vragen: geldzaken & recht - sociale verzekeringen (367)

Als een persoon een bijstandsuitkering voor alleenstaande heeft en hij gaat samenwonen met een studente die een studiefinanciering ontvangt, wordt hij dan gekort op zijn uitkering?
daphy
daphy
Datum: maandag 10 jun 2013, 22:18
Trefwoorden: bijstandsuitkering studiefinanciering
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 976x

Als een persoon een bijstandsuitkering voor alleenstaande heeft (+/- 900 euro) en hij gaat samenwonen met een studente die een studiefinanciering ontvangt, wordt hij dan gekort op zijn uitkering?

meer
afschaffing halfwezen
ronvandijk2861
ronvandijk2861
Datum: vrijdag 17 mei 2013, 15:08
Trefwoorden: halfwezenpensioen
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 174x

Afschaffing halfwezenpensioen

Graag wil ik een discussie opgang brengen.
Het volgende heb ik zojuist gepost bij de 2e kamer:

Geachte dames/heren,

Vandaag kom ik er achter dat per 26 maart 2013 de halfwezenpensioen is komen te vervallen. Dit is echter tot op heden ook weer niet in de media bij het grote publiek bekend.
Ik heb hier echter weer een dujavu (1996 wijziging AWW naar ANW.
Nu wordt ik zelf hierin getroffen nl. mijn vrouw is 2 weken geleden komen te overlijden nadat er 3,5 jaar geleden kanker was geconstateerd, wij hebben samen 2 jonge kinderen van 7 en 9 jaar, wij hebben ons dus niet aanvullend kunnen verzekeren.

Schandalig dat dit ook weer in Nederland zomaar kan.

Dit stukje extra geld zou ik nodig hebben gehad om extra opvang en dergelijke te kunnen betalen, nu dit is komen te vervallen kan ik beter stoppen met werken en mij volledig op de kinderen richten.
Goed plan weer van deze regering goed over nagedacht kijk toch ook eens naar de gevolgen.

Aangezien het vraag en antwoord formulier op deze site niet werk verzoek ik dat dit in de kamer wordt besproken.

Graag uw reactie.

meer
is life supply betrouwbaar?
marleens1956
marleens1956
Datum: maandag 13 mei 2013, 22:33
Trefwoorden: life supply
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 35x

van mijn werkgever hebben wij plotseling een aanbod gekregen voor een pensioenregeling bij life supply, is dit safe??

meer
Agis(TakeCareNow) vergoeding?
gardesion
gardesion
Datum: maandag 13 mei 2013, 18:52
Trefwoorden: ortho, orthodontist, beugel, zorgverzekeringen, vergoeding
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 161x

Beste allemaal,

In januari zag ik bij een kennis dat deze voor 2000 euro verzekerd was tegen orthodontie. Ik vroeg hoe dat zo? Naar mijn weten vergoeden ze niet meer zoveel na je 18e, hij zei daar geen gebruik van te maken maar dat hij maximaal verzekerd is. Dus ik in december de hoogste aanvullende verzekering aangeschaft en inderdaad ik log in op de site en mag gebruik maken van 2000 euro.
Ik uiteindelijk naar de ortho en vorige week was het dan zover; een beugel. Maar nu log ik net in en vergoeden ze maar een maximaal bedrag van 500. Ik dus bellen, wat blijkt, op mijn account heb ik recht op 2000 euro, maar volgens de polisvoorwaarden 500 euro. Er staat dus letterlijk op mijn account dat ik 500/2000 euro heb verbruikt en nog 1500 mag gebruiken.

Heb ik reden om naar het juridisch loket o.i.d te stappen hiermee?

Bij voorbaat dank.

meer
Herbeoordeling en uitbetaling van wia-uitkering
glennieboy2005
glennieboy2005
Datum: zondag 12 mei 2013, 13:55
Trefwoorden:
Antwoorden: 11
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 495x

In 2011 ben ik, na bijna 2 jaar gedeeltelijk in de ziektewet, met terugwerkende kracht (vanaf eind 2009) gedeeltelijk afgekeurd. De uitkering is toen met terugwerkende kracht uitbetaald eind 2011. Afgelopen belastingjaar wordt een groot gedeelte van dit bedrag verrekend met de uitgekeerde huurtoeslag. Ik moet nu een behoorlijk bedrag moet terugbetalen aan te veel gekregen toeslag. Is er iemand die weet of dit klopt? Gekeken naar mijn vaste inkomen met de aanvullende wia-uitkering zou ik recht hebben op de volledige toeslagen (huur en zorg). Het voelt als niet eerlijk, maar dat is geen argument. Ik vraag me af of het rechtmatig is.

