vragen: geldzaken & recht - sociale verzekeringen (382)

Nog steeds geen zorgverzekering polis
berrybeersen
berrybeersen
Datum: vrijdag 14 feb 2014, 16:21
Trefwoorden: zorgverzekering, independer
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 157x

Mijn rouw heeft op 19 december 2013 een verzekering afgesloten via Independer. Nu is ergens iemand vergeten om deze aanvraag door te zetten naar de verzekeraar. Nu heeft zij geen polis ontvangen en is zij nog steeds verzekerd via de oude verzekeraar. Zij wordt continu van het kastje naar de muur gestuurd, maar Independer wil de verantwoordelijkheid niet nemen om de fout te herstellen. Wat te doen?

meer
WAO uitkering en inwoning
jvanderhelm
jvanderhelm
Datum: maandag 10 feb 2014, 10:23
Trefwoorden: WAO
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 297x

Binnenkort ga ik met pensioen. Ik heb een inwonend kleinkind van (bijna) 21 jaar bij mij wonen. Ik ga gekort worden op mijn AOW.
De moeder van haar vriend stelde voor mijn kleinkind op haar adres in te laten schrijven. In feite wonen mijn kleinkind en haar vriend gedeeltelijk bij mij en bij haar. Omdat ik klein behuisd ben staat een groot gedeelte van haar spullen en kleding in het huis van haar vriend. Zelfs haar kat woont daar.
Heeft dit financiële consequenties voor die moeder van haar vriend?
Ik ben benieuwd naar uw antwoord.
Met vriendelijke groet,
[Edit redactie: Privé gegevens verwijderd]

meer
PGB declaratie
petrus2
petrus2
Datum: woensdag 5 feb 2014, 10:39
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 322x

Voor mijn moeder heb ik al jaren het declaratieformulier ingevuld. Nu is er een fout gemaakt betreffende het 1e kwartaal door ons.Er is slechts de helft ingevuld van wat er uitbetaald is. Nu willen we dat graag opeen nieuw formulier corrigeren, mar dat kan niet volgens het Zorgkantoor Friesland? We moeten nu 12 maal 2 declaratieformulieren opsturen, het zorgovereenkomstmodel van 6 A4 tjes en alle bankafschriften. Dat is samen een pakket van 30 papieren. Nadat we al net een formulier opnieuw moesten opsturen omdat een handtekening niet herkend werd,begint me het te allemaal iets te irriteren. De fout is misschien wel bij henzelf gemaakt namelijk. Vorig jaar heb ik het totaaloverzicht ook al eens laten corrigeren door het ZOrgkantoor omdat we teveel overhielden van het budget. Dan ben je eerlijk een geef je aan dat dit niet klopt. Er werd overigens heel netjes een correctie opgestuurd zonder probleem. Waarom doet men zo omslachtig als het gaat om een correctie van de budgethouder en wordt en grote misrekening van hun kant afgedaan als foutje bedankt? Het probleem is ook nog eens dat er door de slechte financiele situatie van mijn moeder (AOW zonder extra pension) in datzelfde1e kwartaal van 2013 gen totaalbedrag kon worden overgamaakt in 1 keer naar de zorgverlener,maar dat dit later contant is betaald. Dit restbedrag is dus niet meer aan te tonen op een bankafschrift. Ook in het 2e kwartaal is er 2 maanden later pas uitgekeerd vanwege dezelfde financiele problemen. Nu wordt het misschien een extra probleem als men het 1e kwartaal niet gaat goedkeuren omdat dit niet op een bankafschrift vermeld stond als totaal. Alle declaratieformulieren zijn echter wel volledig en ondertekend. Hoe kan men dit probleem nog oplossen. Heeft iemand daar ervaring mee. Het restbedrag wat terugbetaald moet worden is namelijk te hoog geworden vanwege het ontbreken van het 1e kwartaal op het terugbetalingsformulier van Het Zorgkanttor. Dit is niet te betalen door mijn moeder. Wat zijn haar rechten in deze? Alvast bedankt voor de info.

meer
wao en vakantiewoning verhuren
auau
auau
Datum: dinsdag 28 jan 2014, 17:48
Trefwoorden: wao en neveninkomsten van vakantiehuis
Antwoorden: 15
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 2163x

Met een wao uitkering (80%) mag je een vakantiehuis (uit een erfenis) hebben. Mag je, om de vaste lasten van dit huis te dekken, dit huis af en toe verhuren? Moet je dit opgeven bij het uwv?

meer
Menzis kleert niet uit
mbervoets
mbervoets
Datum: vrijdag 6 dec 2013, 13:39
Trefwoorden: Extra verzekering fysiotherapie
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 186x

Mijn correspondentie met Menzis:
Beste mensen,
U maakt nu toch echt wel een (denk)fout.
Ik heb de eerste 7 behandelingen betaald. Ik ben daar extra! voor verzekerd, dus is het door u namens mij betaald. Maar wel door mij!
Dus als ik dan nog 13 behandelingen betaal is dat samen 20.
Inmiddels heb ik al meer dan 20 behandelingen (inclusief die 7) betaald. Dus ik krijg nog geld van u terug en u dient mijn therapeut uit te betalen.
Met vriendelijke groet
Maria Bervoets

(verzonden als tip naar Kassa!).


