vragen: geldzaken & recht - sociale verzekeringen (403)

zorgverzekering
gertvisch
gertvisch
Datum: woensdag 3 dec 2014, 12:21
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 93x

Ik kreeg van de gemeente Bergen noord limburg de volgende aanbieding.
Als chronisch zieke heeft de gemeente bij VGZ een aanbieding voor een basis verzekering +aanvullend pakket voor €131,42
als tegemoetkoming geven zij €10,00 korting.
ook bied men basis + aanvullend en herverzekering eigen risico voor €167,42 tegemoetkoming 20,00 €
En terwijl mijn verzekering bij IZZ €92,95 is en bij VGZ €101,47 met korting notabene.
Vraag ben ik nu gek??
Kan amper de gewone basis verzekering betalen!!!

meer
Zorgpremie
netty groeneweg
netty groeneweg
Datum: zaterdag 22 nov 2014, 20:03
Trefwoorden: Sociale premie
Antwoorden: 40
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 3271x

Kun je volstaan met alleen een basis verzekering, of ben je verplicht om ook aanvullende verzekeringen te betalen.
Is de verzekering inkomensafhankelijk? ik kom mogelijk terug naar Nederland en wil graag weten voor welke kosten ik kom te staan.
B.v.d.

meer
eigen risico zorgverzekering
v van gorkom
v van gorkom
Datum: woensdag 29 okt 2014, 18:26
Trefwoorden: zorgverzekering
Antwoorden: 32
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 240x

als ik het eigen risico bij een zorgverzekering vastzet, wel of niet verhoogd voor een jaar, moet ik dan mee incalculeren dat prijzen van medicatie kunnen stijgen of dat je een ander merk kunt krijgen zonder dat je het weet, dat veeel duurder is?

meer
Overbruggingsuitkering AOW
lmusters
lmusters
Datum: zondag 19 okt 2014, 20:31
Trefwoorden: AOW; overbruggingsuitkering; overbruggingsperiode; inkomensgrens; SVB.
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 125x

Hoe hoog mogen pensioeninkomsten gedurende de overbruggingsperiode, tussen het bereiken van de 65 jarige leeftijd en de eerste AOW uitkering, zijn om in aanmerking te komen voor een overbruggingsuitkering?

meer
Londen General
marschak
marschak
Datum: vrijdag 3 okt 2014, 13:26
Trefwoorden: ziekte, uitkering, verzekering
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 124x

Mijn man was sinds augustus 2013 werkzaam in Antwerpen. Hij is in November 2013 ongeneeslijk ziek geworden en kampt met een spierziekte en de behandeling dit te stabiliseren. In Belgie heb je maar 1 jaar recht op een ziekte uitkering als je maar zo kort gewerkt hebt. In Nederland heeft hij een vervroegde WIA aangevraagd maar aangezien de ziekte nog in behandeling is zal hij hier ook geen recht op hebben. We hebben een woonlasten verzekering afgesloten bij de aankoop van ons huis en deze keren niet uit omdat mijn Man een buitenlandse werkgever heeft. Hij valt in Belgie buiten de boot omdat hij minder dan 6 maanden werkzaam is geweest is Belgie en hij valt in Nederland buiten de boot omdat hij werkzaam in geweest in Belgie.
Wie o wie kan ons helpen? We hebben 2 kleine kinderen van 3 en 5 jaar een zieke man en ik werk parttime in de zorg. Wil echt ons huisje niet nood gedwongen gaan verkopen!

meer
SVB terugvordering partnertoeslag BRUTTO
paternol
paternol
Datum: donderdag 2 okt 2014, 15:13
Trefwoorden: svb brutto terugvordering
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 158x

De SVB vordert BRUTTO partnertoeslag terug wat ik netto ontvangen heb, ik zou dus ook de afgedragen heffing(en) moeten terugbetalen, is dit juist?

meer
Arbeidsongeschiktheid
fransvlemmix
fransvlemmix
Datum: vrijdag 26 sep 2014, 10:55
Trefwoorden:
Antwoorden: 13
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 205x

Ik ben sinds 1999 arbeidsongeschikt en heb op 02-04-2014 weer een herkeuring gehad .En hoewel de orthopedisch chirurg chronisch rugklachten met zware beperkingen en elleboog klachten constateert. Wordt mijn uitkering toch stop gezet omdat het niet medisch objectiveerbaar zou zijn. Kan dit zomaar?? Want dat zijn alle mensen met psychische klachten, Qkoorts en mensen die na een chemokuur chronich moe zijn niet meer verzekert?!?!