Bedankt als vast voor 't antwoord.

meer
premie zorgverzekering
missyish
missyish
Datum: zaterdag 4 mei 2013, 19:23
Trefwoorden: premie
Antwoorden: 13
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 181x

Hebben meer mensen deze maand gehad dat de zorgpremie van vorige maand twee keer er af is gehaald? Ik heb wel al gemeld bij de Ohra dat dit is gebeurt maar nog geen reactie gekregen.

meer
Ziek door schuld vorige werkgever, hierdoor dak en thuisloos, geen zorg wel betalen voor internet bedrijf anderzorg!
suïcidalburger
suïcidalburger
Datum: woensdag 1 mei 2013, 11:47
Trefwoorden: Anderzorg, droge huid, exceem, koemelk producten, allergieën voor pinda\'s, neus/keel/voorholte ontstekingen, hooikoorts, bronchitis, copd, CARA, astma, hulp gezocht, schulden, smok in de lucht maakt mijn longen als piepende deuren
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 243x

Een aantal jaren geleden ben ik door foutief gedrag van een collega ernstig ziek geworden ik heb ik namelijk chemische (kankerverwekkende) vochtweringsmiddelen in mijn longen e.d.gekregen tijdens het werk bij mijn vorige werkgever, ik moest de hele dag en nacht doorwerken omdat mijn collega voor zichzelf zonder enig overleg tijd voor tijd had geregeld ( wat je nu overwerkt ben je de volgende dag vrij) voor hem was het makkelijk werken met cocaine en speed in zijn neus, volgende ochtend moet ik al bloed spugend in een beker naar huis rijden omdat mijn collega tijdens het opruimen in de bus in "slaap was gevallen" op de zaak aan gekomen word ik ziek naar huis gestuurd en hoefde ik door mijn ziekte niet meer terug te komen. ik mocht thuisblijven en mijn contract werd nietig gemaakt en vooruitziend van 2 maanden al niet meer verlengd wel uiteindelijk wel 2mnd. doorbetaald gekregen.
Ik was ernstig ziek!
Ik lag bloedspugend thuis op bed, kon nergens heen en kon geen water drinken want dan sloeg een chemische verbranding aan in mijn keel..
Hierdoor dak en thuisloos geworden, problemen met zorgverzekering, cvz, geen medische hulp, wel verplicht te betalen aan anderzorg!!!???...

Vervolgens ben ik nu al ruim 3 jaar ziek (ik was al astmatisch van geboorte met gaatjes in het hart, maar nu vergoed mijn anderzorg zorgverz. mijn medicatie niet en wil ik mijn longen gecontroleerd hebben want de door mijn vrienden contant gekochte medicijnen werken niet of slaan niet aan, smaak weg, enz..
Ondertussen heb ik sinds 5 mnd. een woning met achterstallig onderhoud de kombiketel blaast stof door heel mijn huis heen, zou in maart vervangen worden, nu weer uitgesteld, kan apparaat niet stoppen stof te blazen, woningbouw vereniging SSW komt me niets tegemoet,

Wat moet ik nou doen, juridisch loket gaf een advocaat die ruim een jaar bezig is geweest, geen resultaat, vervolgens kan ik niet overstappen naar andere zorgverzekering omdat ik zonder inkomsten wanbetaler werd in hun ogen, ik was gestopt met betalen omdat ze telkens de polis voor chronisch zieken hadden veranderd nadat ik had getekend voor een pakket ik kon geen bezwaar maken etc. Etc.
Nu heb ik een bijstandsuitkering en moet van 120,- rondkomen vervolgens heb ik nog geen zorg, en geen zorgverzekering die mij nog serieus wilt nemen, schuldhulp die je op een wachtlijst zet hierdoor schulden gekregen en verdubbeld!
Dit alles door een bedrijfsongeval (omdat vorige werkgever veel zwart werkers had en vijzelgracht amsterdam heeft volgestopt met giftige rotzooi dat nooit kan aanslaan moest ik bek houden en maar oprotten!)
Ze hebben heel gemeen tonnen opgestreken bij de vijzelgracht en noordzuidlijn huizen verzakken omdat het op rotte palen staat gel in grond pompen heeft geen zin, maar personeel aan zijn lot overlaten heeft geen zin!

