vragen: geldzaken & recht - schulden (737)

bkr
denisef
denisef
Datum: maandag 19 mrt 2007, 23:02
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 14x

Beste experts,
Ik stel de vraag ook maar hier. Het hele verhaal staat onder het kopje schulden vermeld.
Wat is er te doen aan een (in onze ogen) onterechte A codering BKR.
De procedure is bekend (eerst betreffende bank, evt daarna geschillencommissie bkr) en wat dan? Dit gaat op deze manier maanden duren. Is er iemand die deze weg al eens heeft bewandeld?

meer
bkr
denisef
denisef
Datum: maandag 19 mrt 2007, 22:52
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 5x

beste experts,
doordat een bank diverse fouten maakt met een automatisch incasso blijken wij (1 1/2 jr na het beeindigen van een krediet) een bkr A codering te hebben. Wij aanvang van het krediet hebben wij aangegeven dat de termijnen automatisch geincasseerd moesten worden. Bij de eerste maand ontvangen wij een acceptgiro. Na telefonisch contact spreken we af om de eerste 3 maanden te voldoen zodat de bank redelijkerwijs de tijd zou hebben om het incasso te verwerken. Vanaf dat moment gaat het mis. Naar nu blijkt heeft de bank de 3 maanden als extra aflossing gezien. Wij hebben nooit enig bericht gehad betreffende een A codering. Navraag bij betreffende bank levert de volgende mededeling op: "dat staat vermeld in de leveringsvoorwaarden". De tientallen telefoontjes staan ook niet in het dossier. Wij hebben de betreffende bank gevraagd wat de mogelijkheden zijn om deze codering ongedaan te maken. Dit is uitgelegd maar tevens kwam de mededeling dat wij dit verhaal nooit hard kunnen maken. Heeft iemand een oplossing? Dit is voor ons een principekwestie en van belang bij het opstarten van een bedrijf.

meer
Wehkamp: rentevrijstelling
deays
deays
Datum: donderdag 15 mrt 2007, 19:49
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 57x

Goedenavond,
 
Ik heb aan Wehkamp om een rentevrijstelling gevraagd. Ik kreeg een antwoord wat ik als onpersoonlijk en onbegrijpelijk beschouw. Een link naar de voorwaarden, staat niets over rentevrijstelling, alleen over bestellingen en betaling.
Er is een lange periode verstreken waar ik geen bestellingen meer heb geplaatst. Ik heb alleen betalingen verricht, met het idee om over te gaan naar afbetalen van de schuld. Na het afbetalen van de openstaande schuld wens ik de kooprekening voorgoed te sluiten.
Ik liet zij weten dat dit was niet een antwoord op mijn schrijven is. Hopend ditmaal wel een degelijk en persoonlijk antwoord op mijn schrijven te krijgen.
 
Ik hoop dat ik hier een en andere tips kan krijgen. Kan ik voor rentevrijstelling wel of niet vragen? Wat kun je doen?
 
Alvast bedankt voor je antwoordt.
Groeten,

meer
BKR regitratie
suusjahjah
suusjahjah
Datum: donderdag 15 mrt 2007, 17:45
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 3x

ik heb nu ruim 2 jaar geleden een keer mijn telefoon rekening niet goed betaald en daardoor een negatieve bkr registratie. nu heb ik een tijd geleden gehoord dat dat misschien binnen 2 jaar toch zou verdwijnen. ik heb nu over gezocht maar kan nergens vinden of dat nou ook zo is of niet. kan iemand mij vertellen of dat veranderd is en waar ik dat misschien zoukunnen vinden?

meer
Schuldsanering, WAO uitkering en weer aan het werk
jubel
jubel
Datum: woensdag 14 mrt 2007, 20:55
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 232x

Een bekende van me zit sinds kort in de schuldsanering en krijgt dus maandelijks een vast bedrag aan leefgeld. Hij werkt niet aangezien hij al jaren voor 100% is afgekeurd.Nu is er een kans dat hij een baan kan krijgen bij een sociale werkplaats waarin hij toch aan het werk zou kunnen, zij het op onregelmatige basis. Afhankelijk van zijn gezondheid.Als hij deze baan accepteert, blijft zijn leefgeld dan hetzelfde en wordt het bedrag wat hij extra verdiend aan de schuldeisers toegekend?Of mag hij het geld wat hij verdiend als "extra leefgeld" beschouwen?
 

meer
bevoegd
schuldje
schuldje
Datum: dinsdag 6 mrt 2007, 18:53
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 26x

