vragen: geldzaken & recht - lenen (300)

primeline
gul
gul
Datum: vrijdag 14 mrt 2008, 12:44
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 14x

Hoi, allemaal,
Februari 2007 heb ik een computer gekocht en gefinaceerd via primeline (uitgestelde betaling 12 mnd).
December 2007 een wasmachine gekoch en ook met uitgestelde betaling met 12 mnd.
Tot nu toe eigenlijk helemaal geen post van hun ontvangen (behalve dat ze me een goedkoop lening kunnen bieden)
In januari wilde ik mijn eerste aankoop afbetalen. Ik wis het totale bedrag niet meer helemaal, dus een aantal keer gebeld, (wegens drukte kunnen we geen telefoon aannemen bel later terug 75 ct p.g.) Toen een paar keer een mail gestuurd ook geen antwoord. Ik heb toen via internet op mijn-rekening gekeken. Daar stond een bedrag open van 883.95, ik dacht dan is de wasmachine nog niet in de computer geregistereed en heb die bedrag betaald.  Nu 14 maart gebeld omdat ik volgens computer nog steeds die bedrag open stond. (vandaag toevallig gelijk 1e telefoon aangenomen)
Nou blijkt dat ze 883.95 van de wasmachine hebben afschreven, en  mijn computer omgezet naar een doorlopend credit, vandaag een rente van bijna 100 euro omdat ik niet op tijd heb betaald. Uitleg gegeven, zij met haar baas gepraat, ze hebben de betaling wel afgeboekt van de 1e aankoop, maar ik moet nog stees een bedrag van 100 euro aan rente betalen. Ik had 906 euro moeten betalen maar heb 883.95 betaald, omdat de computer dat aangaf. Ik heb vandaag weer ingelogd en ik krijg nog steeds dezelfde melding.. OPENSTAANDE SALDO 883.95.
ZIJN ER MENSEN GEWEEST MET DEZELFEDE PROBLEMEN EN HOE IS HET BIJ JULLIE AFGEHANDELD?
WAT KAN IK DOEN, OM DIE RENTE NIET TE BETALEN. (immers niet mijn schuld).
Een ding weet ik zeker vandaag betaal ik alles ook de wasmachine en zeg gelijk prime-lime op!!!!!!!!!!!

meer
Uitzendkracht - lenen
rorus
rorus
Datum: woensdag 27 feb 2008, 19:47
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 725x

Ik ben ongeveer een jaar werkzaam als uitzendkracht en bevindt mij in een nogal ongemakkelijke positie.
Ik rij ook al een jaar auto voor m'n hobby en om op m'n werk te komen. Dus ik heb m'n auto 'nodig'. Ik hou elke maand voldoende over om af te lossen dus ik wilde een lening aanvragen en ging er vanuit dat dit ging lukken.
Ondertussen ben ik gaan kijken voor een auto en heb er een gevonden. Hier heb ik een koop overeenkomst voor afgesloten (omdat ik zeker was dat een lening goed mogelijk was), in deze overeenkomst stond ook vermeld dat er 10% van het bedrag voor de auto betaald moet worden als de koop van mijn kant niet door gaat.
Nu is het punt echter natuurlijk dat ik niet van plan ben die 10% te betalen, maar ik kan ook niet gemakkelijk een manier bedenken om dat bedrag toch te lenen.
Ook wil ik er even bij zeggen dat het bedrijf waar ik werk mij graag in dienst neemt als ik 1000 uur bij hen heb gewerkt, alleen kan daar schriftelijk niets voor worden geregeld.
Is er nog een andere manier dan 3 leningen tegelijk aan te vragen?

meer
Bij welke bank is het voordeligst lenen voor minima
Datum: dinsdag 19 feb 2008, 20:07
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 60x

Hallo allemaal,
Ik werk door gezondheidsomstandigheden parttime en moet daardoor rondkomen van een minimum inkomen. Ik wil graag een lening aanvragen van ongeveer 4000 euro. Bij welke bank kun je het daar het best terecht, tegen een lage rente bij terugbetalen?
Iemand goede ervaringen en tips?
 

meer
Studiefinanciering en eigen onderneming
kraaitje
kraaitje
Datum: vrijdag 15 feb 2008, 14:45
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 32x

In 2006 studeerde ik en maakte ik gebruik van studiefinanciering. Daarnaast had ik in 2006 een eenmanszaak. Over het jaar 2006 heb ik een winst gemaakt die hoger lag dan de grens van €10,***, zo rond de 12000. Ik dacht dat ik veilig zat omdat ik gebruikt maakte van de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek zodat de belastbare winst aanzienlijk lager zou liggen. Nu blijkt dat de IB-groep naar de winst kijkt + ondernemersaftrek dus toch naar die 12000 euro.Omdat ik dit over het hoofd heb gezien wil de IB-groep dat ik alles wat ik heb gekregen terug ga betalen met een maximale van 12000 - 10.***. Over 2007 zou rond de 17.000 winst hebben gemaakt dus in dat jaar is het nog erger. Daarnaast komt de OV terugbetaling + rente + boete!!!Zelf vind ik dit onredelijk:Stel, ik verdien in de maanden 1 t/m 11 € 9.000. Maand 12 gaat erg goed en er komen veel orders binnen zodat er aan het einde van maand 12 een winst is ontstaan van € 12.000. Het stoppen van de studifinanciering is nu te laat en de grens is overschreden. Je kunt dit voor 1 april het volgende jaar nog doorgeven maar dit wist ik niet omdat ik uitging van de aftrekposten. Met terugwerkende kracht is dit niet meer mogelijk (denk ik).Betekent dit dat ik alles moet terugbetalen of enkel die laatste maand waarin ik de stufi heb ontvangen waar ik eigenlijk geen recht op had (lijkt mij logisch).

