Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 08-06-2014 12:57:40
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

[quote=mein33 schreef op zondag 8 jun 2014, 12:02]bij materiele controle controleert een zorgverzekeraar of een zorgaanbieder een gedeclareerde prestatie wel daadwerkelijk heeft geleverd (rechtmatig is) en of die prestatie de meest doelmatige
was.
voor deze controle mag de zorgverzekeraar alleen gebruikmaken van de tot patiënt herleidbare medische gegevens als na eerder onderzoek met geaggregeerde gegevens nog steeds sprake is van een redelijk vermoeden van ondoelmatig of onrechtmatig handelen.
de procedure voor de materiele controle is te vinden in de regeling zorgverzekeringen en in het protocol materiele controle, dat een onderdeel is van de gedragscode verwerking persoonsgegevens zorgverzekeraars.

met andere woorden : indien de zorgverzekeraar twijfelt aan de noodzakelijkheid of doelmatigheid van de verleende zorg of twijfel heeft of de gedeclareerde zorgkosten, mag zij alle informatie vragen die zij nodig acht. zowel de zorgverlener als de zorgontvanger (u ) dient de gevraagde gegevens te verstrekken.

@czar,

hoewel u van mening bent dat iedereen die op uw vele vragen met de meest ingewikkelde problemen of omstandigheden alleen maar uit "vrij dom volk" bestaat met domme reacties, geef ik u ter overweging om uw vragen en problemen hier niet meer voor te leggen.

vriendelijke groet, mein33