 Hallo,
Is het incassobureau Solveon bevoegd om loonbeslag te leggen zonder gerechtelijke procedure.Zo ja, hoe lang gaat daar overheen en wat is dan het bedrag wat maximaal ingehouden wordt .Wij zijn twee verdieners wordt dan het salaris van beide ingehouden en blijft daar dan een bedrag van over .Hoe gaat zoiets in zijn werk?
Waar zou ik hier informatie over kunnen vinden.

meer
incasso solveon
schuldje
schuldje
Datum: maandag 5 mrt 2007, 19:27
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 171x

Hallo,
Ik heb best een enorme schuld vergaard de afgelopen jaren,wat ook netjes afbetaald kon worden.Nu door reoganisatie van mijn werk ben ik minder inkomsten gaan krijgen.dus ook minder aflossen op mijn schulden Nu heb ik bij de abn een achterstand opgelopen van bijna drie maanden met de eerste maand achterstand ben ik naar de bank gegaan om een regeling te treffen daar zijn zij  mee accoord gegaan helaas niet op papier met een minder bedrag  om af te lossen per maand tot mijn grote verbasing is mijn rekening geblokkerd wat voor mij inhield twee maanden huurachterstand die ik onmiddelijk moest betalen oke ik had al een maand huurachterstand maar kon net op het randje leven en zorgen dat dit niet verder zou gaan Nu heeft de bank mij geadviseerd om vrijwillig over te stappen op het incasso bureau solveon want dan zou mijn maandlast minder hoog zijn volgens de medewerker van de bank, wat moet ik nu doen?
afwachten of inderdaad vrijwillig over stappen of kan het incassobureau het bedrag in een keer opeisen of loonbeslag leggen dat houd voor mij in dat ik ook mijn andere schulden niet kan afbetalen waar ik overgens geen achterstand in heb.
Kun je een aflossingsregeling met een incasso bureau maken houden ze dan ook rekening met andere schulden?
Wie kan mij helpen met goed advies hierin
 
 
 

meer
inboedel
patty7777
patty7777
Datum: zaterdag 24 feb 2007, 00:06
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 213x

beste mensen
ik heb ooit geld geleend bij een zeer goede kennis en voor de zekerheid hebben we destijds een 'contract 'gemaakt over mijn gehele inboedel, als ik dan niet kon betalen dat hij gewoon recht had op de inboedel...( gelukkig tot op heden nooit gebeurt, betaal elke maand netjes alles optijd af)nu is het geval , een oude schuldeiser wil beslag leggen op mijn inboedel.Ik heb toch niks!, is dat contract met die kennis nu wel rechtsgeldig????
groetjes

meer
boete bij gemeente
genux
genux
Datum: dinsdag 20 feb 2007, 04:28
Trefwoorden:
Antwoorden: 12
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 58x

Mijn vriendin heeft in 2000 controle gehad van de sociale recherche. Hierbij is geconstateerd dat zij onterrecht samenwoonde en tevens een uitekering genoot. Er volgde een rechtzaak die zij heeft verloren.De waarheid was dat haar toenmalige vriend af en toe bij haar sliep. Doorslaggevend was het feit dat er een gezamelijk foto op de kast stond.Zij is aangegeven door haar wraakzuchtige exman. Nu gaat het in mijn vraag niet om het feit of ze wel of niet terrecht een uitkering heeft genoten.
Mijn vraag is echter: zij heeft een boete van 40.000 euro gekregen die zij af moet betalen met haar UWV uitkering. Dit is natuurlijk onmogelijk, dus zij doet dat in kleine maandelijkse termijnen. Nu heb ik vernomen dat de boete na enkele jaren verjaart.Kan iemand mij vertellen of dit juist is?
Groetjes Genux

meer
Schuldenregeling/werken
Datum: maandag 12 feb 2007, 10:17
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 5x

Ik heb een vraagje over het volgende:Door omstandigheden zit ik sinds enige tijd in de ziektewet. Ik vrees dat ik dat ook nog wel enige tijd zal blijven. Nu zit ik ook in een schuldhulptraject. Ik ben goed op de hoogte van het minnelijk traject en de WSNP, maar in hoeverre kan een rechter (in geval van WSNP) in het kader van de schuldhulp mij verplichten fulltime aan het werk te gaan, terwijl het UWV en de GGz mij adviseren om nu juist niet aan het werk te gaan? In een van de paragrafen van de GKB staat wel dat ik verplicht ben om er alles aan te doen om mijn financiأ«le situatie te verbeteren, tenzij dit in redelijkheid en billijkheid niet van mij kan worden gevergd. Wiens beslissing is hierin doorslaggevend? Van de rechter of van de UWV/GGZ? Alvast bedankt mensen.

meer