vragen: geldzaken & recht - schulden (713)

hoogte betalingsregeling met incassobureau
lovelysis
lovelysis
Datum: vrijdag 3 nov 2006, 11:42
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 271x

Een aantal jaar geleden ben ik zo stom geweest om een effecten-lease lening aan te gaan. We weten allemaal wat dat heeft opgeleverd. Dacht ik na 5 jaar klaar te zijn zit ik opeens met een extra schuld van 20.000 euro. Doordat schuldhulpverlening mij het geweldige advies gaf om te stoppen met betalen is het bedrag naar een incassobureau overgegaan. Toen ze contact met mij opnamen kreeg ik meteen te horen dat ik het moest betalen want anders.....Men kent het wel. Beslaglegging enzo. Ik was bang en heb een betalingsregeling getroffen. Ze wilden een bedrag van minimaal 300 euro per maand en geen cent minder anders zouden ze alsnog stappen ondernemen. Ik ben daar toen maar mee akkoord gegaan. Ik betaal ze al een jaar lang elke maand netjes op tijd, maar eigenlijk is het bedrag veel te hoog voor mij. Ik kan nauwelijks meer rondkomen. Ik heb toen verzocht of ik minder mocht betalen, maar nee hoor...daar wilden ze niets van weten.
Mijn vraag is nu: mag een incassobureau zomaar de hoogte van de maandelijkse betalingsregeling bepalen. Het is niet dat ik onwillig ben om te betalen (ook al gaat het hier om geld dat ik eigenlijk nooit heb gehad). Kan ik ze zeggen dat ik 200 euro wil betalen omdat ik die 300 euro niet meer kan opbrengen of kunnen ze dan de hele betalingsregeling stopzetten en andere stappen ondernemen zoals loonbeslag?
PS: het bureau waar ik aan betaal is naast incassobureau ook gerechtsdeurwaarder. Maar met het gedeelte gerechtsdeurwaarder heb ik tot nu toe niets te maken gehad. Er is geen vonnis ofzo geweest.

meer
schulden
fluimpie
fluimpie
Datum: vrijdag 3 nov 2006, 09:24
Trefwoorden:
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 5x

Hallo lezers,
de vader van mijn vriend heeft 5 jaar geleden een studie krediet afgesloten op de naam van mijn vriend bij de postbank.Dus dat betekend geld lenen zonder of met lage rente.De afspraak was dat dit krediet 5 jaar later omgezet zou worden naar een doorlopend krediet.Dat is dus nu.de vader van mijn vriend zegt dat geld allemaal uitgegeven te hebben aan zijn zoon in de 5 jaar.Maar nu is het probleem dat,op het moment dat dit in zou gaan,een brief is gekomen met daarin dat het doorlopend krediet ingaat per januari 2006.er is wat post over en weer gegaan zonder dat mijn vriend dit wist.Nu is het dus zo dat er een paar maanden niet betaald is aan dit krediet en dat betekend dat hij nu geregistreerd staat bijde bkr met een A1 codering als WANBETALER.
wie kan mij helpen met een advies hoe hij misschien van de bkr af kan komen?
f

meer
WSNP en vakantie USA
guzzi1
guzzi1
Datum: dinsdag 31 okt 2006, 09:52
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 172x

Als je in de Wsnp zit mag je dan het land verlaten om bv. op vakantie of werkbezoek te gaan naar het biutenland (USA)?

meer
Zijn wij verplicht de schulden van mijn vader bij wehkamp af te betalen bij overlijden.
phela
phela
Datum: zondag 29 okt 2006, 21:59
Trefwoorden:
Antwoorden: 12
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 506x

Mijn vader had toen hij overleed nog een schuld bij wehkamp van 600 euro weet iemand misschien of wij die echt verplicht zijn te betalen?meer
schuld na overlijden
piepeltje
piepeltje
Datum: vrijdag 27 okt 2006, 11:04
Trefwoorden:
Antwoorden: 19
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 185x

na het overlijden van mijn schoonvader worden we geconfronteerd met een aantal schulden die hij had.
het gaat om twee verschillende schulden die aangegaan zijn toen hij nog was getrouwd.hij is een jaar voor overlijden gescheiden van zijn ex vrouw.in het convenant dat is opgemaakt bij de advocaat is bepaald dat ze allebei de helft van de schuld op zich namen.hij is achteraf geblekenalles blijven afbetalen en zij niet omdat ze niet genoeg financiele middellen had.
nu is mijn vraag of deze schuld geheel aan haar komt te vervallen of word de schuld overgedaan aan de kinderen die eigenlijk niet wisten dat deze er was,of word de schuld inderdaad verdeeld en draaien de kinderen dan op voor de schuld die van hem overblijft.
hopelijk kan iemand mij daar wat advies over geven.
de schuldeisers hebben inmiddels al gezegd dat er niets word kwijtgescholden.
alvast bedankt......

meer
aanmaningskosten
joany
joany
Datum: zondag 22 okt 2006, 14:21
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 167x

