vragen: huis & tuin - verwarming (643)

Probleem met nieuwe cv ketel Remeha
janwilma
janwilma
Datum: maandag 11 mrt 2013, 13:11
Trefwoorden: het is koud
Antwoorden: 16
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 979x

Zins een maand hebben wij een nieuwe cv ketel Remeha Avanta 28C CW4.
wij krijgen het niet echt warm! ook al staat i op 23/24 graden.
er blijft een koude trek over de vloer!
wij hebben een convectorput, deze word niet warm genoeg! om de koude lucht te verwarmen!
wat te doen??

meer
Woningbouw legt cv fout aan
samendeniz
samendeniz
Datum: zaterdag 9 mrt 2013, 22:32
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 173x

Hallo iedereen.

Februari 2012 heeft de woningbouw cv aangelegd bij mij , ik had namelijk een gaskachel en wilde dat het gedaan was voordat mijn zoontje kwam.

Tijdens het aanleggen is er veel beschadigd en ook veel misgegaan. Hier heb ik natuurlijk mijn beklaag over gedaan en een klacht ingediend bij de woningbouw.

De mannen van het bedrijf die het aan kwamen leggen zijn ook meteen van het project afgegooid. Maar ik zat wel met de schade.

Mijn babykamer was net klaar en toen gebeurde het , gat in de muur van zo'n 30 cm breed , plinten kapot gelopen .
In mijn huiskamer hebben ze niets afgedekt en heeft mijn oude tv het dus begeven. Ik heb over alles mijn beklaag gedaan. Ik moest het maar verhalen op mijn inboedel verzekering die ik toen nog niet had.

Nu zijn we een jaar verder en komt de woningbouw opeens langs met iemand van dat bedrijf , maar oke 2 weken verder nog niets van gehoord.

Nu was ik dus toevallig bij de woningbouw vorige week en kreeg ik te horen dat de leidingen in mijn huis afgekeurd zijn op de manier waarop ze aangelegd zijn.

Ik heb meteen de bank gebeld waar ik inmiddels wel een inboedel verzekering heb en die vertelde mij dat woningbouw verenigingen het wel vaker via de inboedel spelen terwijl dit helemaal niet correct is. Dus dat de aannemer aansprakelijk is voor de schade in mijn huis.

De afgekeurde leidingen worden aankomende week dus veranderd en nu zit ik dus mooi met beschadigd behang , beschadigde muren. Heb een tussen raampje eruit laten tikken omdat daar de leidingen door zouden moeten komen. Dus er moet ook een nieuw raampje komen.

Volgens de woningbouw staat er in mijn contract dat ik verantwoordelijk ben voor het verf werk , maar dat is logisch ja als ik er net in ga. Maar dit is toch de fout van de woningbouw die hebben des tijds de manier van aanleggen goed gekeurd.

Wie o wie kan me helpen

meer
Extreme hoge afrekening ISTA (2010)
ht1987
ht1987
Datum: vrijdag 8 mrt 2013, 18:56
Trefwoorden: ista, verwarming, stookkosten, stoken
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 348x

Hallo,

Sinds 2007 woon ik een studio appartement. Tot 2008 was Essent verantwoordelijk voor de afrekening van de stookkosten (lees: verwarming/stadsverwarming). Door een “foutje” is er tot 2008 niets berekend. Vanaf 2009 was ISTA verantwoordelijk voor de afrekening hier van.

Nu het probleem: in 2010 heb ik een jaarafrekening gehad van maar liefst €1297,00 euro! Voor ALLEEN de verwarming. In die tijd woonde ik niet samen, was ik overdag nooit thuis, en gebruikte de verwarming maar zelden.
De jaren erna waren de kosten lager, 2011: €506, 2012: €355 (zelf berekend nav prijs per eenheid). Het heeft twee jaar gekost om uiteindelijk de rekeningen de deur uit te krijgen, er heeft een commissie naar gekeken, feenstra, ista, allemaal zeggen ze dat er niets aan de hand is.

