vragen: geldzaken & recht - pensioen (665)

svb sociale verzekeringsbank
n33nina
n33nina
Datum: zaterdag 9 aug 2014, 11:52
Trefwoorden: SVB
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 179x

krijg mijn pensioen per kwartaal uitbetaald.
De SVB berekent mijn partnertoeslag op grond van het maandinkomen. Dat betekend dat ik 4 maanden per jaar een hoger gezamelijk inkomen heb en daardoor een lagere toeslag ontvang omdat ik in die maanden mijn inkomen boven Euro 2612 ligt. Gemiddeld over 12 maanden ligt ik echter onder die grens.DE SVB heeft blijkbaar nooit over middelen gehoord.Weet iemand of deze zienswijze van de SVB terecht is

meer
rechtzaak
midsy
midsy
Datum: vrijdag 4 jul 2014, 13:33
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 110x

kan ik een rechtzaak tegen een pensioenfonds beginnen.
zonder advocaat. en hoe doe ik dat.
met vriendelijke groet [edit redactie:persoonlijke info]

meer
Ouderdomspensioen te hoog vastgesteld
willems64
willems64
Datum: donderdag 3 jul 2014, 18:17
Trefwoorden:
Antwoorden: 18
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 2807x

Binnenkort hoop ik 65 te worden en met pensioen te gaan. Krijg ik vandaag een brief van pfzw dat mijn ouderdomspensioen uit niet opgenomen flexpensioen te hoog is vastgesteld. Want ze zijn er achtergekomen dat ik sinds 2000 gedeeltelijk a.o. ben. Maar dit is bij een ander pensioenfonds en bij andere werkgever. Dan klopt het toch niet dat ik van het pfzw daarom minder ga krijgen? Wie weet hoe het zit? Alvast bedankt.

meer
Heeft pensioenopbouw nut?
mathijs_b
mathijs_b
Datum: zondag 22 jun 2014, 22:24
Trefwoorden: AOW pensioen zorgtoeslag huurtoeslag zorgpremie pensioengat
Antwoorden: 37
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 4852x

Ik ga met pensioen. M'n hele leven heb ik aan pensioenopbouw gedaan om een klein pensioentje te kunnen krijgen. maar nu blijkt dat alles voor niets was omdat je met alleen AOW meer overhoudt dan met een klein pensioen erbij. Ik wordt gekort op zorgtoeslag, huurtoeslag, partnertoeslag AOW en moet meer belasting betalen, meer voor thuiszorg, meer aan zorgpremie, meer aan andere inkomensafhankelijke zaken en mogelijk krijg ik nu ook extra huurverhogingen. Met alleen AOW was ik véél beter af geweest. Een klein pensioen is dus een middel van de Staat om de "kleine man" te laten betalen voor de weelde van de rijken.... Wanneer gaan we met rode vlaggen de straat op????
Vraag: Zie ik het verkeerd?

meer
pensioenvereverning
visp
visp
Datum: zaterdag 21 jun 2014, 11:46
Trefwoorden: pensioen, verevenen
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 85x

Mag de pensioenuitvoerder voor het verevenen van het pensioen de administratiekosten in rekening brengen?
Zo ja, hoe hoog mag de kosten zijn?

meer
Pensioen berekening
inwonernu
inwonernu
Datum: woensdag 11 jun 2014, 18:46
Trefwoorden:
Antwoorden: 11
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 442x

Hallo, ik heb vanaf begin 2010 een invaliditeitspensioen. Nu kreeg ik voor de maand mei ineens een week voor de uitbetaling een brief van de ABP waarin stond dat zij een fout hebben gemaakt in de berekening van het pensioen. Zij hebben zich gebaseerd op de loongegevens van het jaar 2009 terwijl het het jaar 2008 zou moeten zijn. Vanaf 2008 had ik recht op WIA. Nu scheelt dit in mijn geval 5000 euro bruto per jaar en maandelijks ga ik er nu 78,64 euro op achteruit. Dit is direct in de maand mei ingegaan. Nu is mijn vraag, mogen zij dit zomaar doen? Is er niets zoals rechtszekerheid voor de ontvanger?

meer
Pensioenafkoopsommen naar bankspaarrekening?
ada.vanderwilt
ada.vanderwilt
Datum: zondag 1 jun 2014, 16:15
Trefwoorden: Afkoopsommen laag pensioen
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 136x

Als je laag pensioen wordt afgekocht en dus uitgekeerd voordat je AOW ingaat betaal je meer belasting dan na deze datum.
Als de uitbetaling niet kan worden uitgesteld door de pensioenverstrekker, kun je dan het bedrag tijdelijk op een bankspaarrekening zetten, zodat je zelf kunt bepalen wanneer je het uit wilt laten betalen, zodat je er dan niet te veel belasting over hoeft te betalen?

meer
mensen langer laten werken voor pensioen
pol135
pol135
Datum: donderdag 29 mei 2014, 13:33
Trefwoorden: langer werken voor pensioen opbouw
Antwoorden: 34
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 307x

Ja , dat is leuk maar dan moeten ze je niet ontslaan als je 57 bent en Diabeet bent want dan heb je er 40 dienstjaren opzitten en moet je er nog 10 jaren bij hebben voor je pensioen maar dat gaat natuurlijk nooit meer lukken je word er alleen maar zieker van.

meer
pensioen
hwjpinxten
hwjpinxten
Datum: dinsdag 27 mei 2014, 12:21
Trefwoorden:
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 1928x

Kan ik in mijn pensioenoeverzicht zien wat ik ontvang aan pensioen. Ik heb pensioen opgebouwd bij robeco. Bij mijnpensioenoverzicht staat een lager bedrag wat ik heb opgebouwd. Is het bedrag wat ik heb opgebouwd tijdens mijn huwelijk daar al vanaf gehaald.
Graag een antwoord.
M.v.g. Harrie

meer
pensioen
rektins
rektins
Datum: woensdag 21 mei 2014, 15:20
Trefwoorden: partnertoeslag pensioen
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Pensioen
Bekeken: 138x

Augustus 2017 krijg ik AOW. Tot die tijd krijgen we partnertoeslag (mijn man is van 1949) Vanaf januari 2017 krijg ik pensioen. Wordt dit pensioen nu verrekend met de partnertoeslag?? Zo ja, dan lijkt me dit toch niet echt rechtvaardig. De regering heeft de nieuwe AOW leeftijd ingevoerd. Dat betekent nu al dat we 2 maanden uit eigen zak moeten betalen maar dat zou dan ook betekenen dat ik 7 maanden een lager inkomen heb doordat het pensioen in mindering wordt gebracht op de partnertoeslag.

meer