vragen: geldzaken & recht - schulden (718)

na 4 jaar hoor ik weer eens wat van het incassobureau
pooligan
pooligan
Datum: vrijdag 8 dec 2006, 09:26
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 4x

in het begin van 2002 had ik een abonnement met mijn mobiel bij Debitel. In april van dat jaar kon Debitel om een of andere reden het maandelijkse bedrag niet automatisch incasseren. Ik kreeg hierop een brief dat ik binnen 8 dagen moest betalen, anders zou ik afgesloten worden. Diezelfde dag dat ik die brief ontvang wordt ik al afgesloten. Thuis gekomen ben ik gaan bellen, heb aangetoond dat er wel degelijk genoeg saldo op mijn rekening heeft gestaan ten tijde van de afschrijving en dat ik geen her aansluitingskosten wens te betalen daar zij mij al afsloten op de dag dat ik de brief ontving (en de dagtekening was 1 dag ervoor). Een maand later incasseerde debitel automatisch het bedrag + de nieuwe maandkosten, terwijl ik de hele maand geen aansluiting heb gehad. Ik heb altijd de fout betwist, zelfs toen Interum Justitia er zich mee ging bemoeien. In brieven heb ik dat ook aangegeven aan I.J. waarna ik nooit meer iets heb vernomen. Tot gisteren, ruim 4 jaar later, krijg ik van Interum een brief met acceptgiro dat ik ruim 400 euro moet betalen en wijzen zij mij erop dat zij , namens de opdrachtgever, uitdrukkelijk het recht voorbehouden nakoming van de vordering te eisen. Hierdoor is NU een nieuwe verjaringstermijn van 5 jaar ingegaan. (artikel 3:317 BW)
Kan iemand mij vertellen wat mijn volgende stap nu moet zijn?

meer
MillenniumService
kontol
kontol
Datum: donderdag 7 dec 2006, 09:37
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 7x

 
Wat doe je tegen deze MAFFIA Terreur?
Ik heb al driemaal bedankt voor het lidmaatschap en krijg aldoor
aanmanigen.
 

meer
primeline
hendriks21
hendriks21
Datum: vrijdag 24 nov 2006, 21:19
Trefwoorden:
Antwoorden: 23
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 268x

Graag jullie mening.
Mijn vrouw is in 1999 gescheiden zij en haar ex-man  hadden toen een gezamelijke schuld bij primeline.
Nu willen we een hypotheek afsluiten maar we kregen te horen dat mijn vrouw een codering had bij het bkr(a2)van primeline.
na een opvraag van de gegevens van het bkr schroken we wel even er stond nog die oude schuld maar er was inmiddels twee jaar na de scheiding een nieuwe schuld van primeline bijgekomen.
Wat blijkt haar ex-man had weer een doorlopend krediet afgesloten op beider namen(terwijl hij een codering op zijn ander doorlopend krediet heeft)en dat terwijl ze al dik twee jaar gescheiden waren.
Volgens primeline heeft mijn vrouw en haar ex alletwee getekent voor het krediet(wat je niet allemaal met de pc kunt doen)primeline gebelt en alles uitgelegt na controlle van mijn vrouw haar gegevens komt ze niet voor bij primeline op de vraag waarom ze dan een code bij het bkr heeft word er doodleuk vertelt dat ze een achtestand heeft.
Dit terwijl haar naam niet bij primeline voorkomt ik heb primeline een aangetekende brief gestuurt met een copy van de schiedings acte en een copy van de gemeente met woonverleden en natuurlijk een copy van inschrijving scheiding in het bevolkings register.
Ook heb ik ze een termijn gestelt dat ik binnen zeven dagen een copy van het contract wil hebben waar op staat dat ze mee getekent heeft dit i.v.m de hypotheek anders moet het voorlopig koopcontract weer verlengt worden.
Wat kan ik verder doen als primeline na die zeven dagen nog niet heeft gereageert.Het is toch van de gekke dat mijn vrouw moet boeten voor een rot streek van haar ex-man                                                              

meer
schuld van 33.365.89
gerrie1960
gerrie1960
Datum: dinsdag 14 nov 2006, 22:13
Trefwoorden:
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 36x

ik heb een paar jaar geleden een leningovereenkomst afgesloten bij defam dat bedrag is 33.365.86 en dat was ook gekoppeld aan dexia bank ,mijn vastenlasten zijn nu zo hoog dat ik dexia en de defam niet neer kan betalen, 
bij dexia is er ook  een schuld van 1200,00 euro, mijn salaris per maand is 1563,00 incl overuren en reisvergoeding, en mijn vaste lasten zijn 1320,00 per maand,
ik wil aan de defam 100. euro pm, betalen maar gaan daar niet mee akkoord, 
nu  willen ze beslag op mijn inkomen leggen of / en beslag op mijn inboedel leggen, en er is al beslag gelegd op mijn loon 197,00 euro, pm.
en ik moet mijn kinderen om de twee weken op halen, dan heb ik ze een weekeinde bij mij, 
wat moet ik nu gaan doen, ik kom er niet uit zo,
wat moet of kan ik nu nog doen ? dit is mijn einde raad.
groetjes DB

meer
Transfair
lucia47
lucia47
Datum: zondag 12 nov 2006, 13:22
Trefwoorden:
Antwoorden: 11
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 10x

