vragen: geldzaken & recht - schulden (751)

Leefgeld
jessica0103
jessica0103
Datum: vrijdag 18 mei 2007, 12:11
Trefwoorden:
Antwoorden: 13
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 1641x

Hallo ,
Wij zitten sinds januari onder beschermingsbewind en willen het wsnp in.Nu het volgende wij krijgen nu 70 euro leefgeld per week ons gezin bestaat momenteel uit 2 kinderen 1jr en 5jr en 2 volwassenen we redden het net met deze 70 euro en dat is ook geen enkel probleem nu is het volgende ben over een week uitgerend van nummer 3 , dit wist ik natuurlijk al toen ik onder bewind ging ik heb toen ook aan mijn bewindvoerster gevraagd of ons weekgeld dan omhoog ging zij bevestigde dit ..
Nu 5 maanden later en ik nog maar 6 dagen tot de uitgerende datum ben vraag ik haar nogmaals voor de zekerheid of ons week geld omhoog gaat dit keer verteld zij me dat dit niet gaat! ik ben hier behoorlijk boos om want met de 70 euro die ik nu krijg red ik het ook maar net aan (soms ook niet) maar ik zou dus ook nog een luiers en voeding moeten kopen en ben zelf al gaan rekenen dan zou er dus zeg maar 50 euro per week overblijven voor de rest van het gezin ..
weet iemand een norm en of dat zo maar mag want ik ben het hier totaal niet mee eens en als het zo moet dan stap ik er ook al gelijk uit.. Bedoel met 70 euro en 2 volwassen 2 kleine kinderen en een baby dat gaat toch niet ik doe al boodschappen bij de aldi en liddle en nog zit ik soms in het weekend op brood nu is dat niet zo erg als mijn kids een keer in het weekend brood krijgen maar een baby kun je geen brood voeren!!
mvg
Jessica

meer
2 loonbeslag
tygerin
tygerin
Datum: dinsdag 15 mei 2007, 20:15
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 20x

ik heb een loonbeslag lopen via de gerechtsdeurwaarder en nu heeft diezelfde deurwaarder nog een loonbeslag gelegd kan dat zomaar ivm beslagvrije voet of moeten ze wachten tot het eerste loonbelsag is afbetaald? heb al veel moeilijkheden met ze gehad dus krijg via hun ook niet echt een serieus antwoord wie kan mij helpen?

meer
moeilijk...
dragonflytje
dragonflytje
Datum: dinsdag 15 mei 2007, 15:21
Trefwoorden:
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 5x

beste allemaal.
 
ik zit met een grooot probleem misschien dat iemand van jullie dat kan beantwoorden.
ik lig in scheiding de scheiding is nog niet rond, we hebben gelukkig geen schulden.. daar in tegen mijn huidige vriend wel en we willen gaan samen wonen. ik zelf hen een wao uitkering op bijstandsnivo, mijn vriend heeft een baan van 40 uren. hij moet nu de schuldsanering in het gaat om echt een groot bedrag samen gemaakt door hem en zijn ex deze schulden worden verdeeld. kan ik met mijn uitkering ook aansprakelijk worden gestleld om mee te betalen aan zijn schulden?
 
liefs

meer
Minnelijk traject en huurtoeslag
Datum: maandag 14 mei 2007, 22:52
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 39x

Een vraag over het volgende: Ik zit sinds enige tijd in een minnelijk traject. Ik krijg (deze maand waarschijnlijk voor de laatste keer)huur- en zorgtoeslag). Dit omdat mijn inkomen te hoog is. Als mijn huurtoeslag wegvalt, wordt de maandelijkse toelage van de Kredietbank dan verhoogd, om het "tekort" dan op te vangen? Ik heb namelijk begrepen dat het vrij te laten bedrag alleen aangepast wordt in geval van wijziging in de huur of de huurtoeslag. Iemand enig idee?Bedankt voor een ieder die dit leest of reageert.

meer
bewindvoerster
poely
poely
Datum: maandag 14 mei 2007, 20:08
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 12x

na aanleiding van mijn ziekte, ben ik onvrijwillig gebonden aan een  beschermbewindvoerster, en mede door een wsnp.
nu heb ik ook een persoonsgebonden budget, en heb niet de keuze gekregen om die zelf te beheren, ondanks dit altijd goed is gegaan.en moet mijn bewindvoerster dit voor haar rekening nemen.Ze kent zichzelf hier ook een toelage toe, omdat ze van mening is dat dit haar extra tijd kost, maar krijgt al een toelage kosten bewindvoering van om de nabij 89 euro per maand.Ze stort het geld op een zogehete derdegeldsrekening waar ook de budgetten van andere clienten op worden gestort, en tel daarbij zelf de rekensom wat dit voor het kantoor oplevert alleen al aan maandelijkse rente gezien de inmense bedragen die er maandelijks gestort worden.
En dan daar nu ook nog een soort vergoeding uit trekken voor de extra werkzaamheden. Hiervoor deed ik het uitbesteden aan de svb bank die dit gratis verzorgde, en er is voor bewindvoering niks meer aan werk toegevoegd, als wat er voorheen moest worden gedaan, zoals het verwerken van formulieren en post. n blijf er moeite mee houden dat ze zichzelf een bedrag toeeigend van om de nabij 250 euro, mag dit kan  dit zomaar?

