vragen: huis & tuin - verwarming (650)

houtkachels
lhe
lhe
Datum: zondag 19 mei 2013, 11:40
Trefwoorden:
Antwoorden: 5
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 606x

wanneer wordt het stoken van houtkachels verboden?
Astma, kanker, enz. wordt o.m. door fijnstof veroorzaakt.
Zie www.houtrook.nl of https://twitter.com/houtrookpuntnl

3 overburen en één buur brandt houtkachels, gigantisch veel houtrookoverlast in huis, één houtkachel brandt zelfs 's-nachts nog door, dus van ventileren komt niets!

meer
afrekening warmtemeters
hanneke soek
hanneke soek
Datum: vrijdag 17 mei 2013, 18:26
Trefwoorden:
Antwoorden: 8
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 108x

In mijn huurwoning wordt er gebruik gemaakt van warmtemeters.
Wij hadden meters met vloeistof en deze zijn vorig jaar september vervangen door meters die op afstand te lezen zijn.
Mijn vraag betreft het uitbetalen van de eindafrekening.
De meterstanden zijn vorig jaar 1 september opgenomen, begin mei hadden wij nog steeds geen overzicht gekregen, ik heb gebeld en kreeg te horen dat dit kwam omdat niet alle bewoners thuis waren geweest in september dus niet alle meterstanden binnen waren. maar de brief met de afrekening zou de volgende dag op mijn deurmat liggen, dat was ook zo met de vermelding dat het binnen drie weken op mijn rekening zou staan, maar helaas, nog steeds niets ontvangen terwijl de drie weken om zijn.
Over zes weken worden de meterstanden al weer opgenomen, terwijl de vorige periode nog niet eens afgehandeld is. Min vraag is mag de woningbouwvereniging negen maanden mijn geld vasthouden, het gaat om een bedrag van 187 euro.
met vriendelijke groet
Hanneke

meer
probleem met CV ketel bedrijf
nyabusore
nyabusore
Datum: maandag 6 mei 2013, 17:25
Trefwoorden: probleem van raparatie van de muur
Antwoorden: 5
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 129x

Op 31 augustus 2012 heb ik een nieuwe CV ketel gekocht. De installatie was niet goed: er was een lekkage en de muur wordt beschadigd. Het bedrijf heeft een nieuwe monteur gestuurd voor correctie. Het bedrijf heeft de fotos van de muur en heeft belooft om de muur te repareren maar tot nu toe doet niets. Als ik bel, herkennen ze mijn telefoon en menen ze niet meer de telefoon op. Kun u me helpen

meer
CV waterstand
francesco
francesco
Datum: zaterdag 4 mei 2013, 23:45
Trefwoorden:
Antwoorden: 12
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 2241x

Enige dagen geleden heb ik de waterstand van mijn CV aangevuld tot weinig voorbij de verticale pijlstand.De kraan van de CV na afloop goed dicht gedraaid.De zelfde avond nog gecontroleerd en ok bevonden.De volgende dag een plasje onder de ketel en de waterstandpijl weer terug naar links tot dicht bij de rode streep en 10 voor.De watervulkraan nog steeds goed dicht.Maar waarschijnlijk is het water gelekr uit de zwarte DUCO knop die toch al bij de minste aanraking water spuit,ondanks dat die recentelijk is vernieuwd.Is het normaal dat zoiets gebeurt?..Wat moet ik hiermee?Gaarne reactie .

meer
WTW systeem kapot
msj_meijerink
msj_meijerink
Datum: vrijdag 19 apr 2013, 15:07
Trefwoorden: WTW Brink
Antwoorden: 17
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 3540x

De onderstaande klacht heb ik bij de leverancier van mijn WTW-systeem Brink neergelegd. Want zo'n installatie kán toch niet binnen 5 jaar kapot gaan?
[
Naar aanleiding van een klacht van mij, over een sinds enige tijd lawaaierige WTW installatie, stelde mijn CV-installateur vast dat in beide ventilatoren van onze Brink Renovent HR WTW-installatie lawaai maken, waarschijnlijk door bovenmatige slijtage de van de kogellagers in de ventilatoren.

