vragen: geldzaken & recht - schulden (765)

beschermingsbewind
jaysiea
jaysiea
Datum: dinsdag 19 jun 2007, 21:32
Trefwoorden:
Antwoorden: 8
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 1210x

graag duidelijk en bondig advies over beschermingsbewind
ik ben in 2001 onder beschermingsbewind gesteld, de aanvraag is gedaan door mijn bewindvoerder ik heb hier zelf mee akkoord gegaan
en ben door hem in 2003 schuldvrij gekregen en zijn ong 6.5 jaar verder ik ben van mening dat ik me eigen financieen zelf weer kan regelen het volgende probleem
mijn bewindvoerder is dr van overtuigd dat ik een verstandelijke beperking heb waardoor hij van mening is dat ik nooit voor mijn eigen financieen kan zorgen, mede omdat ik een tijd begeleiding heb gehad om mijn leven weer op orde te krijgen..
ik wil dus een verzoekschrift indienen alleen mijn bewindvoerder gaat dus een negatief advies afgeven en alles wat in de loop dr jaren fout is gegaan tegen me gebruiken
ik heb zwart op wit staan dat er geen sprake is van een verstandelijke beperking en iq etc etc zwart op wit staan
alleen de rechter heeft nu 6.5 jaar rapporten van mijn bewindvoerder mede beschreven en gebasseerd op die verstandelijke beperking volgens hem
hoe kan ik zorgen dat ik een goed en gedegen basis heb om naar de rechter toe te gaan en te zorgen dat ik hem dus van het tegendeel kan bewijzen
wat ik heb kunnen vinden is een beschermingsbewind vrijwillig en kan je het op elk moment laten opheffen
is een beschermingsbewind idd zo vrijwillig dat je door een gemotiveerde brief het beschermingsbewind kan laten stoppen ondanks negatief advies van de bewindvoerder
 
ik hoop dat het bericht duidelijk is en iemand mij eens een goed en duidelijk antwoord kan geven op het probleem
gelieve alleen serieuse reacties
met vriendelijke groet,
johan zondag

meer
6 jaar oud dwangbevel nooit ontvangen, toch betalen ?
messedup
messedup
Datum: dinsdag 19 jun 2007, 05:20
Trefwoorden:
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 178x

Ik ontving een dwangbevel met daarbij een kopie van het origineel wat bijna 6 jaar geleden was verstuurd naar een adres waar ik slechts 2 maanden heb gewoond, dit was gedaan door een andere deurwaarder. Ik heb nooit een herinnnering/aanmaning of dwangbevel ontvangen.Bovendien ben ik er vrij zeker van dat ik altijd heb betaald.Daarna heb ik op 2 andere adressen gewoond, stond gewoon ingeschreven bij de gemeente en mijn adres was bekend bij de schuldeiser aangezien ik daar altijd al verzekerd was en nog ben ( ziektekosten)Nu krijg ik dus meer dan 5 jaar later opeens een dwangbevel waar o.a. instaat dat ik nooit heb gereageerd. Nogal logisch als ik het niet ontvangen heb. Er is dus meer dan 5 jaar lang geen enkele poging gedaan om het bedrag te incasseren. De papieren van die tijd heb ik niet meer, zelfs voor de belastingdienst hoef je voorzover ik weet maar van 5 jaar je papieren/boekhouding te bewaren.Ben ik toch verplicht om te betalen ?

postamble();

meer
proceskosten
yblo2nl
yblo2nl
Datum: maandag 18 jun 2007, 23:35
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 115x

beste forum,
ik heb de volgende vraag. Ik los via een deurwaarder een schuld af d.m.v. een betalingsregeling, die ik vanaf de afgesproken datum keurig aflos. ik heb echter in maart en april door een loonbeslag het termijnbedrag niet kunnen betalen, wat ik ook telefonisch aan de betreffende deurwaarder heb gemeld. Eind mei zou ik de aflossing hervatten. Maar nu krijg ik een overzicht van het resterend bedrag en daar staat dan weer proceskosten ad 240 euro op vermeld. Kan een deurwaarder voor dezelfde schuld 2 maal proceskosten in rekening brengen voor een en dezelfde schuld,plus administratiekosten ad 89 euro en andere kosten die allemaal al eens opgevoerd zijn.

meer
wspn.schuld partner
henrienigma
henrienigma
Datum: maandag 18 jun 2007, 14:35
Trefwoorden:
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 17x

mijn vriendin heeftschulden en zit in de wspn de bewindvoerder heeft mijn inkomsten gegevens mijn vriendinheeft geen inkomsten en ik betaal alles maar heeft geen overeenkomst met mijn vriendin en ook niet getrouwd ben alleen inwonend nu krijg mij vriendin van de bewindvoerder een brief waar zij sommeert dat zij mijn financ.gegevens en verdere papieren overhandigd. ik ben daar niet mee eens zij heeft toch niets met mij gegevens te maken. wie weet hier antw00rd op bij voorbaat dank.
 

meer
maximale aanmaningskosten
marije1
marije1
Datum: woensdag 13 jun 2007, 10:20
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 127x

Weet iemand wat de maximale aanmaningskosten zijn die in rekening gebracht mogen worden? Ik heb een rekening ontvangen van 72 euro en moet daar 37 euro aanmaningskosten over betalen. Ik vind dat erg veel.

