vragen: geldzaken & recht - schulden (754)

Aansprakelijkheid voor schuld van exvriend?
serendipity
serendipity
Datum: dinsdag 29 mei 2007, 11:36
Trefwoorden:
Antwoorden: 8
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 33x

Hi, ik heb bijna een jaar geleden een relatie gehad met iemand. Niet getrouwd of samenleving. Wij woonden apart, hij op een boot en ik op het huidige adres. Nu krijg ik brieven in de bus van een instantie op naam van mijn ex-vriend. Ook werden de aflossingen van deze instantie van mijn rekeningnr. afgeschreven. In het begin heb ik die terug gestuurd nadat ik contact heb gehad met deze instantie dat betreffende persoon niet meer op dit adres woonachtig is. (Was hij sowieso al niet daar zijn inschrijving op mijn adres een briefadres betrof daar hij waar hij woonde, op een boot, geen brieven kon ontvangen.) Tevens heb ik de betalingen aan deze instantie bij mijn bank laten blokkeren. Ben naar de gemeente geweest en hij stond inderdaad niet meer op mijn adres ingeschreven. Ook niet meer als briefadres.
Doch ik kreeg van de week weer een brief. Heb weer gebeld met deze instantie. Zij zeiden dat ik dit moest regelen (tenzij hij dit zelf doorgeeft aan betreffende instantie) daar hij toendertijd mijn rekeningnr mocht gebruiken om rekeningen te betalen. Hier een paar feiten op een rij:* Hij is niet meer bij me ingeschreven, niet als brief- cq woonadres. Dit klopt volgens de gemeente. Gemeente geeft mij niet zijn nieuwe adres ivm privacy.* Mijn rekeningnr staat op mijn naam. Het is geen e/o rekeningnr. Hij heeft hier overigens ook geen pasje van. Doch hij mocht toen we nog samen waren zijn rekeningen wel eens over mijn rekeningnr. betalen en ik kreeg dan zo het geld van hem.* Het blijkt dus dat mijn rekeningnr bij die instantie geregistreerd staat als tegenrekening en dat daar de betalingen van gedaan moesten worden.* Ik heb hiervoor nooit getekend voor deze machtiging, ik heb ook nooit getekend voor een dergelijk schuldcontract bij deze instantie.* Ik ben nooit met deze persoon in kwestie samen deze schuld aangegaan, geen ene schuld eigenlijk. We hadden alles op onze eigen schouders. Deze schuld staat volledig op zijn eigen naam.
In hoeverre kan men deze schuld op mij verhalen? Na het telefoontje van vanmorgen ben ik daar wel onzeker over geworden omdat hen zeiden dat ik toestemming aan hem heb gegeven om mijn rekeningnr wel eens te mogen gebruiken toendertijd. Ook al heb ik niet getekend voor deze machtiging en is hij ook niet gemachtigd op mijn rekeningnr van de bank. Wat hij mocht doen is over inet zijn rekeningen via mijn rekeningnr betalen. Hij gaf me dan de rekeningen en ik betaalde deze dan. Hij had nooit inzage in mijn rekeningnr.
Groetjes,Serendipity.

meer
totale beslaglegging van loon + vakantiegeld
spookydaffy
spookydaffy
Datum: vrijdag 25 mei 2007, 02:13
Trefwoorden:
Antwoorden: 8
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 200x

vandaag werd bij ons het loon + vakantiegeld uitbetaald. nog geen 15min later was alles op 0,70 cent na weer afgeschreven. ik postbank bellen waar mn geld heen was, er was een spoed beslag aangevraagd en die hebben ze uitgevoerd. ik weet van nix. en ze konden me niet vertellen wie dat heeft aangevraagd bij hun want de opdracht was nog niet verwerkt. mag dit zo maar gebeuren? heb ik geen beslagvrije voet? hoe moet ik nu mn huur betalen en eten? zo creer je toch weer andere schulden bij iemand? het kwam als een dreun in mn gezicht.
Alvast bedankt Martine
 
