vragen: huis & tuin - verwarming (611)

aansluiten inzethaard
pn235
pn235
Datum: zondag 16 dec 2012, 10:57
Trefwoorden: houtkachel aansluiten
Antwoorden: 1
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 178x

Wij hebben een inzethaard van het merk KRATKI uit Polen. Deze haard moet op een flexibel schoorsteenkanaal van 200 mm worden aangesloten.Helaas kunnen wij het aanslutstuk nergens vinden. Het gaat hierbij om de overgang van de kachel 215 mm naar het einde van de buis, dit is 200mm rigide (deze hebben we al) Simpel gezegd: waar kunnen we een verloopstuk vinden van 215 - 200 mm in RVS. Alle tips welkom.

Marco

meer
Hesi huurketel zelf betalen ?
mars210789
mars210789
Datum: dinsdag 11 dec 2012, 21:16
Trefwoorden: Cv ketel huur wa regeling
Antwoorden: 4
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 587x

Hallo,

Ik heb op 16 november 2012 een adviseur van hesi laten komen voor een huur ketel en advies.
Hij rade mij aan een bosch cv ketel met aparte boiler en een wa regeling.
Op 20 november 2012 hebben ze hem geplaatst.
Na 1,5 week belde ik op dat het veel ste koud bleef in huis.
Toen is er iemand gekomen om de wa regeling opnieuw in te stellen. Nou op 10 december bel ik weer op omdat ik niet tevreden ben over de wa regeling, ik kan de temperatuur niet zelf instellen en als ik savonds thuis kom van het werk kan ik hem ook niet aanzetten.
Het ene moment is het snikheet in huis en het andere moment zoals nu vriezen je handen er zowat vanaf.
Nu zei diegene aan de telefoon dat ze hem wel doen veranderen naar een gewone regeling maar dan moet ik wel 125 euro voor de thermostaat betalen en 70 euro per uur dat ze werken want ze moeten ook vanalles nog ombouwen.
Mogen ze zit zomaar vragen omdat ik hem huur ?

meer
lauw water door kapotte kraan?
josephine001
josephine001
Datum: vrijdag 7 dec 2012, 15:37
Trefwoorden: lauw water, verwarmingsketel, kranen
Antwoorden: 15
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 1850x

Sinds tijden krijg ik in de keuken en onder douche lauw water, het duur erg lang voordat het fatsoenlijk warm wordt en dan wordt het nog niet heet zoals het hoort, nu zegt de monteur (huurwoning) dat het komt door kapotte kranen omdat het water aan de wastafel wel heet wordt?
Geloof er niets, wie heeft hier antwoord op? Oude ketel ± 14jr oud

meer
All-in Onderhoudscontract cv ketel ja of nee
petronette
petronette
Datum: vrijdag 30 nov 2012, 13:16
Trefwoorden: Onderhoudskosten cv ketel
Antwoorden: 23
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 3921x

Bijna twee jaar geleden hebben wij een nieuwe cv ketel aangeschaft. Dit is de Remeha Calenta c40CW5. Er is ons een aanbieding gedaan van een all-in onderhoudscontract, hetgeen inhoudt: 1x per 2 jr. onderhoud, incl. het "gratis" verhelpen van storingen zonder voorrijkosten en arbeidsloon, ook geen materiaalkosten. Kosten: € 100,-- per jaar, gedurende 12 jr. Is dit nou een aanrader of niet?
Mij bekruipt het gevoel dat ik in ieder geval € 200,-- kwijt ben voor één onderhoudsbeurt om de 2 jr., en dat het contract verleden tijd is tegen de tijd dat er echt mankementen komen. Zouden losse onderhoudsbeurten, bijv. 1x per jr., en het geld opzijleggen voor evt. reparaties, niet een betere keus zijn? Wat denken jullie dat wijsheid is? Hoe pakken jullie dit aan?

meer
slechte ervaringen met thermostaat.eu
deheugden
deheugden
Datum: woensdag 28 nov 2012, 15:02
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 471x

Ik heb slechte ervaringen met thermostaat.eu. Waar het op neer komt is(behalve de hoge verzendingskosten naar Belgie) het gegeven dat er geen reactie komt op meerdere mails. Ik heb abusievelijk het verkeerde product aangeschat, ik wil dit retour sturen maar ik krijg geen reactie van hen.
Hebben wij hier te maken met een malafide bedrijf? Ik zie namelijk niet dat ze aangsloten zijn bij een officiele instantie. Ik ben dus bang dat ik mijn geld(70 euro) kwijt ben.

meer
Verbruik verwarmingsketel
gommie
gommie
Datum: maandag 26 nov 2012, 13:10
Trefwoorden: energiezuinig
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 176x

Ik heb gemerkt dat wanneer de verwarmingsketel brandt er ook stroom gebruikt wordt. Ik weet dat de pomp(en) circa 50 watt gebruiken maar als de ketel (een verbeterd rendement ketel) loeit is het gebruik tussen 90 en 100. Normaal?