Omdat wij de nieuwbouwwoning in maart 2009 betrokken vind ik dit euvel veel te snel optreden. Want zo’n installatie zou volgens mij en mij de geraadpleegde experts minimaal 15 jaar moeten meegaan, voordat significante slijtage van de mechanische delen gaat opspelen. In elk geval is een levensduur van minder dan 4 jaar absurd kort. Een garantietermijn van2 jaar is daarbij natuurlijk irreëel kort voor zo’n dure en duurzame installatie. Dit temeer omdat op deze kogellagers geen enkel periodiek onderhoud mogelijk is.

Dientengevolge verwacht ik dan ook van u dat u het euvel uit overwegingen van coulance kosteloos verhelpt. Want dit kan toch niet, deze levensduur van de ventilatoren is wel heel erg kort.
Daarnaast lijkt me dit euvel ook geen reclame voor de kwaliteit van de producten van uw bedrijf.
]

Wat is de ervaring van anderen op dit gebied. Het schijn vaker voor te komen.

Groeten,

Marco Meijerink

meer
vloerverwarming aanleg
p-h
p-h
Datum: maandag 18 mrt 2013, 13:34
Trefwoorden:
Antwoorden: 4
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 716x

Goede dag,

In onze nieuwbouwhuis wordt er vanuit de bouw vloerverwarming (4-groeps) aangelegd welke als Hoofdverwarming moet worden aangelegd voor een vloer oppervlakte van +/- 68m2 .

Als ik naar sites als bijvoorbeeld "Horbach" of "Topvloerverwarming" ga voor informatie over vloerverwarming als "Hoofdverwarming" dan praten ze op alle sites voor 60-70m2 om aan te leggen een 7-groeps systeem met een hart afstand van de slangen op 10cm.Dit voor een goede en gelijkmatige opwarming en dus zuiniger in gebruik als wat ze in onze woning willen gaan aanleggen!

Over de vloerverwarming staat niets in de informatie van ons gekochte woning maar ik heb het op de bouw waargenomen en op foto vast gelegd over hoe het word aangelegd wat tot mijn verbazing niet volgens de procedure gaat voor vloerverwarming namelijk géén aluminium folie en gewone roestige betonijzermatten van 15x15cm en hart afstand daardoor te groot voor Hoofdverwarming zelfs niet voldoende voor bijverwarming als ik meerdere sites raad pleeg of telefonisch contact heb gehad.

Hoop snel op reacties hierover.

MV. P.H.

meer
garantie op vervanging driewegklep hr-ketel
suus_1970
suus_1970
Datum: maandag 11 mrt 2013, 21:21
Trefwoorden: driewegklep, onderdelen hr ketel
Antwoorden: 6
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 792x

14 maanden geleden is bij onze Daalderop hr-ketel 24/80 een defecte driewegklep vervangen en deze maand was de klep opnieuw defect. De installateur/loodgieter is aangesloten bij Uneto-VNI. In de voorwaarden van Uneto-VNI staat dat op installatiewerk een garantie van kracht is van 18 maanden. Wij hebben Uneto-VNI gebeld om na te vragen of dit ook geldt voor onderdelen, maar zij beantwoorden geen vragen van consumenten. Er ligt nu weer een factuur van ruim 300 euro van de loodgieter. Weet iemand hoe dit zit?

meer
Probleem met nieuwe cv ketel Remeha
janwilma
janwilma
Datum: maandag 11 mrt 2013, 13:11
Trefwoorden: het is koud
Antwoorden: 16
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 1169x

Zins een maand hebben wij een nieuwe cv ketel Remeha Avanta 28C CW4.
wij krijgen het niet echt warm! ook al staat i op 23/24 graden.
er blijft een koude trek over de vloer!
wij hebben een convectorput, deze word niet warm genoeg! om de koude lucht te verwarmen!
wat te doen??

meer
Woningbouw legt cv fout aan
samendeniz
samendeniz
Datum: zaterdag 9 mrt 2013, 22:32
Trefwoorden:
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 175x

Hallo iedereen.

