Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 07-06-2014 16:53:01
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

[quote=valerius-2 schreef op zaterdag 7 jun 2014, 16:21]is er toestemming vooraf gegaan of de ingreep toegestaan is en zijn daar voorwaarden aan voor gedaan. dat is normaal de oplossing om daar van te voren met de verz. te overleggen. dan weet men tenminste waar u aan zou zijn.

het enige antwoord is ja, volmondig.
sterker nog, ik ging even met pijn aan mijn teen naar de huisarts, werd doorgestuurd naar een ziekenhuisje en daar werd ik voor 'dood' verklaard, of beide benen kwijt,
ze hebben 3 uur met het voltallige personeel op me ingepraat, maar toch heb ik besloten (na ondertekening van stukken), gewoon naar huis te gaan om eerst met de verzekering en met de werkgever contact op te nemen. daarna meteen naar het grote ziekenhuis.
ook toen ik in het (grote) ziekenhuis lag heb ik contact gehad met de verzekering.
daarna ook weer contact gezocht met de verzekering en prima geholpen, totdat het bij de afdeling uitbetaling kwam. die stuurden een brief (die er al snel 2 weken over doet) dat ze niet gingen betalen. dan denk je dat je alles goed hebt geregeld.

op de uitbetalings-afdeling van vgz zitten alleen maar papier-tijgers. de telefonische werknemers zeggen iets anders. die uitbetalingsafdeling krijg je ook nooit aan de lijn, ook niet als je erom vraagt. vgz is een hel. ik heb het hele geval voorgelegd aan de skgz en aan unitedconsumers via wie ik de verzekering ben aangegaan. allebei waardeloos. vgz heb ik natuurlijk ook contact mee gezocht, maar dat werd ook niks.