vragen: huis & tuin - verwarming (630)

Aanhoudende storingen leaseketel Energiewacht
bert_rianne
bert_rianne
Datum: maandag 4 feb 2013, 14:10
Trefwoorden: agpo ketel storing cv energiewacht lease
Antwoorden: 2
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 205x

Goedemiddag,

In 2009 hebben wij een huis gekocht, en bij deze woning hoorde een leaseketel van de Energiewacht. In overleg met de vorige bewoners hebben wij afgesproken dat wij het leasecontract overnemen.

Echter nu komt het probleem, namelijk dat de ketel (Agpo econpact) enorm vaak storingen geeft. In het begin hebben wij diverse malen de Energiewacht gebeld en hebben ze de storing verholpen. In de meeste gevallen had ik het idee dat de monteur ook niet goed wist wat er aan de hand is met de ketel en werd er maar weer 'iets' vervangen. Nu komt het nog regelmatig voor dat de ketel in storing valt, maar gelukkig kan ik dat zelf nog verhelpen door de ketel te resetten. Enkel wanneer dat niet helpt bel ik de Energiewacht. Zo zijn ze er afgelopen half jaar ca. 5 maal geweest om oa. een vertopping te verhelpen (terwijl hij net schoon was gemaakt), de complete warmtewisselaar vervangen (deze stond gewoon in de brand!) en vervolgens weer een pakking. Op dit moment lekt er weer iets in de ketel waardoor mijn laminaat ook naar z'n grootje is....

Nu is er op zich niets mis met de service, ze komen namelijk wel. Maar ik ben eigenlijk klaar met alle storingen, zeker nadat de wisselaar kapot was en de zolder bij thuiskomst half vol rook stond.
Ik heb de klantenservice van de Energiewacht twee maal gevraagd of ze de gehele ketel niet kunnen vervangen. Ik vertrouw namelijk die gehele ketel niet en baal van de storingen die steeds optreden. De enige oplossingen die zij bieden is reparaties blijven uitvoeren of het leasecontract afkopen en vervolgens een nieuwe ketel aanschaffen. Dat gaat me dus enorm veel geld kosten (afkopen + nieuwe ketel installeren). Naast het feit dat het vervelend is telkens in de kou te zitten, raken mijn verlofdagen ook langzamerhand op, want de monteur komt uiteraard altijd 'na de middag'.

Ik heb zelf al voorgesteld om de ketel te vervangen voor een nieuw (a-merk) exemplaar en daarbij het leasecontract te verlengen. Helaas willen ze hier niet aan meewerken en zal ik dan alsnog het huidige contract moeten afkopen. Is er misschien iemand op het die weet hoe ik tot een oplossing kan komen? Ik kan me namelijk voorstellen dat de Energiewacht voor een bedrag van €35 euro p.maand (12,5 jaar langs) een goed product moet leveren dat aan de verwachtingen moet voldoen?

meer
tariefsverhoging huur CV-ketel
pinkelot1
pinkelot1
Datum: maandag 28 jan 2013, 20:52
Trefwoorden: tariefsverhoging huur CV-ketel je kunt in de praktijk niet tussentijds opzeggen
Antwoorden: 1
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 185x

De huur van mijn CV-ketel is in 4 jaar tijd met 14% gestegen. Dit is volgens mij meer dan de in de algemene voorwaarden genoemde ''indexering op basis van de tabel regelingslonen bouwnijverheid en installatiebedrijven van het CBS'', een tabel die niet meer bestaat overigens. Maar het bedrijf kan ermee wegkomen als ze in een dag-of weekblad een aankondiging doet dat de tarieven meer stijgen dan deze index. Uiteraard heb ik deze aankondiging nooit ergens gezien. Ik ga ze nu vragen wanneer en waar ze een volgende aankondiging gaan doen, want dan heb ik een maand de tijd om de verhoging niet te accepteren en de overeenkosmt tot verhuur op te zeggen, echter met inachtnemeing van artikel 13 leden 3 t/m 6, welke vermelden dat: wanneer ik dat doe en de minimale huurtermijn van 10 jaar is niet verstreken (en dat is het geval) ik de resterende huurtermijnen+ overige kosten ivm de beeindiging en de verwijdering van het toestel. Kortom, als ik tussentijds opzeg, moet ik toch alle huurtermijnen t/m de periode van 10 jaar betalen. Dit is een vrijbrief om elke tariefsverhoging te kunnen doorduwen, want ze hebben je in de pocket voor een termijn van 10 jaar. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.
zie de voorwaarden op: http://www.voltalimburg.nl/klanten/volta/media/documenten/Algemene%20Voorwaarden%20voor%20Verhuur%20Volta%20Limburg_2012.pdf

meer
nieuwe cv installatie, extra rekening
roenjo
roenjo
Datum: zondag 27 jan 2013, 16:09
Trefwoorden: cv, verstopte leidingen, garantie
Antwoorden: 6
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 434x