 

meer
hoe nu verder
pollie63
pollie63
Datum: maandag 21 mei 2007, 22:14
Trefwoorden:
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 8x

hallo, ik ben afgelopen november voor de tweede keer getrouwd in gemeenschap van goederen en nu wilden we een huis kopen, komen we er achter dat ik een negatieve bkr toetsing heb.
nu heb ik het opgevraagt bij het bkr wat het is en het blijkt om 2 zaken te gaan die ik mondeling met mijn eerste man afgesproken had dat hij die zou aflossen en dat is een jaar na mijn scheiding dus de fout ingegaan en nu heb ik dus ook een codering, maar ik heb geen inkomen en als we nu dus een huis willen kopen, komt het volledig voor de rekening van mijn huidige man, maar door mijn negatieve bkr registratie kunnen we niks meer , wat is nu het beste wat we kunnen doen
 
alvast bedankt

meer
Leefgeld
jessica0103
jessica0103
Datum: vrijdag 18 mei 2007, 12:11
Trefwoorden:
Antwoorden: 13
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 1652x

Hallo ,
Wij zitten sinds januari onder beschermingsbewind en willen het wsnp in.Nu het volgende wij krijgen nu 70 euro leefgeld per week ons gezin bestaat momenteel uit 2 kinderen 1jr en 5jr en 2 volwassenen we redden het net met deze 70 euro en dat is ook geen enkel probleem nu is het volgende ben over een week uitgerend van nummer 3 , dit wist ik natuurlijk al toen ik onder bewind ging ik heb toen ook aan mijn bewindvoerster gevraagd of ons weekgeld dan omhoog ging zij bevestigde dit ..
Nu 5 maanden later en ik nog maar 6 dagen tot de uitgerende datum ben vraag ik haar nogmaals voor de zekerheid of ons week geld omhoog gaat dit keer verteld zij me dat dit niet gaat! ik ben hier behoorlijk boos om want met de 70 euro die ik nu krijg red ik het ook maar net aan (soms ook niet) maar ik zou dus ook nog een luiers en voeding moeten kopen en ben zelf al gaan rekenen dan zou er dus zeg maar 50 euro per week overblijven voor de rest van het gezin ..
weet iemand een norm en of dat zo maar mag want ik ben het hier totaal niet mee eens en als het zo moet dan stap ik er ook al gelijk uit.. Bedoel met 70 euro en 2 volwassen 2 kleine kinderen en een baby dat gaat toch niet ik doe al boodschappen bij de aldi en liddle en nog zit ik soms in het weekend op brood nu is dat niet zo erg als mijn kids een keer in het weekend brood krijgen maar een baby kun je geen brood voeren!!
mvg
Jessica

meer
2 loonbeslag
tygerin
tygerin
Datum: dinsdag 15 mei 2007, 20:15
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 20x

ik heb een loonbeslag lopen via de gerechtsdeurwaarder en nu heeft diezelfde deurwaarder nog een loonbeslag gelegd kan dat zomaar ivm beslagvrije voet of moeten ze wachten tot het eerste loonbelsag is afbetaald? heb al veel moeilijkheden met ze gehad dus krijg via hun ook niet echt een serieus antwoord wie kan mij helpen?

meer
moeilijk...
dragonflytje
dragonflytje
Datum: dinsdag 15 mei 2007, 15:21
Trefwoorden:
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 5x

beste allemaal.
 
ik zit met een grooot probleem misschien dat iemand van jullie dat kan beantwoorden.
ik lig in scheiding de scheiding is nog niet rond, we hebben gelukkig geen schulden.. daar in tegen mijn huidige vriend wel en we willen gaan samen wonen. ik zelf hen een wao uitkering op bijstandsnivo, mijn vriend heeft een baan van 40 uren. hij moet nu de schuldsanering in het gaat om echt een groot bedrag samen gemaakt door hem en zijn ex deze schulden worden verdeeld. kan ik met mijn uitkering ook aansprakelijk worden gestleld om mee te betalen aan zijn schulden?
 
liefs

meer
Minnelijk traject en huurtoeslag
Datum: maandag 14 mei 2007, 22:52
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 39x

