vragen: huis & tuin - verwarming (608)

All-in Onderhoudscontract cv ketel ja of nee
petronette
petronette
Datum: vrijdag 30 nov 2012, 13:16
Trefwoorden: Onderhoudskosten cv ketel
Antwoorden: 22
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 3705x

Bijna twee jaar geleden hebben wij een nieuwe cv ketel aangeschaft. Dit is de Remeha Calenta c40CW5. Er is ons een aanbieding gedaan van een all-in onderhoudscontract, hetgeen inhoudt: 1x per 2 jr. onderhoud, incl. het "gratis" verhelpen van storingen zonder voorrijkosten en arbeidsloon, ook geen materiaalkosten. Kosten: € 100,-- per jaar, gedurende 12 jr. Is dit nou een aanrader of niet?
Mij bekruipt het gevoel dat ik in ieder geval € 200,-- kwijt ben voor één onderhoudsbeurt om de 2 jr., en dat het contract verleden tijd is tegen de tijd dat er echt mankementen komen. Zouden losse onderhoudsbeurten, bijv. 1x per jr., en het geld opzijleggen voor evt. reparaties, niet een betere keus zijn? Wat denken jullie dat wijsheid is? Hoe pakken jullie dit aan?

meer
slechte ervaringen met thermostaat.eu
deheugden
deheugden
Datum: woensdag 28 nov 2012, 15:02
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 439x

Ik heb slechte ervaringen met thermostaat.eu. Waar het op neer komt is(behalve de hoge verzendingskosten naar Belgie) het gegeven dat er geen reactie komt op meerdere mails. Ik heb abusievelijk het verkeerde product aangeschat, ik wil dit retour sturen maar ik krijg geen reactie van hen.
Hebben wij hier te maken met een malafide bedrijf? Ik zie namelijk niet dat ze aangsloten zijn bij een officiele instantie. Ik ben dus bang dat ik mijn geld(70 euro) kwijt ben.

meer
Verbruik verwarmingsketel
gommie
gommie
Datum: maandag 26 nov 2012, 13:10
Trefwoorden: energiezuinig
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 175x

Ik heb gemerkt dat wanneer de verwarmingsketel brandt er ook stroom gebruikt wordt. Ik weet dat de pomp(en) circa 50 watt gebruiken maar als de ketel (een verbeterd rendement ketel) loeit is het gebruik tussen 90 en 100. Normaal?

meer
Driewegklep vervangen HR Ketel
bitie
bitie
Datum: zondag 18 nov 2012, 16:14
Trefwoorden: verwarming, ketel, storing, Feenstra
Antwoorden: 25
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 2535x

Sinds vrijdag 18 november 2012 hebben wij een storing in onze HR Ketel. De verwarming blijft continue aan ondanks de thermostaat uit staat. Dus ook als het op 6 springt voor warmwater.
Wij zijn lid van Feenstra Totaal zorg sinds 14 jaar. Het abonnement bestaat uit 100% service (inclusief onderdelen) De monteur van Feenstra Totaal zorg is geweest en volgens hem moet de driewegklep vervangen worden. Dit onderdeel is niet meer te leveren en daarom kan Feenstra niets meer eraan doen . Het advies is om een nieuwe ketel aan te schaffen. Dit zou € 1.900,= kosten.
Het gaat om een Intergas Ketel type 220 HRW. Uit navraag bij Intergas blijkt dat zij de driewegklep genoeg in voorraad hebben. Deze informatie heb ik aan Feenstra doorgegeven. Maar nu zegt Feenstra dat de leverancier waarmee zij een overeenkomst hebben de driewegklep niet kunnen leveren. Daarom gaat Feenstra dat niet maken. Zij gaan ook niet bij een andere leverancier bestellen.
Het komt erop neer dat als de leverancier waarmee Feenstra een overeenkomst heeft een bepaald onderdeel niet kan leveren dan moet de klant maar een nieuwe ketel aanschaffen.
Hierover heb ik een klacht bij Feenstra ingediend en zaterdag 19 november ben ik teruggebeld door een callcenter medewerker dat zij nog steeds niets eraan kunnen doen. Het blijft hetzelfde. Deze medewerker gaf mij zelfs het advies om over te stappen naar een ander onderhoudsbedrijf. Wellicht kan dit bedrijf wel aan de driewegklep komen.
Kan dit zomaar? Je hebt 14 jaar je abonnementskosten betaalt en als het erop aankomt dan krijg je het advies om over te stappen.
Als het probleem verholpen kan worden door de driewegklep te vervangen dan vind ik op dit moment nog niet nodig om een nieuwe ketel aan te schaffen.


Famida

meer
ISTA warmtemeters
barbara255
barbara255
Datum: maandag 12 nov 2012, 13:53
Trefwoorden: blokverearming ISTA meters
Antwoorden: 5
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 622x

Ik heb zojuist nieuw voorschot ontvangen voor stookkosten. Moet 140 euro stookkosten gaan betalen (1680 op jaarbasis, stook gemiddeld 7 maanden is 240 per maand). Ik woon alleen, appartement 8e verdieping van de 10. Rondom buren. Overal dubbel glas.

