vragen: geldzaken & recht - sociale verzekeringen (398)

SVB terugvordering partnertoeslag BRUTTO
paternol
paternol
Datum: donderdag 2 okt 2014, 15:13
Trefwoorden: svb brutto terugvordering
Antwoorden: 6
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 158x

De SVB vordert BRUTTO partnertoeslag terug wat ik netto ontvangen heb, ik zou dus ook de afgedragen heffing(en) moeten terugbetalen, is dit juist?

meer
Arbeidsongeschiktheid
fransvlemmix
fransvlemmix
Datum: vrijdag 26 sep 2014, 10:55
Trefwoorden:
Antwoorden: 13
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 205x

Ik ben sinds 1999 arbeidsongeschikt en heb op 02-04-2014 weer een herkeuring gehad .En hoewel de orthopedisch chirurg chronisch rugklachten met zware beperkingen en elleboog klachten constateert. Wordt mijn uitkering toch stop gezet omdat het niet medisch objectiveerbaar zou zijn. Kan dit zomaar?? Want dat zijn alle mensen met psychische klachten, Qkoorts en mensen die na een chemokuur chronich moe zijn niet meer verzekert?!?!

Gr. Frans

meer
bedrijfsongeval, doorbetaald?
avhelvoort
avhelvoort
Datum: zaterdag 13 sep 2014, 15:40
Trefwoorden: bedrijfsongeval, doorbetaald, arbeidsongeschiktheid
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 169x

Ik zit met een vraag,

Gelukkig is zo iets nog niet voorgevallen, maar een collega van me viel van een huishoudtrapje, wat hij even gebruikte om ergens naar te kijken, hij had lichte verwondingen maar kon gewoon werken.
Maar de persoon die bij ons gaat over veiligheid en keuren, zei toen tegen hem dat het maar goed is dat er verder niks aan de hand is anders zou hij niet uitbetaald hebben gekregen de tijd dat hij ziek thuis zou zitten.

Nu is mijn vraag, kan een werkgever dat zomaar doen?
En hoe zit het eigenlijk met arbeidsongeschiktheid, zou het dan ook zo zijn dat hij die uitkering dan niet zou krijgen als er zwaar lichamelijk letsel zou hebben opgelopen (bij andere werkzaamheden).

We zijn overigens VCA geschoold.

meer
Woekerpolis
toering
toering
Datum: dinsdag 9 sep 2014, 14:48
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 110x

n.a.v de uitzending over woekerpolissen. Wij hadden ook een spaarlift - formule verzekering bij nvg levensverzekeringmaatschappij 100% dochter AEGON. Wij hebben net zo als in het voorbeeld vanaf 1992 tot 31 dec 2007
f 50,00 per mnd betaald. Uitbetaald op 22 januari 2008 In de uitzending werd gezegd altijd aanmelden.Ik wou mij aanmelden bij AEGON maar ik kwam hier niet voor in aanmerking. Dit was van AEGON Spaarkas N.V

meer
Garantie op gebit
holiday
holiday
Datum: zondag 3 aug 2014, 16:45
Trefwoorden:
Antwoorden: 9
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 2927x

Deze vraag had ik mee laten liften met een andere tandartsen vraag. Sommige mensen hadden daar problemen mee, vandaar dat ik hem hier nu opnieuw stel.

Ik heb boven en onder een nieuw gebit genomen.
Boven zit hij goed, maar met het ondergebit heb ik na 8 maanden nog steeds problemen.

Het gebit lag los in mijn mond. Volgens de tandarts was dit normaal voor een ondergebit.
Daar moet je maar aan wennen volgens de tandarts.

Ik moest het eerst een paar maanden dragen, daarna zou ik een rebase kunnen krijgen, mogelijk een tweede.
Alle handelingen zouden onder de garantie vallen volgens de tandarts.

Na wekelijks drukpuntjes weggehaald is na drie maanden een rebase gedaan. Met het spul van de rebase, zat het ondergebit als gegoten, ik kon alles eten zelfs suiker kwam niet onder het gebit, ik kon er ook gewoon mee slapen.
Toen ik het gebit voor de werkelijke rebase naar het tandtechnisch laboratorium bracht en ik aangaf dat ik het jammer vond dat mijn tanden niet zichtbaar waren en ik mijn mond overdreven dicht moest doen om de tanden op elkaar te krijgen is de tandtechnieker gaan meten en vertelde mij dat het gebit met 9 mm opgehoogd zou moeten worden.

