Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 08-06-2014 12:04:31
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

[quote=tijger1 schreef op zondag 8 jun 2014, 10:30]ik blijf het nog wel steeds wonderlijk vinden, dat terwijl u bijna dood verklaard was, eerst naar huis ging en met de verzekeraar gast overleggen.


ik begrijp uw verwondering, maar ik voel m'n eigen lichaam het best.
ik heb stukken ondertekend in het kleine ziekenhuisje en daar een kopie van. dubbel-onderstreept dat ik de volgende dag dood zou zijn en dubbel onderstreept dat ik de volgende dag de beschikking over mijn beide benen kwijt zou zijn.
ik vond dat wat al te overdreven en toen ik 3 dagen later (ik wist wel dat het ernstig was) volledig door de mangel werd gehaald in het grote ziekenhuis, toen bleek dat ik gelijk had. ik was geen spoed-geval, maar het was wel ernstig.

[quote=tijger1 schreef op zondag 8 jun 2014, 10:30]
bij zo'n spoedkwestie doet geen hond dat, maar zoekt per omgaande medische hulp, meldt zo'n opname aan de verzekeraar en dan wordt gewoon betaald.


ik ben het vaak met je eens tijger1, maar hier sla je de plank mis.
de verzekering zegt alles toe, totdat het op uitbetalen aan komt. ze willen wel betalen, maar in ruil voor mijn medisch dossier en dat moet ik zelf aanleveren.
doe ik dat niet, dan betalen ze gewoon niet. zelf doen ze helemaal niks, ze hebben nog niet de moeite genomen even met het ziekenhuis te bellen of de rekening wel klopt. en ik kan ook niet op bezoek komen bij een arts van de verzekering om het e.e.s. te laten checken.

en nee, ik heb hier helemaal niets verzwegen.