Woon er nu 12 jaar; de eerste 10 jaar altijd geld teruggekrergen; sinds 2 jaar ISTA digitale warmtemeters. Eerste jaar 1800 bijbetalen, vorig jaar 900 euro. Wat kan ik hier aan doen? Is er een onafhankelijk institutt die kan bekijken of het allemaal klopt? Kan ik zelf kachels of een ketel plaatsen?

meer
te laat onderhoud
eadams
eadams
Datum: woensdag 7 nov 2012, 12:18
Trefwoorden: onderhoud te laat
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 109x

Wij hebben thuis een cv en een warmte terugwinunit. Nu heb ik hier een onderhoudscontract op. Het bedrijf moet ééns in de 18 maanden komen voor onderhoud.
Ik elke keer netjes betalen, maar ik zag geen onderhoudsbedrijf. Na 24 maanden maar eens gebeld.
Een afspraak gemaakt en nu blijkt dat het filter in de warmte terugwinunit verstopt zat en de warmte niet meer weg kon, waardoor schade is ontstaan aan het apparaat.
Kan ik het onderhoudsbedrijf hiervoor aansprakelijk stellen dat ze niet tijdig onderhoud hebben gepleegd ?

meer
Factuurkosten
dinekej
dinekej
Datum: dinsdag 23 okt 2012, 14:25
Trefwoorden:
Antwoorden: 9
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 371x

Heb zojuist mijn verwarmingsketel laten maken door Feenstra, heb een contract maar moet arbeidsloon en onderdelen betalen. Geen probleem. Maaaar als ik een factuur wil hebben moet ik €7,00 factuurkosten betalen. Dat wil ik niet dus ben ik verplicht om een eenmalige incasso af te geven. Ik heb gebeld, de €7,00 zijn de kosten voor het maken van de factuur, het opsturen etc. Het is toch belachelijk dat je moet eerst moet betalen voordat je een factuur krijgt! Ik vraag me trouwens ook af of dit allemaal we mag. Wie kan me helpen?

meer
Service contract
wfgroesbeek
wfgroesbeek
Datum: zaterdag 6 okt 2012, 21:40
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 261x

Recent een rekening ontvangen van Feenstra warmte totaal zorg. In 2010 een nieuwe ketel gekocht en GEEN contract afgesloten voor service. Nu toch een rekening. Gebeld en gezegd dat ik geen contract heb afgesloten en dat ook niet van plan ben dat te gaan doen. Na enig heen en weer gepraat wordt het contract beëindigd volgens Feenstra Tilburg. Raar dat je een niet aangegaan contract kan beëindigen.

Wat dan volgt heeft mij echter het meest verbaasd.
De medewerkster meldt dat als er geen contract is zij ook niet komen voor reparatie of onderhoud. Als je een storing is MOET je eerste een onderhoudscontract afsluiten!!
Dit is net zo iets als een auto kopen waarna de garage na twee jaar meldt deze niet meer te repareren of je moet een onderhoudscontract teken.

Is jullie zoiets bekend?

meer
stofverbranding sfeerhaard
wout55er
wout55er
Datum: zondag 23 sep 2012, 12:11
Trefwoorden: Roet, stofverbranding
Antwoorden: 6
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 436x

Vier jaar geleden hebben we een sfeerhaard (DRU diablo) laten installeren. Gesloten systeem, dubbelwandige pijp. In de eerste winter ontstonden er allemaal zwarte roetvlekken bij de kachel en bij de afvoerpijp, en ook op het plafond. Installateur er bij gehaald, die kon zijn ogen niet geloven. Heeft een roetmeting gedaan van de afgevoerde rook, niets aan de hand. De kachel ziet er aan de binnenkant ook helemaal schoon uit. Heb ook zelf de binnenkant van het glas kunnen inspecteren, helemaal schoon. De installateur heeft contact opgenomen met DRU, en die zegt: Stofverbranding. Door het branden van kaarsen komt er iets vrij wat dit als gevolg heeft. Nu branden wij wel eens kaarsen, maar niet echt veel, dus waarom hebben wij het dan wel en buren die veel meer kaarsen branden, niet. Een andere mogelijkheid was dat het kwam door de olie waar we het parket mee behandelen zorgt voor de roet rondom de kachel. Verschillende parket leveranciers gevraagd, niemand had er ooit van gehoord. Is er iemand die een oplossing, of in ieder geval een oorzaak weet? Nu moet ik in de winter iedere maand witten om het mooi te houden. (Doe ik niet hoor, Een muurtje gaat nog wel, maar voor het mooie zou dan ook het hele plafond iedere keer mee gewit moeten worden. Pfffffffff)

meer
cvketel reparatie
klaske48
klaske48
Datum: donderdag 13 sep 2012, 17:42
Trefwoorden: garantie op reparatie
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 293x

Pasen 2012: lek in de 4 jaar oude!! cv-ketel zorgt voor kortsluiting, is gerepareerd, nieuwe flowsensor erin voor 250€, wat denk je? was het drie weken geleden weer raak. Lekte het op dezelfde plaats weer met kortsluiting als gevolg. Pomp stuk en regel-unit kapot, moeten vervangen worden. krijg nu de rekening ,498€ Heb ik geen garantie op een reparatie? Ik vind dit toch wel heel bar en als ik nou geen onderhoud pleeg, echt ieder jaar door dezelfde firma.
En de ketel is 4 jaar oud.Moet ik de rekening echt betalen??

meer