Een vraag over het volgende: Ik zit sinds enige tijd in een minnelijk traject. Ik krijg (deze maand waarschijnlijk voor de laatste keer)huur- en zorgtoeslag). Dit omdat mijn inkomen te hoog is. Als mijn huurtoeslag wegvalt, wordt de maandelijkse toelage van de Kredietbank dan verhoogd, om het "tekort" dan op te vangen? Ik heb namelijk begrepen dat het vrij te laten bedrag alleen aangepast wordt in geval van wijziging in de huur of de huurtoeslag. Iemand enig idee?Bedankt voor een ieder die dit leest of reageert.

meer
bewindvoerster
poely
poely
Datum: maandag 14 mei 2007, 20:08
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 12x

na aanleiding van mijn ziekte, ben ik onvrijwillig gebonden aan een  beschermbewindvoerster, en mede door een wsnp.
nu heb ik ook een persoonsgebonden budget, en heb niet de keuze gekregen om die zelf te beheren, ondanks dit altijd goed is gegaan.en moet mijn bewindvoerster dit voor haar rekening nemen.Ze kent zichzelf hier ook een toelage toe, omdat ze van mening is dat dit haar extra tijd kost, maar krijgt al een toelage kosten bewindvoering van om de nabij 89 euro per maand.Ze stort het geld op een zogehete derdegeldsrekening waar ook de budgetten van andere clienten op worden gestort, en tel daarbij zelf de rekensom wat dit voor het kantoor oplevert alleen al aan maandelijkse rente gezien de inmense bedragen die er maandelijks gestort worden.
En dan daar nu ook nog een soort vergoeding uit trekken voor de extra werkzaamheden. Hiervoor deed ik het uitbesteden aan de svb bank die dit gratis verzorgde, en er is voor bewindvoering niks meer aan werk toegevoegd, als wat er voorheen moest worden gedaan, zoals het verwerken van formulieren en post. n blijf er moeite mee houden dat ze zichzelf een bedrag toeeigend van om de nabij 250 euro, mag dit kan  dit zomaar?

meer
rechten na scheiding
happyme
happyme
Datum: vrijdag 11 mei 2007, 19:42
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 23x

Graag wil ik weten wat mijn rechten zijn, nadat de echtscheding is uitgesproken.Getrouwd in gemeenschap van goederen en schulden.Ik ben vertrokken 2 jaar terug uit mijn relatie met 5 vuilniszakken(kleding).Nu een jaar gescheiden het enige wat ik nu heb is 5 vuilniszakken met schulden. Advocaat kosten die de pan uit rijzen omdat de ex en advocaat van ex niet thuis geven. Wil ik mijn deel van de inboedel hebben, waar kan ik dan terecht.Spullen met emotionle waarde.heb ik nog enig recht aan mijn kant.Is er iemand die daar antwoordt op heeft.Komt bij dat ik nu met een beslaglegging van een deurwaarder heb op mijn bank te goeden, die ik niet heb.Door verzaken van de belastingdienst met een huursubsidie, die aanvraag heeft 9 maanden geduurt heb ik geen betalingregeling kunnen treffen wegens te weinig inkomsten en dit is het gevolg.Kan iemand mij hierover een goede tipverschaffen.

meer
wat is de eind datum van de schuldsanering
tweedoggen
tweedoggen
Datum: dinsdag 8 mei 2007, 20:25
Trefwoorden:
Antwoorden: 24
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 1521x

mijn vraag is, ik ben in juni 2001 via de rechter in de schuldsanering gekomen en  was hier uit in juni 2004.wat moet dan de einddatum zijn voor in bkr in tiel dat alles betaald is. wanneer zijn mijn 5 jaar nu om in 2006 0f 2009 wie weet hier een antwoord op want  bij mij staan verschillende datums op. bij toeval vorig jaar ben ik er achter gekomen dat er nog twee open stonden en daar ben ik toen zelf achteraan gegaan dat er een eind datum bij moest staan en daar hebben ze me die van 2006 in gevuld dus heb ik nog eens 5 jaar erbij in toetaal dus 10 jaar ik wordt hier helemaal gek van wie heeft er voor mij een duidelijk antwoord op

meer