Februari 2012 heeft de woningbouw cv aangelegd bij mij , ik had namelijk een gaskachel en wilde dat het gedaan was voordat mijn zoontje kwam.

Tijdens het aanleggen is er veel beschadigd en ook veel misgegaan. Hier heb ik natuurlijk mijn beklaag over gedaan en een klacht ingediend bij de woningbouw.

De mannen van het bedrijf die het aan kwamen leggen zijn ook meteen van het project afgegooid. Maar ik zat wel met de schade.

Mijn babykamer was net klaar en toen gebeurde het , gat in de muur van zo'n 30 cm breed , plinten kapot gelopen .
In mijn huiskamer hebben ze niets afgedekt en heeft mijn oude tv het dus begeven. Ik heb over alles mijn beklaag gedaan. Ik moest het maar verhalen op mijn inboedel verzekering die ik toen nog niet had.

Nu zijn we een jaar verder en komt de woningbouw opeens langs met iemand van dat bedrijf , maar oke 2 weken verder nog niets van gehoord.

Nu was ik dus toevallig bij de woningbouw vorige week en kreeg ik te horen dat de leidingen in mijn huis afgekeurd zijn op de manier waarop ze aangelegd zijn.

Ik heb meteen de bank gebeld waar ik inmiddels wel een inboedel verzekering heb en die vertelde mij dat woningbouw verenigingen het wel vaker via de inboedel spelen terwijl dit helemaal niet correct is. Dus dat de aannemer aansprakelijk is voor de schade in mijn huis.

De afgekeurde leidingen worden aankomende week dus veranderd en nu zit ik dus mooi met beschadigd behang , beschadigde muren. Heb een tussen raampje eruit laten tikken omdat daar de leidingen door zouden moeten komen. Dus er moet ook een nieuw raampje komen.

Volgens de woningbouw staat er in mijn contract dat ik verantwoordelijk ben voor het verf werk , maar dat is logisch ja als ik er net in ga. Maar dit is toch de fout van de woningbouw die hebben des tijds de manier van aanleggen goed gekeurd.

Wie o wie kan me helpen

meer
Extreme hoge afrekening ISTA (2010)
ht1987
ht1987
Datum: vrijdag 8 mrt 2013, 18:56
Trefwoorden: ista, verwarming, stookkosten, stoken
Antwoorden: 3
Categorie: Huis & Tuin - Verwarming
Bekeken: 353x

Hallo,

Sinds 2007 woon ik een studio appartement. Tot 2008 was Essent verantwoordelijk voor de afrekening van de stookkosten (lees: verwarming/stadsverwarming). Door een “foutje” is er tot 2008 niets berekend. Vanaf 2009 was ISTA verantwoordelijk voor de afrekening hier van.

Nu het probleem: in 2010 heb ik een jaarafrekening gehad van maar liefst €1297,00 euro! Voor ALLEEN de verwarming. In die tijd woonde ik niet samen, was ik overdag nooit thuis, en gebruikte de verwarming maar zelden.
De jaren erna waren de kosten lager, 2011: €506, 2012: €355 (zelf berekend nav prijs per eenheid). Het heeft twee jaar gekost om uiteindelijk de rekeningen de deur uit te krijgen, er heeft een commissie naar gekeken, feenstra, ista, allemaal zeggen ze dat er niets aan de hand is.

De grap is dat ongeveer de helft van de flat flink moet bijbetalen, en de rest krijgt groot geld terug (€500+).

Zijn er nog mogelijkheden om hier iets van te maken?

meer