Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 08-06-2014 12:23:19
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

[quote=ron530 schreef op zondag 8 jun 2014, 11:41]zo grappig czar gaat met pijn aan de teen naar de huisarts dat consult wordt vergoedt,


nee hoor, dat consult is ook nog niet vergoedt.

[quote=tijger1 schreef op zondag 8 jun 2014, 10:30]
vervolgens stuurt die huisarts hem door naar het ziekenhuis voor onderzoek wordt op het eigen risico na ook vergoed.


nee hoor, ook dat is niet vergoedt.
ik heb beiden wel zelf betaalt na overleg met de verzekering en voor beiden ook een declaratie ingediend i.o.m. de verzekering en incl. de originele facturen, maar er is geen cent vergoedt.
da's makkelijk geld verdienen, niet?

[quote=tijger1 schreef op zondag 8 jun 2014, 10:30]
betaling te regelen zo ziek is czar dus ook niet. vgz zet dan eigenlijk al vraagtekens bij het verhaal, als het werkelijk klopt gaan ze betalen maar czar moet wel met keiharde bewijzen komen dat de behandeling noodzakelijk is en uitgevoerd is door een erkend medisch specialist. czar wil vanwege zijn privacy die gegevens niet verstrekken dus houdt het voor de zorgverzekeraar ook op.

u bent ziek.
ten eerste heb ik alle gegevens gestuurd die noodzakelijk zijn. ten tweede heb ik vooraf overleg gehad met de verzekering, wat veel mensen in die situatie al niet zouden doen.
voor de mensen die geïnteresseerd zijn: een broek-prothese (in dl heet dat een y-prothese), 2 tenen geamputeerd en een dubbele stent in het hart. niet echt zaken die je doet als schoonheids-operatie of voor je lol.
en de verzekeraar heeft uitgebreide specificaties gehad waarvan de dame aan de telefoon vooraf had gezegd dat het geen probleem was.

tsja, dan blijft mijn vraag staan: mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?
ik hoor heel veel meningen, maar zie amper een poging tot een antwoord op de vraag.

de skgz zou dan toezichthouder zijn, maar die doet precies hetzelfde.
en laten we eerlijk zijn, op dit moment loopt er weer een parlementair onderzoek, omdat toezichthouders er simpel gezegd een puinzooi van hebben gemaakt.