Heeft u iemand enig idee hoe het komt dat mijn schuld aan Tmobile van 228,14 plotsklaps via Transfair 540,74 is geworden. Transfair weigert antwoord.

meer
hoogte betalingsregeling met incassobureau
lovelysis
lovelysis
Datum: vrijdag 3 nov 2006, 11:42
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 287x

Een aantal jaar geleden ben ik zo stom geweest om een effecten-lease lening aan te gaan. We weten allemaal wat dat heeft opgeleverd. Dacht ik na 5 jaar klaar te zijn zit ik opeens met een extra schuld van 20.000 euro. Doordat schuldhulpverlening mij het geweldige advies gaf om te stoppen met betalen is het bedrag naar een incassobureau overgegaan. Toen ze contact met mij opnamen kreeg ik meteen te horen dat ik het moest betalen want anders.....Men kent het wel. Beslaglegging enzo. Ik was bang en heb een betalingsregeling getroffen. Ze wilden een bedrag van minimaal 300 euro per maand en geen cent minder anders zouden ze alsnog stappen ondernemen. Ik ben daar toen maar mee akkoord gegaan. Ik betaal ze al een jaar lang elke maand netjes op tijd, maar eigenlijk is het bedrag veel te hoog voor mij. Ik kan nauwelijks meer rondkomen. Ik heb toen verzocht of ik minder mocht betalen, maar nee hoor...daar wilden ze niets van weten.
Mijn vraag is nu: mag een incassobureau zomaar de hoogte van de maandelijkse betalingsregeling bepalen. Het is niet dat ik onwillig ben om te betalen (ook al gaat het hier om geld dat ik eigenlijk nooit heb gehad). Kan ik ze zeggen dat ik 200 euro wil betalen omdat ik die 300 euro niet meer kan opbrengen of kunnen ze dan de hele betalingsregeling stopzetten en andere stappen ondernemen zoals loonbeslag?
PS: het bureau waar ik aan betaal is naast incassobureau ook gerechtsdeurwaarder. Maar met het gedeelte gerechtsdeurwaarder heb ik tot nu toe niets te maken gehad. Er is geen vonnis ofzo geweest.

meer
schulden
fluimpie
fluimpie
Datum: vrijdag 3 nov 2006, 09:24
Trefwoorden:
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 5x

Hallo lezers,
de vader van mijn vriend heeft 5 jaar geleden een studie krediet afgesloten op de naam van mijn vriend bij de postbank.Dus dat betekend geld lenen zonder of met lage rente.De afspraak was dat dit krediet 5 jaar later omgezet zou worden naar een doorlopend krediet.Dat is dus nu.de vader van mijn vriend zegt dat geld allemaal uitgegeven te hebben aan zijn zoon in de 5 jaar.Maar nu is het probleem dat,op het moment dat dit in zou gaan,een brief is gekomen met daarin dat het doorlopend krediet ingaat per januari 2006.er is wat post over en weer gegaan zonder dat mijn vriend dit wist.Nu is het dus zo dat er een paar maanden niet betaald is aan dit krediet en dat betekend dat hij nu geregistreerd staat bijde bkr met een A1 codering als WANBETALER.
wie kan mij helpen met een advies hoe hij misschien van de bkr af kan komen?
f

meer
WSNP en vakantie USA
guzzi1
guzzi1
Datum: dinsdag 31 okt 2006, 09:52
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 201x

Als je in de Wsnp zit mag je dan het land verlaten om bv. op vakantie of werkbezoek te gaan naar het biutenland (USA)?

meer
Zijn wij verplicht de schulden van mijn vader bij wehkamp af te betalen bij overlijden.
phela
phela
Datum: zondag 29 okt 2006, 21:59
Trefwoorden:
Antwoorden: 12
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 558x

Mijn vader had toen hij overleed nog een schuld bij wehkamp van 600 euro weet iemand misschien of wij die echt verplicht zijn te betalen?meer
schuld na overlijden
piepeltje
piepeltje
Datum: vrijdag 27 okt 2006, 11:04
Trefwoorden:
Antwoorden: 19
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 188x

na het overlijden van mijn schoonvader worden we geconfronteerd met een aantal schulden die hij had.
het gaat om twee verschillende schulden die aangegaan zijn toen hij nog was getrouwd.hij is een jaar voor overlijden gescheiden van zijn ex vrouw.in het convenant dat is opgemaakt bij de advocaat is bepaald dat ze allebei de helft van de schuld op zich namen.hij is achteraf geblekenalles blijven afbetalen en zij niet omdat ze niet genoeg financiele middellen had.
nu is mijn vraag of deze schuld geheel aan haar komt te vervallen of word de schuld overgedaan aan de kinderen die eigenlijk niet wisten dat deze er was,of word de schuld inderdaad verdeeld en draaien de kinderen dan op voor de schuld die van hem overblijft.
hopelijk kan iemand mij daar wat advies over geven.
de schuldeisers hebben inmiddels al gezegd dat er niets word kwijtgescholden.
alvast bedankt......

meer