vragen: geldzaken & recht - schulden (790)

Schuldsanering & nieuwe partner
jeshendrixs
jeshendrixs
Datum: vrijdag 14 sep 2007, 20:37
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 458x

Lezers,
Ik heb een vraag met betrekking tot mijn vriend. Ik woon sinds december samen met mijn vriend en zijn zoontje (uit een eerdere relatie) Nou is het zo dat mijn vriend een heleboel schulden heeft opgebouwd in zijn vorige relatie. De schuldeisers komen nu pas achter zijn nieuwe adres. Dus er komt een hoop op ons af, dit met als gevolg dat ik ook een achterstand heb opgelopen met mijn rekeningen.
Nou ben ik na vele gesprekken met zijn familie die zijn verleden kent, er achter gekomen dat er maar een oplossing is: schuldsanering. Dit vooral omdat de allermeeste schulden 5 jaar geleden zijn gemaakt, en zich alleen maar ophopen en heel zijn familie hieronder leidt (i.v.m. deurwaarders e.d.) Dus dit moet de oplossing zijn anders verdringt mijn vriend dadelijk in de problemen. Want er is geen geld, om die schulden af te betalen en je kan niet 10 schuldeisers tevreden stellen met 20 euro p.m. i.v.m. de belastbare voet en het levensonderhoud van mijn vriend en zijn zoontje. Dus daarom moet dit de oplossing zijn voor mijn vriend om eindelijk schoon schip te maken.
Maar nu is mijn vraag, ik woon samen met mijn vriend. Maar ik heb niets met zijn schulden te maken. Deze zijn gemaakt met zijn ex, als hij hiervoor in aanmerking komt, moet ik dan ook mee in de sanering? Want dat zou oneerlijk zijn, want ik heb niets met die schulden te maken. Ik hoop dat een van jullie mij hier antwoord op kan geven. Want ik kan deze informatie nergens vinden. Ik wil namelijk echt niet dat ik mijn inkomen ook moet mee laten rekenen, want ik heb niets met die schulden te maken. En dat kan bewezen worden.
Alvast bedankt voor de antwoorden...
Jessica

meer
Betalingsafspraak met incassobureau
vonnie2
vonnie2
Datum: dinsdag 11 sep 2007, 12:15
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 55x

Hallo vandaag heb ik inc.bur Transfair aangeboden om de 108,00 die ik schuldig ben ivm een openstaande rekening van UPC op 23.9 te betalen. Zij gingen hier niet mee akkoord.
We praten over twee weken! Ze zeiden dat ik het dan maar ergens moet gaan lenen! Mag dit zomaar of moet een inc.bureau dit aanbod van mij eigenlijk accepteren. Of moet ik UPC schrijven? Heeft iemand een advies ?

meer
hoe kan ik stopen met schuldsanering
guzi
guzi
Datum: zondag 9 sep 2007, 09:31
Trefwoorden:
Antwoorden: 14
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 580x

ik en mijn man hebbben aangevrachht voor hulp schuldsanering ongeveer 3 jaar geleden .vorige jaar februari werd ons gezamelijk uitkering niet op ons rekening gestort toen bleek het dat de bewindvoerder al is begeonen met het regelehn van mijn finance voordat de rechter uitspraak is gebeurt oke .
We krijgen weekelijks 70 euro per week  voor ons en ons dochter van 3. september vorige jaar is  mijn man begonen met werke  halve dag .mijn man heef eten en drinken voor werk en mijn dochter is ook begonen met  peuter zaal dus hebben ze alle bij kleren  eten schoen enz dus  heb ik samen met mijn eerste consulent  dat wij de zorg en huur toeslag zouden ontvangen plus de kinder bijslag zodat wij enkele spulen voor haar kunnen kopen . laast haden wij problemen doordat zij zich hieraan niet wilen aan houden nu heb ik dit zwar op wit staan.
we hebben de volgende problemen gehad we hebben nu al 2 jaar geen vakantiegeld ontvangen van sociale dienst want er lig een beslag op we hebben ons bewindvoerder hoe kan dat ze zeiden dat ze niets konden doen oke we bleven rustig een paar maanden geleden kreeg ik een brief van ibg voor het terug betalen van mijn studie finacering ik heb het voor mijn bewindvoerder op gestuur ze zieden dat ze het zouden regelen ik ontvang nog steeds aceptgiro van ibg ik had ze gevraag of ze bericht haden ontvangen van mijn bewindvoerder ze zijden nee .ik ontvang ook nog post van schulden die ik bij het  begin aan mijn bewindvoerder had gegeven.laast was mijn kabel afgesloten heb ik het zelf betaald  om het alweer aan tesluiten en ook bleek dat er ongeveer 3 maanden huur niet betaald was mijn elektra bleef ook nog maanden zonder dat die betaald werd goed dat ik niet veel had verbruik dat ik tegoed kreeg en dat mijn elekta schuld werd verwerkt.de top punt van dit alemaal is dat ik een vol maand zonder week geld bleef we hadden aan hen gevraagd watr er met het geld gebeur was zijden ze dat er geen geld meer was  dus moesten we die maand  geld bij familie lenen of bij hen komen eten.
Door dit alemaal en nog meer wil ik stopen met schuldsanering want zo te zien kan ik zelf brieven naar mijn schuldenaar schrijven om een regeling te trefen dan heb ik minder stress dan bij een bewindvoering.
hoe kan ik stopen met schuldsanering want ik heb het zelf aan gevraag .wie kan me advies geven en welke stapen kan ik ondernemen

