vragen: geldzaken & recht - lenen (310)

Kroongarant
boja
boja
Datum: maandag 30 jun 2008, 18:15
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 234x

Ik ben op zoek naar gedupeerden van dit bedrijf om samen iets te ondernemen.
Als er al iets ondernomen is zou ik dat ook graag willen weten.
Boja

meer
Credit Card overboeking duurt 6 dagen
dvdzandt
dvdzandt
Datum: maandag 30 jun 2008, 16:15
Trefwoorden:
Antwoorden: 0
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 86x

Bij VISA heb ik een Credit Card waarbij ik gebruik maak van de online mogelijkheden. Een van de geboden opties om een opdracht te geven een overschrijving van je eigen bank naar je credit card account te doen (aflossing).Hoewel de opdracht is uitgevoerd door de bank is het bedrag 6 dagen later nog niet bijgeschreven op de credit card. Ik kan me voorstellen dat er administratieve processen zijn die langer duren, maar meer een week interne verwerking lijkt mij ook behoorlijk lang. Zoals bekent wordt er een behoorlijke rente gerekend door Credit cards en op een aflossing van 1000 Euros loop dit al snel op tot 0,50 per dag. Een maatschappij heeft er dus baat bij om administratie zo traag mogelijk af te werken.Zijn er wettelijke regels of andere vormen van regels waar Credit Card maatschappijen en/of banken zich aan moeten houden?

meer
Leensysteem?????????
marleenw
marleenw
Datum: vrijdag 27 jun 2008, 13:22
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 25x

Wie heeft er ervaring met het zg. bedrijf Leensysteem?
Vanochtend stopte er een TNTpost-wagen voor mijn deur, stapte er een zekere '' medewerker'' van TNT-post uit, om te vragen of ik een brief van Leensysteem had ontvangen?? ( Nooit van gehoord overigens...) Hij liet mij een envelop zonder adres of afzender zien, de inhoud van de brief mocht ik volgensmij niet zien.
Toen ik zei dat ik er nog nooit van had gehoord wilde hij weglopen, met als reden dat hij moest bijhouden wie er in de straat zo'n brief van Leensysteem had gekregen...
Allemaal heel vaag!!
TNT verteld mij, na telefonisch contact, dat dit niet van TNT afkomt.
De manier waarop Leensysteem zijn infomatie probeert te krijgen vind ik niet goed!!!
Wie kent/herkent dit?
Nog tips?

meer
doorlopende krediet
beukenheg1
beukenheg1
Datum: vrijdag 13 jun 2008, 17:02
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 6x

Ik heb een doorlopend krediet bij DSB bank afgesloten op 1 juli 2007 tegen een rente van 5.7% (laag tarief vanwege inkomen)
Nu op 1 mei betaal ik 7%.
Mij vraag is of dit marktconform is en of meer mensen deze ervaring hebben.

meer
comfort card
bubidol
bubidol
Datum: dinsdag 3 jun 2008, 22:41
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 234x

In 2005 heb ik een computer gekocht bij dixon daar werd mij verteld dat ik de betaling kon  regelen met comfort card dat was wel zo handig werd mij mede gedeeld,als ik dan nog eens iets nodig had dan kon ik dat met comfort card rekening betalen.Dus dat leek een mooi plan. In 2005 ook nog een 600 bij geleend nu in 2008 moet ik nog steeds een bedrag betalen er staat nu nog 1149 euro open, ik betaald iedere maand een bedrag van 35.00 euro daar gaat volgens comfort card een gedeelte naar de rente en een gedeelte is krediet bescherming u begrijpt dat ik dan maar 10.00 per maand aflos zo duurt het jaren.Dus nu maar voor gesteld alles te betalen dan ben ik daar maar van af. Zijn er meer mensen die hier problemen mee hebben ik hoor het graag

meer
PRIME LINE
liek1967
liek1967
Datum: dinsdag 3 jun 2008, 10:07
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 31x

Mijn dochter heeft vorig jaar via prime-line een laptop aangeschaft.Er staat zonder rente terugbetalen binnen afgesproken termijn.Zij heeft dat gedaan,nu blijkt dus dat ze als het ware een creditcard heeft.Er is inmiddels 3 maanden achter elkaar 10,00 afgeschreven.We weten niet waar dat van is.Ik heb de creditcard stop willen zetten;geen reactie.Nu per aangetekende brief stopgezet;wederom geen reactie.Dit is toch te zot voor woorden!!!Ik heb toch recht op een bevestiging van de opzegging?
Wat kan ik hiermee??
 

meer
draagkrachtmeting IBG o.b.v. buitenlands inkomen
iuno
iuno
Datum: zondag 20 apr 2008, 11:43
Trefwoorden:
Antwoorden: 0
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 83x