Toen ik het gebit bij het tandtechnisch laboratorium op had gehaald, klopte er helemaal niets meer van.
De voorkant was niet meer rond maar loopt gewoon recht, de rand aan de voorkant was ook helemaal rond gemaakt waardoor het gebit niet meer op de kaak aansloot maar drukte tussen mijn kaak en mijn onderlip.
Volgens de tandtechnieker was de rebase goed gedaan alleen de 9 mm verhoging was niet gedaan, omdat de tandarts het daar niet mee eens was.
Ik ben toen weer terug gegaan naar de tandarts, deze heeft een paar drukpunten weggehaald, de ronde onderrand weer weggehaald en nu ligt het gebit weer helemaal los in mijn mond net zoals voor de rebase.
Met als resultaat, slecht kunnen praten, moeilijk kunnen eten, tijdens het eten gaat er constant wat onder het gebit zitten en probeer je het met je tong eruit te krijgen, bij visite of uit eten moet je steeds naar het toilet om het gebit schoon te spoelen. Volgens de tandarts mag je met het gebit ook niet slapen, kort gezegd het is een ramp en laat die tandarts nu toevallig ook Ramp heten.
De tandarts wil er verder niets meer aan doen.
Ik heb een klacht ingediend en ga nu een andere tandarts zoeken om een second opinion te laten maken en wat de garantie betreft, na drie maanden mag de tandarts alle handelingen gewoon weer in rekening brengen, daarom zal hij een rebase altijd verschuiven naar drie maanden, dit kost mij dan weer de eigen bijdrage van 25%.

Mijn vragen zijn, weet iemand een goede second opinion tandarts in de buurt van Barneveld en is het normaal dat als je een nieuw gebit koopt dat je na drie maanden al geen garantie meer heb, te weten dat het gebit vanaf de eerste dag nooit goed is geweest.
Wordt vervolgd.

meer
CAK confisceert mijn AOW
dolf35
dolf35
Datum: vrijdag 25 jul 2014, 21:02
Trefwoorden: AOW via CAK
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 252x

Mag het zomaar dat de SVB mijn AOW uitkering overmaakt naar het CAK om daar alvast het grootste deel van de rekening die ik elke maand betaal voor zorgkosten met verblijf te incasseren?
Tot nu toe ging het altijd keurig via een incasso op mijn eigen rekening. AOW is toch een recht van een ieder en ik wil graag zelf de rekeningen elke maand betalen.

meer
Aftrek afkoopsom van pensioen van AOW partner toeslag
p.rutjes45
p.rutjes45
Datum: dinsdag 15 jul 2014, 17:49
Trefwoorden:
Antwoorden: 2
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 96x

Via SVB en AZL hadden wij telefonisch vernomen dat er geen enkele mogelijkheid bestond, om de aftrek van de pensioen afkoopsom van de AOW partnertoeslag te voorkomen. Kassa beweert in de uitzending iets anders. Hoe is dat nu?

meer
bestuursrechtelijke premie
laurence
laurence
Datum: dinsdag 24 jun 2014, 14:48
Trefwoorden: bestuursrechtelijk zorgpremie, zorgtoeslag, CJIB, Zorginstituut Nederland. CVZ
Antwoorden: 5
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 230x

Ik heb niet 6 maanden of meer geen zorgpremie betaald. Toch krijgen ik bestuursrechtelijke premie. Inmiddels een eindafrekening. Ik ben van mening dat ik deze niet hoef te betalen. tevens ontvang ik al heel lang geen zorgtoeslag meer. Nu heb ik schriftelijk contact met CJIB, Zorginstituut Nederland, CVZ, deurwaarders gehad en wordt van het kastje naar de muur gestuurd! Ik ben al eens in het gelijk gesteld en toch hebben ze de zaak weer opnieuw in werking gezet! Kunnen jullie mij helpen?

meer
Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?
czar
czar
Datum: zaterdag 7 jun 2014, 15:12
Trefwoorden: zorgverzekering, VGZ
Antwoorden: 98
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 770x

Nou,

Eigenlijk staat de vraag al in het onderwerp van de vraag.
Mag een verzekeraar uitbetaling weigeren op basis van we willen meer medische gegevens? En u moet die gaan aanleveren, want anders betalen we niet uit en bekijkt u het maar. Gaat over ongev. 15.000 euro bij de VGZ en verplicht verzekerd zijn.

meer
reden weigering voorschot ww
gerritaltena
gerritaltena
Datum: dinsdag 27 mei 2014, 16:21
Trefwoorden:
Antwoorden: 7
Categorie: Geldzaken & Recht - Sociale Verzekeringen
Bekeken: 176x

Een kennis van mij is geconfronteerd met een faillissement van zijn werkgever waar hij sedert 2002 in voltijd op arbeidsovereenkomst werkzaam was. Er is sprake van achterstallig loon. Nu blijkt het UWV de voorschotaanvraag af te wijzen resp. een voorschot te betalen. De reden zou zijn dat er sprake is van een familierelatie. De kennis is een zoon van de eigenaars van het nu failliete bedrijf (midden 30 jaar oud).

Ik kan mij geen reden bedenken dat dit een geldig argument is omdat het naar mijn mening strijdig is met de Wet gelijke behandeling. Ps Betrokkene is nu zzp èr en doet geen beroep op vervolg WW.Het gaat dus uitsluitend over achterstallig loon.

meer