Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 07-06-2014 15:41:32
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

[quote=zoekster schreef op zaterdag 7 jun 2014, 15:19]hier ben je nu toch al weken over bezig? had je niet al een jurist/advocaat ingeschakeld? dan kun je toch niet verwachten dat wij je een nog beter antwoord geven?
wat is de reden waarom je die medische gegevens niet wilt verstrekken? is het puur om je privacy te beschermen of speelt er iets anders?

nee, hoor het is puur privacy.
ik heb het skgz ook ingeschakeld, maar ja, die vragen ook om een overeenkomst waarop je verklaart dat je tot 2 keer toe al je medische gegevens moet vrijgeven.
nederland is ziek, heel erg ziek.

op de rekeningen staan al heel veel medische gegevens.
in de wet staat dat een verzekeraar die gegevens moet controleren.
allemaal misschien wel terecht, al vind ik het systeem al waardeloos.
op de rekening staat alles gespecificeerd, inclusief alle contactgegevens, dus de verzekering kan dat zo controleren.
in de wet staat niet dat een verzekerde zelf moet aantonen dat hij de behandeling heeft ondergaan. in de wet staat de de verzekeraar het moet controleren, maar niet andersom, dat de verzekerde moet aantonen dat het noodzakelijk was.
nou, ga maar eens in mijn schoenen staan zoekster, ik heb letterlijk op papier zelfs gekregen dat ik de volgende dag niet zou halen.

verzekeringen zijn klojo's , en ik heb niet eens de mogelijkheid ze te weigeren, want het is verplicht.
deze verzekering, nogmaals vgz, heeft alles geweigerd, zelfs het huisartsen bezoek hebben ze niet uitbetaald. ze kijken daar namelijk niet zo nauw. en ik heb zelf duizenden euro's voorgeschoten op basis van toezeggingen van medewerkers van vgz, maar ja, als het bij de afdeling betalen komt, dan stellen die opeens hele ander eisen.

ik hoop dat u hetzelfde overkomt, dan zult u begrijpen hoe moeilijk het wordt.
ik hoop ook dat u dan 15.000 op uw rekening hebt staan, zoekster.