vragen: huis & tuin - verwarming (646)

WTW systeem kapot
msj_meijerink
msj_meijerink
Datum: vrijdag 19 apr 2013, 15:07
Trefwoorden: WTW Brink
Antwoorden: 16
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 3254x

De onderstaande klacht heb ik bij de leverancier van mijn WTW-systeem Brink neergelegd. Want zo'n installatie kán toch niet binnen 5 jaar kapot gaan?
[
Naar aanleiding van een klacht van mij, over een sinds enige tijd lawaaierige WTW installatie, stelde mijn CV-installateur vast dat in beide ventilatoren van onze Brink Renovent HR WTW-installatie lawaai maken, waarschijnlijk door bovenmatige slijtage de van de kogellagers in de ventilatoren.

Omdat wij de nieuwbouwwoning in maart 2009 betrokken vind ik dit euvel veel te snel optreden. Want zo’n installatie zou volgens mij en mij de geraadpleegde experts minimaal 15 jaar moeten meegaan, voordat significante slijtage van de mechanische delen gaat opspelen. In elk geval is een levensduur van minder dan 4 jaar absurd kort. Een garantietermijn van2 jaar is daarbij natuurlijk irreëel kort voor zo’n dure en duurzame installatie. Dit temeer omdat op deze kogellagers geen enkel periodiek onderhoud mogelijk is.

Dientengevolge verwacht ik dan ook van u dat u het euvel uit overwegingen van coulance kosteloos verhelpt. Want dit kan toch niet, deze levensduur van de ventilatoren is wel heel erg kort.
Daarnaast lijkt me dit euvel ook geen reclame voor de kwaliteit van de producten van uw bedrijf.
]

Wat is de ervaring van anderen op dit gebied. Het schijn vaker voor te komen.

Groeten,

Marco Meijerink

meer
vloerverwarming aanleg
p-h
p-h
Datum: maandag 18 mrt 2013, 13:34
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 682x

Goede dag,

In onze nieuwbouwhuis wordt er vanuit de bouw vloerverwarming (4-groeps) aangelegd welke als Hoofdverwarming moet worden aangelegd voor een vloer oppervlakte van +/- 68m2 .

Als ik naar sites als bijvoorbeeld "Horbach" of "Topvloerverwarming" ga voor informatie over vloerverwarming als "Hoofdverwarming" dan praten ze op alle sites voor 60-70m2 om aan te leggen een 7-groeps systeem met een hart afstand van de slangen op 10cm.Dit voor een goede en gelijkmatige opwarming en dus zuiniger in gebruik als wat ze in onze woning willen gaan aanleggen!

Over de vloerverwarming staat niets in de informatie van ons gekochte woning maar ik heb het op de bouw waargenomen en op foto vast gelegd over hoe het word aangelegd wat tot mijn verbazing niet volgens de procedure gaat voor vloerverwarming namelijk géén aluminium folie en gewone roestige betonijzermatten van 15x15cm en hart afstand daardoor te groot voor Hoofdverwarming zelfs niet voldoende voor bijverwarming als ik meerdere sites raad pleeg of telefonisch contact heb gehad.

Hoop snel op reacties hierover.

MV. P.H.

meer
garantie op vervanging driewegklep hr-ketel
suus_1970
suus_1970
Datum: maandag 11 mrt 2013, 21:21
Trefwoorden: driewegklep, onderdelen hr ketel
Antwoorden: 6
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 731x

14 maanden geleden is bij onze Daalderop hr-ketel 24/80 een defecte driewegklep vervangen en deze maand was de klep opnieuw defect. De installateur/loodgieter is aangesloten bij Uneto-VNI. In de voorwaarden van Uneto-VNI staat dat op installatiewerk een garantie van kracht is van 18 maanden. Wij hebben Uneto-VNI gebeld om na te vragen of dit ook geldt voor onderdelen, maar zij beantwoorden geen vragen van consumenten. Er ligt nu weer een factuur van ruim 300 euro van de loodgieter. Weet iemand hoe dit zit?

meer
Probleem met nieuwe cv ketel Remeha
janwilma
janwilma
Datum: maandag 11 mrt 2013, 13:11
Trefwoorden: het is koud
Antwoorden: 16
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 1019x

Zins een maand hebben wij een nieuwe cv ketel Remeha Avanta 28C CW4.
wij krijgen het niet echt warm! ook al staat i op 23/24 graden.
er blijft een koude trek over de vloer!
wij hebben een convectorput, deze word niet warm genoeg! om de koude lucht te verwarmen!
wat te doen??

meer
Woningbouw legt cv fout aan
samendeniz
samendeniz
Datum: zaterdag 9 mrt 2013, 22:32
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 174x

Hallo iedereen.

Februari 2012 heeft de woningbouw cv aangelegd bij mij , ik had namelijk een gaskachel en wilde dat het gedaan was voordat mijn zoontje kwam.

Tijdens het aanleggen is er veel beschadigd en ook veel misgegaan. Hier heb ik natuurlijk mijn beklaag over gedaan en een klacht ingediend bij de woningbouw.

De mannen van het bedrijf die het aan kwamen leggen zijn ook meteen van het project afgegooid. Maar ik zat wel met de schade.

Mijn babykamer was net klaar en toen gebeurde het , gat in de muur van zo'n 30 cm breed , plinten kapot gelopen .
In mijn huiskamer hebben ze niets afgedekt en heeft mijn oude tv het dus begeven. Ik heb over alles mijn beklaag gedaan. Ik moest het maar verhalen op mijn inboedel verzekering die ik toen nog niet had.

Nu zijn we een jaar verder en komt de woningbouw opeens langs met iemand van dat bedrijf , maar oke 2 weken verder nog niets van gehoord.