De grap is dat ongeveer de helft van de flat flink moet bijbetalen, en de rest krijgt groot geld terug (€500+).

Zijn er nog mogelijkheden om hier iets van te maken?

meer
feenstra
anneke hermkens
anneke hermkens
Datum: donderdag 7 mrt 2013, 13:41
Trefwoorden: feensrta
Antwoorden: 6
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 240x

ik huur mijn verwarmingsketel bij feenstra, deze doen ook het onderhoud. op de genoemde datum dat het onderhoud verricht zou worden was ik thuis, maar heb in de tuin de bel niet gehoord. je kunt 3 dagen van te voren afbellen staat in de brief maar er staat niets in, dat als je de deur niet open maakt dat je de kosten zelf moet betalen. moet ik de voorrijkosten nu toch zelf betalen moeten hun dit niet in hun brief vermelden, kunnen ze dit zomaar doen.

meer
remeha avanta 28c geeft steeds fout "E 7"
muittenbosch
muittenbosch
Datum: maandag 4 mrt 2013, 22:09
Trefwoorden: remeha avanta storing E7
Antwoorden: 17
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 2211x

Hallo,

even een vraag: Ik heb een remeha avanta waarop sinds een aantal dagen de storing "E 7 " steeds terugkomt. Dit gebeurd alleen tijdens het tappen van heet water, na ca een aantal minuten slaat de ketel in storing, en stopt ermee. Indien er geen water getapt wordt, gaat het wel goed. (De verwarming staat de hele dag aan). Na resetten van de ketel, start deze weer op en lijkt het weer te doen, totdat er weer een aantal keer heet water wordt getapt. De volgende zaken heb ik gecontroleerd:
- Systeemdruk is rond de 2 bar
- Geen lucht in verwarmingsysteem
- Ontluchter op leidingblok en pomp losgenomen en gereinigd, lijken het te doen.
- Pomp losgenomen, draait soepel rond, maakt nauwelijks geluid tijdens in bedrijf.
-Flowsensor (Hallsensor ledje) gaat branden bij tappen, gaat niet uit tijdens laten stromen van warme kraan. Indien stekkerverbinding losgenomen wordt, geen foutmelding, maar ketel slaat bij tappen ook niet aan. (Lijkt te functioneren?)
- Leidingwaterdruk lijkt in orde, aangezien ook bij uitvallen ketel, er voldoende water uit de kraan stroomt.

Wat opvalt: Soms hoor ik klappen uit de brander komen, lijkt op lucht wat zich verplaatst, direct daarna valt de ketel in storing, maar valt ook in storing als ik deze geluiden niet hoor (heb al een aantal keren met m'n hoofd naast de ketel gestaan.

Heeft iemand een suggestie of tip?

meer
Radiator 's middags uit of aan laten?
simondevries
simondevries
Datum: vrijdag 1 mrt 2013, 13:45
Trefwoorden: radiator energiebesparing uitzetten
Antwoorden: 12
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 150x

Als je een ongeïsoleerde werkkamer (op het noorden) een aantal uren niet hoeft te gebruiken, na hoeveel uur is het dan voordelig de radiator uit te zetten?

meer
besparing kosten verwarming
jwildemans
jwildemans
Datum: donderdag 28 feb 2013, 12:05
Trefwoorden: verwarming-besparing-heteluchtkachel
Antwoorden: 2
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 90x

Gelden de adviezen voor het 's nachts lager zetten van de thermostaat ook voor heteluchtverwarming?

meer
tikken of bonzen
familieput
familieput
Datum: woensdag 27 feb 2013, 13:34
Trefwoorden: installatie verwarming tikken bonzen
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 159x

in de installatie een tikkend c.q bonzend geluid .

meer
Wat doe ik hieraan?
cencillie
cencillie
Datum: dinsdag 26 feb 2013, 11:57
Trefwoorden: Verwarming, woningbouw, installateur.
Antwoorden: 35
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 5238x

