vragen: geldzaken & recht - lenen (313)

Lening inneens terug betalen???
riksaakje
riksaakje
Datum: dinsdag 16 sep 2008, 17:06
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 11x

Hallo,
Ik heb een vraag, ik heb een lopende lening van 5000 euro bij ABN AMRO bank.Ik betaal elke maand netjes mijn maandtarief. Echter kreeg ik deze week inneens een brief dat ik per direct (2 weken) alles terug moet betalen daar mijn inkomten niet meer stabiel zijn?
Volgens de bank zou ik geen inkomen meer hebben en derhalve moet ik alles terug betalen inneens?Technisch gezien klopt dit wel, ik woon sinds een aantal maanden samen met mijn vriend. Ik ben daarom onlangs gestopt met 'werken'.
Ik ben nu gewoon huisvrouw geworden en alles rekeningen worden gewoon altijd betaald door mijn vriend (ivm kids nu thuis)
Ik vind het daarom vreemd als ik elke maand gewoon betaal, dat ik inneens gesommeerd wordt alles inneens terug te betalen?
Wie weet of dit mag jah of te nee? We hebben geen samenlevings contract oid, en ik wil de lening niet overhevelen op zijn naam.
Thnx

meer
onderhandse lening! hoe pak ik dit aan?
xmirandax
xmirandax
Datum: dinsdag 8 jul 2008, 18:58
Trefwoorden:
Antwoorden: 25
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 598x

Ik zal eerst toegeven dat dit niet 1 van mijn slimste acties is, maar vraag me nu wel af hoe ik mijn eigen fouten kan recht zetten.
Het volgende:
Ik heb een familie lid 3000, euro geleend, dit zou hij snel weer terug betalen, we zijn  nu 3 afspraken verder. Ik heb zowel schriftelijk  bewijs als getuigen over de lening en de afspraken.  Ik heb een rechtsbijstand verzekering. Maar hoe pak ik dit op de juiste manier aan of is het echt verspilde moeite??
 Hij is niet in staat om op dit moment het terug te betalen,  maar heb al 2 x uitstel gegeven en wil dit niet nog een keer doen. Ik wil graag weten hoe ik dit zou moeten aapakken, heb namelijk geen idee.. had nooit gedacht ( anders zou ik ook wel andere keuze gemaakt hebben) dat dit zou gebeuren..
Wie helpt mij?
vr.gr. Miranda

meer
wie weet of ik geld wat ik leen op basis vaneen overeenkomst terug krijg
pitstop
pitstop
Datum: dinsdag 1 jul 2008, 13:45
Trefwoorden:
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 19x

hallo, ik heb onlangs een lening aan iemand gegeven op basis van een geldleningovereenkomst, het probleem is als volgt; ik en schuldenaar hebben mondeling met elkaar afgesproken dat dat schuldenaar van mij een geldlening krijgt op basis van een geldleningovereenkomst,en dat die mij terug betaalde met een rente van 9,75% perjaar, het bedrag wat ik aan hem leende is erg hoog namelijk €65000,- en hierover zou hij een rente van 9.75% per jaar betalen,vervolgens heb ik dit bedrag aan hem overhandigt en heeft hij hier voor getekent,het overeenkomst heb ik dan ook in tweevoud opgemaakt en heeft hij een kopietje hiervan ontvangen, schuldenaar weigert mij nu terug te betalen want hij zegt dat die nix vanmij heeft ontvangen en dus geen cent van hem krijg, hij moet mij vervolgens zoals ik in het contract heb gezet op 25-7-2008 een eerste betaling doen, maar schuldenaar zegt nu al dat ik nix van hem krijg, ik heb hiervoor een advocaat ingeschakeld en die zegt dat ik eerst moet afwachten of die op 25-7-2008 gaat betalen of niet,weten julie of ik mijn geld terug kan krijgen?want het gaat wel om €65000,-aan hand geld???

meer
Kroongarant
boja
boja
Datum: maandag 30 jun 2008, 18:15
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 238x

Ik ben op zoek naar gedupeerden van dit bedrijf om samen iets te ondernemen.
Als er al iets ondernomen is zou ik dat ook graag willen weten.
Boja

meer
Credit Card overboeking duurt 6 dagen
dvdzandt
dvdzandt
Datum: maandag 30 jun 2008, 16:15
Trefwoorden:
Antwoorden: 0
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 95x

Bij VISA heb ik een Credit Card waarbij ik gebruik maak van de online mogelijkheden. Een van de geboden opties om een opdracht te geven een overschrijving van je eigen bank naar je credit card account te doen (aflossing).Hoewel de opdracht is uitgevoerd door de bank is het bedrag 6 dagen later nog niet bijgeschreven op de credit card. Ik kan me voorstellen dat er administratieve processen zijn die langer duren, maar meer een week interne verwerking lijkt mij ook behoorlijk lang. Zoals bekent wordt er een behoorlijke rente gerekend door Credit cards en op een aflossing van 1000 Euros loop dit al snel op tot 0,50 per dag. Een maatschappij heeft er dus baat bij om administratie zo traag mogelijk af te werken.Zijn er wettelijke regels of andere vormen van regels waar Credit Card maatschappijen en/of banken zich aan moeten houden?

meer
Leensysteem?????????
marleenw
marleenw
Datum: vrijdag 27 jun 2008, 13:22
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 27x