Nu was ik dus toevallig bij de woningbouw vorige week en kreeg ik te horen dat de leidingen in mijn huis afgekeurd zijn op de manier waarop ze aangelegd zijn.

Ik heb meteen de bank gebeld waar ik inmiddels wel een inboedel verzekering heb en die vertelde mij dat woningbouw verenigingen het wel vaker via de inboedel spelen terwijl dit helemaal niet correct is. Dus dat de aannemer aansprakelijk is voor de schade in mijn huis.

De afgekeurde leidingen worden aankomende week dus veranderd en nu zit ik dus mooi met beschadigd behang , beschadigde muren. Heb een tussen raampje eruit laten tikken omdat daar de leidingen door zouden moeten komen. Dus er moet ook een nieuw raampje komen.

Volgens de woningbouw staat er in mijn contract dat ik verantwoordelijk ben voor het verf werk , maar dat is logisch ja als ik er net in ga. Maar dit is toch de fout van de woningbouw die hebben des tijds de manier van aanleggen goed gekeurd.

Wie o wie kan me helpen

meer
Extreme hoge afrekening ISTA (2010)
ht1987
ht1987
Datum: vrijdag 8 mrt 2013, 18:56
Trefwoorden: ista, verwarming, stookkosten, stoken
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 350x

Hallo,

Sinds 2007 woon ik een studio appartement. Tot 2008 was Essent verantwoordelijk voor de afrekening van de stookkosten (lees: verwarming/stadsverwarming). Door een “foutje” is er tot 2008 niets berekend. Vanaf 2009 was ISTA verantwoordelijk voor de afrekening hier van.

Nu het probleem: in 2010 heb ik een jaarafrekening gehad van maar liefst €1297,00 euro! Voor ALLEEN de verwarming. In die tijd woonde ik niet samen, was ik overdag nooit thuis, en gebruikte de verwarming maar zelden.
De jaren erna waren de kosten lager, 2011: €506, 2012: €355 (zelf berekend nav prijs per eenheid). Het heeft twee jaar gekost om uiteindelijk de rekeningen de deur uit te krijgen, er heeft een commissie naar gekeken, feenstra, ista, allemaal zeggen ze dat er niets aan de hand is.

De grap is dat ongeveer de helft van de flat flink moet bijbetalen, en de rest krijgt groot geld terug (€500+).

Zijn er nog mogelijkheden om hier iets van te maken?

meer
feenstra
anneke hermkens
anneke hermkens
Datum: donderdag 7 mrt 2013, 13:41
Trefwoorden: feensrta
Antwoorden: 6
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 240x

ik huur mijn verwarmingsketel bij feenstra, deze doen ook het onderhoud. op de genoemde datum dat het onderhoud verricht zou worden was ik thuis, maar heb in de tuin de bel niet gehoord. je kunt 3 dagen van te voren afbellen staat in de brief maar er staat niets in, dat als je de deur niet open maakt dat je de kosten zelf moet betalen. moet ik de voorrijkosten nu toch zelf betalen moeten hun dit niet in hun brief vermelden, kunnen ze dit zomaar doen.

meer
remeha avanta 28c geeft steeds fout "E 7"
muittenbosch
muittenbosch
Datum: maandag 4 mrt 2013, 22:09
Trefwoorden: remeha avanta storing E7
Antwoorden: 17
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 2319x

Hallo,

even een vraag: Ik heb een remeha avanta waarop sinds een aantal dagen de storing "E 7 " steeds terugkomt. Dit gebeurd alleen tijdens het tappen van heet water, na ca een aantal minuten slaat de ketel in storing, en stopt ermee. Indien er geen water getapt wordt, gaat het wel goed. (De verwarming staat de hele dag aan). Na resetten van de ketel, start deze weer op en lijkt het weer te doen, totdat er weer een aantal keer heet water wordt getapt. De volgende zaken heb ik gecontroleerd:
- Systeemdruk is rond de 2 bar
- Geen lucht in verwarmingsysteem
- Ontluchter op leidingblok en pomp losgenomen en gereinigd, lijken het te doen.
- Pomp losgenomen, draait soepel rond, maakt nauwelijks geluid tijdens in bedrijf.
-Flowsensor (Hallsensor ledje) gaat branden bij tappen, gaat niet uit tijdens laten stromen van warme kraan. Indien stekkerverbinding losgenomen wordt, geen foutmelding, maar ketel slaat bij tappen ook niet aan. (Lijkt te functioneren?)
- Leidingwaterdruk lijkt in orde, aangezien ook bij uitvallen ketel, er voldoende water uit de kraan stroomt.

Wat opvalt: Soms hoor ik klappen uit de brander komen, lijkt op lucht wat zich verplaatst, direct daarna valt de ketel in storing, maar valt ook in storing als ik deze geluiden niet hoor (heb al een aantal keren met m'n hoofd naast de ketel gestaan.

Heeft iemand een suggestie of tip?

meer
Radiator 's middags uit of aan laten?
simondevries
simondevries
Datum: vrijdag 1 mrt 2013, 13:45
Trefwoorden: radiator energiebesparing uitzetten
Antwoorden: 12
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 150x

Als je een ongeïsoleerde werkkamer (op het noorden) een aantal uren niet hoeft te gebruiken, na hoeveel uur is het dan voordelig de radiator uit te zetten?

meer
besparing kosten verwarming
jwildemans
jwildemans
Datum: donderdag 28 feb 2013, 12:05
Trefwoorden: verwarming-besparing-heteluchtkachel
Antwoorden: 2
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 90x

Gelden de adviezen voor het 's nachts lager zetten van de thermostaat ook voor heteluchtverwarming?

meer