Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 06-06-2014 14:21:35
Geldzaken & Recht

Hoeveel te winnen van de belasting

@joentje1978:
de belastingdienst heeft ook in uw situatie correct gehandeld. een bezwaarschrift is zinloos.voert overigens alleen de regels uit zoals die in den haag worden bedacht.

een poging het u uit te leggen:
het jaar 2013 wordt in 2 delen geknipt:

* gedurende de eerste drie maanden werd er nog samengewoond. er was huurtoeslag die later moest worden terugbetaald. immers: het jaarinkomen van uw schoonmoeder telt óók voor deze periode mee. als het gezamenlijk jaarinkomen hoger was dan 28.725 (65+) c.q. € 28.550 (65-) was er voor deze eerste drie maanden geen recht op huurtoeslag.

* gedurende de periode april-december 2013 ontstaat een nieuwe situatie. er is recht op huurtoeslag als het jaarinkomen minder is dan € 21.100 (65+) c.q. € 21.025 (65-)

nog opgemerkt dient te worden dat de zogenaamde 10-procent regeling sinds een enkel jaar niet meer bestaat. (te duur vanwege handmatige afwikkeling, te onbekend en te ingewikkeld)
deze regeling was vrijwel onbekend, maar kon er wel voor zorgen dat in de hierboven geschetste situaties er 'rechtvaardigheid' van toepassing kon zijn en de huurtoeslag niet geheel of gedeeltelijk hoefde te worden terugbtaald. lees http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/terugbetalen-huurtoelslag/?vhash=c749c73j">hier een soortgelijk item op dit prikbord.