Menzis schreef:

[Hide Quoted Text]
Geachte mevrouw Bervoets,

Hartelijk dank voor uw e-mail.

U bent verzekerd met pakket FNVZorg 1. Dit pakket vergoed in 2013 7 behandelingen en in 2014 9 behandelingen. Vanuit uw pakket zijn deze 7 behandelingen vergoed met de volgende behandeldata: 18, 23,26,29 april 2013 3 mei 2013 20, 26 juni 2013. Uw fysiotherapeut heeft daarnaast 17 behandelingen ingediend. Hiervan zijn er 2 betaald uit uw pakket . Van de 15 die niet vergoed zijn heeft u een rekening ontvangen. Ontvangt u momenteel nog fysiotherapie dan dient uw therapeut nog 3 behandelingen voor u in te dienen zodat wij kunnen zien dat u vanaf de 21ste behandeling recht heeft op vergoeding voor fysiotherapie uit de Basisverzekering. Voor deze 3 behandelingen ontvangt u van uw therapeut dan een nota.

Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wens u een fijne dag.Wijzigingen in 2014
De wijzigingen in de Basisverzekering voor 2014 zijn bekend. http://prinsjesdag.menzis.nl/
Heeft u nog vragen?
Meer informatie vindt u op http://www.menzis.nl/. Via http://www.menzis.nl/mijnmenzis kunt u 24 uur per dag wijzigingen in uw polis doorgeven en online uw nota's declareren. U kunt er ook uw zorgkosten en eigen risico bekijken.

Met vriendelijke groet,

Karin Vaassen - van Rooij
Menzis

Hoe tevreden bent u met Menzis?
We zijn heel benieuwd naar wat u van deze e-mail vindt. Uw mening helpt ons om onze dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op uw wensen. Daarom nodigt Menzis u uit om mee te doen aan een kort tevredenheidsonderzoek. Ga naar http://webcollect.viewscast.com/menziswb1/?name=Karin Vaassen - van Rooij om uw mening te geven.

Het invullen van de vragen kost u niet meer dan twee minuten.

Op 26-11-2013 heeft u de volgende vraag aan ons gesteld:
Ik ben verzekert voor 8 behandelingen fysiotherapie. Dit betekent dat ik na 12 betaalde behandelingen (samen 20 betaald) weer de fysio vergoed moet krijgen, Ik heb nu al 15 behandelingen betaald en mijn fysiotherapeut heeft nog 4 behandelingen niet betaald geregen, waarvan hij vind dat ik ze moet betalen. Hoe kan dit?????

meer
collectiviteitskorting
koen.oosterveld
koen.oosterveld
Datum: maandag 2 dec 2013, 17:27
Trefwoorden: collectiviteitskorting
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 151x

Goedenavond,

ik ben al een aantal jaren klant bij de Friesland zorgverzekeraar. Via mijn werk krijg ik ook al jaren een collectiviteitskorting van 10%. Dit jaar bieden ze een online polis aan voor 90,- maar dan geldt mijn collectiviteitskorting niet. Ook bieden ze de ''gewone'' verzekering aan en daar zit dan wel die korting van 10 % op. Al met al schiet ik er dus maar zo´n 2,5 euro per maand mee op. Kan de Friesland zomaar pakketten schrappen uit de collectiviteitskorting

meer
Verzekering zonder kraamzorg
ikke205
ikke205
Datum: zaterdag 16 nov 2013, 22:51
Trefwoorden: Verzekeringen, kraamzorg
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 206x

Wij zijn 56 en 54 jr.. jong, mijn vraag kunnen dingen zoals kraamzorg ook uit onze verkering?
Ik bedoel is er dus een aanvink verzekering, wat wel en wat niet?

meer
zorgverzekering
acm1955
acm1955
Datum: zaterdag 16 nov 2013, 19:50
Trefwoorden:
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 144x

Waarom kun je je verzekering niet gedurende het jaar aanpassen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

meer
Hoeveel partner toeslag krijg ik ?
barendsen
barendsen
Datum: zondag 3 nov 2013, 13:44
Trefwoorden: partnertoeslag AOW
Antwoorden: 10
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 595x

Volgend jaar juli wordt mijn man 65 en ontvangt voor mij nog een partner toeslag. Nu werk ik nog 2 dagen en ontvang bruto ongeveer 700 euro per maand. Hoeveel krijg ik dan als toeslag en is het beter om helemaal te stoppen of nog 1 dag te werken? Mijn man zit dan op ongeveer 2300 bruto per maand.Het liefst zou ik 1 dag willen blijven werken . Wie kan me vertellen wat het beste is ?

meer
Wia en arbeidsongeschiktheidsverzekering
diewilik
diewilik
Datum: dinsdag 15 okt 2013, 19:55
Trefwoorden: uwv, uitkering, verzekering, bnp
Antwoorden: 3
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 246x

Geachte forumleden,
Ik wil graag een vrag stellen voor mijn onderbuurman.
Hij is 80-100 procent afgekeurd bij het uwv en ontvangt derhalve een uitkering. Nu is hij ook voor arbeidsongeschiktheid verzekerd en krijgt van BNP Paribas ook nog een kleine uitkering per maand zolang als hij afgekeurd blijft.
Moet deze extra uitkering met het uwv worden verrekend of mag dit gewoon samen zonder sancties van het uwv?
Alvast dank voor de moeite
Groet, diewilik

meer