Beste experts,
Bij deze een vraagje over aanmaningskosten van essent-energie. Normaliter wordt mijn voorschot voor gas en electra automatisch van mijn rekening afgeschreven. In september mislukte dat door een saldo-tekort. Op 3 oktober kreeg ik daarover het eerste bericht van essent met als onderwerp: "herinnering". Omdat er 2 voorschotten niet afgeschreven waren (nml. die van gas en die van electra) kreeg ik 2 brieven. Op beide brieven stond dat ik binnen 5 werkdagen moest betalen omdat ik anders meteen een verhoging ven de nota met 15 euro zou krijgen (ene nota was 15 euro en andere was 23 euro). Normaal betaal ik meteen, echter door omstandigheden zijn net deze 2 "herinneringen" blijven liggen. En jawel: nu dus meteen op beide nota's een verhoging van 15 euro. (de ene nota is dus 65% verhoogd en de andere 100%).
Mijn vraag is: mag dit?? Voor mijn gevoel is de 2e brief eigenlijk pas de herinnering en de eerste een mededeling dat de automatische afschrijving niet gelukt is. Mijn 2e vraag is: als die 15 euro gerechtvaardigd is, waarom hebben ze dan niet 1 nota voor beide voorschotten gesturrd en dus maar 1 keer 15 euro gerekend? Spek ik zo de essent-kas door 1 foutje mijnerzijds.
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Johanne
 

meer
kan dit?????????/
knuffie
knuffie
Datum: zaterdag 14 okt 2006, 22:24
Trefwoorden:
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 4x

goedendag, wij hadden een schuld bij de wehkamp, wat later naar een incasso-buro is gegaan, na een afspraak met de werkgever van mijn man (deze zou in de vorm van een lening al onze schulden betalen) hebben we bij diverse schuldeisers gevraagd om een overzicht van het te betalen bedrag en nadat dit betaald zou zijn was er geen schuld meer. zo gezegd zo gedaan, ware het niet dat het bewuste incasso buro zegt oke dit is betaald maar aangezien wij een fout hebben gemaakt krijgen wij nog bijna 400 euro van jullie.....wij niet accoord...brief eenmalige aanbieding van hun betaal de helft dan is het klaar....wij weer niet gedaan...wij hebben 2 kinderen een gewoon salaris en een lening bij de werkgever, buitendat hoeven wij toch niet te boeten voor hun fouten??????? ik hoop dat we een antwoord krijgen aangezien ze het 26-010-2006 naar de deurwaarder sturen. bij voorbaat onze dank.
fam. van bommel

meer
incasso gericht op naamgenoot
liesbeth1
liesbeth1
Datum: maandag 9 okt 2006, 10:08
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 2x

vrijdag 6 okt heb ik tot mijn verbazing een incasso gekregen van een bedrijf waar ik nog van nooit gehoord heb. Na veel bellen met het incasso bureau en het bedrijf dat medische rekeningen verzorgt voor o.a. tandartsen kwam ik er achter dat ze mij verwisseld hadden met een ander persoon. Nog sterker ik had niet eens daar gewoond tijdens die rekeningen en de persoon is zo'n 25 jaar ouder dan mij. Hoe ze die adresvertificatie hebben uitgevoerd geen idee.
Maar nu is dit mijn vraag. Ik heb twee dagen met de betrokken personen gebeld en daarbij met mijn mobiel zo'n 24 euro opgebeld. (ik ben student) Bij de vraag bij wie ik dat kan declareren krijg ik van bedrijf en incasso bureau te horen dat dat niet kan. En ik geloof niet dat ik bij die tandarts kan aankloppen..Is er een mogelijkheid van geld terug krijgen en bij wie zou ik dat moeten doen? ik ga ervan uit dat het incasso bedrijf zijn taak niet goed heeft uitgevoerd.

meer
beveiliging
keygie
keygie
Datum: zondag 1 okt 2006, 19:09
Trefwoorden:
Antwoorden: 13
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 3x

beste mensen,
ik heb vaak gewerkt op de beveiliging en ik heb een goedkeuring van politie of minster van juistitie...om beveiligingwerk te doen.maar het raast als ik een strafblad heb hoe ken dit en ik heb veel een groote blokkade op schiphol...ik denk tot 2010....
wie kan me een goed uitleeg geven...?
 

meer
verklaring......!!!!!!!!!!!!
keygie
keygie
Datum: zaterdag 30 sep 2006, 10:11
Trefwoorden:
Antwoorden: 20
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 22x

l.sik heb nodig een verklaring van goed gedrag(van justitie)die kan aanvragen via de gemeentelijke(afdl.burgenzaak)maar heelaas weigerd de medewerker mij dat te verlen....ik wil graag naar het buitenland(naar CANADA)....wie kan mij helpen .....!!!!!!!!!!!!p.s volgen de gemeente zo een verklaring allen bedoelt voor een werkgevers,instatie..enzzzzzzzzzzz+   ik heb ook 2jaar gewerk en uitkering gehad....hiervoor ben voor de rechter moet verschenen+aanraken met jusitie.....hier voor heb een taakstraf van 60 uur.....een ik vraag me af heb ik  nu dan een strafblad...???????met een vriendelijke groeten,samisammy118@zonnet.nl

meer