meer
DSB/HW fracties in eigen beheer
lb
lb
Datum: donderdag 14 feb 2008, 10:15
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 16x

Ik ben in bezit van fracties DSB/HW (niet meer gekoppeld aan een lening). Omdat de markt zo slecht is wil ik stoppen met maandelijkse inleg en fracties in eigen beheer houden totdat markt gunstiger is en ik kan verkopen. Kreeg te horen dat in eigen beheer niet mogelijk is en dat je min. EUR 22,50 moet inleggen omdat DSB anders tot uitkering van pakket overgaat. Wie heeft hier ervaring mee en kan hier iets zinnigs over zeggen?

meer
Wat is een goede lening
kolletje
kolletje
Datum: dinsdag 12 feb 2008, 23:18
Trefwoorden:
Antwoorden: 8
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 41x

Ik heb op korte termijn 2000,- euro nodig waar kan ik dat het beste lenen.Ook zou ik dit snel weer kunnen aflossen.Een lening of een doorlopend krediet?Ik kom er niet uit, en ben bang voor enorme valkuilen.

meer
een vraag
bronx
bronx
Datum: donderdag 7 feb 2008, 14:33
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 10x

ik zou een bedrag van 2500 euro kunnen lenen,maar daar gaat dan zoiezo 393,00 euro van af voor de koopsompremie. er staat looptijd in maanden: 72verzekerd maantermijn euro 75,00.dat bedrag betaal je in 1x en dan ben je verzekerd voor 75,00 euro per maand? der staat dat je 17.2% rente per jaar gaat betalen over het saldo.ook al zou ik dat in 1jaar aflossen dan ben ik 430 euro aan rente kwijt, oke dat kan nog een keer,je bent dus 823 euro over die 2500 kwijt, of heb ik dat mis?
 

meer
help wij weten niet meer wat we moeten doen
henrydebru
henrydebru
Datum: woensdag 6 feb 2008, 14:07
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 53x

hallo ik ben henry de bruijne en wil graag langs deze weg een probleem neer leggen wat niet alleen voor mij geld maar voor vele gedupeerden wij zijn het slachtoffer geworden van een oplichtster en lopen nu tegen het probleem aan dat wij op het punt staan alles te verliezen omdat er voor deze club geen rechten of i d zijn in nederland onze schulden lopen maar op door incasso en deurwaarders kosten en kunnen nergens aankloppen voor hulp aub kunt u ons helpen we zijn teneinde raad ik vecht iedere dag om te overleven maar ben bang dat ik het ga verliezen hoe kan het zijn dat er in nederland geen oplossing is voor een probleem als het onze moeten we dan echt kapot gaan op € 25000 nadat we zijn gedupeert voor een veelvoud hier van aub ik smeek u laat dit niet gebeuren ik heb kinderen en die gaan hierdoor hun toekomst verliezen dit kan toch niet waar zijn voor inlichtingen kunt u kijken bij tros opgelicht van begin oktober hoop dat u iets voor ons kan betekenen we zijn echt ten einde raad bij voorbaat dank met vriendelijke groet henry de bruijne

meer
Primeline WAARDELOOS
achi30
achi30
Datum: donderdag 17 jan 2008, 10:38
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 23x

Dag iedereen,
PRIMELINE WAARDELOOS
Ik heb een kaart van primeline, ik probeer nu bijna 6 keer iets mee te betalen maar dat lukt het niet. Nou ik dacht ik ga bellen met die klantservice en kijken wat ze hier van vinden. Ik bel 0900nummer (75cent/gesprek) en krijg een keuze menu, ik maak mijn keuze en daarna werd de verbinding verbroken en dat is meerder malen gebeurt en in elke tijdstip. Ik heb 5 mailtjes verstuurd, ook geen reactie en paar dagen geleden tot mijn verbazing krijg ik en mijn vrouw 2 nieuw pasjes thuis gestuurd, we hebben helemaal niks aangevraagd, ik heb hun weer geprobeer te bellen, maar zelfde verhaal je wordt d'er uit gegooit, weer gemaild geen reactie. Ik wil ook mijn contract van mijn eerste kaart opzeggen, maar ze reageren op niks en nog iets ze hebben ook bij BKR gemeld voor die 2nieuw ongevraagd pasjes.
Ik ben echt helemaal klaar met hun en wil ik echt van hun af.
Kan iemand hier mee helpen?
Alvast bedankt
 
 

meer
reclame freo
driemaaldrie
driemaaldrie
Datum: dinsdag 15 jan 2008, 21:46
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Lenen
Bekeken: 130x

15 januari 2008 op de tv reclame van freo over het lenen van geld.In het spotje wordt geweld tegen bus chauffeurs als de meest normale zaak van de wereld voorgesteld.LEEN DAAR NIET.

meer