meer
rechten na scheiding
happyme
happyme
Datum: vrijdag 11 mei 2007, 19:42
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 23x

Graag wil ik weten wat mijn rechten zijn, nadat de echtscheding is uitgesproken.Getrouwd in gemeenschap van goederen en schulden.Ik ben vertrokken 2 jaar terug uit mijn relatie met 5 vuilniszakken(kleding).Nu een jaar gescheiden het enige wat ik nu heb is 5 vuilniszakken met schulden. Advocaat kosten die de pan uit rijzen omdat de ex en advocaat van ex niet thuis geven. Wil ik mijn deel van de inboedel hebben, waar kan ik dan terecht.Spullen met emotionle waarde.heb ik nog enig recht aan mijn kant.Is er iemand die daar antwoordt op heeft.Komt bij dat ik nu met een beslaglegging van een deurwaarder heb op mijn bank te goeden, die ik niet heb.Door verzaken van de belastingdienst met een huursubsidie, die aanvraag heeft 9 maanden geduurt heb ik geen betalingregeling kunnen treffen wegens te weinig inkomsten en dit is het gevolg.Kan iemand mij hierover een goede tipverschaffen.

meer
wat is de eind datum van de schuldsanering
tweedoggen
tweedoggen
Datum: dinsdag 8 mei 2007, 20:25
Trefwoorden:
Antwoorden: 24
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 1476x

mijn vraag is, ik ben in juni 2001 via de rechter in de schuldsanering gekomen en  was hier uit in juni 2004.wat moet dan de einddatum zijn voor in bkr in tiel dat alles betaald is. wanneer zijn mijn 5 jaar nu om in 2006 0f 2009 wie weet hier een antwoord op want  bij mij staan verschillende datums op. bij toeval vorig jaar ben ik er achter gekomen dat er nog twee open stonden en daar ben ik toen zelf achteraan gegaan dat er een eind datum bij moest staan en daar hebben ze me die van 2006 in gevuld dus heb ik nog eens 5 jaar erbij in toetaal dus 10 jaar ik wordt hier helemaal gek van wie heeft er voor mij een duidelijk antwoord op

meer
telefonische overeenkomst bindend/of niet
faki
faki
Datum: woensdag 2 mei 2007, 15:01
Trefwoorden:
Antwoorden: 24
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 1055x

Mijn man is telefonisch benaderd om voor een jaar de gegevens van zijn bedrijf op het internet te zetten om zo door nieuwe klanten te worden gevonden. Het zou om maandelijkse bedragen gaan van 18 euro. Nu krijgt hij een rekening van 266.56 euro wat in een keer betaald moet worden. Na verschillende telefoontjes hier over waar steeds gezegd wordt dat je later terug word gebeld.(wat niet gebeurd). Krijgen we naar een herinnering nu een aanmaning. Mijn vraag is: Is deze telefonische overeenkomst bindend. We hebben nooit andere papieren gekregen in de vorm van b.v. een jaarcontract bij dit bedrijf.   

meer
wie kent vespa
gerda19581
gerda19581
Datum: vrijdag 27 apr 2007, 22:22
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 18x

hallo
ik heb de uitzending gemist van kassa waarin de zogenaamde stichting vespa aan de buurt kwam.
Ik heb daar 3 jaar gezeten en mijn schulden zijn niet ofnauwelijks betaalt en nu blijkt dat er nog 3200 euro staat van mij die hun niet hebben betaalt aan de deurwaarders.
Ik heb hun gebeld met de mededeling dat ik dat geld tereug wil is mijn geld toch en hun zeggen ja daar moeten deurwaarders van betaalt worden.
Ik ben niet meer bij hun en hun hadden het moeten betalen dus heb ik toch recht op dat geld zodat ik zelf die deurwaarders betalen wie weet wat ik hiermee kan .
alvast bedankt gerda

meer
wsnp
willempy
willempy
Datum: woensdag 25 apr 2007, 17:22
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 26x

sinds 08-05-2005 zit ik in de wsnp en sinds 06-10-2007 in een echtscheidings proceduren door deze situatie zijn er een paar schulden bij gekomen is het verstandig om dit te bespreken met mijn bewindvoerder.

meer