Wie heeft er ervaring met het zg. bedrijf Leensysteem?
Vanochtend stopte er een TNTpost-wagen voor mijn deur, stapte er een zekere '' medewerker'' van TNT-post uit, om te vragen of ik een brief van Leensysteem had ontvangen?? ( Nooit van gehoord overigens...) Hij liet mij een envelop zonder adres of afzender zien, de inhoud van de brief mocht ik volgensmij niet zien.
Toen ik zei dat ik er nog nooit van had gehoord wilde hij weglopen, met als reden dat hij moest bijhouden wie er in de straat zo'n brief van Leensysteem had gekregen...
Allemaal heel vaag!!
TNT verteld mij, na telefonisch contact, dat dit niet van TNT afkomt.
De manier waarop Leensysteem zijn infomatie probeert te krijgen vind ik niet goed!!!
Wie kent/herkent dit?
Nog tips?

meer
doorlopende krediet
beukenheg1
beukenheg1
Datum: vrijdag 13 jun 2008, 17:02
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 6x

Ik heb een doorlopend krediet bij DSB bank afgesloten op 1 juli 2007 tegen een rente van 5.7% (laag tarief vanwege inkomen)
Nu op 1 mei betaal ik 7%.
Mij vraag is of dit marktconform is en of meer mensen deze ervaring hebben.

meer
comfort card
bubidol
bubidol
Datum: dinsdag 3 jun 2008, 22:41
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 271x

In 2005 heb ik een computer gekocht bij dixon daar werd mij verteld dat ik de betaling kon  regelen met comfort card dat was wel zo handig werd mij mede gedeeld,als ik dan nog eens iets nodig had dan kon ik dat met comfort card rekening betalen.Dus dat leek een mooi plan. In 2005 ook nog een 600 bij geleend nu in 2008 moet ik nog steeds een bedrag betalen er staat nu nog 1149 euro open, ik betaald iedere maand een bedrag van 35.00 euro daar gaat volgens comfort card een gedeelte naar de rente en een gedeelte is krediet bescherming u begrijpt dat ik dan maar 10.00 per maand aflos zo duurt het jaren.Dus nu maar voor gesteld alles te betalen dan ben ik daar maar van af. Zijn er meer mensen die hier problemen mee hebben ik hoor het graag

meer
PRIME LINE
liek1967
liek1967
Datum: dinsdag 3 jun 2008, 10:07
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 32x

Mijn dochter heeft vorig jaar via prime-line een laptop aangeschaft.Er staat zonder rente terugbetalen binnen afgesproken termijn.Zij heeft dat gedaan,nu blijkt dus dat ze als het ware een creditcard heeft.Er is inmiddels 3 maanden achter elkaar 10,00 afgeschreven.We weten niet waar dat van is.Ik heb de creditcard stop willen zetten;geen reactie.Nu per aangetekende brief stopgezet;wederom geen reactie.Dit is toch te zot voor woorden!!!Ik heb toch recht op een bevestiging van de opzegging?
Wat kan ik hiermee??
 

meer
draagkrachtmeting IBG o.b.v. buitenlands inkomen
iuno
iuno
Datum: zondag 20 apr 2008, 11:43
Trefwoorden:
Antwoorden: 0
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 87x

Goedendag,
Heb mijn vraag hier al ergens gepost, maar bij het teruglezen gemerkt dat deze wellicht niet echt duidelijk is, vandaar nog een keer mijn vraag...
Klopt het dat het verschil tussen een Nederlands bruto inkomen en het bij behorende verzamelinkomen 12% is, met een maximum van 1.605 euro?
Het verhaal achter deze vraag:
Mijn man en ik hadden in 2006 allebei een buitenlands inkomen en waren ook in het buitenland belastingplichtig. Bij mijn aanvraag om draagkrachtmeting bij de IBG, heb ik ook het formulier 'buitenlands inkomen' meegestuurd.
Aangezien de IBG op een heel ander 'toemoetbaar' maandbedrag uit is gekomen dan wijzelf berekend hadden (a.d.h.v. de beschikbare openbare informatie van de IBG en de draagkrachtcalculotor op de website), ben ik gaan navragen bij de IBG.
Na herhaaldelijke correspondentie over de precieze achtergrond van dit enorme verschil in de berekening, ben ik er uiteindelijk achtergekomen dat de IBG bij een buitenlands inkomen NIET uitgaat van het buitenlandse verzamelinkomen of belastbaar loon, maar van het bruto inkomen en daar een 'correctie' op toepast, om zo het buitenlandse inkomen 'gelijk te stellen' aan een nederlands inkomen.
Deze correctie is geregeld door de 'wet op de inkomstenbelasting' en houdt in dat er 12%, met een maximum van 1.605 euro, van een willekeurig buitenlands bruto inkomen wordt afgetrokken. Dit bedrag wordt vervolgens genomen als 'verzamelinkomen of belastbaar loon' voor de draagkrachtmeting. Volgens de IBG zou dit zo berekende bedrag overeenkomen met het verzamelinkomen of belastbaar loon van een evenhoog nederlands bruto inkomen.
Volgens mij is het verschil tussen een nederlands bruto inkomen en het verzamelinkomen of belastbaar loon echter méér dan de genoemde 12% en (bij een bruto inkomen van meer dan ca 13.500 euro) zéker meer dan 1.605 euro...! Maar ik heb voor dit vermoeden helaas nergens bewijs kunnen vinden (kan ook niet wijs worden van wat op www.overheid.nl staat in de 'wet op de inkomstenbelasting 2001)
Daarom dus mijn vraag of ik hier geholpen kan worden bewijzen te verzamelen dat ik inderdaad financieel benadeeld wordt door de IBG, alleen omdat ik geen nederlands inkomen heb en niet in nederland belastingplichtig ben...

meer