meer
Driewegklep vervangen HR Ketel
bitie
bitie
Datum: zondag 18 nov 2012, 16:14
Trefwoorden: verwarming, ketel, storing, Feenstra
Antwoorden: 25
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 2626x

Sinds vrijdag 18 november 2012 hebben wij een storing in onze HR Ketel. De verwarming blijft continue aan ondanks de thermostaat uit staat. Dus ook als het op 6 springt voor warmwater.
Wij zijn lid van Feenstra Totaal zorg sinds 14 jaar. Het abonnement bestaat uit 100% service (inclusief onderdelen) De monteur van Feenstra Totaal zorg is geweest en volgens hem moet de driewegklep vervangen worden. Dit onderdeel is niet meer te leveren en daarom kan Feenstra niets meer eraan doen . Het advies is om een nieuwe ketel aan te schaffen. Dit zou € 1.900,= kosten.
Het gaat om een Intergas Ketel type 220 HRW. Uit navraag bij Intergas blijkt dat zij de driewegklep genoeg in voorraad hebben. Deze informatie heb ik aan Feenstra doorgegeven. Maar nu zegt Feenstra dat de leverancier waarmee zij een overeenkomst hebben de driewegklep niet kunnen leveren. Daarom gaat Feenstra dat niet maken. Zij gaan ook niet bij een andere leverancier bestellen.
Het komt erop neer dat als de leverancier waarmee Feenstra een overeenkomst heeft een bepaald onderdeel niet kan leveren dan moet de klant maar een nieuwe ketel aanschaffen.
Hierover heb ik een klacht bij Feenstra ingediend en zaterdag 19 november ben ik teruggebeld door een callcenter medewerker dat zij nog steeds niets eraan kunnen doen. Het blijft hetzelfde. Deze medewerker gaf mij zelfs het advies om over te stappen naar een ander onderhoudsbedrijf. Wellicht kan dit bedrijf wel aan de driewegklep komen.
Kan dit zomaar? Je hebt 14 jaar je abonnementskosten betaalt en als het erop aankomt dan krijg je het advies om over te stappen.
Als het probleem verholpen kan worden door de driewegklep te vervangen dan vind ik op dit moment nog niet nodig om een nieuwe ketel aan te schaffen.


Famida

meer
ISTA warmtemeters
barbara255
barbara255
Datum: maandag 12 nov 2012, 13:53
Trefwoorden: blokverearming ISTA meters
Antwoorden: 5
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 636x

Ik heb zojuist nieuw voorschot ontvangen voor stookkosten. Moet 140 euro stookkosten gaan betalen (1680 op jaarbasis, stook gemiddeld 7 maanden is 240 per maand). Ik woon alleen, appartement 8e verdieping van de 10. Rondom buren. Overal dubbel glas.

Woon er nu 12 jaar; de eerste 10 jaar altijd geld teruggekrergen; sinds 2 jaar ISTA digitale warmtemeters. Eerste jaar 1800 bijbetalen, vorig jaar 900 euro. Wat kan ik hier aan doen? Is er een onafhankelijk institutt die kan bekijken of het allemaal klopt? Kan ik zelf kachels of een ketel plaatsen?

meer
te laat onderhoud
eadams
eadams
Datum: woensdag 7 nov 2012, 12:18
Trefwoorden: onderhoud te laat
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 109x

Wij hebben thuis een cv en een warmte terugwinunit. Nu heb ik hier een onderhoudscontract op. Het bedrijf moet ééns in de 18 maanden komen voor onderhoud.
Ik elke keer netjes betalen, maar ik zag geen onderhoudsbedrijf. Na 24 maanden maar eens gebeld.
Een afspraak gemaakt en nu blijkt dat het filter in de warmte terugwinunit verstopt zat en de warmte niet meer weg kon, waardoor schade is ontstaan aan het apparaat.
Kan ik het onderhoudsbedrijf hiervoor aansprakelijk stellen dat ze niet tijdig onderhoud hebben gepleegd ?

meer
Factuurkosten
dinekej
dinekej
Datum: dinsdag 23 okt 2012, 14:25
Trefwoorden:
Antwoorden: 9
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 374x

Heb zojuist mijn verwarmingsketel laten maken door Feenstra, heb een contract maar moet arbeidsloon en onderdelen betalen. Geen probleem. Maaaar als ik een factuur wil hebben moet ik €7,00 factuurkosten betalen. Dat wil ik niet dus ben ik verplicht om een eenmalige incasso af te geven. Ik heb gebeld, de €7,00 zijn de kosten voor het maken van de factuur, het opsturen etc. Het is toch belachelijk dat je moet eerst moet betalen voordat je een factuur krijgt! Ik vraag me trouwens ook af of dit allemaal we mag. Wie kan me helpen?

meer