Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 08-06-2014 13:47:17
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

[quote=ron530 schreef op zondag 8 jun 2014, 13:26]@czar u haalt er van alles bij die niet ter zake doende zijn. het is vrij simpel de verzekeraar vraagt om gegevens die u niet aan wil leveren, wie blijft er dan in gebreke u of de verzekeraar?.


om te beginnen mag ik er zelf niet voor kiezen.
ik ben verplicht een ziektekosten-verzekering te nemen.
mijn werkgever draagt 7,4% van mijn salaris af en ook ik ben verplicht een ziektekosten verzekering te nemen en te betalen. ik heb niet de vrijheid zelf voor de kosten op te draaien zonder verzekering.
in mijn ogen houdt dat in dat die verzekering ook een verplichting tot betaling heeft. wel premie jarenlang innen, en als het puntje-bij-paaltje komt niet betalen.

wat ik er allemaal bij haal? nou, die 8 ton van de directeur?
waar denk je dat die van worden betaald? nou, van de premies natuurlijk.
ik ben dus verzekerd, maar de verzekering betaalt niet uit, ook niet na alle toezeggingen van hun personeel. zelfs de kosten van de huisarts worden niet vergoedt.

en nee, ik hou geen gegevens achter, maar ik wil wel graag bescherming op mijn medische gegevens. de verzekeraar weet al heel veel als ze de gespecificeerde rekeningen krijgen. ze willen die niet controleren (wat hen wettelijk is verplicht).