meer
Mag ik Experion de schuld van de vorige bewoners aan het adres koppelen ipv aan naam?
arkesteijn
arkesteijn
Datum: zaterdag 8 sep 2007, 13:12
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 41x

We wonen op ons huidige adres (huurhuis) nu ongeveer een half jaar en wisten dat de vorige bewoners nogal wat schulden hadden lopen. Nou hebben we daar nooit last van gehad tot me vriendin een telefoonabonnement wilde afsluiten bij Debitel. Deze weigerde haar aanvraag aangezien het bedrijf Experion (checkt krediet waardigheid voor mobiele telefonie) een negatief advies had gegeven. Navraag bij Experion leerde dat dit door de vorige bewoners kwam, maar zij konden hier niks aan doen (zo zeiden ze). Het zou er de komende 8 jaar nog in staan. Een 2e keer bellen (je weet maar nooit) gaf hetzelfde resultaat.De BKR in Tiel bevestigde dat Experion inderdaad op adres werkt terwijl zijzelf op naam werken en het adres slechts een invloed laten spelen. Zij waren echter erg verontwaardigd over de gang van zaken bij Experion.Mijn vraag is nu: Mag Experion zomaar zijn gegevens 8 jaar erin laten staan terwijl we makkelijk kunnen aantonen dat we nergens schulden hebben e.d.Alvast bedankt voor de hulp.

meer
betalingsregeling incassobureau
rodyton
rodyton
Datum: donderdag 6 sep 2007, 13:55
Trefwoorden:
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 2634x

Hallo,
Ik heb via een incassobureau een rekening gekregen. De rekening was bijna € 750,-. Omdat ik dit bedrag niet ineens kan betalen heb ik om een betalingsregeling gevraagd van € 100,- per maand. Meer kan ik gewoon echt niet missen, anders kom ik met andere betalingen in de knoei. Het incassobureau wil absoluut niet akkoord gaan en eist dat ik € 250,- per maand betaal, anders geven zij de zaak af aan een deurwaarder. Verder heeft het incassobureau geen onderzoek gedaan naar mijn financiele situatie. Omdat ik geen zin heb in een deurwaarder en toch wat angstig werd van hun dreigement heb ik de eerste termijn betaald. Gevolg is dus dat ik niet weet hoe ik de rest van de maand rond moet komen.
Mijn vragen zijn nu: -Mag een incassobureau zomaar een bedrag eisen zonder onderzoek te doen? -Als ik een bedrag van € 100,- per maand overmaak en dus laat zien dat ik betalingsbereid ben, mogen zij de zaak dan uit handen geven? -Wat kan tegen het incassobureau doen om toch met een lager maandbedrag af te betalen?
Alvast bedankt....

meer
Nieuwe lening bij echtscheiding?
zipje2007
zipje2007
Datum: donderdag 23 aug 2007, 21:31
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 24x