Ik heb vanaf november 2012 last van een enorme herrie van mijn cv-ketel. Zo erg dat wij er niet van kunnen slapen. De ketel sloeg 10 minuten lang aan met het geluid van een overvliegende straaljager om dan 5 minuten stil te zijn. Ik kreeg in 2009 een nieuwe ketel. Ik woon met mijn dochter van 10 in een hoekhuis en ik heb altijd een te hoog gas-verbruik desondanks tochtstrips, radiatorfolie en raamfolie. Ook een enorm geruis in de buizen was niet uit te houden. Ik heb dit probleem doorgegeven aan de woningbouw, die de installateur op de hoogte stelde. Ook had ik gezette tijden geen warm water en moest ieder keer naar zolder, waar de ketel staat, om het te resetten. De installateur vertelde mij iets over een membraan dat vervangen moest worden maar aan het geluid konden ze niets doen en dat ik de radiatoren moest ontluchten.
Na drie keer de radiatoren ontlucht te hebben bleef het geluid aanhouden. Ondertussen krijg ik mijn woonkamer niet warm gestookt en merkte ik dat mijn gasmeter met een snelheid van bekant 100 km per uur vaart maakte als de thermostaat op 15 stond. De radiatoren in de woonkamer staan uit en ik heb slecht 2 kranen open. We leven nu in één slaapkamer en in de badkamer staat ook de kraan open. De thermostaat is nu op 8,5 gedraaid en in de koudere tijden stond het op 10 of 9. Ik heb inmiddels een verbruik van bijna 1100 kubieke meter in nauwelijks 4 maanden.
De installateur die kwam en deed eerst alsof ik gek was en overdreef. Maar uiteindelijk hebben zij de ventilator verwisseld en zeiden dat het niet aan de pomp kon liggen. Er was geen verandering. Ze zouden de fabrikant laten komen. Het duurde minstens drie weken voordat de fabrikant iets van zich liet horen. Ik heb iedere keer met de woningbouw aan de telefoon gehangen en ook met de installateur die mij uiteindelijk zelf de fabrikant liet bellen. Ik heb op 31 januari j.l. kwam een medewerker van de fabrikant eindelijk en die had het vermoeden dat de pomp niet goed was, Heeft die ook iets zwaarder ingesteld. Het geruis door de buizen is nu weg. Maar de irritante herrie nog niet. Alles was doorgegeven aan de installateur. Die zou weer contact met mij opnemen omtrent de vervanging. Nu inmiddels weer drie weken geleden na 2 keer wederom zelf gebeld te hebben. kreeg ik eerst te horen dat er op een rapport werd gewacht van de fabrikant. Gisteren zelf weer gebeld. Hadden ze het rapport nog niet. Ik moest geduld hebben. Ik belde zelf met de fabrikant, die waren niet op de hoogte van een rapport dat doorgestuurd moest worden. Wederom de woningbouw gebeld en die zei dat ze er niet veel aan konden doen omdat ze er een soort van tussen zitten. Later op de dag kreeg ik te horen dat het rapport reeds ontvangen was. Ik moet echter geduld hebben omdat de opzichter ziek is. Wat bleek dat het rapport reeds doorgestuurd was en dat het naar een ander kantoor( in een andere stad)van de installateur doorgestuurd was. Ik voel mij hier enorm in de steek gelaten door de woningbouw en van het kastje naar de muur gestuurd en ook niet serieus genomen. Wat zijn hierin mijn rechten? Ik had graag advies hierover.

meer
houtkachel
henkspiele
henkspiele
Datum: woensdag 20 feb 2013, 14:02
Trefwoorden: COPD
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 185x

Waarom wordt er veel meer aandacht besteed aan de verkoop van houtkachels? De ellende van COPD patiënten is nauwelijks genoemd. Ik ben een man van 67 jaar die amper nog zijn hondje kan uitlaten. Waar ik ook loop, het is en blijft aan enorm benauwde lucht met al die houtkachels. Het is om te stikken. Misschien kunt U de man die het over gezondheid had net zo veel aan het woord laten dan de de verkoper van de houtkachels, het lijkt wel of uw programma betaald wordt door de houtkachelverkoper die wel voldoende aan het woord was

meer