vragen: geldzaken & recht - schulden (727)

Verjaring zakelijk Faillissement ?
sandjes
sandjes
Datum: maandag 12 feb 2007, 00:08
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 27x

Een vriendin van mij heeft nog steeds een BKR (ABN-AMRO) i.v.m. een oud zakelijk faillissement +/- 10 jaar geleden. Haar echtegenoot is na het faillisement overleden. Vlak voor zijn overleden is de zaak omgezet naar een eenmanszaak, maar de advocaat heeft haar toen nog levende echtegenoot verzuimt te wijzen op zijn noodzakelijke taak om haar financieël uit te kopen... Na zijn overlijden is de schuld op haar overgegaan, al zit de bank er niet actief achteraan omdat er niets te halen valt bij een partime weduwe met 2 kinderen.
Oh ja de vraag: Af en toe wil zij wel eens profiteren van uitgestelde betaling of iets dergelijks maar dan duikt de BKR op! Verloopt zoiets ooit??? Zo ja na wat voor termijn?
Bedankt....

meer
schuldsanering
miriam40
miriam40
Datum: vrijdag 9 feb 2007, 14:13
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 18x

ik heb een vraag ik ben nog bezig met schuld hulp verlening dit is nog niet rond nu kan ik bij iemand in gaan wonen maar dit is in een andere gemeente ik zou dit graag willen omdat ik dan dichter bij mijn familie ben en ik nogal wat hulp nodig heb op medici gebied dus zou het dit voor mij wat makelijker maken maar wat kan ik nou doen deze gemeente is nog niet klaar met mijn aanvraag en kan ook nog wel 4 maanden duren zeggen zei kan ik dit nu wel doen of hoe en wat

meer
hoe werkt fallisement
reikimaster
reikimaster
Datum: dinsdag 30 jan 2007, 00:14
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 10x

hallo hoe werkt de fallisement want onze wsnp is omgezet in fallisement wie kan mij hier andwoord opgeven?

meer
Hoge invorderingskosten
rainbow890
rainbow890
Datum: maandag 22 jan 2007, 14:36
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 15x

Mijn dochter heeft (niet expres) verzuimd de premie van haar ziektekostenverzekering over de maand september j.l. te betalen. Deze premie bedraagt euro 105,95. Nu kreeg zij onlangs een brief van een incassobureau met het verzoek dit bedrag alsnog te voldoen verhoogd met: 1,94 rente en 37,00 invorderingskosten. Totaalbedrag: euro 144,89. De extra kosten bedragen meer dan 35% van het oorspronkelijke bedrag. Mijn vraag is nu: Is dit legaal?
Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden, vast hartelijk bedankt!

meer
Niet te traceren betalingen aan deurwaarder i.v.m. "gesloten dossiers"
neeltjeme
neeltjeme
Datum: zondag 21 jan 2007, 18:26
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 41x

Ik probeer een schuldsanering te regelen en heb een deurwaarder (die ik overigens al jaren achter mijn kleed aan heb vanwege de bekeuringen die mijn ex heeft gereden) gevraagd om een overzicht van de betalingen en de verrekeningen die hij zelf heeft gepleegd op bepaalde dossiers. De regeling is 150 euro prt maand en ik heb een aantal dossiers in éen keer betaald. Dus het bedrag plus vermelding dossier. Op een eerder overzicht zag ik dossiers staan die volgens mijn girorekening volledig betaald waren. Ik heb opnieuw een overzicht gevraagd, omdat ik niet meer weet waar weld bedrag naar toe is gegaan Nu krijg ik een overzicht terug van wat er volgens hem nog openstaat en tevens vermeld hij dat de betalingen in het verleden niet meer te achterhalen zijn omdat er dossiers gesloten zouden zijn. Ik weet dat mijn administratie rammelt en daarom vroeg ik om dit overzicht omdat ik het bos door de bomen niet meer zie en gewoon wilde weten waar ik aan toe was, maar ik begin het geloof in die deurwaarder ook een beetje kwijt te raken (blijven trouwens enge mensen), want wat ben ik nou eigenlijk waar aan het betalen en wat heb ik dan afgelost? Ik ben kortom nog steeds niets opgeschoten en wordt hier zeer wantrouwend van.
Is dit normaal? Is dit niet normaal, wat moet ik dan doen?
Met vriendelijke groet,
Neeltje Otto 

meer
schulden van ex
duiffie
duiffie
Datum: zaterdag 20 jan 2007, 20:55
Trefwoorden:
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 61x