Mijn bijna ex-pertner heeft tijdens de lange echtscheidingsprocedure een aantal schulden gemaakt. Daar kom ik nu eerst achter, want alle correspondentie van incassobureau's, deurwaarders, enz, is naar het nieuwe ades van mijn ex gegaan. Het gaat om niet betaalde telefoonrekeningen en andere abonnementen op de naam van mijn ex. Daarnaast hebben wij tijdens ons huwelijk samen een krediet van 2500 euro afgesloten.
Via de rechter wordt bij de boedelscheiding natuurlijk vastgesteld dat wij ieder de helft van de schulden moeten betalen. Dat vindt ik niet leuk (ik vindt dat mijn ex haar eigen schulden zelf moet betalen) maar dat is nu eenmaal niet anders. We zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en ik zal gewoon mijn helft betalen.
Mijn ex denkt daar anders over. Zij heeft al aangekondigd dat 'ze er tegen die tijd wel voor zal zorgen dat er bij haar geen cent te halen valt'. Gezien de vele discussies op deze website hoef ik denk ik niet uit te leggen dat zoiets inderdaad wel mogelijk is. Ze laat zich ontslaan, komt in de bijstand, en voila, de schuldeisers melden zich vanzelf bij mij. Ondertussen heeft mijn ex een nieuwe vlam die haar financieel kan bijstaan (buiten de boeken om uiteraard).
Mijn eerste vraag: Klopt het dat schuldeisers in het geval dat een van beide partners in de bijstand komt, de andere partner aansprakelijk zullen stellen? Of is daar meer, of liever gezegd minder, voor nodig dan een uitkering?
Voorts zou ik graag horen wat mijn mogelijkheden zijn als de rechter straks uitspraak doet over de verdeling. Mijn ex werkt op dit moment wel, ze werkt zelfs heel veel. Ik heb gedacht dat mijn ex en ik ieder ZELF (dat wil dus zeggen NA de echtscheiding) een lening moeten afsluiten, en van het geld dat daarmee vrijkomt onze "gezamelijke schulden" direct en in één keer gaan inlossen. Vervolgens kan ieder zijn eigen lening beginnen af te lossen. Per saldo schiet ik daar niets mee op, maar ik kan in ieder geval niet ook nog eens aansprakelijk worden gesteld voor de helft van mijn ex. Die schuld is dan immers na de echtscheiding ontstaan.
Tweede vraag: Kan de rechter zo'n constructie dat opleggen, dwz verplichten?
Nu is het zo dat mijn ex gerigistreerd staat bij het BKR, en omdat er al deze maanden geen cent is betaald, verwacht ik niet dat het fraai is. Het is best mogelijk dat ik, als partner, inmiddels ook geregistreerd sta.
Derde vraag: Zijn er voor haar (en voor mij) dan nog mogelijkheden om een lening af te sluiten en zo ja waar?
Ik hoor graag van u allen, ook als u nog andere suggesties hebt voor het verdelen van de schulden op zo'n manier dat het eerlijk blijft, d.w.z. de helft, maar ook niet meer.
Hans
 

meer
Huurachterstand van 1 maand......
celtjuh
celtjuh
Datum: donderdag 23 aug 2007, 18:14
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 964x

Hallo allemaal,
Ik zit met een probleempje. Ik kijk net in de brievenbus, waar een brief van de woningbouw ligt. Ik loop 1 maand achter met mn huur, en nu word er meteen gedreigd met invorderingsmaatregelen, en dat de kosten daarvan voor mij zijn. Ik moet zeggen dat ik dat zwaar overdreven vind, als ik nou een half jaar achterliep met betalen, maar dat is niet het geval, het is maar 1 maand. Volgens mij mogen ze dit helemaal nit doen. Nu geef ik eerlijk toe, dat ik met enige regelmaat een achterstand heb van een maand door omstandigheden, maar nooit langer.
Mijn vraag is dus of zo'n dreigaanmaning terecht is na 1 maand? Naar mijn idee mogen ze dit niet eens doen.
Alvast bedankt voor de reacties.
Met vriendelijke groet, Marcella.