Sinds afgelopen zomer hebben we (vve en huurders) het toen malige collectieve cv installatie laten vervangen voor een indivuele cv installatie. Na installatie scheen alles (douche en warm water) goed te werken. Nu het kouder werd en wij onze verwarming gingen gebruiken bleek deze nauwelijks warm te worden. Wij hebben toen de installateur hier over ingelicht. Deze heeft toen eerst de pomp verwisselt maar mocht niet baten(deze stond nl. droog te draaien, is gelijk verholpen) , hierna melde hij dat waarschijnljik de leidingen verstopt zaten en moest worden doorgeblazen. Een paar dagen later is hij hier voor terug gekomen en heeft de leidingen door geblazen. kwam volgens mij weinig uit. Ze zijn hier een halve dag mee bezig geweest. En nu kregen we afgelopen week een rekening van bijna €200.-.
Nu zijn we hier een beetje pissig over, want dit hadden wij niet verwacht. Hij had er niet bij gemeld dat wij hier een rekening van zouden krijgen. We wonen hier nu ruim 10 jaar zonder problemen met de verwarming deze werd gewoon heet, Nu dit is vervangen wordt er gezegd dat de leidingen verstopt zijn ???, In de offerte van de installateur staat tevens dat zij ook de leidingen spoelen voor ingebruik name, ik ben een beetje een leek qua verwarming maar hadden ze toen dan niet kunnen merken dat de leidingen verstopt zouden zitten. Valt dit niet onder de garantie van het ombouwen van de cv. Het systeem werkte goed en nu na installatie niet meer? Of kunnen wij dit bij de vve neerleggen omdat de leidingen door de betonnenvloer heen lopen en deze niet te vervangen zijn ons zelf.

meer
ISTA DIGITALE WARMTEMETERS
masterdad
masterdad
Datum: vrijdag 25 jan 2013, 19:04
Trefwoorden:
Antwoorden: 15
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 1129x

Heb net zoals barbara255,ook digitale warmte meters gekregen,Woon al 17 jaar in een flatwoning op 9 hoog,
Waarvan 10 jaar,de negende de hoogste verdieping was.
En sinds 7 jaar woon ik in een andere flat(ook op 9 hoog) maar een flat met 12 verdiepingen.
Heb al de 16 jaren geld terug gehad,heb altijd hetzelfde stook en lucht-gedrag gehad.Maar sinds de plaatsing (vorig stookjaar)er digitale warmtemeters zijn geplaatst moest ik in plaats van zo,n 130 euro terug te krijgen,nu ineens zo,n 130 euro BIJ BETALEN.Zelfs rekeninghoudende met de gestegen gasprijzen,kan dit niet kloppen,bellen heeft geen nut,want je krijgt als antwoord.(zal u de verwarming wel vaker aangehad hebben,uitgeluld ben je.

meer
plaatsing cv ketel
hierisharry
hierisharry
Datum: woensdag 23 jan 2013, 23:23
Trefwoorden: garantie CV
Antwoorden: 4
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 140x

Al jaren abonnement bij Radiar in Lopik en begin november is er een nieuwe ketel geplaatst.

Binnen 2 maanden gaf de display aan geen contact met de ketel. Volgens mij mag je de ketel i.v.b.garantie dat ding niet zelf openmaken. Het bleek een contact te zijn nota bene in orde gemaakt bij. plaatsing van nieuwe ketel. De monteur is toen onder vloer geweest heeft het toen in orde gemaakt en er goedkeuring aan gegeven.

Binnen 2 maanden , het was vlak voor de kerst storing geen contact met. en aan monteur gevraagd ( die vrij laat in de middag kwam )
kunnen we de thermostaat niet bij de ketel zetten. En later oplossing bedenken, het loopt onder de vloer van het huis. Blijkt dat zoiets

afgestraft wordt met rekening van 61 euro zelf de thermostaat nog losgeschroefd. Het was toch gewoon storing en daarvoor
heb je een abonnement hoe kan je als leek weten waar of hoe die storing ontstaat . En we hebben een servicecontract de storing

ontstaat in de garantieperiode lijkt me duidelijk .