Gr. Frans

meer
bedrijfsongeval, doorbetaald?
avhelvoort
avhelvoort
Datum: zaterdag 13 sep 2014, 15:40
Trefwoorden: bedrijfsongeval, doorbetaald, arbeidsongeschiktheid
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 169x

Ik zit met een vraag,

Gelukkig is zo iets nog niet voorgevallen, maar een collega van me viel van een huishoudtrapje, wat hij even gebruikte om ergens naar te kijken, hij had lichte verwondingen maar kon gewoon werken.
Maar de persoon die bij ons gaat over veiligheid en keuren, zei toen tegen hem dat het maar goed is dat er verder niks aan de hand is anders zou hij niet uitbetaald hebben gekregen de tijd dat hij ziek thuis zou zitten.

Nu is mijn vraag, kan een werkgever dat zomaar doen?
En hoe zit het eigenlijk met arbeidsongeschiktheid, zou het dan ook zo zijn dat hij die uitkering dan niet zou krijgen als er zwaar lichamelijk letsel zou hebben opgelopen (bij andere werkzaamheden).

We zijn overigens VCA geschoold.

meer
Woekerpolis
toering
toering
Datum: dinsdag 9 sep 2014, 14:48
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 114x

n.a.v de uitzending over woekerpolissen. Wij hadden ook een spaarlift - formule verzekering bij nvg levensverzekeringmaatschappij 100% dochter AEGON. Wij hebben net zo als in het voorbeeld vanaf 1992 tot 31 dec 2007
f 50,00 per mnd betaald. Uitbetaald op 22 januari 2008 In de uitzending werd gezegd altijd aanmelden.Ik wou mij aanmelden bij AEGON maar ik kwam hier niet voor in aanmerking. Dit was van AEGON Spaarkas N.V

meer
Garantie op gebit
holiday
holiday
Datum: zondag 3 aug 2014, 16:45
Trefwoorden:
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 2934x

Deze vraag had ik mee laten liften met een andere tandartsen vraag. Sommige mensen hadden daar problemen mee, vandaar dat ik hem hier nu opnieuw stel.

Ik heb boven en onder een nieuw gebit genomen.
Boven zit hij goed, maar met het ondergebit heb ik na 8 maanden nog steeds problemen.

Het gebit lag los in mijn mond. Volgens de tandarts was dit normaal voor een ondergebit.
Daar moet je maar aan wennen volgens de tandarts.

Ik moest het eerst een paar maanden dragen, daarna zou ik een rebase kunnen krijgen, mogelijk een tweede.
Alle handelingen zouden onder de garantie vallen volgens de tandarts.

Na wekelijks drukpuntjes weggehaald is na drie maanden een rebase gedaan. Met het spul van de rebase, zat het ondergebit als gegoten, ik kon alles eten zelfs suiker kwam niet onder het gebit, ik kon er ook gewoon mee slapen.
Toen ik het gebit voor de werkelijke rebase naar het tandtechnisch laboratorium bracht en ik aangaf dat ik het jammer vond dat mijn tanden niet zichtbaar waren en ik mijn mond overdreven dicht moest doen om de tanden op elkaar te krijgen is de tandtechnieker gaan meten en vertelde mij dat het gebit met 9 mm opgehoogd zou moeten worden.

Toen ik het gebit bij het tandtechnisch laboratorium op had gehaald, klopte er helemaal niets meer van.
De voorkant was niet meer rond maar loopt gewoon recht, de rand aan de voorkant was ook helemaal rond gemaakt waardoor het gebit niet meer op de kaak aansloot maar drukte tussen mijn kaak en mijn onderlip.
Volgens de tandtechnieker was de rebase goed gedaan alleen de 9 mm verhoging was niet gedaan, omdat de tandarts het daar niet mee eens was.
Ik ben toen weer terug gegaan naar de tandarts, deze heeft een paar drukpunten weggehaald, de ronde onderrand weer weggehaald en nu ligt het gebit weer helemaal los in mijn mond net zoals voor de rebase.
Met als resultaat, slecht kunnen praten, moeilijk kunnen eten, tijdens het eten gaat er constant wat onder het gebit zitten en probeer je het met je tong eruit te krijgen, bij visite of uit eten moet je steeds naar het toilet om het gebit schoon te spoelen. Volgens de tandarts mag je met het gebit ook niet slapen, kort gezegd het is een ramp en laat die tandarts nu toevallig ook Ramp heten.
De tandarts wil er verder niets meer aan doen.
Ik heb een klacht ingediend en ga nu een andere tandarts zoeken om een second opinion te laten maken en wat de garantie betreft, na drie maanden mag de tandarts alle handelingen gewoon weer in rekening brengen, daarom zal hij een rebase altijd verschuiven naar drie maanden, dit kost mij dan weer de eigen bijdrage van 25%.

Mijn vragen zijn, weet iemand een goede second opinion tandarts in de buurt van Barneveld en is het normaal dat als je een nieuw gebit koopt dat je na drie maanden al geen garantie meer heb, te weten dat het gebit vanaf de eerste dag nooit goed is geweest.
Wordt vervolgd.

meer