meer
geleverde energie door green choice
bertvangeel
bertvangeel
Datum: donderdag 23 aug 2007, 10:06
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 8x

graag zal ik willen vragen aan hen die een oplossing weten voor het volgende,
ik heb een huis gehuurd in utrecht maar heb mijn zusje met aanhang opgevangen daar ze zelf geen huurhuis kon betalen maar het volgende wat er gebeurd is ze heb buiten mijn medeweten om van gas en licht leverancier enego overgestapt naar green choice met als gevolg ze is er uit gegaan mijn huis en samen gaan wonen met de vriend/man met dat gegeven heb ik het huis opgezegd daar ik een vrouw had  in het oosten van het land daar ben ik gaan wonen maar tot mijn verbazing kreeg ik een aanmaning van de enego dat er div termijnen open staat a 1500 euro ben overigens al naar de sgc gestapt maar de openstaande termijnen zijn degene dat mijn zusje overgestapt was van enego naar greenchoice
ik had echter wel op papier laten zetten dat zij de nodige rekeningen zal betalen waaronder deze van eneco
ik weet echt niet meer wat ik moet doen ben maar in termijnen de achterstaand gaan betalen omdat ik de hoofd bewoner was

meer
opvang
fresp
fresp
Datum: dinsdag 21 aug 2007, 20:13
Trefwoorden:
Antwoorden: 1
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 5x

ik zit sinds 12 maart 2006 in de wsnp. ik ben een alleenstaande vrouw, zonder kids en heb een fulltime job.
mijn vader heeft/had een relatie van 6 jaar. die is momenteel verbroken en mijn pa staat in principe nu op straat. ja dat kan dus niet, vind ik, dus wil ik hem bij in huis nemen, totdat hij weer een eigen woning heeft gevonden.
weet iemand of dit gevolgen heeft voor mijn wsnp? of is het verstandiger om dit niet te doen? dit probleem is wel een dilemma voor mij zeg.
hopelijk heeft iemand advies voor me.
bedankt

meer
Kredietbank loopt flink te blunderen
Datum: zaterdag 18 aug 2007, 14:31
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Schulden
Bekeken: 13x

Ik heb een probleem met de Kredietbank. Door een hoge
schuld heb ik in januari dit jaar hulp ingeschakeld bij ze. Die hulp heb ik
gelukkig ook gekregen, waar ik dankbaar voor ben. Maar sinds dit jaar mijn huur-
en zorgtoeslagen zijn stopgezet, en het Vrij Te Laten Bedrag herberekend moest
worden,  gaat het een en ander mis. Ten eerste
moet ik vanaf mei dit jaar elke maand bellen om te vragen of mijn geld is overgemaakt.
Dit moet volgens de KB elke maand op de 9e gebeuren, maar omdat “het
systeem het niet pakt”gebeurt het gewoonweg niet. M.a.w. ik moet dus elke maand
opdracht geven om mijn geld handmatig over te laten maken. Daarbij krijg ik excuses
van mijn contactpersoon. Vervolgens herhaalt het zich de volgende maar vrolijk
weer, inclusief de excuses van haar kant. Daarnaast krijg ik elke maand een
overzicht van de KB met daarop de exacte bedragen, namelijk wat bij de KB is
binnengekomen, wat is gereserveerd t.b.v. de schuldeisers en wat naar mij wordt
overgemaakt. Ik krijg van verschillede afdelingen afschriften die elkaar totaal
tegenspreken. Nu heb ik weer een afschrift gekregen waaruit blijkt dat het
spaartegoed van deze maand 356 lager is dan de vorige maand. Waar dat geld is
gebleven, Joost mag het weten, maar dat is nergens terug te zien. Nog even en
het saldo staat op nul. Ze krijgen elke maand 1600 binnen, 991 gaat naar mij en
376 gaat naar de schuldeisers, 6 euro naar de KB zelf en waar is de rest? Er is
nu zogenaamd nog maar 895 gespaard vanaf januari!! Dit klopt gewoon niet.  Om zekerheid te krijgen, heb ik dus alles terug
gerekend, vanaf het moment dat zij het eerste geld kregen van het UWV, tot op
heden. En daarbij alles wat daar tussen zat en daar is een bedrag uitgekomen,
met Excel, tweemaal berekend. En weet je wat? Het komt totaal niet overeen met
de gegevens die zij mij sturen. Mijn contactpersoon zegt steeds dat het wel
klopt, maar dat is niet zo. Ik ben de KB heel dankbaar, maar ik laat niet met
me sollen. Wat ik dus heel graag zou willen, is er toch een  bewindvoerder naar laten kijken. Maar goed,
breng ik dan alles in gevaar? Ik kan niet nog 2,5 jaren zo doorgaan, elke maand
achter mijn geld aan moeten bellen en erachter komen dat er geld lijkt te
verdwijnen. Iemand een suggestie? Alvast bedankt.

meer