Goedendag,
Heb mijn vraag hier al ergens gepost, maar bij het teruglezen gemerkt dat deze wellicht niet echt duidelijk is, vandaar nog een keer mijn vraag...
Klopt het dat het verschil tussen een Nederlands bruto inkomen en het bij behorende verzamelinkomen 12% is, met een maximum van 1.605 euro?
Het verhaal achter deze vraag:
Mijn man en ik hadden in 2006 allebei een buitenlands inkomen en waren ook in het buitenland belastingplichtig. Bij mijn aanvraag om draagkrachtmeting bij de IBG, heb ik ook het formulier 'buitenlands inkomen' meegestuurd.
Aangezien de IBG op een heel ander 'toemoetbaar' maandbedrag uit is gekomen dan wijzelf berekend hadden (a.d.h.v. de beschikbare openbare informatie van de IBG en de draagkrachtcalculotor op de website), ben ik gaan navragen bij de IBG.
Na herhaaldelijke correspondentie over de precieze achtergrond van dit enorme verschil in de berekening, ben ik er uiteindelijk achtergekomen dat de IBG bij een buitenlands inkomen NIET uitgaat van het buitenlandse verzamelinkomen of belastbaar loon, maar van het bruto inkomen en daar een 'correctie' op toepast, om zo het buitenlandse inkomen 'gelijk te stellen' aan een nederlands inkomen.
Deze correctie is geregeld door de 'wet op de inkomstenbelasting' en houdt in dat er 12%, met een maximum van 1.605 euro, van een willekeurig buitenlands bruto inkomen wordt afgetrokken. Dit bedrag wordt vervolgens genomen als 'verzamelinkomen of belastbaar loon' voor de draagkrachtmeting. Volgens de IBG zou dit zo berekende bedrag overeenkomen met het verzamelinkomen of belastbaar loon van een evenhoog nederlands bruto inkomen.
Volgens mij is het verschil tussen een nederlands bruto inkomen en het verzamelinkomen of belastbaar loon echter méér dan de genoemde 12% en (bij een bruto inkomen van meer dan ca 13.500 euro) zéker meer dan 1.605 euro...! Maar ik heb voor dit vermoeden helaas nergens bewijs kunnen vinden (kan ook niet wijs worden van wat op www.overheid.nl staat in de 'wet op de inkomstenbelasting 2001)
Daarom dus mijn vraag of ik hier geholpen kan worden bewijzen te verzamelen dat ik inderdaad financieel benadeeld wordt door de IBG, alleen omdat ik geen nederlands inkomen heb en niet in nederland belastingplichtig ben...

meer
lenen
biljarten
biljarten
Datum: woensdag 9 apr 2008, 20:34
Trefwoorden:
Antwoorden: 16
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 44x

hallo ik ben hans , het gaat om de volgende vraag
mijm vriendin is 9jaar geleden gescheiden zij had samen met haar ex een lening bij de dsb bank nu na 9 jaar komt de bank bij haar om de lening te vorderen omdat haar ex niets meer aflost bij de bank
de bank heeft dus in al die jaren nooit iets laten horen dat er niets werd afgelost , zijn er mensen die ons met dit probleem kunnen helpen , in middels zijn we ook 3000,00 euro advocaatkosten verder
bij voorbaat dank hans en titia

meer
Intermediair "Money United" betrouwbaar?
thijko
thijko
Datum: maandag 7 apr 2008, 02:14
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 289x

Al een poosje liep ik te zoeken naar een mogelijkheid om mijn verschillende kredieten onder te brengen in een nieuw krediet, liefst met lagere maandlasten. De tussenpersoon die ik in het verleden bij financiele kwesties raadpleegde kwam niet met een voor mij aanvaardbare oplossing (een PL met een lange looptijd zonder mogelijkheid tot vervroegd aflossen). Via internet kwam ik in aanraking met de intermediair Money United uit IJsselstein. Na diverse -lange- telefoongesprekken hebben zij een voor mij zeer interessante aanbieding en deze week komt iemand van het kantoor dit persoonlijk bij mij thuis toelichten (zijn ze uit en thuis toch 4 uur voor aan het reizen). Ik heb alleen nog niet gehoord van welke bank de aanbieding is, en mocht het een van de DSB banken zijn ga ik natuurlijk passen. Tot nu toe ben ik er in mee gegaan omdat hun website er zeer professioneel uitziet en de informatie daarop (o.a. van AFM) betrouwbaar lijkt. Nu heb ik twee vragen:
1. Kent iemand deze intermediair en doe ik er inderdaad wijs aan met hen in zee te gaan?
2. Tijdens het telefoongesprek werd mij duidelijk dat ze een nieuw doorlopend krediet voorstellen, aflossingsvrij, met daarbij eventueel een verzekering, die de maandlasten flink opschroeven, maar die hoef ik niet te nemen. Dat was ik ook niet van plan, maar is dit wijs?
Graag een reactie op bovenstaande van de experts onder U.
Bij voorbaat dank!

meer
geld uitgeleend
nellestijn
nellestijn
Datum: donderdag 3 apr 2008, 13:30
Trefwoorden:
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 17x

Goedendag,
Ik heb 5,5 jaar geleden een flink geld bedrag in de zaak van mijn zwager geinvensteerd. Dit geld hebben we van de rekening afgehaald en op zijn zaken rekening gestort. het bewijs heeft hij in eigen zak gestoken, maar nooit aan de accountent gegeven. Vevolgens mocht ik de papieren niet inkijken en naar de kvk gaan ho maar. Ik ben naar een jaar naar hem toe gegaan en hebben een gesprek gehad dat we een onderhandse akte moesten opstellen met over dat geld. De accountent is er ook bij geweest, maar mijn zwager zou er op teug komen en de papieren in orde maken en een betalings regeling maken. Dit is tot op heden niet gebeurd. hij weigert te betalen, regaeert niet op bellen, mailen, sms en brieven die verstuurd zijn.
Dit sluimert nu al 4,5 jaar zo door. Een jurist is hartstikke duur, maar heb wel een ppot om op te staan, want ik kan aantonen doormiddel van kopieen van bankafschriften dat het geld wel degelijk onder mijn naam gestort is. en het was zeker geen schenking, ondanks dat het in de boekhouding niet is verwerkt??? raar verhaal is het niet??
wat is de beste manier om nu te beginnen met terugvorderen als iemand wiegert te betalen??
 

meer