Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 07-06-2014 17:48:26
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

[quote=zoekster schreef op zaterdag 7 jun 2014, 16:54]als die medische gegevens je zo lief zijn, is er dan geen oplossing te vinden in geheimhouding?


juist, en dat is ook wettelijk geregeld, maar daar houdt de vgz zich dus niet aan.
zie uitzending zembla van een paar weken geleden.
maar is het niet zo dat als je verplicht verzekerd bent, en alles hebt overlegt met de verzekering, , de verzekering gewoon dient uit te betalen? lijkt mij heel normaal.
en als er dan een dispuut is op een bepaald punt, dan kun je overleggen.
de verzekering, vgz, betaalt structureel niet uit, want dat doen ze nooit, tenzij je je persoonsgegevens verkoopt. en anders gaat u maar naar de rechter! dat overweeg ik ook wel.

[quote=zoekster schreef op zaterdag 7 jun 2014, 16:54]> bijv. dat je een absolute garantie van cvz krijgt dat die gegevens nooit aan iemand anders
> worden verstrekt, behalve aan cvz?


gelooft u dat zelf?

[quote=zoekster schreef op zaterdag 7 jun 2014, 16:54]
ik weet nog steeds niet wat je grootste angst is wat er met die gegevens gebeurt.
wat is je worst case scenario?


dat u nooit meer bij welke verzekering dan ook wordt aangenomen. dat u een gevaar wordt voor de wereldvrede, dat u internationaal gesignaleerd wordt als moslimstrijder, dat u nooit meer een huis kunt kopen. meer redenen dan u denkt. maar u moet dan wel out-of-the-box-denken. en alles wat ik heb genoemd is reeds gebeurd, dus het kan u ook overkomen.

[quote=zoekster schreef op zaterdag 7 jun 2014, 16:54]de illusie dat de verzekering niets van mijn medische geschiedenis weet heb ik allang niet meer. iedere handeling wordt immers doorgegeven.


helemaal mee eens.
alles wordt gespecificeerd op de rekening, elk medicijn dat wordt vergoedt is bekend.
maar waarom dan om een diepgravend medisch rapport vragen? en indien niet vertrekt gewoon niet uitbetalen? ik ben toch verzekerd en heb alles vooraf overlegd en heb keurig alle originele rekeningen ingediend.

mag een verzekering dan nog wel weigeren om te vergoeden?