Hallo, ik heb een vraag. Ik heb 2 jaar samengewoond, en mijn ex is al 2 jaar weg.Nu krijg ik brieven op mijn adres van een incassoburo. Ik maak de brieven niet open en stuur ze gelijk terug aan de afzender want ze zijn niet aan mij gericht. Ik weet toen hij hier kwam wonen dat hij een doorlopend krediet had, en ik denk dat hij dat nu niet meer betaald. Kan een incassoburo of deurwaarder zijn schuld op mij verhalen?

meer
vakantie???
stacymacy
stacymacy
Datum: dinsdag 9 jan 2007, 21:47
Trefwoorden:
Antwoorden: 15
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 267x

goede avond allemaal,,
ik zelf heb ook een vraag,
Als je in de wsnp zit mag je dan eigelijk op vakantie??
als je van je vrij te laten bedrag hebt kunnen sparen+je vakantie geld wat er van over blijft,is dat dan toe gestaan???
of moet je dat aanvragen bij je bewindvoerder?
zijn er hier mensen die er misschien ervaring mee hebben,of er iets vanaf weten.
 
groetjes,stacy

meer
heeft iemand ervaring met dit bedrijf????
jaap30
jaap30
Datum: maandag 8 jan 2007, 12:44
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 33x

Heeft iemand ervaring met het bedrijf Schuldplan.nl? Zoja, zou ik graag willen weten hoe de ervaring met dit bedrijf is. Is het verstandig om met dit bedrijf in zee te gaan. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Graag willen wij hier zo snel mogelijk een antwoord op. Bij voorbaat dank.

meer
2 x beslag leggen
roker
roker
Datum: woensdag 3 jan 2007, 20:45
Trefwoorden:
Antwoorden: 13
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 492x

hoi ik had een vraag en die luid, kan een deurwaarder van de gemeente beslagleggen op goederen, als er door de rijksbelasting al beslag is gelegd op die goederen?
 

meer
na 4 jaar hoor ik weer eens wat van het incassobureau
pooligan
pooligan
Datum: vrijdag 8 dec 2006, 09:26
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 4x

in het begin van 2002 had ik een abonnement met mijn mobiel bij Debitel. In april van dat jaar kon Debitel om een of andere reden het maandelijkse bedrag niet automatisch incasseren. Ik kreeg hierop een brief dat ik binnen 8 dagen moest betalen, anders zou ik afgesloten worden. Diezelfde dag dat ik die brief ontvang wordt ik al afgesloten. Thuis gekomen ben ik gaan bellen, heb aangetoond dat er wel degelijk genoeg saldo op mijn rekening heeft gestaan ten tijde van de afschrijving en dat ik geen her aansluitingskosten wens te betalen daar zij mij al afsloten op de dag dat ik de brief ontving (en de dagtekening was 1 dag ervoor). Een maand later incasseerde debitel automatisch het bedrag + de nieuwe maandkosten, terwijl ik de hele maand geen aansluiting heb gehad. Ik heb altijd de fout betwist, zelfs toen Interum Justitia er zich mee ging bemoeien. In brieven heb ik dat ook aangegeven aan I.J. waarna ik nooit meer iets heb vernomen. Tot gisteren, ruim 4 jaar later, krijg ik van Interum een brief met acceptgiro dat ik ruim 400 euro moet betalen en wijzen zij mij erop dat zij , namens de opdrachtgever, uitdrukkelijk het recht voorbehouden nakoming van de vordering te eisen. Hierdoor is NU een nieuwe verjaringstermijn van 5 jaar ingegaan. (artikel 3:317 BW)
Kan iemand mij vertellen wat mijn volgende stap nu moet zijn?

meer