vrienden van mij betalen nu mijn schulden af zodat ik mentaal rustiger word en als alles afbetaald is kan ik eindelijk overstappen naar een echte zorgverzekering als Agis i.p.v een internet bedrijf die zegt dat je op diverse manieren in contact kan komen maar uiteindelijk moet je via een computergestuurde chat-sessie er achter komen dat je niks wijzer word maar enkel tegen je zelf aan het vechten bent, ook al heb je geen thuis, werk, geld, geen hi-tech telefoon, beltegoed, internet, computer of andere middelen die tot nu in deze westerse tijd behoren je moet wel betalen voor anderzorg en hun mensen die mij verder laten afglijden!!
Ik ben hierdoor o.a. zwaar depressief geworden..

meer
Eigen bijdrage Acute psychische zorg
jesse35
jesse35
Datum: zaterdag 20 apr 2013, 15:59
Trefwoorden: eigen bijdrage
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 144x

In het kader van het BOPZ / gedwongen opname heb ik een eigen bijdrage moeten betalen voor het ambulance vervoer tijdens de gedwongen opname om van psychiatrische ziekenhuis A naar psychiatrische ziekenhuis B te vervoerd te worden.

Is dit terecht ?

meer
onterechte declaraties cz zorgverzekeraar
naturalhigh
naturalhigh
Datum: donderdag 18 apr 2013, 10:34
Trefwoorden: het grote graaien ????????
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 151x

goede morgen,
ik zou graag onder de aandacht willen brengen dat er volgens mij er wat erg mis is met een bepaalde regeling tussen cz versus napco een bedrijf dat via cz incontinentie materialen levert aan patiënten van cz.
hierin gaan zeer grote bedragen om, in een regeling die ik zeer merkwaardig kan noemen.ik zou in deze graag de klokkenluider willen spelen. het volgende doet zich voor. ik als gebruiker van dit materiaal krijg via eigen risico een bedrag in rekening. en napco brengt hiervoor een 3 maandelijkse rekening in vooruit in. daar ik recht heb op vergoeding van een broekje per dag, zou ik 365 broekjes moeten hebben ontvangen in het jaar 2012. ik ben de leveringen na gegaan via de apotheek en zie dat ik i.p. nog geen half broekje heb ont vangen. napco en cz gaan er vanuit dat de leverdatum de peildatum is. maar brengen alles wel in rekening. ik heb in het jaar 2013 totaal geen afname gedaan maar er wordt wel een bedrag van € 58.90 in rekening gebracht via eigen risico. plus de maanden febr. en maart worden ook gedeclareerd. hierbij ben ik op mijn achterste benen gaan staan en ben in contact gegaan met napco en cz. hierbij word een strak plan volgens hun regels aangehouden. maar als ik niet gereageerd had dan had ik 2 maanden teveel betaald zonder dat er ergens restitutie gedaan zou worden. bij navraag kreeg ik te horen dat het SYSTEEM nou eenmaal zo in elkaar zit. als ik nu uitga van mijn situatie en dit doorbereken naar vele andere gebruikers (vooral bejaarden die niet weten wat er speelt) dan kom ik via natte vinger werk aan een gigantisch bedrag dat onterecht geïncasseerd word. ik kan niet overzien om hoeveel het gaat maar in deze tijd van soberheid en zorgkostenverhogingen, zeker voor de chronisch zieken, vind ik het de moeite waard om dit uit te zoeken en in de juiste banen terug te leiden. zelf ben ik hiertoe niet in staat maar misschien kan uw vereniging hierbij een grote steun en toeverlaat zijn. mijn gevoel zegt dat hier iets ergs mis is waarbij ik ook gesteund word door de apotheek die dit ook een regeling vind die niet in orde is. ook van hen heb ik en hartelijke ondersteuning gekregen om dit aan de grote klok te hangen.
graag zeer graag een reactie van uw kant indien mogelijk met steun. met een vriendelijke groet
p. van de ven

meer
tanden bleken
hilda.benthem
hilda.benthem
Datum: maandag 25 mrt 2013, 10:40
Trefwoorden:
Antwoorden: 20
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 266x

geachte mevr.dhr,
ik heb een vraag in jan 2013 heeft mijn dochter de fbto gebeld om een aanvraag te vragen om haar tanden te bleken want die waren zo aan getast door haar ziekte ze heeft een aanvullend verzekering en de vrouw die daar werkt had tegen haar gezegd dat ze dat kon doen en dat ze voor 400 euro tandheelkunde was verzekerd maar nu komt de rekening dat ze 272,78 moet betalen en dat ze het niet vergoed krijgt maar zij heeft een wajong uitkering en als ze had gezegd van nee dit krijg u niet vergoed dan had ze het nooit laten doen dus nu is mijn vraag moet zij dat betalen terwijl hun verkeerde voorlichting hebben gegeven dit met haar wajong uitkering kan ze dit nooit betalen met vriendelijke groeten mevr. Benthem de vries

meer