meer
Schulden, nieuwe relatie en zwanger
sanne1980
sanne1980
Datum: vrijdag 8 jun 2007, 22:05
Trefwoorden:
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 688x

Hallo,
Ik heb de volgende vraag:
Uit mijn vorige huwelijk heb ik een torenhoge schuld waardoor ik nu bij de Stadsbank loop. Vorige week is de minnelijke regeling niet gelukt doordat 1 schuldeiser niet akkoord is gegaan. Nu dreig ik de WSNP in te gaan.
Ik heb een nieuwe relatie en met deze nieuwe partner zou ik graag wat willen opbouwen, samenwonen en we willen heel graag een kindje samen.
Wat betekent het voor mijn nieuwe partner als ik toch de WSNP in ga en wij gaan samenwonen en een kindje krijgen?
Op de site van de WSNP zag ik staan dat je, als je gaat samenwonen, als individu wordt gezien.  Ook dat je dan de vaste lasten gaat delen waardoor ik, minder weekgeld krijg (wat ik logisch vind omdat mijn partner dan mee betaalt aan de vaste lasten). Er staat ook vermeld dat het pas anders wordt als je geregistreerd partnerschap aangaat of trouwt in gemeenschap van goederen, dat betekent dus niet als je gaat samenwonen of een kindje krijgt samen.
Dus als ik het goed heb begrepen pakken ze niets van het geld van mijn partner alszijnde niet-wsnp partner. Ik krijg alleen minder weekgeld?
Wie kan mij een antwoord geven?
In ieder geval bedankt alvast.
 
 
 
 
 
 

meer
Bewindvoerder
elton39
elton39
Datum: woensdag 6 jun 2007, 17:39
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 42x

Ik zit in schuld sanering een pijnlijke stap op zich maar beter laat dan nooit. schuldsanering is al pijnlijk maar onderstaand maakt hetnog pijnlijker.
Nu heb ik een vraag over bewindvoerders in het algemeen,ik heb  er 1 die geen greintje menselijk toont,ik weet ze is voor de schuldeisers maar heb gewoon slechte ervaringen met haar, een niet nader te noemen bewindvoeder te Vroomshoop (ov) ik heb 2 vragen

Zijn er mensen met de zelfde (nare)ervaring
Hoe gaan jullie daarmee om
Alvast bedankt voor reactie Elton
 

meer
huwelijksevoorwaarden
lieve
lieve
Datum: maandag 4 jun 2007, 18:49
Trefwoorden:
Antwoorden: 17
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 128x

Mijn man en ik hebben huwelijksevoorwaarden met een perodieke verrekening er in. Nu is er na het huwelijk van 8 jaar nooit iets verrekend. Tijdens het huwelijk is er veel veranderd,de groei van het bedrijf heeft toe genomen. Maar ook door het bouwen van een nieuwe schuur van een miljoen is er ook veel schuld ontstaan. In de voorwaarden staat dat schuld aan ieder blijft. En dat het balstbaar inkomen moet worden verrekend. Zelf zit ik nergens mee in het bedrijf. Weet iemand of dat nog verrekend moet worden van die 8 jaar,want dat geld heb ik nooit gezien,en er is genoeg verdient in die jaren. En hoe zit het met de groei van het bedrijf na het huwelijk?Hoop dat iemand er een antwoord op heeft.
Lieve
 
 
 

meer
net in de wsnp maar relatie over!!
debloem77
debloem77
Datum: maandag 4 jun 2007, 13:13
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 88x

Meer dan 3 jaar geleden probeerde we in de schuld sanering te komen door andere omstaandig heden ging dat steeds mis en eindelijk zitten we in de wsnp zins 17 april dit jaar .
nu is het zo dat ik onze relatie wil beeindigen omdat het niet meer gaat maar omdat ik niet zo goed weet wat ik moet doen ook omdat ik in de wsnp wil blijven  hoe moet dat of hoe pak ik het aan ???!!!
wanhopige

meer
Tekort aan gereserveerd geld
Datum: vrijdag 1 jun 2007, 12:04
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 5xIk heb een vraag. Sinds
februari dit jaar zit ik in een minnelijk traject. De Kredietbank heeft met de
schuldeisers afgesproken dat er 36% van de openstaande schuld terugbetaald zal
worden. Momenteel is mijn ziektewetuitkering vrij hoog,  waardoor er nu maandelijks
een flink bedrag ingehouden kan worden. Naast mijn ziektewetuitkering, krijg ik
gedurende een jaar een aanvulling van Centraal Beheer Achmea. Na een jaar,
(december dit jaar) vervalt deze aanvulling, waardoor mijn inkomen vanaf
december 2007, met 240 euro per maand omlaag gaat. Dit is iets dat ik niet zal
kunnen beïnvloeden. Dit heeft mede te maken met een langdurige ziektewet 
en een behandeling in de psychiatrie. Hierdoor ben ik niet in
staat om meer uren te werken, dus ook niet om meer geld in het laatje te
brengen. Nou heb ik dus een berekening gemaakt en ik ben erachter gekomen dat
het niet haalbaar is om in 36 maanden tijd de 36% binnen te halen. Wat gaat er
dan gebeuren? Als de 36 maanden om zijn, zal er een tekort zijn van bijna Euro
2000. En dan?

 meer