[edit-redactie, persoonlijk gegevens verwijderd]

meer
Gevelkacheltje veroorzaakt herrie
kreeftje
kreeftje
Datum: zaterdag 19 jan 2013, 22:58
Trefwoorden: Gevelkacheltje
Antwoorden: 11
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 208x

Beste allemaal,
Mijn huis wordt verwarmd d.m.v. gevelkacheltjes.
Nu ik 's nachts mijn kacheltje in mijn slaapkamer ietsje hoger zet, maakt dat kacheltje steeds harde tikkende geluiden, als bij afkoelen maar het vlammetje blijft even groot.
Ik word er zelfs soms wakker van want het zijn best harde tikken en soms zelfs een soort " klap" waar ik behoorlijk van schrik.
Zou hier iets aan te doen zijn?
Ik heb de mantel er al afgehaald maar dat maakt niets uit.
Hopelijk weet iemand de oorzaak maar nog liever hoop ik dat het te verhelpen is.
Ben benieuwd!

meer
gevelkacheltje
peet_kleine
peet_kleine
Datum: donderdag 17 jan 2013, 18:39
Trefwoorden: gevelkacheltje sfeerhaard gaskachel huurflat afvoer schoorsteen
Antwoorden: 4
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 259x

Hallo allemaal ik heb een paar vraagjes:
Ik woon al 10 tal jaren in een huurflat zonder centrale verwarming.
Mijn hele flat en huiskamer werd verwarmd door 1 gas haard, maar die ging 3 jaar geleden stuk en het was een ouderwets lomp en groot kolossaal geval, dus move.
De gashaard was, zo vertelde men mij een "gesloten systeem", een die zijn zuurstof uit de kamer onttrekt om te kunnen branden.
Nu wil ik een klein gas kacheltje er voor terug (na een paar jaar zonder toch wel koud eigenlijk zonder verwarming).
Ik heb wel een airco met buiten unit, die ik ook kan laten verwarmen, maar die komt met -3 al niet meer boven de 18 graden en dan is het nog best kil.
Dus dacht ik aan een gevelkacheltje op de pijp waar die oude kachel eerst stond op de schoorsteen afvoer plaatsen.
Ik zit namelijk met het probleem dat je van een dubbele pijp (in/uit voer} je 1 pijp moet maken alleen uitvoer dus!! of juist niet??
VRAAG 1] kan dat??
VRAAG 2] en wat voor capaciteit moet deze kachel dan zijn??
Mijn huiskamer is 8X4.
Maar liever nog wil ik in de schoorsteen mantel een stuk uit hakken om een inbouw sfeerhaard te maken, om zo nog minder plek kwijt te raken aan zo'n obstakel midden in de huiskamer.
VRAAG 3] maar mag je dit zomaar doen, (volgens mij wel, als je het maar weer in oude staat brengt als je gaat verhuizen) en heb ik dan niet het zelfde probleem als met het gevelkacheltje.
Een heel verhaal en een hoop vragen maar Hopelijk een hoop (goede) antwoorden.
Alvast bedankt voor Uw aandacht. Peet Kleine

meer
kou in huis
p.abels
p.abels
Datum: donderdag 17 jan 2013, 11:27
Trefwoorden: Koud ondanks goede verwarming.
Antwoorden: 8
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 517x

Goedemiddag,
in de winter is de huiskamer niet warm te krijgen. Volgens de loodgieter die onze cv-ketel onderhoudt is het vermogen van de radiatoren in orde maar desondanks is op sommige plekken in de woonkamer (mn de bank) niet warm te krijgen. Ik vraag me af hoe we aan een gedegen advies kunnen komen; moeten we de vloer isoleren, moeten we een nieuwe thermopane-ruit in het voorraam? Ik heb het idee dat er een koude luchtstroom is, soms meer dan anders. Misschien weet jullie cv-man hier een antwoord op.

meer
cv radiator niet goed warm
sonam jangzom
sonam jangzom
Datum: donderdag 17 jan 2013, 00:35
Trefwoorden: radiator warmte
Antwoorden: 34
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 14829x

Ik heb een cv ketel remeha selecta plus (modulerend) De radiator in de woonkamer (+/_ 20 m2) wordt aan de onderkant niet goed warm, het temperatuurverschil is ong 15 graden. Soms is de onderkant gewoon koud. De radiator is 3 dubbel en 1.9m lang. Overgens is de kamer pas bij 22 graden warm.Er is al wat geregeld aan de "voet". Is dit normaal? Ik heb dit grote verschil nog nooit eerder bij een cv meegemaakt

meer
verwarmingsketel die ook zelf energie opwekt
mcbzer
mcbzer
Datum: woensdag 16 jan 2013, 22:32
Trefwoorden: Verwarmingsketel
Antwoorden: 8
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 172x

In de laatste kassa nieuwsbrief
word in een filmpje een verwarmingsketel genoemd die
ook zelf energie op kan wekken echter niet het merk van de ketel en ook niet hoe.
Is er iemand die hier iets vanaf weet?

meer